ΔΕΗ : Γιατί πρέπει να επιβεβαιώνετε οι ίδιοι την ένδειξη του μετρητή στο σπίτι σας...

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
http://www.dei.gr/Default.aspx?id=4811&nt=18&lang=1

Δώστε προσοχή στο "Β' Πελάτης"... (κάτω-κάτω στο κείμενο...)
Και υπ'όψιν, οτι τώρα με την κατάργηση της κλιμακωτής χρέωσης, η διαφορά την οποία θα πληρώσουμε για το λάθος του υπάλληλου που μέτρησε, και η οποία ΔΕΝ πρόκειται να επιστραφεί, και για την οποία "δεν θα φέρει ευθύνη" η ΔΕΗ αν δεν ζητήσουμε αμέσως διόρθωση, είναι πολλαπλάσια αυτής που δείχνει το παράδειγμα...

Last edited:
Και ποτε θα ξερω εγω ποτε ο δεητζης θα περασει να μετρησει ?

Αν δεν περάσει εκείνη την μέρα θα περα σει +- 1-2 μέρες. Και μπορεί να μην φοβάμαι τον υπάλληλο (εργαζόμενος είναι κι αυτός), αντε να κάνει ενα λάθος και 1 φορα στα 10 χρόνια να είναι η σειρά μου να το πληρώσω... Φοβάμαι το ενδεχόμενο η οποια ΔΕΗ, energa κλπ, σκόπιμα να μου βάζει 10-15 κιλοβατώρες παραπάνω καοι να με στέλνει στο ακριβότερο κλιμάκιο των 800+ ή των 1500+... Γιατί ο υπάλληλος, και σωστά να χτυπήσει το νούμερο, στα κεντρικά τους αυτοί μπορούν να βάλουν 10-20-50 παραπάνω... αλλά οταν τα αφαιρέσουν στον επόμενο λογαριασμό, δεν παίρνω τα χρήματά μου (που πλήρωσα εξ αιτίας της μετάβασης σε ακριβότερο κλιμάκιο) πίσω...
Δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε τον δεητζή... Τις μέρες που πρόκειται να έρθει, εμείς σημειώνουμε την ένδειξη του μετρητή (ακόμα καλύτερα του το γραφουμε με μεγάλα ψηφία σε ένα χαρτί να το βρει έτοιμο). Οταν βγει ο εκκαθαριστικός λογαριασμός, κάνουμε διασταύρωση των μερήσεων. Αν έχει περαστεί μεγαλύτερο (που πιθανόν μας βάζει σε άλλο κλιμάκιο) μπήγουμε τις φωνές και γινόμαστε μπίλιες στο τοπικό γραφειο της ΔΕΗ...

Απάντηση: Re: ΔΕΗ : Γιατί πρέπει να επιβεβαιώνετε οι ίδιοι την ένδειξη του μετρητή στ

Αν δεν περάσει εκείνη την μέρα θα περα σει +- 1-2 μέρες. Και μπορεί να μην φοβάμαι τον υπάλληλο (εργαζόμενος είναι κι αυτός), αντε να κάνει ενα λάθος και 1 φορα στα 10 χρόνια να είναι η σειρά μου να το πληρώσω... Φοβάμαι το ενδεχόμενο η οποια ΔΕΗ, energa κλπ, σκόπιμα να μου βάζει 10-15 κιλοβατώρες παραπάνω καοι να με στέλνει στο ακριβότερο κλιμάκιο των 800+ ή των 1500+... Γιατί ο υπάλληλος, και σωστά να χτυπήσει το νούμερο, στα κεντρικά τους αυτοί μπορούν να βάλουν 10-20-50 παραπάνω... αλλά οταν τα αφαιρέσουν στον επόμενο λογαριασμό, δεν παίρνω τα χρήματά μου (που πλήρωσα εξ αιτίας της μετάβασης σε ακριβότερο κλιμάκιο) πίσω...
Δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε τον δεητζή... Τις μέρες που πρόκειται να έρθει, εμείς σημειώνουμε την ένδειξη του μετρητή (ακόμα καλύτερα του το γραφουμε με μεγάλα ψηφία σε ένα χαρτί να το βρει έτοιμο). Οταν βγει ο εκκαθαριστικός λογαριασμός, κάνουμε διασταύρωση των μερήσεων. Αν έχει περαστεί μεγαλύτερο (που πιθανόν μας βάζει σε άλλο κλιμάκιο) μπήγουμε τις φωνές και γινόμαστε μπίλιες στο τοπικό γραφειο της ΔΕΗ...

Aυτό ακριβώς κάνω πάντα!
Διασταυρώνω τις ενδείξεις,δυστυχώς είμαστε <<κράτος>> λαμογιών

Καλύτερα να βάζετε μόνοι σας τις ενδείξεις του μετρητή (αν ειναι εφικτό στην πόλη σας) στο http://www.dei.gr

Sorry χαζομάρα. Αυτό δεν αναιρεί τις δικές τους μετρήσεις......

Last edited:
Καλύτερα να βάζετε μόνοι σας τις ενδείξεις του μετρητή (αν ειναι εφικτό στην πόλη σας) στο http://www.dei.gr

Αυτό είχα σκοπό να το ψάξω... Κι επειδή κι εγώ λαμόγιο είμαι, αν η μέτρηση με στέλνει στο αμέσως ακριβότερο κλιμάκιο, θα αφαιρώ (αν πρόκειται βέβαια για καλυπτόμενη διαφορά) τις σχετικές κιλοβατώρες τις οποίες θα προσθέτω στην επόμενη μέτρηση για να είμαι και σωστός... :)))

Sorry χαζομάρα. Αυτό δεν αναιρεί τις δικές τους μετρήσεις......

Ναι...να ανεβάζουν αυτοι τα τιμολόγια και να κάνουμε εμείς τη δουλειά τους...Αμ' δε.

Ουσιαστικά η δική μας μέτρηση, αντικαθιστά τον λογαριασμό "εναντι" που ερχεται στο δίμηνο... Οπωσδήποτε αυτοί θα μετρήσουν ΚΑΙ οι ίδιοι, για τον εκκαθαριστικό. Σε κάθε περίπτωση, εχεις τον έλεγχο της μέτρησης...

Η κατάργηση της κλιμακωτής χρέωσης μας επιβαρύνει ως εξής :
Aπο 0 ως 800 κιλοβατώρες τις πληρώνουμε 0.05625 την κάθε μία.
Απο 801 ως 1000 κιλοβατώρες τις πληρώνουμε 0,07850 την κάθε μία.
Ας πούμε οτι κάποιος έκαψε 800 κιλοβατώρες... Μέχρι τώρα (αλλά και με το νέο τρόπο χρέωσης) θα πλήρωνε 800 χ 0,05625 = 45 Ε
Αν έκαιγε 801 κιλοβατώρες μέχρι τώρα θα πλήρωνε 800 χ 0,05625 ΣΥΝ 1 χ 0,07850 = 45,8 Ε
Αν έκαιγε 801 κιλοβατώρες με το νέο τρόπο χρέωσης θα πληρώσει 801 χ 0,07850 = 62,88 Ε... !!!

(Υπάρχουν συνολικά 14 παράπλευρες χρεώσεις που επιβαρύνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ - το ανωτέρω αναφέρεται μόνο στην τομέα του τί κάψαμε... Απο τις 14, οι 9 εξαρτώνται απο το σε πιό κλιμάκιο βρέθηκε την συγκεκριμένη περίοδο η κατανάλωσή μας... δηλαδή ακόμα πιο επιβαρυντικά στο παραπάνω παράδειγμα...)

Γι'αυτό, ίσως μας κάψει, αν ο υπάλληλος (ή τα κεντρικα) καταγράψει έστω και 1 κιλοβατώρα παραπάνω...

