Δασμοί και προδιαγραφές ηλεκτρικου ρεύματος για προϊόντα από Καναδά

Δημήτρης Αντωνόγλου

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,493
Χίος
Τον Ιούλιο πρόκειται να ταξιδέψω στον Καναδά και σκέφτομαι να αγοράσω από εκεί 1-2 gadget.

Ξέρει κανείς τι χρεώνεται από το τελωνείο στο αεροδρόμιο; Τι δηλώνεται και τί όχι από φωτογραφικές μηχανές κλπ; Επίσης τι gadget που θα κουβαλάω από εδώ χρειάζεται να δηλώσω;

Τα τροφοδοτικά φορητών υπολογιστών και οι φορτιστές μπαταριών ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών είναι συμβατά με το δικό μας ρεύμα; Αν όχι μπορώ να προμηθευτώ από εδώ τα αντίστοιχα;

Τα τροφοδοτικά φορητών υπολογιστών και οι φορτιστές μπαταριών ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών είναι συμβατά με το δικό μας ρεύμα; Αν όχι μπορώ να προμηθευτώ από εδώ τα αντίστοιχα;

Οχι δεν ειναι συμβατα, αλλα μικρο το κακο μπορεις να προμηθευτεις αντιστοιχους ανταπτορες απο εδω.Εγω ειχα παρει εναν απο καταστημα πισω απο την πλ κλαθμωνος(δεν αναφερω το ονομα γιατι δεν ξερω αν επιτρεπεται).

Για το τι πρεπει να δηλωσεις απο τα παγματα που θα παρεις μαζι σου μπορεις να ρωτησεις τον τελωνειακο υπαλληλο, οπως επισης για το τι δικαιουσαι να φερεις απο εκει. Εμενα μου ειχαν πει οτι το αφορολογητο ειναι 170 ευρω.

Τον Ιούλιο πρόκειται να ταξιδέψω στον Καναδά και σκέφτομαι να αγοράσω από εκεί 1-2 gadget.

Ξέρει κανείς τι χρεώνεται από το τελωνείο στο αεροδρόμιο; Τι δηλώνεται και τί όχι από φωτογραφικές μηχανές κλπ; Επίσης τι gadget που θα κουβαλάω από εδώ χρειάζεται να δηλώσω;

Αν έχεις μαζί σου καμμία ακριβή ηλεκτρική συσκευή φωτοφραγική μηχανή κλπ καλά θα ήταν να ρωτήσεις αν πρέπει να την γράψεις στο διαβατήριο.....αυτό γινόταν κάποτε
Τώρα άν αγοράσεις απο εκεί κάτι ακριβό πχ 1000 ευρώ σίγουρα θα έχει δασμούς και μιλάμε πάντα γιά ηλεκτρονικά .Γιά ρούχα κλπ δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα