Dared sl-2000a

Ο κουμπαρος μου εχει συνδιασει εδω και αρκετο καιρο τον ROTEL RB-1080 με τον προ της DARED MC-7P και ηχεια B&W matrix 805 και το αποτελεσμα που βγαινει για μενα ειναι φανταστικο.
Eτσι μπηκα και εγω στο "τρυπακι" να δοκιμασω...

Απάντηση: Re: Dared sl-2000a

Το μόνο πρόβλημα που ίσως υπάρξει είναι αν ο προενισχυτής δίνει πολύ μεγαλύτερη τάση από αυτή που μπορεί να δεχτεί ο τελικός. Τότε το ρυθμιστικό της έντασης θα είναι μόνιμα χαμηλά. Κατά τα άλλα λαμπάτος προ με τρανζιστοράτο τελικό είναι πολύ καλός συνδυασμός.
Το πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει, είναι αυτό που περιγράφω στο ποστ Νο11

Προσωπικά, μετά από τον αποτυχημένο συνδυασμό λαμπάτου προ-τρανζιστοράτου τελικού θα έλεγα ότι είναι ρίσκο και σίγουρα, απαραίτητα χρειάζεται δοκιμή με τα μηχανήματά σου. Είχα έναν "Αλέξανδρο" ο οποίος με δύο τελικούς δεν έκανε χωριό με τίποτα...Δεν είναι γενικός κανόνας όπως είπαν και οι πιο έμπειροι αλλά δεν παύεις να μπαίνεις σε ψιλοπεριπέτειες.

Τον Dared που τον έχω αυτή τη στιγμή, τον θεωρώ εξαιρετική λύση σε πολύ λίγα χρήματα.

McZab με τι τελικό τον έχεις ταιριάξει; Με τον ιδιο που δεν έδενε ο Alexander; (που έχει και αυτός 1Κ αντίσταση εξόδου)
Ρωτώ επειδή εκτός από το πρόβλημα ρυθμού, ο ήχος του (με Electro-Harmonix) μου άρεσε πολύ.

DARED SL2000A
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Απόκριση
συχνότητας 10-30kHz
Αρμονική
παραμόρφωση 0,05%
Λόγος σήματος
προς θόρυβο 93dB
Βάρος 4,3kg
Λυχνίες (12AT7)x2, (5Z4P)x1

ADVANCE MAA-406
TECHNICAL DATA:

Output power / 8 Ohms : Class AB : 2 x 150 W
Output power / 4 Ohms : Class AB : 2 x 260 W
Frquency response : 10 Hz - 100 kHz (+1 / -3 dB)
Distortion : < 0,03%
S/N Ratio : > 100 dB
Channel separation : > 90 dB
Input level : 1,2 V
Input impedance : 20K
2 inputs : 1 pair balanced (XLR) + 1 pair Unbalanced (RCA / cinch)
Weight : 19 kg

Re: Απάντηση: Re: Dared sl-2000a

McZab με τι τελικό τον έχεις ταιριάξει; Με τον ιδιο που δεν έδενε ο Alexander; (που έχει και αυτός 1Κ αντίσταση εξόδου)
Ρωτώ επειδή εκτός από το πρόβλημα ρυθμού, ο ήχος του (με Electro-Harmonix) μου άρεσε πολύ.

Όχι καμμία σχέση...Τώρα και ο τελικός είναι λαμπάτος και συγκεκριμένα ο Synthesis Renaissance. Μετά από εκείνη την εμπειρία είπα να ακολουθήσω ριζικές λύσεις, ή όλα τρανζίστορ ή όλα λάμπες.
Είχα πουλήσει ήδη τον Αλέξανδρο βέβαια οπότε τώρα ο συνδυασμός είναι άλλος.

Μην παρεξηγηθώ, ο Αλέξανδρος όταν τον άκουσα με δυο θηρία μόνομπλοκ των Τσακιρίδηδων μια χαρά ακουγόταν. Με τα δικά μου δεν έπαιζε...

Ο Dared αν θυμάμαι καλά δεν έρχεται με τις EH, τις βάζεις έξτρα. Αυτές μια χαρά ακούγονται, συμφωνώ. Μπορείς βέβαια να πειραματιστείς.

