Δέκτες επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης τύπου SCART

Re: Δέκτης επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης τύπου SCART

Τελικα πηρα σημερα ενα Crypto ReDi 25MP.

Πολυ βολικο σαν μεγεθος, ουσιαστικα εξαφανιστηκε πισω απο μια LCD (η οποια ομως εχει αποσταση απο τον τοιχο και καθετες θυρες scart).
Σαν ποιοτητα εικονας θα ελεγα οτι περιμενα περισσοτερα, εχει ομως αρκετα βολικο μενου. Σχετικα γρηγορη εναλλαγη καναλιων, αλλα το τηλεχειριστηριο ειναι ψιλοχάλια.
Απ'οτι λεει το manual παιζει διαφορα αρχεια video (και MKV) μεχρι 720x576.

Στο ιδιο καταστημα ειχε και τον λιγο ακριβοτερο Crypto ReDi 170 MP ο οποιος ειναι ιδιος με αυτον που αναφερει ο φιλος algedan.
Απ'οτι ειδα, διατηρει το βολικο μεγεθος αλλα δινει και extra θυρα HDMI για καλυτερη ποιοτητα εικονας. Επισης εγραφε οτι υποστηριζει και καναλια HD (κατι που δεν κανει ο ReDi 25MP, ο οποιος δειχνει μαυρη οθονη στην ΕΡΤ HD) αμφιβαλλω ομως αν μπορει να τα δειξει απο το scart.

Καλορίζικος και καλές λήψεις! :music-smiley-005: ,για το 170 δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι πολλοί HD scart πιάνουν τα HD και τα κάνουν, μέσω scart, Downgrade στα 576 ενώ τα δείχνουν κανονικά μέσω HDMI. Λογικά θα έπιανε και θα σου έδειχνε το σήμα της ERT HD (και οποιοδήποτε μελλοντικό HD) σε ανάλυση SD.

Θέλω να ρωτήσω σχετικα με τους αποκωδικοποιητες που μπαίνουν απευθείας στο scart μιας tv.
Πχ σαν αυτον http://www.e-germanos.gr/e-germanos...g?productListId=55895&selectedCategoryId=1121
Θα μπορω να χρησιμοποιω το κοντρολ της τηλεορασης για να αλλαζω καναλια;Υπαρχει κανενας αλλος τροπος να εχω το κοντρολ της τηλεορασης και να μην χρειαζεται το κοντρολ του δεκτη;Γενικα αυτοι οι δεκτες λειτουργουν οπως τα κουτια;απο που ανουγουν;Δεν θελω να εχω κουτι μπροστα στη tv μου.Θα γινει δουλεια με αυτο;

Last edited by a moderator:
Δεν έχω δει δέκτη scart που να μην χρειάζεται το δικό του τηλεκοντρόλ. Μια καλή λύση είναι τα προγραμματιζόμενα όπου μπορεις να βάλεις πλήκτρα και των δύο συσκευών.

Οι δέκτες scart μπαίνουν μεν στο πίσω μέρος της τηλεόρασης, έχουν όμως ένα ενσύρματο "μάτι" που βγαίνει μπροστά και δέχεται τις εντολές του τηλεκοντρόλ.

Εγώ πρόσφατα αγόρασα για φίλο 2 lemm hd με τηλεχειριστήριο το οποίο περιλαμβάνει και τα βασικά πλήκτρα που χρησιμοποιούμε και για την tv.Για να γίνω πιό κατανοητός, έχει ένα πλαισιάκι το οποίο περιλαμβάνει το μπουτόν που ανοιγοκλείνουμε την tv, δύο για την ένταση (+ -) και ένα για αλλαγή tv-πηγή.Με ένα άλλο πλήκτρο διαβάζουμε τίς αντίστοιχες εντολές του κοντρόλ της tv και τέλος.Οπότε και ξεχνάμε τα 2 που θέλαμε τουλάχιστον για τις βασικότερες λειτουργίες.Αψογη και η συσκευή με το scart που σου δίνει την δυνατότητα πλήρους περιστροφής του κυρίως σώματος με το scart συνδεδεμένο.Ολα καλά και με την λήψη του αισθητήρα του απο το τηλεκοντρόλ, ενώ με έναν lemm t-200 που είχα στην κατοχή μου παλιότερα, υπήρχε θέμα.Η τιμή που τους αγόρασα 45 ευρώ απο κατάστημα στην Αθήνα, χωρίς να ψαχτώ ιδιαίτερα.Ελπίζω να βοήθησα.Κωδικό δεν θυμάμαι, αλλά αν χρειαστεί τον βρίσκω.

Επεξεργασία:
Τον βρήκα.http://www.skroutz.gr/s/2395539/Lemm-HD-170s.html

Γεια σου, Ralliart,

Με ενδιαφέρει πολύ ο δέκτης που αναφέρεσαι (LEMM HD 170).
Το μόνο που θέλω να σε ρωτήσω, αν το γνωρίζεις βέβαια, είναι αν κάνει downmix το AC3 σε στέρεο.

