DCB1 Βuffer (Salas)

Re: Απάντηση: DCB1 Βuffer (Salas)

Λοιπόν 3ο/4ο είναι στη R πλευρά.
Έχει παγώσει τώρα, οπότε όπως ήταν δίνει L=-0.85 R=4.25
Mε αντιμετάθεση 3/4, δίνει L=-0.72 R=-4.80 με μια τάση όσο ζεσταίνεται να ανεβάζει τις τιμές.

Και τωρα παρε το καλο το ζευγος που δινει χαμηλοτερο οφφσετ και βαλτο απο τη πλευρα των jfet που βγαζουν περισσοτερο οφφσετ (και βαλε το ιδιο jfet με ρολο ccs και στην αλλη θεση ).Θα δεις οτι και αυτο το ζευγαρι δεν βγαζει το οφφσετ το λιγο που εβγαζε αλλα πολυ περισσοτερο LOL. Για καντο αν εχεις ορεξη .Αν ναι πως το εξηγεις? Μιλαμε παντα για οφφσετ 1-3mv που για καποιους τους ειναι αδιαφορο (dc couple amp μικρης ενισχυσης )

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω μια εξηγηση αλλα θα την πω μετα αν το επβεβαιωσεις αν συμβαινει αυτο ή οχι.

Last edited:
Έκανα το μεσημέρι, μετά την προτροπή του Salas αρκετές εναλλαγές και σίγουρα γινόταν αυτό που περιγράφεις αν και δεν θυμάμαι τις ακριβείς τιμές.

Νομίζω πως για τη χαμηλότερη θετική τιμή dc-offset (L=0.65 R=3.21) η σειρά είναι 8.22, 8.25, 8.06, 8.58 δηλ. το χαμηλότερο Idss από τα αριστερά προς τα δεξιά ανά ζεύγος.
Εάν αλλάξεις τη σειρά από τη μεγαλύτερη προς τη μικρότερη (8.25, 8.22, 8.58, 8.06) έχεις αρνητικό offset γύρω στα -0.7 και -5.0 εκεί το άφησα το απόγευμα.
Είχα και στην άκρη άλλα 4Χ2SK170 αλλά οι τιμές τους ήταν μακριά...μάλλον θα πάω για ανταλλαγή με κάποιο από αυτά που έχω στην άκρη.

Έκανα και κάποιες αλλαγές στην πλευρά της 3άδας των led, βάζοντας ένα πράσινο και αντιστάθμισα τη διαφορά σε ρεύμα που είχα, τώρα μετράω 1,799 vs 1.763

Αγγελία: ζητείται 2SK170 με Idss ΧΧΧ σε θερμοκρασία ΧΧΧ

Last edited:
Πιστευω οτι εχει να κανει με την συμμετρικη τροφοδοσια και με μερικους αλλους παραγοντες το ποσο ζεσταινεται ο χαλκοδιαδρομος που καταληγει στα δυο CCS jfet που θα επρεπε να βρισκεται ακριβως στο κεντρο των δυο jfet και σε σχεση με τον χαλκοδιαδρομο της θετικης τασης .Γι αυτο επεμενα απο την αρχη πολυ καλη ψυξη ετσι ωστε να μην επηρεαζονται απο την ζεστη που καταληγει μεσω της ακιδας του IRFP9240 ή IRFP240 πανω στον αρνητικο ή θετικο χαλκοδιαδρομο(Εδω λιγο αερα κανεις με χερι σου απο πανω απο τα JFET και αυτα επηρεαζονται βεβαια επανερχονται παλι στην αρχικη τιμη.Οπως βλεπουμε και στην φωτογραφια της πλακετας DIY o χαλκοδιαδρομος της αρνητικης τασης ειναι σαφως μικροτερης διαδρομης απο την θετκη και κανονικα επρεπε να καταληγει στη μεση των δυο jfet..Ασε που σιγουρα το ενα IRFP εχει διαφορεικο Vgs απο το αλλο τοτε shoot sparrows with cannons.
Μανολη και εισαι μολις στα 170ma φαντασου να πας στα 600ma .

Attachments

• DCB1-23.JPG
    DCB1-23.JPG
    65.6 KB · Views: 187
Last edited:
Λογική εξήγηση Νίκο.
Έχουμε κάπου στην άκρη το διάγραμμα της κανονικής πλακέτας Hypnotize?

Στο ρεύμα βρίσκομαι Χ2 από αυτό που γράφεις, χρησιμοποιώ ήδη 5ωμ αντίσταση, οπότε είμαι γύρω στα 353-358mA, απλά έχω μικρές ψύκτρες διαθέσιμες και δεν μπορώ να το αφήσω για αρκετή ώρα σε συνεχή λειτουργία.
Πάντως σκέφτομαι ήδη για κουτί με ψύκτρες αριστερά-δεξιά εξωτερικές και το μπάφερ στο μέσο με κάποιο Π που να πηγαίνει στις πλαινες ψύκτρες.

Here is περιπου της κανονικης .

Στο Β1 Βuffer δεν υπαρχουν τετοιες διαφορες στο οφφσετ μιλαω παντα πριν τον πυκνωτη 10uf διοτι δεν εχει συμμετρικη τροφοδοσια, και το οποιο ακουγεται παρα πολυ καλα , το ειχα βγαλει για πουλημα αλλα ισως και να το κρατησω

Attachments

• BluePartsSide.jpg
    BluePartsSide.jpg
    64.5 KB · Views: 173
  • IMGP2385.jpg
    IMGP2385.jpg
    167.6 KB · Views: 171
  • IMGP2401.jpg
    IMGP2401.jpg
    114.7 KB · Views: 172
Last edited:
Ενα καινουργιο ζευγαρακι jfet προστεθηκε
Με το power up αρχιζουν με θετικο προσημο 1.2 -1.6 mv και οταν ενεργοποιηται το ρελε μετα απο περιπου 2 λεπτα (με βολευει αρκετα αυτο)
εχω 0,4 και 0,8 mv ,και οταν σταθεροποιυνται θερμοκρασιακα ολα IRFP και JFET καταληγω να εχω L -0.1 εως -0,3 και R -0.6 το οποιο -0.6mv με μια μικρη καλτσα απο συστελλομενο μακαρονι στο ενα jfet to CCS μου φερνει και αυτο το καναλι στα -0.1 εως -0,3 mv .To οφφσετ του ενισχυτη μου πηγαινει απο -4mv εως -11mv σταθερα .Οταν δέ παιζει μουσικη τσιτα full volume to οφφσετ κατεβαινει στην κατωωωωωωωτερη τιιιιιιιιιιιμη - 4-5mv .

Attachments

• P281114_19.530001.jpg
    P281114_19.530001.jpg
    114.8 KB · Views: 118
Last edited:
Σε ευχαριστώ για το διάγραμμα...

Ποιες τιμές πείραξες για αλλαγή του χρόνου ενεργοποίησης του ρελέ;

Τώρα να σου πω, ότι έφθασες στην τελειότητα, θα ήταν υπερβολή. Τα συγχαρητήρια μου! Σύντομα θα οδεύσω προς αλλαγή του δεύτερου σετ Jfet, ακολουθώντας τα χνάρια σου.
Ακόμη όμως δεν έχω παραλάβει το volume control που αναμένω και δεν μπορώ να καταλήξω σε κουτί δίχως αυτό...

Να σαι καλα Μανολη
Δεν πειραξα καμια τιμη Να υποθεσω λογω οτι ο Nichicon εκει ειναι λιγο used ?Τι volume control θα βαλεις τι Pot Tocos Cosmos? θα συνοδευεται με κυκλωμα με ρελεδακια ?

Attachments

• P301114_12.380001.jpg
    P301114_12.380001.jpg
    105.9 KB · Views: 94
Νικο ποιο model Τόκος των ποσο ευρω Τοκος?
Και κατι αλλο οταν ζεσταινονται τα IRFP μηπως βελτιωνεται και λιγο περισσοτερο ο ηχος?

Έμαθα και τα Τόκος Τάκος Ποτ, αν και δεν τα ήξερα!

Όχι δεν θα στηριχτώ σε Τόκος ποτ, αλλά σε κύκλωμα με MELF αντιστάσεις R2R (http://vicol-audio.ro/volume-controller.php), με ρελεδάκια.

