mstr
Supreme Member
- 23 July 2009
- 4,393
Re: Απάντηση: Re: Death of Photography

"Μεταξύ τυφλών βασιλεύει ο μονόφθαλμος"
Ήταν μοναδικές, ριζοσπαστικές και ανατρεπτικές για την εποχή τους Ηλία.
Με τα δεδομένα της εποχής μας εάν τετοιες εικόνες εμφανίζονταν σήμερα, δεν θα είχαν βέβαια καμμία τύχη.
Θα διαφωνήσω όμως οτι χαρακτηριστικά (και όχι ατέλειες) όπως χρωματικές εκτροπές, παραμορφώσεις και μαλακά άκρα και λοιπά μπορούν να μειώσουν την καλλιτεχνική αξία μιας φωτογραφίας.
Μπορεί να είναι δείγματα μιας τεχνικά άρτιας φωτογραφιας αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την καλλιτεχνική της αξία. Αν μή τι άλλο, συνήθως η τεχνική αρτιότης είναι και βαρετή.
μιλώντας για αρτιότητα θα τολμήσω να πω ότι είμαι φανατικός οπαδός της σε πολλές φάσεις της ζωής..(με την φωτογραφία το προσπαθώ,χωρίς μεγάλη επιτυχία τις περισσότερες φορές)...μια από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες που έχω τραβήξει είναι κουνημένη,,,,νομίζω όμως ότι έδωσε παραπάνω στην ατμόσφαιρα έτσι από το να ήταν αψεγάδιαστη...δεν ξέρω αν συμφωνείτε...εμένα μου αρέσει..
![]()
......πώς θα δεις στο σκόπευτρο με ανοικτά και τα δυο μάτια?![]()
Ασπρομαυρες φωτογραφιες δρομου μπορουν να ειναι και χαρουμενες να σε κανουν να χαμογελας και ειναι και τεχνη παραλληλα ΙΜΗΟ. Απλα σου ετυχαν ολο κατι ΕΜΟ φωτογραφοι μαλλον Γιαννη!![]()
Υπάρχουν περιπτώσεις που μόνη η φωτογραφία σου φωνάζει να τη γυρίσεις στο ασπρόμαυρο. Αλλά το επιβεβλημένο α/μ σε κάθε περίπτωση, δεν το δέχομαι.
Το κορυφαίο για το α/μ ήταν ένα σκετσάκι του Μπένυ Χιλ, όπου έκανε έναν σκηνοθέτη που του έπαιρναν συνέντευξη, και τον ρωτούσε εκστασιασμένος ο δημοσιογράφος για τη μεγαλοφυή επιλογή του να γυρίσει το πρώτο μισό της ταινίας σε χρώμα και το άλλο μισό ασπρόμαυρο, για να τον διορθώσει ο Μπένυ "όχι-όχι-όχι, απλά μας είχε τελειώσει το έγχρωμο φιλμ"![]()
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί θα πρέπει ντε και καλά να μας αρέσει κάποιο είδος φωτογραφίες.
Γιατί να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε αυτή τη διαδικασία;
Αυτό λέω Γιάννη,
αν δε με αγγίζει κάτι γιατί να πιέσω τον εαυτό μου; ΔΕ βλέπω το λόγο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.