Professional video editing, color correction, visual effects and audio post production all in a single application. Free and paid versions for Mac, Windows and Linux.
www.blackmagicdesign.com
bye bye Capture One too
(αν και σε επεξεργασία face enhancements παίζει να είναι ισόπαλα, αλλά θα τα τεστάρουμε)
Ok, βιαστήκαμε λίγο για photo editor.
Σε αυτη τη πρώτη beta, πολύ πιο αργό απο οποιοδήποτε LR / Capture One, να μη πώ χειρότερο απο τη προηγούμενη έκδοση που πάλι υποστήριζε Sony ARW (Alpha Raw) αρχεία (χωρις album / catalogue). Θα δοκιμάσω κάποια στιγμη και το tethered Capture feature.
Και από ένα γρήγορο τσεκ, πολύ δύσχρηστο. Αν κάποιος... ψειρίζει 4-5 φωτο τη μέρα ίσως αξίζει.
Δίνω περιθώριο στην BM μέχρι του χρόνου το Μάρτιο που λήγει το ετήσιο Adobe plan μου, για να το φτιάξει
εχω αντιθετη αποψη, το δοκιμασα στις canon raw photo και αν εξαιρέσεις καποια ΑΙ tools, ειναι πολυ γρηγορο σε μενα (i9 12900K / Nvidia rtx 3090 24 GB VRAM).
Βλεπω να το χρησιμοποιω συχνα, δουλευουν καλα οι μασκες, το denoise και το νεο ultra sharp.
Το ιδιο και τα face refinements ... κι επειδη το δουλευω πολυ το Davinci , μου φαινεται πολυ πιο ευχρηστο.
Φυσικα οχι για τεραστιο αριθμο φωτο, αλλα ετσι κι αλλιως δεν ειμαι επαγγελματιας , μερικες φωτο θελω να επεξεργαστω καθε φορα.
ΥΓ... αν καποιος ξερει καλα τα εργαλεια του Davinci ειναι πολυ πιο γρηγορο απο LR, πχ αν χρησιμοποιησεις Groups και layers κανεις απιστευτα πραγματα και ειδικα αν χρησιμοποιησεις το node cashe , επιταχυνεται πολυ η δουλεια.
Πρεπει ομως να ξεχασεις τη λογικη του LR και να δουλεψεις καλα τα εργαλεια του Davinci.