Αγαπητέ φίλε δεν ξέρω να σου απαντήσω σχετικά, γιατί πέραν της ρύθμισης και της εγκατάστασής τους που έκανα στον φίλο, δεν ασχολήθηκα περαιτέρω με το μηχάνημα.Θα μπορούσες όμως να ρωτήσεις στο κατάστημα που παραθέτω στο link.-bye-

μπορει να ρωταω βλακεια τωρα αλλα τι να κανω :2thumb22sup:

Υπαρχει δεκτης HD ο οποιος να μπαινει στο scart (τυπου scart δηλαδη)

οπως ειναι ο crypto redi 25MP

Καθόλου βλακεία! :smile:

Ο 25 δεν είναι HD.
Υπάρχουν αρκετοί HD, όπως ο Crypto 170, ο DigitalWorld HDT-990, ο F&U 3838S και ο Ferguson T65 mini είναι μερικοί.
Υπάρχει και ένας από την Edision, αλλά είναι πολύ ακριβός.
Θα προτιμούσα τους 3838 και mini.

H τηλεοραση που θελω να συνδεσω ειναι μαι LCD 15 η οποια εχει μονο scart, οποτε να επιλεξω SD μαλλον σωστα ?

Καθόλου βλακεία! :smile:

Ο 25 δεν είναι HD.
Υπάρχουν αρκετοί HD, όπως ο Crypto 170, ο DigitalWorld HDT-990, ο F&U 3838S και ο Ferguson T65 mini είναι μερικοί.
Υπάρχει και ένας από την Edision, αλλά είναι πολύ ακριβός.
Θα προτιμούσα τους 3838 και mini.
Πρόσθεσε και τον LEMM που αναφέρω πιό πάνω ο οποίος έχει στα σύν και ένα πολύ καλό κοντρόλ με το πλεονέκτημα και του προγραμματισμού των βασικών λειτουργιών του τηλεχειριστηρίου της tv με την οποία θα συνδεθεί.

Για αυτο που ρωτησα οτι η τηλεοραση εχει μονο scart ποιον δεκτη προτεινεις ?

Aν έχει μόνο scart σημαίνει πως δεν χρειάζεσαι φίλε daras, δέκτη HD.Γιατί λοιπόν να πληρώσεις επιπλέον χρήματα γι αυτήν την δυνατότητα?Οπότε επιλέγεις κάποιον απο αυτούς που προτείνουν παραπάνω.Αν βέβαια δεν επιλέξεις κάποιον απο τους δέκτες τύπου scart, και πας σε εξωτερικό, οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες, αρκεί να σε ικανοποιούν οι δυνατότητες του ανάλογα με τις ανάγκες σου.

H τηλεοραση που θελω να συνδεσω ειναι μαι LCD 15 η οποια εχει μονο scart, οποτε να επιλεξω SD μαλλον σωστα ?

γτ να παρεις απαραιτητα SD επειδη εχει μονο Scart ? παρε εναν HD. γτ να στερηθεις καλυτερες/περισσοτερες λειτουργιες που εχουν οι περισσοτεροι HD ? με την τιμη που εχουν αρκετοι εξ αυτων ειναι "απαγωγη εις ατοπον" (πως με ηρθε τωρα η Γεωμετρια του Λυκειου...) να παρεις εναν SD ισα-ισα για να γλιτωσεις 5-10 ευρω.

:offtopic: εαν τα θυμαμαι σωστα,ειναι τροπος αποδειξης της υποθεσεως αντιστροφα. καταληγουμε στο τελος σε ενα συμπερασμα που ξερουμε οτι ειναι πληρως αντιθετο με προηγουμενες παραδοχες και θεωρηματα. αρα το αντιθετο πρεπει να ειναι αληθες.

ή καπως ετσι τελοσπαντων. ημουν τελειως σκραπας σε Αλγεβρα-Γεωμετρια-Φυσικη. επιπλεον ειναι ακλονητη πεποιηθηση μου οτι οι Φυσικοι και οι Μαθηματικοι ειναι πιστοποιημενοι φρενοβλαβεις με πτυχιο,και "free pass" ! :D απο τα 2 -συγγενικα- ειδη,οι Μαθηματικοι ειναι οι πιο τρελοι.

κοίτα εδώ και κάνε παραγγελία, αν δε βιάζεσαι πολύ.Εγώ από αυτούς το πήρα:idea:

Φίλε μου καλησπέρα. Επειδή έχω τον ίδιο αποκωδικοποιητή, μήπως ξέρεις πώς μπορώ να ρυθμίσω τα κανάλια στη σειρά που θέλω; Όχι ως fav όμως. Έτσι ώστε ανα πατάω πχ κάποιο νούμερο στο τηλεκοντρόλ να μου εμφανίζει το κανάλι στη θέση που το έχω ρυθμίσει. Όπως κάναμε παλιά δηλαδή. Ευχαριστώ.

Συγγνώμη αλλά αναφέρομαι στο Lifeview-LV6TSCART4SD. Πήγα να ρωτήσω τον George αλλά έκανα λάθος. Και όχι δυστυχώς δεν έχω κάνει τη ρύθμιση που λες.

Όχι κεφαλαία!