Decibel Meter Παραλαβή

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς
Εδώ και καιρό ήθελα να αγοράσω ένα όργανο μέτρησης της ακουστικής πίεσης. (Ντεσιμπελόμετρο)

Πολλές φορές είχα την περιέργεια της διαπίστωσης της έντασης της οποίας κάνω συνήθως ακροάσεις. Γι αυτόν τον λόγο χρησιμοποιούσα το android τηλέφωνό μου (Samsung Galaxh S II ) αλλά δεν ήταν και η ακριβέστερη λύση.

Έτσι ψάχνοντας στο ebay βρέθηκα μπροστά σε μια απίστευτη ευκαιρία και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Βρήκα λοιπόν ένα καινούριο ντεσιμπελόμετρο σε δημοπρασία το οποίο δεν είχε κανένα bid και κατάφερα να το αγοράσω με περίπου 7 ευρώ!!! (9.90 δολάρια) Πιο ακριβά ήταν τα μεταφορικά αφού συνολικά μου κόστισε περίπου 26 ευρώ.

Και ιδού

Από λίγο που το χρησιμοποίησα, είναι πολύ πρακτικό με πολλές ζώνες μέτρησης αλλά και άλλες πολύ χρήσιμες λειτουργίες. Γρήγορη ταχύτητα μέτρησης, αργή, max hold και πολλά άλλα. Σε σύγκριση που έκανα με το ντεσιμπελόμετρο του κινητού μου, υπάρχει μεγάλη απόκλιση ειδικά σε περιβάλλον με χαμηλό θόρυβο. Εντάξει, το τηλέφωνο δεν είναι για αυτήν την δουλειά και αυτές οι εφαρμογές είναι πιο πολύ για διασκέδαση, αλλά απλά το αναφέρω έτσι απλά για φίλους που ίσους χρησιμοποιούν το ντεσιμπελόμετρο του android για μετρήσεις όπως έκανα κι εγώ πριν.

Εξαιρετικό value πάντως. Αν γλίτωνα και κάτι από τα μεταφορικά θα ήταν πραγματικά περιπτωσάρα.

Από λίγο που το χρησιμοποίησα, είναι πολύ πρακτικό με πολλές ζώνες μέτρησης αλλά και άλλες πολύ χρήσιμες λειτουργίες. Γρήγορη ταχύτητα μέτρησης, αργή, max hold και πολλά άλλα. Σε σύγκριση που έκανα με το ντεσιμπελόμετρο του κινητού μου, υπάρχει μεγάλη απόκλιση ειδικά σε περιβάλλον με χαμηλό θόρυβο. Εντάξει, το τηλέφωνο δεν είναι για αυτήν την δουλειά και αυτές οι εφαρμογές είναι πιο πολύ για διασκέδαση, αλλά απλά το αναφέρω έτσι απλά για φίλους που ίσους χρησιμοποιούν το ντεσιμπελόμετρο του android για μετρήσεις όπως έκανα κι εγώ πριν.

Εξαιρετικό value πάντως. Αν γλίτωνα και κάτι από τα μεταφορικά θα ήταν πραγματικά περιπτωσάρα.

Συμπτωματικά μου κίνησε το ενδιαφέρον μια εφαρμογή του είδους για iOS και δοκίμασα 2 από αυτές. Στο σπίτι μέσα έπαιζε στα 50 db με το καλημέρα, πλησίαζα το pc πήγαινε 53, χτύπαγα τα χέρια μου έδειχνε να αποκρίνεται αλλά σε καμία περίπτωση δεν ζω σε περιβάλλον με 50db, ότι κι αν κάνω αυτό εκεί ~50.

Ευκαιρία από τις λίγες αυτή που πέτυχες, καλοδούλευτο το εργαλείο.

μια χαρά

από περιέργεια, στα πόσα db ακούς συνήθως?

Καλώς τον!

Άκουσα σήμερα το πρωί μουσική και στην θέση ακρόασης μέτρησα peak 95 db αλλά κατά μέσο όρο άκουγα μεταξύ 89-94 db. Αλλά κάποιες φορές ακούω και λίγο πιο δυνατά. Θα κάνω και άλλες μετρήσεις για να καταγράψω έναν μέσο όρο.

Συμπτωματικά μου κίνησε το ενδιαφέρον μια εφαρμογή του είδους για iOS και δοκίμασα 2 από αυτές. Στο σπίτι μέσα έπαιζε στα 50 db με το καλημέρα, πλησίαζα το pc πήγαινε 53, χτύπαγα τα χέρια μου έδειχνε να αποκρίνεται αλλά σε καμία περίπτωση δεν ζω σε περιβάλλον με 50db, ότι κι αν κάνω αυτό εκεί ~50.

Ευκαιρία από τις λίγες αυτή που πέτυχες, καλοδούλευτο το εργαλείο.

Μην αμφιβάλεις. Και το ντεσιμπελόμετρο μετράει 45-50 db στο σπίτι μου.

Πολύ καλή και χρήσιμη αγορά.
Έχει δυνατότητα σύνδεσης με κάρτα ήχου ώστε να εκτελεί μετρήσεις;
(Στον δικό μου χώρο,με ότι κι αν τον έχω μετρήσει,είναι 36-38 db αλλά είναι λογικό νομίζω,υπόγειο με 70 εκ. μπετόν γύρω-γύρω και μόνωση,οπότε τα 45-50 είναι λογικά μάλλον.)

Re: Απάντηση: Decibel Meter Παραλαβή

7 ευρώ κάνει το πλαστικό τσαντάκι και η μπαταρία!

Χαχαχα

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα όταν είδα την δημοπρασία και δεν πίστευα μετά το bid ότι θα το κέρδιζα. Δεν πόνταρε κανείς μετά από εμένα.

εχω και εγω το ιδιο αλλα το εχω παρει στην δουλεια για να μετραω το peak των παιδιων που ουρλιαζουν.

για να γινω πιο κατανοητος, σπιτι ακουω δυνατα (με 90-95 μεση σταθμη) ενω τα παιδια σε αποσταση θεσης εργασιας εχουν χτυπησει μεχρι 110.5..........

Εχει διαφορα στην μετρηση σε σχεση με το κινητο τηλεφωνο,εννοω εχει αποκλιση το ενα απ το αλλο?
γιατι εγω με το iphone και τρια διαφορετικα προγραμματα πανω κατω τα ιδια λενε +-1 με 2 db αποκλιση.

Μην αμφιβάλεις. Και το ντεσιμπελόμετρο μετράει 45-50 db στο σπίτι μου.

Αλήθεια;; Όταν και αν έχεις χρόνο κάνε καμιά δοκιμή και γράψε νούμερα έτσι κουβέντα να γίνεται!

εχω και εγω το ιδιο αλλα το εχω παρει στην δουλεια για να μετραω το peak των παιδιων που ουρλιαζουν.

για να γινω πιο κατανοητος, σπιτι ακουω δυνατα (με 90-95 μεση σταθμη) ενω τα παιδια σε αποσταση θεσης εργασιας εχουν χτυπησει μεχρι 110.5..........

Εγώ από μετρήσεις που κάνω τις τελευταίες ημέρες ακούω περί τα 87-92 db. Εχθές όμως κάποια στιγμή πώρωσης με Jeferson airplane το ντεσιμπελόμετρο έγραψε κορυφή 99,7. Και ο Luxman ήταν άνετος!

peak εχω δει και αρκετα παραπανω αλλα ολοι οι φιλοι παραπονιουνται οτι ακουω πολυ δυνατα. τα 110 απο την δουλεια παντως δεν τα εχω δει στην θεση ακροασης

peak εχω δει και αρκετα παραπανω αλλα ολοι οι φιλοι παραπονιουνται οτι ακουω πολυ δυνατα. τα 110 απο την δουλεια παντως δεν τα εχω δει στην θεση ακροασης

Παναγιώτη πρέπει μια μέρα να κάνουμε μια ακρόαση μαζί. Κι εγώ δυνατά ακούω! :ernaehrung004::Banane0:

οταν εφημερευει η κυρια το σπιτι σειεται συθεμελα. χτυπα πμ να το κανονισουμε