Αν μπορώ να παρέμβω, συμφωνώ πως χάθηκε η μπάλα με τους ημιμαθείς που αρθρογραφούν ή νομίζουν πως σατΙρίζουν. Άλλο πράγμα το να χεις τα εφόδια να αρθρώνεις λόγο, άποψη και εν τέλει Λόγο και άλλο να γίνεσαι Σάτυρος πριαπισμένος υπό το πρόσχημα του προοδευτισμού. Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους εδώ μέσα, αλλά στους διάφορες αφυπνιστές της κοινής γνώμης. Ο φασισμός, η έλλειψη μέτρου, η βλακεία, δεν έχουν πρόσημο ή προσανατολισμό. Η άκρα αριστερά για μένα προσωπικά δεν υστερεί σε τίποτα απ την ακροδεξιά. Τα ίδια ξύλινα λόγια, ο ίδιος φανατισμός, η ίδια έχθρα προς το αλλότριο. Όταν στην τηλεόραση άνθρωποι μιλάνε για ανεργία, όταν μανάδες μιλάνε για κυνηγητό του βλασταριού τους στα Εξάρχεια με Manolo Blahnik γόβες εις άγραν μιας νεφελώδους αριστεράς, τούτο το φοβούμαι το ίδιο με την μισανθρωπία του ακροδεξιού.
Αδυνατώ να καταλάβω κειμενάκια κενά περιεχομένου αλλά καινά εισαγγελικού ύφους. Δεν θέλω να τους στερηθεί το βήμα έκφρασης αλλα σιχαίνομαι την αντιδραστικότητα των γραφόντων αυτά όταν τους αντεπιτεθείς με επιχειρήματα. Θα σε χαρακτηρίσουν μονομιάς και αυτόματα, με μηδενικό jitter φασίστα.
Fascio ίσον φημί, ισχυρίζομαι. Όταν ισχυρίζομαι κουφός για το φημί του δίπλα μου είμαι φασίστας. Χωρίς δεξιά, χωρίς αριστερά. Σκέτο