Last edited:
Το πιό πιθανό να ισχύει απο πέρισυ... Αλλά μέχρι τώρα ανήκα στην πλειοψηφία των καταναλωτών... Δεν κοιτούσα ποτέ, τι και γιατί πληρώνω στον λογαριασμό της ΔΕΗ... :))

Last edited:
Η αλήθεια πάντως είναι ότι πρέπει να περιφρουρούμε ΟΛΟΙ τα δικαιώματα μας και να ψάχνουμε με πολύ έμφαση στη λεπτομέρεια το τι γίνεται σε λογαριασμούς, αγορές κτλ. Εγω να αναφέρω οτι επειδή μου φάνηκε λίγο τσιμπημένος ο εκκαθαριστικός έριξα μία ματιά και είδα ότι αλλάχτηκαν τα τετραγωνικά του σπιτιού........προς τα επάνω φυσικά. Βλέπω και τον προηγούμενο έναντι το ίδιο. Όταν λέμε ότι τους πηρε και τους σήκωσε στο τηλέφωνο το εννούμε. Δυστηχώς μόλις γύρισα απο ταξίδι και θα πάω από Δευτέρα για τον 2ο γύρο από κοντά

Ναι, τα τετραγωνικά του σπιτιού, μπορούν να ανεβάσουν το ΣΙ (Συμφωνημένη Ισχύς) το οποίο πολλαπλασιάζεται σαν συντελεστής "με κάτι άλλα" και ανεβάζει τις παράπλευρες (μόνο?) χρεώσεις... Προσοχή στις στρογγυλοποιήσεις lol

Αλήθεια, εγώ γιατί χρειάζομαι Συμφωνημένη Ισχύ 35 KVA? (3φασικό). Οκ, παλιά είχε θερμοσυσσωρευτές, αλλά πλέον δεν έχει κάτι τόσο ενεργοβόρο. Μιλάμε για ένα 15ρι πάγια το 4μηνο επιπλέον, τουλάχιστον. Είναι σε όλες τις τριφασικές φιξ αυτά τα 35 KVA?

Εχω την εντύπωση οτι μπορεις να αλλάξεις ΣΙ αλλά δεν ξέρω πόσο κοστίζει η χαρτούρα. Σε κάποιο σαιτ είδα αρχικό 8KVA για μονοφασικό και 16 KVA για τριφασικό (http://money-money.gr/news/glitoste-chrimata-me-to-nichterino-timologio-tis-dei/185).
Τα περισσότερα σαιτς σε παράδείγματα μέτρησης γράφουν 25 KVA που μου φαίνετα και λογικό (8KVA x 3 = 24).
Η ΣΙ μου θυμίζει την μέγιστη εγγυημένη ταχύτητα kbps των παρόχων ιντερνετ (2αρα, 8αρα, 24αρα..)...

Κι όμως, ο λογαριασμός μου γράφει 35 KVA.... Δεν ξέρω εάν αξίζει η χαρτούρα, το πάγιο της ΣΙ είναι 75 λεπτά/KVA το έτος, δλδ 6 ευρώ για τις μονοφασικές 8ρες, και 26,25 για τη δική μου... + φπα. Να την έκαν 16ρα?

Εχω την εντύπωση οτι περισσότερο θα σου κοστίσει μια αλλαγή (δεν θα κάνεις απόσβεση), αλλά πάλι πρέπει να ξέρουμε αν η ΣΙ μπαίνει σαν συντελεστής σε άλλες παράπλευρες χρεώσεις του τιμολογίου. Κι αν κάποτε θελήσεις να ξαναβάλεις θερμοσυσσωρευτές ή ηλεκτρικό καυστήρα καλοριφέρ ?

Δεν μπαίνει αλλού, μόνο στις πάγιες χρεώσεις δικτύου μεταφοράς και διανομής.
Δεν βαριέσαι. Μπορεί να βάλω κάποτε θηρία τελικούς στα ενεργοβόρα ηχεία. :flipout: