Dared MP-5

θα ηταν πιστευω χρησιμο να ανοιγε καποιο εμπειροτερο μελος ενα θεμα με full range ηχεια σε χαμηλη τιμη μιας ολο και περισσοτεροι ενδιαφερονται για μικρους λαμπατους.
εαν υπαρχει καπου τετοιο θεμα συγχωρεστε με για την φλυαρια...

Εδω θα βρεις πολλες σχετικες πληροφοριες, links κλπ...
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=45587

Καλησπέρα. Ξεθάβω το εν λόγω thread για να μην ανοίγω νέο μιας και θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας για τον εν λόγω ενισχυτή.

http://www.dared.gr/display.php?lang=EL&model=MP-5

Ο χώρος είναι 25τμ, σαλόνι και θέλω να τον συνδυάσω με τα παρακάτω ηχεία.

http://www.klipsch.com/rf-42-ii-floorstanding-speaker

Η μουσική που ακούω εκτός των άλλων απαιτεί καλό και σφιχτό μπάσο δίχως να χάνει σε ανάλυση βέβαια των μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων. (Ότι θέλουν όλοι δηλαδή...:flute:)

Τα klipsch μπόρεσα και τα άκουσα με yarland, (δεν ενθουσιάστηκα) και με τον υβριδικό dynavox 307 με τον οποίο έδεναν πολύ καλά. Δεν υπήρξε όμως η δυνατότητα για τον dared γι αυτό και ζητάω την γνώμη σας...
Μουσική παίζω κυρίως από pc..

Προφανως θες οπωσδηποτε λαμπα στο σεναριο. Δεν εχει την ισχυ ο Dared για να καλυψει τετοιο χωρο με αυτα τα ηχεια και με καλο κ σφικτο μπασο οπως λες. Ο Dynavox ειναι μια λυση πιο λογικη και ακομα πιο λογικη ειναι ο Τσακιριδης Ερατω ειναι ακομα πιο ισχυρος.

Παντως επειδη διαισθανομαι οτι σ'αρεσουν τα δυναμικα, τσεκαρε καποιον τρανζιστορατο με λιγο "στρογγυλο" χαρακτηρα οπως ο Harman Kardon HK-980, Nad C326BEE, σε συνδυασμο με τα RF-52 ή τα Tannoy V4 ή τα Q-Acoustics 2050.

Για τον erato αδυνατώ να βρω φώτο, γιατί όσο να ναι και το αισθητικό κομμάτι παίζει κάπως και αυτό το ρόλο του. Ή έστω κάποιον από την σειρά που του μοιάζει εξωτερικά. Έχεις κάτι υπόψη σου?
Σε τρανζίστορ θα προτιμούσα να ανέβω σε τιμή με ταβάνι τα 800 ευρώ..
Προτεραιότητα βέβαια δίνω σε λάμπα...
Τα rf 52, δεν βολεύει το βάθος τους για επαρκή απόσταση από πίσω τοίχο..δυστυχώς.

δεν υπαρχει φωτο του Ερατω, εχει γινει λαθος στο site και η φωτο ειναι ιδια για ολα τα μοντελα. Μπορεις να το δεις στον ΗΧΟ ή απο κοντα. Ειναι καπως σαν τον Αιολο , στενοτερος μπροστα , μακρυς πισω.

Αν μπορεις να πας σε τρανζιστορ με περισσοτερα χρηματα αυτο διευκολυνει την κατασταση. Παντως ενας τρανζιστορατος των 800 θα παιζει κλασεις ανωτερα απο εναν υβριδικο τυπου dared, Dynavox, Tsakiridis κλπ, οποτε δεν ξερω με ποιο κριτηριο επελεξες αυτη την στρατηγικη.

Last edited:
Εκτός του ότι ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από τρανζίστορ και είχα την περιέργεια, διαβάζω και πολλές αναφορές που συνδυάζουν τα εν λόγω ηχεία με λάμπα. Βέβαια φαντάζομαι δεν θα αφορούν λαμπάτους ενισχυτές των 500 ευρώ, αλλά επειδή δεν έχω πείρα ήθελα να ξεκινήσω από χαμηλά και στην πορεία θα ανέβαινα...(Αν το επιτρέψουν οι σημερινές καταστάσεις που ζούμε βέβαια)
Έχεις κάποιες προτάσεις σε ενισχυτές που θα δένανε πολύ καλά με τα klipsch ώστε να πάω να τους ακούσω? (τρανζίστορ)

ειχα τα RF-52. Ενισχυτες λυχνιας απο 800 και πανω, ναι.

Τρανζιστορ ειχα δοκιμασει Nad και Harman Kardon HK-970 με πολυ καλο αποτελεσμα. Οτιδηποτε λαμπρο σε ενισχυτικο χαλαει τη συνταγη.

Εγω θα επαιρνα τρανζιστορ με ηχειο εκτος απο Klipsch και αν επαιρνα Klipsch θα τα συνδυαζα με ενισχυτες λυχνιας κλασης Cayin A55T.

καλησπερα!χθες εκανα μια βολτα και τελικα αγορασα και εγω τον dared mp-5 για να οδηγησει τα monitor audio bronze bx2 τα οποια αγορασα απο το ιδιο καταστημα.ειναι το πρωτο πακετο ενισχυτη ηχειων που εχω αγορασει,εκτος απο ενα pioneer mini με cd,κασετα και ξεχωριστο ενισχυτη στα 100 watt, το οποιο δεν μασαει τιποτα,δεν παραμορφωνει στο τερμα,οτι μουσικη και να βαλει κανεις!