Κάνοντας μια αναζήτηση για συνδυασμό λάμπας προ με τρανζίστορ τελικό, έπεσα πάνω στο συγκεκριμένο νήμα.
Τελικά έχει δοκιμάσει κανείς τον dared sl 2000a με κάποιο τελικό και να πήρε καλό αποτέλεσμα?
Πριν λίγες ημέρες μου έκανε παρόμοια πρόταση ένας φίλος και ότι μάλιστα μπορεί να συνδυαστεί και με επαγγελματικούς τελικούς τύπου behringer , crown, koda, alesis k.lp, με πολύ καλά αποτελέσματα σε σχέση τιμής προς απόδοση.
Μάλιστα εκείνος έπαιζε έναν behringer κατευθείαν πάνω στο dac του κάτι που μου έκανε εντύπωση. Ήταν κατηγορηματικός ότι ο ήχος είναι ισάξιος συστήματος πολύ περισσότερων χρημάτων, ενώ ταυτόχρονα "ανοίγεται" και μια μεγάλη γκάμα ηχείων που μπορούν να οδηγήσουν δίχως ιδιαίτερα προβλήματα.
Επειδή ακούγεται ιδανικό, γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο?

Τον έχω ακούσει μόνο με τον αντίστοιχο τελικό της Dared.
Νομίζω ότι είναι ο φθηνότερος προενισχυτής που αξίζει να ασχοληθείς μαζί του. Οι λάμπες είναι κινέζικες, αλλά ο αντιπρόσωπος έχει στοκ από NOS ρώσικες αλλά και κρυογεννημένες για να δοκιμάσεις.
Έχε υπ' όψη σου όμως ότι έχει μόνον δύο line εισόδους.

@Τ_Ν_Τ: Πρόσφατα πήρα έναν μτχ αλλά δεν έχω κάνει ακόμα πολλές δοκιμές. Μία πρώτη επαφή είχα όταν τον έβαλα πάνω σε τελικό cyrus q-power και δυστυχώς τον υπεροδηγεί... δε μπορώ ν' ανεβάσω το ποτ πάνω από ''παρατέταρτο'' γιατί νομίζω θα μου πετάξει τα μεγάφωνα στη μούρη (μέχρι και με κλειστό το ποτ μουσική ακούγεται). Επίσης περνάει και αρκετό θόρυβο (...κάτω απ' αυτές τις συνθήκες).

Επόμενα στάδια δοκιμές με δύο άλλους τελικούς (τίποτα το ιδιαίτερο κάτι ντιούικους με tda και tripath αντίστοιχα) καθώς και μ' ένα ζευγάρι rothwell in-line attenuators (-20db)... άντε να δω τι θ' ακούσω...

Αυτό με τις εισόδους ναι, το είδα...αν προκύψει θα βολευτώ με αυτές, δυστυχώς.
Diamantis, αν τον ματσάρεις με κανέναν τελικό της προκοπής, αν θες ενημέρωσε.

Update: Λοιπόν το μόνο που πρόλαβα να κάνω μέχρι στιγμής ήταν να μπουν τα attenuators που είπα πιο πάνω μεταξύ του προ και του cyrus τελικού. Ο θόρυβος εξαφανίστηκε εντελώς (μιλάμε για νεκρική σιγή...!) και πλέον δεν υπάρχει ούτε ίχνος υπεροδήγησης...

Αυτά για την ώρα, δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος το configuration αυτό πάντως στ' αυτιά μου το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό...

Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής... έβαλα στον dared έναν τελικό diy με tripath κι έναν επισης diy με TDA7294 και το αποτέλεσμα είναι κοινό με όλους τους τελικούς. Δυστυχώς ο dared τους υπεροδηγεί όλους. Μόνη λύση τα attenuators που φέρνουν τα πράγματα στα ίσα τους... αλλά... γι ακρόαση με νορμάλ ηχεία τυπικής ευαισθησίας. Μόλις μπούν στο παιχνίδι τα spicom τότε ησυχία τέλος... παρόλα τα attenuators κάποιος θόρυβος επανέρχεται κι αναπαράγεται απ' τα ηχεία. :smash:

diamanti, κάπου είχα διαβάσει σε αγγλικό φόρουμ, κάποιον που το συνδύασε με επαγγελματικό τελικό, σε κατηγορία τιμής, 250 λιρών. Δυστυχώς δεν μπορώ να το βρω πάλι να το επιβεβαιώσω, αλλά είχε πάρει πολύ καλά αποτελέσματα.
Δεν ξέρω αν έχεις την δυνατότητα να τεστάρεις κάτι τέτοιο...

Εγώ το έκανα αυτό, με τον γνωστό Μπέρρυ.
Όπως έχω ξαναγράψει κάπου στο φόρουμ, αν το ζητούμενο ήταν το "άρωμα λάμπας", το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό (φορούσε λάμπες ElectroHarmonix) με μεσαία, χροιές κλπ κλπ.
Με ένα μεγάλο όμως αλλά: μειωμένο ρυθμό, και μάλιστα αρκετά.
Είμαι βέβαιος οτι αυτό ωφείλεται στις αταίριαστες σύνθετες αντιστάσεις - 1Κ ο Dared, 10K μόλις ο Μπέρρυ σε unbalanced σύνδεση, και αν κάποιος "σκαλίσει" ίσως καταφέρει έναν απολύτως θανατηφόρο συνδυασμό σε σχέση με το κόστος των μηχανημάτων. Έτσι όπως ήταν, προτιμούσα συνολικά την απ' ευθείας οδήγηση του Μπέρρυ από την πηγή, αλλά αν κάποιος ακούει κυρίως "ατμοσφαιρικά" μικρά σύνολα, φωνές, κλπ ίσως κρατούσε τον Dared.
Πρόβλημα ελέγχου πάντως δεν υπήρχε σοβαρό, ούτε και υπεροδήγησης καθώς ο Μπέρρυ έχει τα δικά του ρυθμιστικά. Με τα καρα-αναίσθητα δε ηχεία της δοκιμής, οι θόρυβοι απουσίαζαν εντελώς.

@T_N_T: Δυστυχώς δεν διαθέτω επαγγελματικό μηχανάκι...

@toulou: Τάκη όντως ο συνδιασμός ακούστηκε πολύ καλά και τελείως ήσυχα με mission m74 -πάντα με τα attenuators- αλλά στα spicom, παρόλα τα attenuators, ... άστα να πάνε... βέβαια με τον ρυθμό δε μπορώ να πω ότι είχα παράπονο...

Από τα spicom ρε παιδί μου πάντως περνάνε τα πάντα όλα μιλάμε... :slapface:

Μήπως κανένα λαμπάτο buffer μεταξύ τελικού και προ (που μάλλον έχεις);

Κερδίζεις την ευελιξία του παλιού σου προ με μικρότερο κόστος.

Εγώ δεν είχα και τα καλύτερα αποτελέσματα αλλά μάλλον είναι θέμα συγκεριμένου μηχανήματος.

Last edited by a moderator:
Τάσο δε νομίζω ν' ασχοληθώ παραπάνω... είναι που είναι λαμπάτο το πλευερ, λαμπάτος ο προ να βάλω και λαμπάτο buffer...:egg: πολυ δεν πάει ...

Πάντως μιας και το συζήτησα και με τον Διαμαντή, εγώ θα επιμείνω στο ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να ταιριάξει λάμπα προ-τρανζίστορ τελ. Τώρα πώς το έκανε ο Άγγλος και με τι μηχανήματα ακριβώς θα είχε ενδιαφέρον να το βλέπαμε.
Αν προσθέσεις και την παράμετρο ηχείο και μάλιστα υπερευαίσθητο τύπου spicom, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όπως αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν φταίει το μηχανηματάκι διότι με λάμπα τελικό παίζει εξαιρετικά.

Re: Απάντηση: Dared sl-2000a

Πάντως μιας και το συζήτησα και με τον Διαμαντή, εγώ θα επιμείνω στο ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να ταιριάξει λάμπα προ-τρανζίστορ τελ. Τώρα πώς το έκανε ο Άγγλος και με τι μηχανήματα ακριβώς θα είχε ενδιαφέρον να το βλέπαμε.
Αν προσθέσεις και την παράμετρο ηχείο και μάλιστα υπερευαίσθητο τύπου spicom, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όπως αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν φταίει το μηχανηματάκι διότι με λάμπα τελικό παίζει εξαιρετικά.

Όντως.

Τάσο δε νομίζω ν' ασχοληθώ παραπάνω... είναι που είναι λαμπάτο το πλευερ, λαμπάτος ο προ να βάλω και λαμπάτο buffer...:egg: πολυ δεν πάει ...

Εννούσα ότι βάζεις buffer και κρατάς τον τρανζιστοράτο προενισχυτή. Και ότι είναι η μόνη λάμπα στη σειρά.

Μπορείς να τον βάλεις στην είσοδο line και να επιλέξεις ποιες πηγές θα πάνε μέσω λάμπας και ποιες κατευθείαν στον προενισχυτή.

Last edited: