Δέκτες από "Γερμανό" (σχόλια - απορίες)

Re: Δεκτες απο Γερμανο (σχολια-αποριες)

Αλήθεια σαν μάρκα τους γνωρίζει κανείς ? και τι προέλευσης είναι ? μήπως κινέζικοι ?
Στο κουτι του DigiPlus εγραφε made in EU. Πολυ γενικο αυτο...

Παιδαι εχει δοκιμασει κανεις εγγραφη με τον DigiTV LF-1 MPEG4 απο γερμανο να μας πει σιγουρα αν μπορουμε να γραψουμε και να δουμε αυτα που γραψαμε?

Με εξαίρεση τον Strong δεν υπάρχει εταιρία DigiTV, Digi+ Plus, Digimax. Οι μάρκες αυτές είναι φασόν πιθανότατα από Κίνα και σύμφωνα με μια αναζήτηση στο Google πωλούνται μόνο στην Ελλάδα.

Re: Απάντηση: Re: Δεκτες απο Γερμανο (σχολια-αποριες)

Το 1080i πρεπει να γινει 1080p με deinterlacing , ενω το 720p πρεπει να γινει 1080p με upscaling , για εικονα που περιλαμβανει γρηγορη κινηση καλυτερο ειναι το 720p γιατι δεν χρειαζεται deinterlacing (και μαλιστα motion adaptive) που ειναι πιο απαιτητικο σαν επεξεργασια απο το upscaling...

Στην Ευρωπη βεβαια δεν εχουμε τετοια διληματα καθως εχει γινει επιλογη του 1080i , σε εντιθεση με της HΠΑ που πολλοι σταθμοι (κυριως αθλητικοι) εκπεμπουν σε 720p...

Most of the time interlacing works fine, but for fast moving images, such as sports like baseball and hockey it can cause problems which manifest themselves as a 'stepping' effect on-screen. Progressive scan signals don't have this problem and so are better suited to sports.
ESPN puts it like this: 'Progressive scan technology produces better images for the fast moving orientation of sports television. Simply put, with 104 mph fastballs in baseball and 120 mph shots on goal in hockey, the line-by-line basis of progressive scan technology better captures the inherent fast action of sports. For ESPN, progressive scan technology makes perfect sense.'

http://ezinearticles.com/?720p-Vs-1080i-HDTV&id=91443

Oλα τα παραπανω ενημερωτικα τα αναφερω...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Δεκτες απο Γερμανο (σχολια-αποριες)

Το 1080i πρεπει να γινει 1080p με deinterlacing , ενω το 720p πρεπει να γινει 1080p με upscaling , για εικονα που περιλαμβανει γρηγορη κινηση καλυτερο ειναι το 720p γιατι δεν χρειαζεται deinterlacing (και μαλιστα motion adaptive) που ειναι πιο απαιτητικο σαν επεξεργασια απο το upscaling...

Στην Ευρωπη βεβαια δεν εχουμε τετοια διληματα καθως εχει γινει επιλογη του 1080i , σε εντιθεση με της HΠΑ που πολλοι σταθμοι (κυριως αθλητικοι) εκπεμπουν σε 720p...

Most of the time interlacing works fine, but for fast moving images, such as sports like baseball and hockey it can cause problems which manifest themselves as a 'stepping' effect on-screen. Progressive scan signals don't have this problem and so are better suited to sports.
ESPN puts it like this: 'Progressive scan technology produces better images for the fast moving orientation of sports television. Simply put, with 104 mph fastballs in baseball and 120 mph shots on goal in hockey, the line-by-line basis of progressive scan technology better captures the inherent fast action of sports. For ESPN, progressive scan technology makes perfect sense.'

http://ezinearticles.com/?720p-Vs-1080i-HDTV&id=91443

Oλα τα παραπανω ενημερωτικα τα αναφερω...-bye-

Και τωρα μπορουμε να απολαυσουμε το 576ι που εκπεμπουν οι σταθμοι μας.
Δηλαδη ουτε καν ποιοτητα DVD.
Εγω ειμαι της αποψης οτι πρεπει να παρουμε ολοι SD δεκτες αφου τετοιο ειναι το σημα που βλεπουμε και να αφησουμε τους HD να τους βαλουν εκει που ξερουν.
Ασε που ερχετε και το DVB-T2.

Oι μαζικές πωλήσεις που νομίζεις θα γίνουν ;
Σε απλούς δέκτες SD και με την πιό φθηνή τιμή ...

Oι μαζικές πωλήσεις που νομίζεις θα γίνουν ;
Σε απλούς δέκτες SD και με την πιό φθηνή τιμή ...
Συμφωνώ απόλυτα με την αγορά δέκτη SD καθόσον τα ιδιωτικά κανάλια δεν πρόκειται να επενδύσουν σύντομα σε εξοπλισμό υψηλής ευκρίνειας(Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού).Εγώ προσωπικά αγόρασα έναν δέκτη SD (TURBO-X) και τον σύνδεσα μέσω της εξόδου Y Pb Pr σε μια τηλεόραση 42" Philips Full HD και καθόσον διαμένω προσωρινά στη Νορβηγία (με μόνο τα τρία κανάλια NRK ελεύθερης μετάδοσης σε ολόκληρη τη χώρα), η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη συγκρινόμενη με αυτή της ελληνικης δορυφορικής πλατφόρμας, θα έλεγα ισότιμη με την εικόνα των γερμανικών δορυφορικών καναλιών RTL, ZDF κλπ.Υπάρχει μόνο ένα επίγειο κανάλι FULL HD στη Νορβηγία (φυσικά με κωδικοποίηση).Ας μη βιαζόμαστε να καταδικάσουμε το σύστημα mpeg-2, εξάλλου μέχρι να γίνει εκπομπή υψηλής ευκρίνειας στην Ελληνική επικράτεια (αλήθεια, για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν ενδιαφέρεται κανείς, γιατί οι τηλεθεατές είναι πολύ λίγοι) οι δέκτες θα έχουν παλιώσει τόσο πολύ που θα είναι πλέον για τα σκουπίδια:BDBDG54:

Ο Digimax DX 121 είναι κλώνος του Funai DTR2205.
Έβαλα αρχικά το νεότερο firmware του από την σελίδα του.
Βλέποντας ότι έχει ίδιο εμφανισιακά τηλεχειριστήριο με του Lifeview μου, τα δοκίμασα και είδα ότι είναι ίδια και στις λειτουργίες, άρα και στην ασυμβατότητα με τις LG.
Την ίδια ασυμβατότητα έχει και ο Funai, όπως και το ίδιο τσιπ της NEC, ϊδιες υποδοχές, διαστάσεις, αριθμούς έκδοσης των παλαιοτέρων firmware, άρα θα είναι και κλώνοι από τον ίδιο Κινέζο.
Ρώτησα και τον φίλο που μου τον έδωσε για να του προγραμματίσω τα κανάλια και να τα βάλω στη σειρά που θέλει, τον ενημέρωσα για το σκεπτικό μου και τις βελτιώσεις και μου έδωσε το οκ για την δοκιμή.

Έβαλα το 2.02 και μετά το 2.04, σύμφωνα και με τις οδηγίες του site.

Όλα λειτουργούν άψογα. Παραφωνία αποτελεί η -άχρηστη- ένδειξη στην πρόσοψη της συσκευής που δείχνει αλαμπουρνέζικα...

Με την ευκαιρία να πω ότι οι δέκτες με NEC αλλάζουν ταχύτερα κανάλι σε σύγκριση με εκείνους με MStar, κυρίως στα κρατικά.

Απάντηση: Re: Δεκτες απο Γερμανο (σχολια-αποριες)

Mόνο που τελικά δεν είναι PVR ready ο Strong και ο "Γερμανός" λέει :rifle: στο φυλλάδιο του.

http://www.strongsat.com/tvweb4/index.php?id=1946

Με το firmware του 8110 γινεται αλλα ποιος ο λογος να παρει καποιος με τοσα λεφτα τον strong οταν με τα ιδια παιρνει δυο amtc που ειναι το ιδιο πραγμα .....

Ο Digimax DX 121 είναι κλώνος του Funai DTR2205.
Έβαλα αρχικά το νεότερο firmware του από την σελίδα του.
Βλέποντας ότι έχει ίδιο εμφανισιακά τηλεχειριστήριο με του Lifeview μου, τα δοκίμασα και είδα ότι είναι ίδια και στις λειτουργίες, άρα και στην ασυμβατότητα με τις LG.
Την ίδια ασυμβατότητα έχει και ο Funai, όπως και το ίδιο τσιπ της NEC, ϊδιες υποδοχές, διαστάσεις, αριθμούς έκδοσης των παλαιοτέρων firmware, άρα θα είναι και κλώνοι από τον ίδιο Κινέζο.
Ρώτησα και τον φίλο που μου τον έδωσε για να του προγραμματίσω τα κανάλια και να τα βάλω στη σειρά που θέλει, τον ενημέρωσα για το σκεπτικό μου και τις βελτιώσεις και μου έδωσε το οκ για την δοκιμή.

Έβαλα το 2.02 και μετά το 2.04, σύμφωνα και με τις οδηγίες του site.

Όλα λειτουργούν άψογα. Παραφωνία αποτελεί η -άχρηστη- ένδειξη στην πρόσοψη της συσκευής που δείχνει αλαμπουρνέζικα...

Με την ευκαιρία να πω ότι οι δέκτες με NEC αλλάζουν ταχύτερα κανάλι σε σύγκριση με εκείνους με MStar, κυρίως στα κρατικά.

Τελικά αυτό το firmware υπάρχει κάπου? το παραπάνω Link δεν δουλεύει πια και στο google δεν υπάρχει τίποτα σχετικά..

Μήνυμα #1814. Πρώτα βάζεις την 2.02 και μετά την 2.04.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/52211-Funai-DTR-2205-HD-PVR/page182
Έχει αρκετούς μήνες που έχουν αφαιρεθεί τα παλιά λογισμικά από όλους τους παλιότερους δέκτες από το site της F&U. Μαζί με αυτά και τα λογισμικά του F&U 2205. Για την ακρίβεια ο F&U 2205 έχει εξαφανιστεί τελείως από το site.