DC to DC converter..

L κλασικό chokάκι 100uH, oscon 100u στην έξοδο του dc/dc και 100u decoupling στον τελεστικό θα έλεγα.. περίπου η τοπολογία π έχω σε ένα phono..

edit: 100u/100u

τανταλίου μας κάνει που έχω και περίσευμα? μαζι με πορτοκαλί mkt 100nF είμαι οκ για τον τελεστικό?

και είσοδο-εξοδο (πριν το τσοκ) 100άρηδες oscon.

Ε?

στον τελεστικό απλό ηλεκτρολυτικό αλουμινίου χωρις 100n παράλληλα, όχι τανταλίου ή oscon.

στην συγκεκριμένη θέση θες κλασικό ηλεκτρολυτικό χωρίς bypass. Σε γενικές γραμμές, σε φυσιολογικούς audio τελεστικούς δεν χρειάζεται πρόσθετος πλαστικός εκτός από τον (ψιλοκαλό) ηλεκτρολυτικό. Εξαιρέσεις βέβαια υπάρχουν, πχ AD815 ή TPA6120, που λόγω BW χρειάζονται wideband decoupling (sic).

Κύριοι τα φώτα σας. Εχω τον εξής DC/DC converter: MIW1124.

in 9-18V dc --> out -12V, +12V

Θα τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο για να τροφοδοτίσει 2 τελεστικούς.

δείτε λίγο το pdf σας παρακαλώ..

το coverter εχει μια εισοδο +Vin και -Vin ( οπου θα συνδεθει στα +12V και 0V-σώμα αυτοκινήτου)

και μια εξοδο +Vout, Common, -Vout

Το common πρέπει να το συνδέσω με το -Vin? εφοσον η εξοδος της πηγής ειναι με ground το σώμα του αυτοκινήτου πως θα δώσω σημα στον τελεστικό(buffer)?

Συνδέοντας ενα πακάκι στα +Vin και -Vin για δοκιμη, μετράω μεταξύ +Vout και Common ταση 12V, και μεταξυ -Vout και Common ταση -12V. Ολα καλά μεχρι εδω. Το θέμα ειναι πως μεταξύ +Vout και -Vin μετράω 0, οπως και μεταξύ -Vout και -Vin παλι δεν μετράω τιποτα. Πρεπει να γεφυρώσω το -Vin με το common out ή θα κάνω καμια ζημια στο converter και δεν παιζει αυτό που σκεφτομαι ?

Attachments

• miw1124.jpg
    miw1124.jpg
    22.3 KB · Views: 14
σήμα στον τελεστικό με coaxial δεν θα δώσεις ούτως ή άλλως? τα pin εξόδου είναι floating σε σχέση με την είσοδο (σύμφωνα με το pdf), καθώς υπάρχει πλήρης γαλβανική απομόνωση από την είσοδο στην έξοδο. Οπότε μπορείς να αφήσεις την έξοδο floating, και να παίρνει αναφορά ground το κύκλωμα σου μέσω του coaxial π θα φέρνεις από την πηγή (αποφεύγεις και ένα loop έτσι)

πιθανότατα (δεν ξέρω αν η πηγή του σήματος γειώνει το gnd σήματος στο - της μπαταρίας - σώμα).

η πηγή γειώνει σε κάποιο σημείο του σασί στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Κανονικά σε τετοιες περιπτώσεις τραβάμε για την πηγή "φρεσκια" γείωση πίσω στο σημειο γείωσης του ενισχυτή, επειδή όμως δεν έχω παρει παράσιτο, δεν πειραξα τίποτα.

παραλίγο να την κάνω τωρα την πατάτα.. οι oscon που έχω ειναι 6.3V !!

Τι ακριβώς εννοείς Κώστα; Για τό ΜΙW1124 μιλάς;
Σήμερα το ανακάλυψα και ακόμα δεν βρήκα κάποιο. Ψάχνω δεξιά αριστερα για κάρτες δικτύου