δε φορτίζει το αηφόνι...

Εχω πετάξει φορτιστες, αντάπτορες και χιλια 2 που αρνουντε ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΟΥΝ το iphone 2g. τελικα το φορτίζω με την βαση tom tom.
Nαι 100 φορτιστης αλλα νταξ' εχει και gps και τρεντυ βαση...

Ήταν κάποιο από αυτά της Apple? Belkin?Griffin?Macally ή γενικά κάποιο επώνυμο που έγραφε οτι είναι για iPhone?

Ειδικά το 2G φορτίζει με τα πάντα.Εχω δοκιμάσει και 3-4 κινέζικα παίζει άψογα.

 Νίκος;1131356 said:
Ήταν κάποιο από αυτά της Apple? Belkin?Griffin?Macally ή γενικά κάποιο επώνυμο που έγραφε οτι είναι για iPhone?

Ειδικά το 2G φορτίζει με τα πάντα.Εχω δοκιμάσει και 3-4 κινέζικα παίζει άψογα.

Οχι αλλοι κινεζικοι για το iphone, αλλοι original φορτιστες (ανταπτορας απο την πριζα του αυτοκινητου σε usb) για pda και για bluetooth με χρήση του καλωδιου του Iphone.

Εμενα παντως εξακολουθει να μου κανει εντυπωση πως τα εχει καταφερει η Apple να μην παιζουν πολλα προιοντα της με πολλους (οπως φαινεται) φορτιστες (γιατι δεν νομιζω οτι ειναι θεμα (μονο τουλαχιστον) ρευματος...)

Ενα $#$%$@% USB ειναι...

Για να φορτίσει το iPhone, θα πρέπει το usb να στέλνει αρκετό ρεύμα.

Πιθανότατα αυτά που έχετε δοκιμάσει, εφόσον δεν υποστηρίζουν το iPhone, τότε να μην στέλνουν τόσο ρεύμα, πχ για το 3gs να στέλνει 500mA.

Οπως προειπα και ''ταιριαζει'' κιολας απο αυτα που διαβαζω απο ΦραΠε, δεν νομιζω οτι ειναι θεμα ρευματος (αν και φυσικα αυτη ειναι η πιο λογικη εξηγηση).

Γιατι θυμαμαι οτι ειχα προβλημα και με ipod (σιγουρα ενα nano) και εχοντας τοτε τσεκαρει, αν θυμαμαι καλα, τα Amps του φορτιστη και ηταν υπεραρκετα.

Κατι αλλο πρεπει να παιζει....

Εδω η εξηγηση...
http://mobiletechaddicts.com/2008/0...iphone-accessories-will-not-charge-iphone-3g/

Το ιδιο προβλημα ειχα κι εγω με ενα ανταπτορα στο αυτοκινητο που ειχα για φορτιση και συνδεση με το στερεοφωνικο μου.
Με το iphone 2G δουλευε κανoνικα, αλλα με το 3G kai τωρα 3GS δεν φορτιζε (ενω δουλευε κανονικα σαν ανταπτορας).
Το ελυσα παιρνοντας αυτο εδω...
http://store.apple.com/us/product/TS696LL/A

Τώρα μου θυμίσατε μια περίπτωση παλιά. Πριν καμια 15αρια χρονια ειχα αγορασει ενα Sony Walkman Mini Disc το οποίο είχε φορτιστή Sony στην συσκευασία. Κάποια στιγμή ο φορτιστής χαλασε και πηγα και αγορασα απο αυτους τους φορτιστές με τα πολλα βύσματα. Δυστυχώς ομως οταν πηγα να τον κουμπωσω στο Mini Disc δεν ταίριαζε κανενα απο τα βύσματα. Πηγα κατευθείαν στο Service της Sony και με ενημέρωσε ο υπάλληλος οτι η Sony βγάζει δικά της βύσματα για να είσαι αναγκασμένος φυσικά να αγοράσεις μονο Sony φορτιστη αμα χαλασει.

Εγω αγορασα απο κινα ενα car holder-fm transmiter για το παλιο μου ipod touch 2G. Δεν δουλεψε. Στο ipod touch 1G ενος φιλου μου δουλευε κανονικα και του το χαρισα. Προφανως το βυσμα σε καθε συσκευη ειναι το ιδιο αλλα η συνδεσμολογια μαλλον των επαφων αλλαζει. Και αυτο για οποτε βγαινει καινουριο μοντελο να πρεπει να αγορασουμε και καθε φορα καινουρια παρελκομενα. Το ιδιο ισχυει με τα ηχεια Pure-Fi της Logitech που επρεπε να περιμενω να βγει η νεα σειρα που θα ηταν συμβατη με το Iphone 3GS.

νομίζω ότι τα αυθεντικά αξεσουάρ έχουν μέσα ένα authentication chip γιαυτό πολλά κινέζικα προϊόντα δεν παίζουν.. Με firmware κάτω από 2.1 όλα δουλεύουν κανονικά..Με 3G αυτά με 2G τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.