Δέκτες και flash drives (φλασάκια)

Disappearer

Established Member
28 July 2012
146
Σχεδόν ταυτόχρονα με την αγορά του Lifeview LV6TBOXHD πέρσι το καλοκαίρι, αγόρασα και ένα, φαινομενικά τουλάχιστον, αρκούντως ποιοτικό φλασάκι της Kingston (16 GB / USB 3.0). Το χρησιμοποιούσα σχεδόν καθημερινά για να περνάω σειρές και ταινίες με σκοπό να τις δω μέσω του δέκτη. Μετά από 6 μήνες χρήσης περίπου, το φλασάκι παρέδωσε πνεύμα. Μέχρι να κάνω χρήση της εγγύησης ξέμεινα με ένα Lexar (16 GB / USB 2.0 / Αργόοο!) που είχα ρεζέρβα το οποίο αν και μέχρι τότε σχεδόν αχρησιμοποίητο, μετά από ένα μήνα περίπου ανάλογης χρήσης φαίνεται πως μας αφήνει και αυτό σιγά-σιγά. Εδώ και μια εβδομάδα άρχισε να μην το βλέπει ο δέκτης αμέσως ή να το βλέπει και αμέσως μετά να το χάνει. Χτες άρχισε να μην το βλέπει καθόλου. Το περίεργο είναι πως το PC το βλέπει (για την ώρα τουλάχιστον) κανονικά. Επίσης ο δέκτης φαίνεται να βλέπει άλλα sticks που του βάζω. Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει αυτό και τι θα μπορούσα να κάνω για να το ξαναδεί ο δέκτης; Δοκίμασα format σε FAT32 αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Δεν είναι λογικό να μείνω με την εντύπωση πως ο δέκτης και η χρήση τους σαν αποθηκευτικό χώρο για αναπαραγωγή βίντεο "χαλάει"/φθείρει τάχιστα τα usb sticks με δύο περιστατικά σε τόσο σύντομο διάστημα με φλασάκια καινούργια, σχεδόν αποκλειστικά χρησιμοποιημένα από αυτόν;

Νομίζω πως θα ήταν χρήσιμο να καταθέσει ο καθένας απόψεις σχετικά με το αν όντως έχει παρατηρήσει κάτι τέτοιο, αν κάποια φλασάκια είναι πιο κατάλληλα από άλλα για χρήση "media player" (μάρκα, μέγεθος, τύπος), αν υπάρχουν πράγματα που επιταχύνουν τη φθορά τους σε περιβάλλον δέκτη/media player (πχ. συχνή χρήση Fast Forward/Searching ίσως; ) και αναλόγως tips για να αποφευχθεί αυτό.

Last edited:
Re: Δέκτες και Flash Drives (Φλασάκια).

Εγώ λέω οτι απλά είσαι λίγο...γκαντέμης :p

Έχουν περάσει γύρω στα 15 στικάκια απο τα χέρια μου και το μοναδικό που παρέδωσε το πνεύμα ήταν ένα Kingston 16GB που έκανε νούμερα απο τη μέρα που το αγόρασα. Έχασα και ένα Verbatim αλλα αυτό έφαγε κλωτσιά :p.

Έχω δοκιμάσει τις παρακάτω μάρκες στους δέκτες μου:
Kingston, Apacer, Verbatim, Bytestore, Sandisk, Transcend και PNY.

Χρησιμοποιώ πάντα ασφαλή αφαίρεση ή κλείνω τη συσκευή πριν τα βγάλω.

Για να μην πετας στικακια μιας και οντως χαλανε, αλλα γρηγορα άλλα πιο αργα, καλυτερα παρε μια μνημη SDHC Class 10 + usb card reader.
Οι μνημες SDHC εχουν πολυ μεγαλη διαρκεια ζωης και ειναι γρηγορες (πολλες φορες πιο γρηγορες απο ενα μεσο στικακι).
Αν παρεις 32GB μνημη θα χρειαστεις ενα καταλληλο usb card reader, που να υποστηριζει 32GB μνημη.
Εκεινο που θα σου καιγεται, αραιά και που, ειναι το usb card reader. Αλλά κοστιζει... μολις 80 λεπτα...

Εγω εχω παρει δυο Team 32GB Class 10 SDHC και το πρασινο usb card reader
Σαν ταχυτητα εγγραφης πιανει τα 14.5MB/s και στον T650i μπορει να γραφει ET1 + ERT-HD ταυτοχρονα και την ιδια ωρα να παιζει μια παλια εγγραφη απο ERT-HD.

Μετα εχω παρει και καποια στικακια.
Το SanDisk 32GB Extreme USB 3.0 που σε USB3.0 πιανει 100MB/s εγγραφης... και σε USB2.0 αν θυμαμαι καλα στο οριο του USB2.0, καπου 32MB/s
Πραγματικα πεταει.

Και το ADATA S102 PRO 32GB USB3.0 TITANIUM BLUE που σε USB3.0 πιανει 45MB/s εγγραφης... και σε USB2.0 αν θυμαμαι καλα πιανει 25MB/s. Αλλά το ενα απο τα δυο καηκε μετα απο 5 μερες...

