Δέκτες HD συμβατοί με Enigma2 - Ποιόν ξέρετε ?

Με αφορμή τον νέο δέκτη που εμφανίστηκε και υποστηρίζει/υποστηρίζεται Enigma2 είπα να κάνω ένα νήμα, στο οποίο να μαζέψουμε γνώμες (και κριτικές βεβαίως βεβαίως) και για άλλους συναφείς δέκτες.

Παρακαλώ λοιπόν κύριοι.

1 Ποιούς HD/Enigma2 δέκτες γνωρίζεται ?
2 Για ποιούς δέκτες "ακούγεται" οτι θα υποστηρίζονται στο εγγύς (ή και μακρινό) μέλλον ?
3 Πώς τα πάνε οι εν λόγω δέκτες με το Enigma2 ? Το τρέχουν με άνεση ? Γονατίζουν ?

Σίμος

το 3 ερωτημα εχω την εντυπωση οτι ζεστενοντε λιγακι αν δεν κανω λαθος
και χρειαζοντε ανεμιστηρα
δεν ξερω αν ο νεος θα το ξεπερασει αυτο το θεμα μιλαω για τον 800

Δέκτες με enigma2

3rd party (όχι δηλαδή υποστηριζόμενο από τον κατασκευαστή)
- Kathrein 910
- IPBOX 9000HD (and similar Cuberevo)
- IPBOX 910HD (and similar Cuberevo)
- IPBOX 91HD (and similar Cuberevo)

Υποστηριζόμενο από τον κατασκευαστή
- QBOX HD
- VU+ HD Duo

Dreambox
- DM800
- DM500HD
- DM8000

Δε ξέρω αν ξεχνάω κανένα.

Νομίζω και ο dreambox 7025. Δεν είναι HD βέβαια αν και είχαν καταφέρει να δουν DVB-S mpeg2 HD εκπομπές (δεν ξέρω πως).

Τι τσιπ έχει αυτός; STMicroelectronics;

Properties:
Twin Tuner : 2 x DVB-S2 HD Tuner
Standby wastage: 1 WATT
2 x cardreader
2 x CI slot
2 x USB 2.0
SATA intern (SATA HDD)
PVR : intern through SATA, extern through USB drive
Ethernet LAN
HDMI 1.3x
VFD DISPLAY (Alpha numerisch)
PIP : Picture in Picture Mode ! 2 Channels in one picture !
LINUX => ENIGMA 2 (E2) (preparing)
ST71xx Chipset CPU (CPU of Qbox)

info:
http://www.tronix.gr/tronix-shop/cms/front_content.php?client=1&lang=1&idcat=84&idart=923&m=&s=

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.

Ήξερα για IPBOX και Kathrein αλλά όχι για Qbox. Καλά για Octagon sf 1018 ούτε που το συζητάμε.
Τι σημαίνει 3rd party (όχι δηλαδή υποστηριζόμενο από τον κατασκευαστή) αν και φαντάζομαι τι θα ακούσω.
Πάμε παρακάτω. Τρέχει ή "τρέχει" το enigma2 στους 3rd party ? Τι εμπειρίες υπάρχουν ?

Σίμος

Νομίζω και ο dreambox 7025. Δεν είναι HD βέβαια αν και είχαν καταφέρει να δουν DVB-S mpeg2 HD εκπομπές (δεν ξέρω πως).

Με την βοήθεια του VLC ;)
Τουλάχιστον έτσι βλέπω εγώ στον 7020.

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.

Ήξερα για IPBOX και Kathrein αλλά όχι για Qbox. Καλά για Octagon sf 1018 ούτε που το συζητάμε.
Τι σημαίνει 3rd party (όχι δηλαδή υποστηριζόμενο από τον κατασκευαστή) αν και φαντάζομαι τι θα ακούσω.
Πάμε παρακάτω. Τρέχει ή "τρέχει" το enigma2 στους 3rd party ? Τι εμπειρίες υπάρχουν ?

Σίμος

3rd party σημαίνει πως η εταιρεία που κατασκευάζει το δέκτη τον δίνει με άλλο λογισμικό (όχι enigma2 based) και άλλοι, τρίτοι, αναλαμβάνουν να αναπτύξουν ένα εναλλακτικό λογισμικό βασισμένο σε enigma2.

Μπορώ να μιλήσω για τον IPBOX 9000HD που έχω στην κατοχή μου. Τρέχει, αλλά έχει δύο βασικά προβλήματα. Το ένα είναι το λεγόμενο "sand effect". Συμβαίνει όταν corrupted MPEG TS stream (πχ λόγω καθυστερημένου CW από δικτυακό CS ή λόγω κακού σήματος) περνάει στον demuxer και πάει στον hardware mpeg decoder. Τότε, κάποιες φορές (όχι πάντα) αυτός κολλάει και στην οθόνη δημιουργείται ένα κολάζ από χρωματιστά πίξελ - το sand effect. Το δεύτερο πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί να αποκωδικοποιεί περισσότερα από ένα κανάλια με χρήση softcam. Δε μπορείς πχ άλλο να βλέπεις και άλλο να γράφεις, αν είναι και τα δύο κωδικοποιημένα.

Θεωρώ πως κάποια στιγμή αυτά τα δύο προβλήματα θα διορθωθούν, αλλά ο δέκτης είναι ήδη πάνω από δύο χρόνια στην αγορά, έχει παλιό ξεπερασμένο hardware. Ακόμα και αν δεν είχε αυτά τα δύο προβλήματα, το enigma2 τρέχει πολύ αργά σε αυτό το δέκτη, λίγο πιο αργά από τον DM800. Καμμία σχέση δηλαδή με DM8000 ή με το νέο VU+.