Δέκτες με 3 Tuner και πάνω???

MANOS

Inactive User
1 July 2007
1,780
Μπορείτε να μου πείτε δέκτες που να έχουν 3 δέκτες και πάνω???
Τι συμφέρει να πάρω??? Δέκτη με Linux ή χωρίς???
Ενδιαφέρομε για τον Dreambox 8000 ο οποίος θα έχει 4 tuner, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι εύκολος στην χρήση. Τον θέλω και για card sharing μέσω LAN, οπότε υποθέτω πως είτε πρέπει να πάρω Linuxοηδή δέκτη ή πρέπει να βρω μηχάνημα που να μοιράζει τις κάρτες μέσω LAN και να συνδέσετε με το LAN των δεκτών. Ξέρετε κάποιο μηχάνημα που να το κάνει αυτό και να παίρνει και CAM???

Ευχαριστώ.

ΥΓ: Το Reelbox είναι ακριβό (1,500 ευρώ) και παίρνει μόνο 3 tuner (με HD υποστήριξη). Οπότε δεν νομίζω να συμφέρει σε σχέση με το Dreambox 8000 το οποίο θα κάνει τα μισά λεφτά και θα υποστηρίζει και 1 tuner παραπάνω.
ΥΓ2: Ξέρετε αν μπορώ να χρησιμοποιώ 2 Dreambox δίπλα δίπλα??? Θα υπάρχει πρόβλημα με τις εντολές του τηλεχειριστηρίου ή μπορώ να επιλέξω κάποια εντολή ώστε να αλλάξει το IR σήμα του ενός δέκτη??? Ή υπάρχει κάποια άλλη επιλογή???

Κινείσαι (σχεδόν) στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας και των επιθυμιών μας.
Ο Dreambox 8000 δεν υπάρχει ακόμα και δεν ξέρουμε πότε θα κάνει την εμφάνιση του. Κάποιοι απο εμάς τον περιμένουμε ήδη δύο χρόνια.
Τους Reel ξέχασε τους γιατί δεν κάνουν αυτά που υπόσχονται. (απο άποψη επίσημου software). Απο τεχνικά χαρακτηριστικά σκίζουν!

Οπότε για την ώρα:
Ικανός Linux SD δέκτης με δύο tuner μόνο ο Dream 7025.
Linux HD δέκτης μόνο ο Kathrein UFS 910 με σχετικά μικρή υποστήριξη ακόμα, αλλά απαιτεί πολύ κόπο και κυρίως γνώσεις στο σετάρισμα Linux δεκτών.

Συνεπώς ή συμβιβάζεσαι ή περιμένεις (άγνωστο πόσο)

ΥΓ2: Ξέρετε αν μπορώ να χρησιμοποιώ 2 Dreambox δίπλα δίπλα??? Θα υπάρχει πρόβλημα με τις εντολές του τηλεχειριστηρίου ή μπορώ να επιλέξω κάποια εντολή ώστε να αλλάξει το IR σήμα του ενός δέκτη??? Ή υπάρχει κάποια άλλη επιλογή???
Θα έχεις πρόβλημα και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό.

1. Δλδ αναγκαστικά για αυτά που θέλω πρέπει να πάω σε Linux??? Μηχάνημα για να μοιράζει τις κάρτες μέσω LAN δεν παίζει??? Ρωτάω, γιατί θέλω κάτι απλό και εύκολο στην χρήση.
2. O Dreambox 8000 σύμφωνα με την Ελληνική αντιπροσωπεία θα είναι σύντομα διαθέσιμος. Εξάλλου ο Dreambox 8000 έχει ήδη κατασκευαστεί. Τις τελευταίες λεπτομέρειες περιμένουμε.
3. Τι εννοείς για τους Reelbox??? Δλδ δεν δουλεύει το software του???
4. Καλά, αφού έχω δει στο internet quad tuner δέκτη. Δεν υπάρχει κάποιος καλός??? Όλη για τα μπάζα είναι???
5. Ο Dreambox μπορεί να πάρει USB Bluetooth τηλεκοντρόλ???
6. kokolino, που το ξέρεις αυτό??? Το έχεις δοκιμάσει???
7. Το Kathrein UFS 910 1 tuner δεν έχει???

1. Ναι, σε Linux, και δεν είναι κάτι εύκολο κι απλό στη χρήση.
2. Σύντομα διαθέσιμος, ακούμε ότι θα είναι εδώ και δύο χρόνια. Οχι μόνο έχει κατασκευαστεί αλλά πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση της Κολωνίας τον Μάιο του 2006. Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε μια άλλη έκθεση και αργότερα σε μια ακόμα. Του έχω δώσει το χαϊδευτικό ο "εκθεσιακός". Βέβαια κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσει και τότε ..θα διαψευσθούμε όλοι.
3. Δεν δουλεύει σωστά το sofware.
4. Μα σε Linux δέκτες αναφέρεσαι αγαπητέ. Ποιον δέκτη είδες με τέσσερα tuner? (εννοείται όχι σε φωτογραφία)
5. Για την ώρα όχι ή δεν γνωρίζω εγώ.
6. Τα τ/χ των Dream επικοινωνούν με όλες τις εκδόσεις. Τον 7025 δεν έτυχε να δοκιμάσω. Οι υπόλοιποι Dream 500, 600PVR, 7000, 7020 "ακούν" το ίδιο τ/χ.
7. Ναι, έχει ένα tuner. Και μη ξεχνάς, πολλά tuner - πολλά καλώδια.

1. Δεν θυμάμαι πιον δέκτη είχα δει με 4 tuner. Και δεν ξέρω αν ήταν Linux δέκτης. Στα χαρακτηριστικά διάβασα για 4 tuner. Είχε και φωτογραφία. :p
2. Ναι το ξέρω ότι πρέπει να έχω πολλά καλώδιο, εκτός αν έχω δέκτη με Unicable ή παρόμοια τεχνολογία. Αλλά αυτοί έχουν μόνο 2 tuner. Οπότε να γλυτώσω τα καλώδια και να μπλεχτώ με δέκτες???... δεν νομίζω πως συμφέρει.
3. Υπάρχει πρίζα που να βγάζει πολλές εξόδους για SAT/TV/R???

Απάντηση: Re: Δέκτες με 3 Tuner και πάνω???

3. Υπάρχει πρίζα που να βγάζει πολλές εξόδους για SAT/TV/R???
Οχι. Μην το φαντάζεσαι κάτι σαν τις πρίζες διελεύσεως στην απλή TV. Η συνδεσμολογία δεν λειτουργεί έτσι. Ο δέκτης στέλνει τάση στο lnb.

Μα αυτή δεν είναι δουλειά του πολυδιακόπτη??? Δεν θα τα συνδέσω κατευθείαν σε LNB.