Σχεδόν ταυτόχρονα με την αγορά του Lifeview LV6TBOXHD πέρσι το καλοκαίρι, αγόρασα και ένα, φαινομενικά τουλάχιστον, αρκούντως ποιοτικό φλασάκι της Kingston (16 GB / USB 3.0). Το χρησιμοποιούσα σχεδόν καθημερινά για να περνάω σειρές και ταινίες με σκοπό να τις δω μέσω του δέκτη. Μετά από 6 μήνες χρήσης περίπου, το φλασάκι παρέδωσε πνεύμα. Μέχρι να κάνω χρήση της εγγύησης ξέμεινα με ένα Lexar (16 GB / USB 2.0 / Αργόοο!) που είχα ρεζέρβα το οποίο αν και μέχρι τότε σχεδόν αχρησιμοποίητο, μετά από ένα μήνα περίπου ανάλογης χρήσης φαίνεται πως μας αφήνει και αυτό σιγά-σιγά. Εδώ και μια εβδομάδα άρχισε να μην το βλέπει ο δέκτης αμέσως ή να το βλέπει και αμέσως μετά να το χάνει. Χτες άρχισε να μην το βλέπει καθόλου. Το περίεργο είναι πως το PC το βλέπει (για την ώρα τουλάχιστον) κανονικά. Επίσης ο δέκτης φαίνεται να βλέπει άλλα sticks που του βάζω. Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει αυτό και τι θα μπορούσα να κάνω για να το ξαναδεί ο δέκτης; Δοκίμασα format σε FAT32 αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Δεν είναι λογικό να μείνω με την εντύπωση πως ο δέκτης και η χρήση τους σαν αποθηκευτικό χώρο για αναπαραγωγή βίντεο "χαλάει"/φθείρει τάχιστα τα usb sticks με δύο περιστατικά σε τόσο σύντομο διάστημα με φλασάκια καινούργια, σχεδόν αποκλειστικά χρησιμοποιημένα από αυτόν;

Νομίζω πως θα ήταν χρήσιμο να καταθέσει ο καθένας απόψεις σχετικά με το αν όντως έχει παρατηρήσει κάτι τέτοιο, αν κάποια φλασάκια είναι πιο κατάλληλα από άλλα για χρήση "media player" (μάρκα, μέγεθος, τύπος), αν υπάρχουν πράγματα που επιταχύνουν τη φθορά τους σε περιβάλλον δέκτη/media player (πχ. συχνή χρήση Fast Forward/Searching ίσως; ) και αναλόγως tips για να αποφευχθεί αυτό.
Αν χρησιμοποιείς διαρκώς το timeshift τότε είναι (εν μέρει) λογικό. Τα στικάκια έχουν ένα όριο στον αριθμό εγγραφής/σβησίματος και το συνεχές σβήσε γράψε φέρνει πολύ πιο σύντομα κοντά αυτό το όριο από ότι με την συνηθισμένη χρήση. Κοντά 8 μήνες δεν είχα πρόβλημα ούτε με κάποιο στικάκι (αν και χρησιμοποιώ 4-5 διαφορετικά για σιγουριά και λιγότερη φθορά σε όλα) ούτε με σκληρό. αλλά δεν χρησιμοποιώ και timeshift καθόλου.

Εγώ λέω οτι απλά είσαι λίγο...γκαντέμης :p
Χρησιμοποιώ πάντα ασφαλή αφαίρεση ή κλείνω τη συσκευή πριν τα βγάλω.

Καλοτυχία δεν το λες.... Ασφαλή αφαίρεση από το PC εννοείται πως κάνω, τώρα να σου πω την αλήθεια δεν φρόντιζα να είναι κλειστός ο δέκτης πριν αφαιρέσω το φλασάκι παρά μόνο να μην παίζει βίντεο εκείνη την ώρα/να μην είμαι καν στο σχετικό menu. Νόμιζα πως αρκεί. Λες να έφταιξε αυτό;

Αν χρησιμοποιείς διαρκώς το timeshift τότε είναι (εν μέρει) λογικό. Τα στικάκια έχουν ένα όριο στον αριθμό εγγραφής/σβησίματος και το συνεχές σβήσε γράψε φέρνει πολύ πιο σύντομα κοντά αυτό το όριο από ότι με την συνηθισμένη χρήση. Κοντά 8 μήνες δεν είχα πρόβλημα ούτε με κάποιο στικάκι (αν και χρησιμοποιώ 4-5 διαφορετικά για σιγουριά και λιγότερη φθορά σε όλα) ούτε με σκληρό. αλλά δεν χρησιμοποιώ και timeshift καθόλου.

Δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ το Timeshift. Το μόνο που δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στη καταπόνηση είναι ένα συχνό Fast Forward/Play/Fast Forward κλπ. που χρειάστηκε να κάνω κάποιες φορές για κάποιες απομαγνητοφωνήσεις (long story...).

Για να μην πετας στικακια μιας και οντως χαλανε, αλλα γρηγορα άλλα πιο αργα, καλυτερα παρε μια μνημη SDHC Class 10 + usb card reader.

Δεν είναι κακή ιδέα... Ειδικά για αναπαραγωγή στον δέκτη. Θα την έχω στα υπόψιν.