DC ασφαλεια

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

MAN0S

Senior Member
14 August 2018
611
Κρητη
Καλησπέρα, έχω αγοράσει αυτήν την DC ασφάλεια για τοποθέτηση μεταξύ μπαταρίας και inverter φωτοβολταικου.Το σχήμα με το βέλος δείχνει καποια κατεύθυνση ή δεν παίζει ρόλο; Σαν να θυμάμαι ότι κάποιες μικρές διπολικες dc ασφάλειες, έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση στην τοποθέτηση των καλωδίων.

Attachments

• 20251202_150641.jpg
    20251202_150641.jpg
    898.5 KB · Views: 15
Δημήτρη, σε ευχαριστώ πολύ.Στραβωθηκα και δεν το βρηκα το σχεδιάγραμμα; Και εγώ αυτό ξέρω, ότι έχουν in και out ή άλλοι έχουν + κ - ,ανάλογα σε ποια μεριά μπαίνεις κ το ακολουθείς.Δηλ στην πάνω μεριά έχουν αριστερά το - και στην δεξιά το +. Από κάτω, το ανάποδο.Απο την μεριά που μπαίνεις, αυτό ακολουθείς κατόπιν.
Εδώ με μπερδεύει το βέλος, και η λογική οτι:
Ο inverter είναι κατανάλωση ( load) όταν παίρνει ρεύμα από την μπαταρία και η μπαταρία η πηγή, όμως όταν φορτίζει η μπαταρία,τότε πηγή είναι ο inverter και load η μπαταρία.
Νομίζω ότι θα έπρεπε να αναφέρει κάπου αν είναι ή όχι πολωμενη η ασφάλεια , να μην υπάρχει αμφιβολία.Λεω να τους στείλω mail, και αν απαντήσουν θα ενημερώσω για μελλοντικούς χρήστες.