γνωριζοντας οτι το νεο πακετο,δεν ειναι για παρτυ(εστιασα περισσοτερο στην ποιοτητα ηχου και οχι στην ενταση),δεν εχω ανεβασει πιο πανω απο την μεση και ηδη παιζει αρκετα δυνατα θα ελεγα,ειδικα αν ειναι καλη ποιοτητα το αρχειο(320 kbps).η αναπαραγωγη γινεται απο το προγραμμα vox που εχει και eq,οπως και ετοιμες ρυθμισεις για διαφορα ειδη μουσικης,μεσω του macbook pro!

ο ηχος ειναι ικανοποιητικος,αλλα δεν τρελενεσαι κιολας.σε ορισμενα ειδη μουσικης,το μπασσο μαλλον κουραζει.δηλαδη ροκ και ηλεκτρονικη,τα παιζει αλλα οχι οπως blues,funk,jazz... στα οποια ειναι πολυ ενταξει!γενικα οτι μουσικη εβαλα με πολυ ογκο,δεν ηταν αυτο που θα ηθελα.δειχνει να εχει προτιμηση σε ακουστικες κιθαρες και γενικα ηρεμους και φυσικους ηχους,κρουστα κτλ επισης τα φωνητικα ειναι πολυ καθαρα,ευχαριστιεσαι να ακους.να τονισω οτι στα ειδη που αναφερα οτι τα παιζει καλα ειναι πολυ ποιοτικος ο ηχος σε σχεση με το pioneer,αλλα ο τελευταιος παιρνει το αιμα του πισω σε ηλεκτρονικη μουσικη και εντονο ροκ.

βιαστηκα να τα παρω,η να δοκιμασω να τα στησω και λιγο διαφορετικα?εχω κανει την διαταξη /\ στο υψος του αυτιου,χωρις μοκετες κατω στο πατωμα κτλ
ειμαι υπερβολικος,η εχω κανει λαθος επιλογη/ταιριασμα?

ευχαριστω!

ειναι λογικα αυτα που περιγραφεις, και ειναι χαρακτηριστικα των λαμπατων κ ιδιαιτερα στις πολυ χαμηλες κατηγοριες τιμης ειναι κανονας. Οι ενισχυτες λυχνιας δεν διακρινονται για το χαμηλο τους και για να ακουσεις αυτα που περιγραφεις παραπανω σε αυτα τα ειδη μουσικης πρεπει να πας στο 2Κ και πανω. Ο ενισχυτης σου ειναι ενας φιλικος στο αυτι ενισχυτης για φωνες, μικρα συνολα, χαλαρα ακουσματα, σε χαμηλες μεσες εντασεις.

σωστα τα λες,παρασυρθηκα με την καλη ποιοτητα ηχου και δοκιμασα οτι μουσικη εχω!πλεον δεν βαζω τερμα μουσικη,οποτε μια χαρα θα τα παμε!καλο ειναι να εχω τερμα την ενταση απο το macbook και να δυναμωνω/χαμηλωνω απο τον dared η το αντιστροφο?

αυτη την στιγμη ακουω τον πρωτο δισκο των Boston,σε νορμαλ ενταση παιζει φοβερα,πολυ γλυκος ηχος!!γενικα τετοιο ροκ πχ fleetwood mac,dire straits κτλ τα παιζει εξαιρετικα!!ειμαι πολυ ευχαριστημενος τελικα,απλα δεν κανεις παρτυ με ηλεκτρονικη δυνατα.οποτε για αυτο που φτιαχτηκε κανει και με το παραπανω την δουλεια του,οπως επισης και τα monitor audio,μαλλον εδεσαν καλα.για πρωτο ποιοτικο σετακι, μαλλον εκανα καλη επιλογη!:award: και βιαστηκα να ανυσηχησω!

Επειδη το συγκεκριμενο amp τον δουλευω αρκετα χρονακια εχω να πω καποια πραγματα στους αγοραστες.
1ο και κυριο ηχεια απο 88db και κατω καλυτερα να μην κουμποθουν πανω
ενεκα χαμηλων ρευματων που παρεχει το tda του.
2ο η εξοδος ακουστικων ειναι πολυ πολυ μετρια οποτε δεν καλυπτει οσο περιμενουν καποιοι(τεσταρισμενο με AKG K530 κα)
3ο η αλλαγη των κινεζικων ECC83 με καποιες λογικου κοστους αλλαζουν προς το ευχαριστο τον χαρακτηρα.
4ο για οσους τον βαλουν στο PC δηλαδη μεσω USB θα εχουν πολυ καλυτερα αποτελεσματα απο minijack-rca μιας και το ολοκληρομενο
της Burbrown κανει φοβερη δουλεια,απλα 8α εχουν καποια db λιγοτερες σταθμες.Σε περιπτωση βεβεαιος που υπαρχει μια καλη καρτα ηχου
προτιμηστε την επιλογη rca

Τωρα προς το φιλο που εχει τα RF52 II (μιας και τον δουλευω με τα RF52) επειδη μπορει να κουρασουν λιγο τα ψηλα
και το καπως αδειο χαμηλο λογο μεγαλου χωρου,προτεινω να πειραματιστει με συνδεση των Klipsch με χοντρο καλωδιο
εννοειτε οχι κατι εξεζητημενο ετσι

Καλες ακροασεις