Τύλιξες με "κουβερτούλες" κάποια jfet για αντιστάθμιση, έτσι;

Κάπου πρέπει να έχω στις σημειώσεις μου, πληροφόρηση για ρύθμιση του χρόνο του ρελέ...θα το κοιτάξω μήπως και βοηθήσει γενικά. Δεν μου λες αυτό το πορτοκαλί Nec ρελεδάκι όταν οπλίζει το ακούς...τι στο καλό βαρηκοΐα έχω πάθει;

Σε ευχαριστώ για το διάγραμμα...

Ποιες τιμές πείραξες για αλλαγή του χρόνου ενεργοποίησης του ρελέ;

Τώρα να σου πω, ότι έφθασες στην τελειότητα, θα ήταν υπερβολή.
Μόνο ό Τόκος άγγιξε τήν τελειότητα.:flipout:
Νικο ποιο model Τόκος των ποσο ευρω Τοκος?
Και κατι αλλο οταν ζεσταινονται τα IRFP μηπως βελτιωνεται και λιγο περισσοτερο ο ηχος?

Έμαθα και τα Τόκος Τάκος Ποτ, αν και δεν τα ήξερα!

Έεεε, δέν θυμάστε τόν Παναγιώτη Τόκο πού άγγιξε τήν τελειότητα;:smash:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Όσο γιά Tocos pots διαβάστε http://www.diyaudio.com/forums/anal...otrodded-blue-dcb1-build-460.html#post4091366 μέχρι καί σελίδα 469. Κυρίως τήν κουβέντα μέ τόν jslot. Θά βρείτε καί κάτι μετρήσεις συμφωνίας καναλιών πού είχα δώσει από ένα πού έχω.

445934d1414670537-salas-hotrodded-blue-dcb1-build-tocmeas.jpg

Της Αναστάσεως ή της κολάσεως, μετά συγχωρήσιους!

Αν δεν χαλάμε τι θα φτιάχνουμε Στέλιο! Αλλά εδώ που τα λέμε ο ήχος άνευ πυκνωτή...είναι άλλο πράγμα!
Φυσικά, ένα κυκλωματάκι στην έξοδο που να ελέγχει το dc της κολάσεως, δεν θα έπεφτε άσχημα, έτσι;

Re: Απάντηση: DCB1 Βuffer (Salas)

Της Αναστάσεως ή της κολάσεως, μετά συγχωρήσιους!

Αν δεν χαλάμε τι θα φτιάχνουμε Στέλιο! Αλλά εδώ που τα λέμε ο ήχος άνευ πυκνωτή...είναι άλλο πράγμα!
Φυσικά, ένα κυκλωματάκι στην έξοδο που να ελέγχει το dc της κολάσεως, δεν θα έπεφτε άσχημα, έτσι;

Moνο με dc servo αλλα και αυτο λενε επηρεαζει τον ηχο προσθετει θολουρα. Αν εχεις ενα υποτυπωδη κυκλωμα ανιχνευσης dc στον ενισχυτη που να δουλευει σιγουρα , τοτε δεν χρειαζεται τιποτα πανω στον προ ή στο buffer.Eννοειται πως το dc οφφσετ στον προ ή στο buffer θα πρεπει να ειναι οσο το δυνατο πιο χαμηλα.

Έχω χάσει τέτοια φυσιογνωμία, μα τέτοια προσωπικότητα...ειλικρινά πως μου είχε ξεφύγει αυτό το άτομο!
Τόκος το ψώνιο! Τόκος ο πιπινοκυνηγός!

Περί τόκου ποτ, πολύ καλό σε μεσαίες υψηλές εντάσεις και καλό σε πολύ χαμηλές, αλλά νομίζω ότι ίσως δίνει τις καλύτερες τιμές στην κατηγορία του, όταν άλλα δεν πέφτουν κάτω από το 5% σε διαφορές ανάμεσα στα κανάλια.

Δεν ξέρω εάν διάλεξα σωστά, αλλά έχοντας στο νου μου τις διαφορές ανάμεσα στα κανάλια των ποτ και επειδή ήθελα τηλεχειρισμό...στράφηκα σε R2R melf αντιστάσεις...κοίταξα και τα ledr αλλά άρχισα να χάνομαι...

Last edited:
Σταυρο αν θα βγαλεις τους πυκνωτες απο τον IN-OUT απο το b1 buffer Θα παρεις 10V DC στην εξοδο.Δεν ειναι συμμετρικη τροφοδοσια.