Δέκτες HD COMBO DVB-S/DVB-T mpeg4

Stratilatis

New member
12 December 2007
60
ΑΘΗΝΑ
Με δεδομένα:

• την συνεχή αύξηση των HD δορυφορικών καναλιών, :a0210:
  • το ότι πολλοί αγοράσαμε ακριβές τηλεοράσεις τους τελευταίους μήνες χωρίς υποστήριξη DVB-T mpeg4 για τα επίγεια ιδιωτικά κανάλια, :slapface:
  • την ανάγκη για λίγα μηχανήματα και καλώδια, -bye-
μία καλή λύση, ειδικά για όσους δεν είμαστε βαθιά χωμένοι στα δορυφορικά κόλπα και πρακτικές, είναι η αγορά ενός δέκτη HD COMBO DVB-S/DVB-T.

Ρίχνοντας μια ματιά στην αγορά, έχω ανακαλύψει τον Technomate TM6900 HD Combo Super ως μια ικανοποιητική λύση με πολλές δυνατότητες και μοναδική ένσταση την ποιότητα της εικόνας στα SD κανάλια για την οποία υπάρχουν αντιφατικές εκτιμήσεις.

Έχετε υπόψη αξιόλογες από άποψη ποιότητας εναλλακτικές προτάσεις δεκτών HD COMBO DVB-S/DVB-T με υποστήριξη mpeg4 στα επίγεια που είτε κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή ή θα κυκλοφορήσουν στο κοντινό μέλλον;

Με δεδομένα:

• την συνεχή αύξηση των HD δορυφορικών καναλιών, :a0210:
  • το ότι πολλοί αγοράσαμε ακριβές τηλεοράσεις τους τελευταίους μήνες χωρίς υποστήριξη DVB-T mpeg4 για τα επίγεια ιδιωτικά κανάλια, :slapface:
  • την ανάγκη για λίγα μηχανήματα και καλώδια, -bye-
μία καλή λύση, ειδικά για όσους δεν είμαστε βαθιά χωμένοι στα δορυφορικά κόλπα και πρακτικές, είναι η αγορά ενός δέκτη HD COMBO DVB-S/DVB-T.

Ρίχνοντας μια ματιά στην αγορά, έχω ανακαλύψει τον Technomate TM6900 HD Combo Super ως μια ικανοποιητική λύση με πολλές δυνατότητες και μοναδική ένσταση την ποιότητα της εικόνας στα SD κανάλια για την οποία υπάρχουν αντιφατικές εκτιμήσεις.

Έχετε υπόψη αξιόλογες από άποψη ποιότητας εναλλακτικές προτάσεις δεκτών HD COMBO DVB-S/DVB-T με υποστήριξη mpeg4 στα επίγεια που είτε κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή ή θα κυκλοφορήσουν στο κοντινό μέλλον;

Αν θυμαμαι καλα αυτο για την εικονα του Technomate το εχεις ξανα αναφερει η' εσυ η' καποιος αλλος.Επειδη τον εχω δει για καποιες ωρες αλλα δεν τον εχω δουλεψει ουτε 5 λεπτα θα ηθελα να σου πω οτι εχει πολυ καλη εικονα και στα sd και στα HD καναλια.Μαλιστα πολυ καλυτερη απο παρα πολλους δεκτες.Εσυ που εχεις διαβασει για κακη εικονα?Δες και εδω......

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=39610&page=2

Αν θυμαμαι καλα αυτο για την εικονα του Technomate το εχεις ξανα αναφερει η' εσυ η' καποιος αλλος.Επειδη τον εχω δει για καποιες ωρες αλλα δεν τον εχω δουλεψει ουτε 5 λεπτα θα ηθελα να σου πω οτι εχει πολυ καλη εικονα και στα sd και στα HD καναλια.Μαλιστα πολυ καλυτερη απο παρα πολλους δεκτες.Εσυ που εχεις διαβασει για κακη εικονα?

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν μίλησα όμως για "κακή" εικόνα. Απλά διάβασα μια εκτενή παρουσίαση στο περιοδικό ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ, που συγκεκριμένα μιλά για "ωμό upscaling" και ότι "κάνει τη δουλειά του χωρίς να ωραιοποιεί τα πράγματα". Μου φαίνεται σαν ένας διακριτικός τρόπος αυτός που έκανε την παρουσίαση να πει ότι δεν τα πάει πολύ καλά στο συγκεκριμένο τομέα του upscaling. Σε όλα τα υπόλοιπα (ποιότητα εικόνας σε HD σήμα, συνδέσεις κλπ) γράφει θετικότατα σχόλια και το μηχάνημα μου φαίνεται πολύ συμπαθές και σκέφτομαι την αγορά του, αλλά ψάχνω και για εναλλακτικές λύσεις μιας και έχει και μια σεβαστή τιμή και δεν είναι καιροί για επιπόλεες αγορές.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν μίλησα όμως για "κακή" εικόνα. Απλά διάβασα μια εκτενή παρουσίαση στο περιοδικό ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ, που συγκεκριμένα μιλά για "ωμό upscaling" και ότι "κάνει τη δουλειά του χωρίς να ωραιοποιεί τα πράγματα". Μου φαίνεται σαν ένας διακριτικός τρόπος αυτός που έκανε την παρουσίαση να πει ότι δεν τα πάει πολύ καλά στο συγκεκριμένο τομέα του upscaling. Σε όλα τα υπόλοιπα (ποιότητα εικόνας σε HD σήμα, συνδέσεις κλπ) γράφει θετικότατα σχόλια και το μηχάνημα μου φαίνεται πολύ συμπαθές και σκέφτομαι την αγορά του, αλλά ψάχνω και για εναλλακτικές λύσεις μιας και έχει και μια σεβαστή τιμή και δεν είναι καιροί για επιπόλεες αγορές.

Στο λινκ που σου εδωσα κανουμε παρομοια συζητηση.Πιστευω οτι για δεκτη HD εχει πολυ καλη εικονα.Απ το περιοδικο αν δεν κανω λαθος μπαινουν εδω ατομα.Οποτε ας μας απαντησουν απο πια αποψη το εγραψαν αυτο.Παντως, αν εχεις τη δυνατοτητα πηγαινε να τον δεις ο ιδιος και να βγαλεις τα συμπερασματα σου και ασε τι λεω εγω και τι γραφει το περιοδικο.Τα δικα σου ματια εχουν τη μεγαλυτερη σημασια.

AB COM IPBox 9000HD rel 2
Azbox Premium HD
Clarke-Tech C-Tech HD 5000-C
Dream Multimedia Dreambox 8000
Edision Argus Mini 2 in 1
Lyngbox Media Lyngbox
Darkbox/Metabox HD CXCI Combo
Dual Labs Qbox HD
Triax ST HD527CI
Vantage HD 8000ΤS
Venex 3602 HD Combo

Υπάρχει αφιέρωμα στα Δορυφορικά Νέα Τεύχος Νοεμβρίου 2009

AB COM IPBox 9000HD rel 2
Azbox Premium HD
Clarke-Tech C-Tech HD 5000-C
Dream Multimedia Dreambox 8000
Edision Argus Mini 2 in 1
Lyngbox Media Lyngbox
Darkbox/Metabox HD CXCI Combo
Dual Labs Qbox HD
Triax ST HD527CI
Vantage HD 8000ΤS
Venex 3602 HD Combo
Mvision HD200 Combo
Mvision HD300 Combo
Edision Argus VIP2

Ξέρει κάποιος, ποιος από αυτούς τους δέκτες που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι ο καλύτερος με σύγκριση σε 3 συγκεκριμένα σημεία που με ενδιαφέρουν πολύ:

1. Στο να λειτουργούν καλά με κινητό πιάτο (moteck 2100)

2. Στο να παίζουν HD feeds

3. Στο να κάνουν γρήγορo και αξιόπιστo blind search

Eυχαριστώ εκ των προτέρων

Last edited:
Μπορώ να σου απαντήσω για τους Mvision ότι το 1. το κάνουν μια χαρά, το 2. το κάνουν και αυτό αλλά δεν παίζουν 4:2:2 και το 3. το κάνουν και αυτό, το γρήγορα είναι σχετικό γιατί σκανάρουν τα πάντα ...

Από εικόνα είναι μια χαρά, αλλά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους δέκτες μπορώ να σου απαντήσω μόνο για τον AZBox που τους έχω συγκρίνει. Οι Mvision έχουν καλύτερη εικόνα, ο 200 ζεσταίνεται ο 300 με τίποτα. Και η απάντηση αυτή είναι υποκειμενική και σχετική γιατί αλλιώς βλέπει ο καθένας μας...

Σ´ευχαριστώ για την άμεση απάντηση !!

Να ρωτήσω όμως κάτι ??? Τα feeds HD 4:2:2 είναι το σύνηθες ή όχι ???
Και έχουν κάτι το ιδιαίτερο που κάνει ανέφικτη τη λήψη τους ή είναι θέμα λογισμικού που μπορέι να αναβαθμιστεί ???

Υ.Γ. : Το ότι είναι υποκειμενική η άποψη του καθενός μας όταν έχει 1 ή 2 δέκτες στα χέρια του νομίζω είναι κατανοητό.
Γι αυτό άλλωστε περιμένω και από άλλα παιδιά την άποψή τους :ears:

Τα 4:2:2 δεν είναι το σύνηθες αλλά υπάρχουν αρκετά...από ότι έχω διαβάσει έχουν σχέση με το hardware, αλλά άλλες πληροφορίες μου λένε ότι τελικά μάλλον με το software έχουν να κάνουν....

Tελικά μόνον ο AZBox Premium HD ικανοποιεί την απαίτηση για feeds 4:2:2 ???

Τα feeds 4:2:2 είναι πάρα πολλά προϋποθέτει εγκατάσταση με μοτέρ disec 1.2 η positioned για να καταλάβεις για τι αριθμό πρόκειται (δηλαδή να έχεις την δυνατότητα πολλών δορυφόρων)
Υπάρχει και ένας άλλος δέκτης που τα βλεπει αλλα όχι τις dvbs2δεσμες(τον λογο δεν το γνωριζω )

http://cgi.ebay.co.uk/Quali-TV-QS10...ItemQQimsxq20100104?IMSfp=TL100104206001r5311

επσις και ολες οι dvb καρτες υπολογιστων

Υπάρχει και ένας άλλος δέκτης που τα βλεπει αλλα όχι τις dvbs2δεσμες(τον λογο δεν το γνωριζω )

http://cgi.ebay.co.uk/Quali-TV-QS10...ItemQQimsxq20100104?IMSfp=TL100104206001r5311

Ο λόγος είναι ότι ο quali ήταν ο πρώτος hd δέκτης που κυκλοφόρησε. Είναι δέκτης συγκεκριμένου πακέτου και όταν ξεκίνησε η εκπομπή γινόταν σε dvb-s. Δεν είναι ο μοναδικός hd δέκτης που λαμβάνει μόνο dvb-s. Όλοι οι αρχικοί HD δέκτες (2-3) μόνο dvb-s λάμβαναν. Αργότερα καθιερώθηκε το dvb-s2 (κάτι σαν το dvb-t και το επερχόμενο dvb-t2).