Δέκτες mpeg-4 της Crystal Audio

Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Εγώ τον παρήγγειλα από τον Κωτσόβολο, ήρθε σε λογικό διάστημα, είναι ο SDR που είναι και εγκεκριμένος από τη DIGEA και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή του, εκτός του ότι στις πληροφορίες δεν προβάλει το σύνολο των χαρακτήρων για ένα πρόγραμμα και κόβει ότι περισσεύει :) Μικρό το κακό!
Περιμένω να βγει ο καινούριος HD για να δώσω παραγγελία :)

Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Περιμένω να βγει ο καινούριος HD για να δώσω παραγγελία :)

Τι περισσότερο μπορεί να σου δώσει ο HD ?
Δεν έχω ψαχτεί με το θέμα mpeg4 για αυτό ρωτάω , αλλά από ότι ξέρω το περιεχόμενο δεν είναι HD .
Ή μήπως κάνω λάθος ?

Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Δεν έχω ψαχτεί με το θέμα mpeg4 για αυτό ρωτάω , αλλά από ότι ξέρω το περιεχόμενο δεν είναι HD .
Ή μήπως κάνω λάθος ?

Oι αποκωδικοποιητές HD επειδή έχουν ισχυρότερο τσιπ, συνήθως παιζουν και αρχεία ταινιών οπότε κάνουν και για media players. Και εφόσον είναι HD είναι και future-proof oπότε δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις αποκωδικοποιητή ΟΤΑΝ τα ελληνικά κανάλια γίνουν υψηλής ευκρίνειας. :)

Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλω τον HD είναι η δυνατότητες που έχει ως media player. Δεν νομίζω ότι θα δούμε σύντομα εκπομπή HD από την ελληνική τηλεόραση, απλά θα μου δώσει τη δυνατότητα να βλέπω και καμιά ταινία με μικρό επιπρόσθετο κόστος :)
Επίσης έχω προσέξει ότι ο DigitalWorld δέκτης, ο οποίος έχει επίσης τη δυνατότητα media player, έχει καλύτερο σήμα από οποιονδήποτε SD δέκτη δοκίμασα τις τελευταίες μέρες. Οπότε μάλλον παίζει και το ισχυρότερο chipάκι, καθώς εκεί που άλλοι δέκτες δεν πιάνουν κάποια κανάλια (τα + ή τα κρατικά και τα +), ο DigitalWorld τα δείχνει όλα χωρίς πρόβλημα!

Ή μήπως κάνω λάθος ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλω τον HD είναι η δυνατότητες που έχει ως media player.

Αυτή η δυνατότητα δεν μου χρειάζεται καθώς δίπλα του θα είναι το wdtv Live

Επίσης έχω προσέξει ότι ο DigitalWorld δέκτης, ο οποίος έχει επίσης τη δυνατότητα media player, έχει καλύτερο σήμα από οποιονδήποτε SD δέκτη δοκίμασα τις τελευταίες μέρες. Οπότε μάλλον παίζει και το ισχυρότερο chipάκι, καθώς εκεί που άλλοι δέκτες δεν πιάνουν κάποια κανάλια (τα + ή τα κρατικά και τα +), ο DigitalWorld τα δείχνει όλα χωρίς πρόβλημα!

Αυτό όμως είναι αρκετά σημαντικό , έχει προσέξει κανείς άλλος που να έχει δει και sd και hd δέκτη κάτι παρόμοιο ?
Όσο για hd εκπομπές , κάτι μου λέει πως μέχρι τότε θα έχουμε αλλάξει αρκετούς δέκτες .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Εγω έχω ενα sd και ενα HD .Δεν έχω δει καμία διαφορά.Και οι δυο δήχνουν το ίδιο καλά.Το μόνο πρόβλημα που εχω με τον sd είναι οτι οταν κάνω εγγραφή σε ενα usb flash και πάω να δω το πρόγραμμα που έχω γράψει αυτό συνήθως δεν αναπαράγετε και μου γράφει usb αποσυνδεμένο και με πετάει εξω στην οθόνη που παρακολουθώ τηλεόραση.Εχω δοκιμάσει και άλλα φλασάκια αλλά κάνει τα ίδια.Το κάνει και σε κάποιον άλλο αυτο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Το μόνο πρόβλημα που εχω με τον sd είναι οτι οταν κάνω εγγραφή σε ενα usb flash και πάω να δω το πρόγραμμα που έχω γράψει αυτό συνήθως δεν αναπαράγετε και μου γράφει usb αποσυνδεμένο και με πετάει εξω στην οθόνη που παρακολουθώ τηλεόραση

Δοκίμασες το usb flash σε κάποιον media player ? Γιατί αν εκεί παίζει τότε μου κάνει ο sd δέκτης .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Το δοκίμασα και παίζει κανονικά.και γράφει.Και εμένα μου φαίνεται ότι το πρόβλημα το έχει ο δέκτης.

Πήρα και γω τον HD. Μετά από 3 βδομάδες χρήσης μπορώ να πώ ότι πρόκειται για μια τίμια πρόταση της Crystal Audio. Ο αποκωδικοποιητής είναι εύχρηστος και κάνει όσα υπόσχεται χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.
Δυστυχώς όμως το τηλεκοντρόλ αποτελεί παραφωνία όλη στην θετική εντύπωση. Έχει πρόβλημα με την στόχευση, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να πατήσεις 3 και 4 φορές το κουμπί για να κάνεις οτιδήποτε. Η χρήση του αποκωδικοποιητή πολύ σύντομα καταντάει εκνευριστική :bigcry:
Και είναι κρίμα, γιατί αυτή η λεπτομέρεια χαλάει την συνολική εικόνα ενός πολύ καλού προϊόντος.
Έχοντας διαβάσει όλο το thread, διαπιστώνω ότι πολλοί φίλοι εδώ μέσα εκφράζουν το ίδιο παράπονο...
Ίσως η Crystal Audio θα έπρεπε να μας προσφέρει την δυνατότητα να προμηθευτούμε ένα 2ο, καλύτερης ποιότητας τηλεκοντρόλ.
Ποιά είναι η γνώμη σας;
Εγώ προσωπικά, θα ήμουν διατεθειμένος να το αγοράσω προκειμένου να γλιτώσω τον νευρικό κλονισμό από το αρχικό τηλεκοντρόλ!

Φίλοι Tek_Killa και Crystal_Druid, μπορείτε να εισηγηθείτε αυτή τη δυνατότητα;

Να ρωτησω κατι σχετικα με την ληψη των καναλιων?
Απο τον Οκτωβρη και μετα η ληψη του μπουκετου της ΕΡΤ ηταν χαλια και κανοντας εκ νεου ενα σκαναρισμα για τα καναλια δεν τα βρηκε καθολου.Της Digea τα πιανει μια χαρα.Η κεραια μου βλεπει Υμηττο.

Εχει συμβει σε καποιον αλλο αυτο?Θελει καποια ρυθμιση στα μενου?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Καλημέρα σας. Έχω τον CD-HDR της CRYSTAL AUDIO. Στη θύρα usb έχω συνδέσει εξωτερικό σκληρό 1TB τον οποίο βλέπει κανονικά. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να φορτώσω στον σκληρό μία movies database που να "βλέπει" o decoder , δηλαδή να μπορώ να επιλέξω την ταινία που υπάρχει στο σκληρό και αυτή να παιχθεί από το μηχάνημα; Ξέρω ότι διαβάζει μόνο συγκεκριμένου είδους αρχεία(mp3,avi,jpeg κ.τ.λ.π) αλλά αναρωτιέμαι αν εκτός από φακέλλους μπορεί με κάποιο τρόπο να εισάγω και database σε κάποια μορφή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπερα και απο εμενα .
Παρελαβα μολις εχθες τον ψηφιακο δεκτη MPEG4 της CRYSTAL AUDIO τον HD/HDMI .
Εχω σοβαρο προβλημα ομως και δεν ξερω τι να κανω .
Να η ιστορια μου :
Στην πολυκατοικία εχουμε κεντρικη εγκαταση για την tv (10 διαμερισματα )
Εχω μια 40αρα lcd tv sony 3 ετων περιπου .
Δεν εχει Mpeg4 αλλα Mpeg2 .
Ειχα βαλει στην Common Interface μια module NEOTION NP4 POCKET CAM .
Με αυτη τα πιανω ολα τα ψηφιακα καναλια τελεια χωρις κανενα προβλημα .
Εβγαλα την καρτα κα συνδεσα τον CRYSTAL AUDIO .
Τον σεταρα και προσπαθησα να συντωνισω τα καναλια αλλα δεν εψαξε καν σταματαγε απο την αρχη .
Εβγαλα την κεραια και συνδεσα μια εσωτερική που εχω (philips με ενισχυτή ) και ως δια μαγειας συντόνισα τα καναλια κανονικά !
Ολα ωραια και καλα .
Αλλαξα παλι κεραια ( στον CRYSTAL AUDIO ) και με την κεντρικη δεν εχει καθολου σημα 0db .
Εβαλα την κεντρικη πισω στην tv και την NEOTION NP4 την εβαλα πισω στην CI της tv .
Ολα ωραια και καλα επαιζαν τελεια ολα .

Τι να φταιει ?
Μηπως ειναι πολυ δυνατο το σημα και κοβει το μηχανημα ?

Καμμια ιδεα ?

plz

Last edited:

Να η ιστορια μου :
Τον σεταρα και προσπαθησα να συντωνισω τα καναλια αλλα δεν εψαξε καν σταματαγε απο την αρχη .
Εβγαλα την κεραια και συνδεσα μια εσωτερική που εχω (philips με ενισχυτή ) και ως δια μαγειας συντόνισα τα καναλια κανονικά !
Ολα ωραια και καλα .
Αλλαξα παλι κεραια ( στον CRYSTAL AUDIO ) και με την κεντρικη δεν εχει καθολου σημα 0db .
Εβαλα την κεντρικη πισω στην tv και την NEOTION NP4 την εβαλα πισω στην CI της tv .

Τι να φταιει ?

Καμμια ιδεα ?

plz

Καλησπέρα! Θα ρωτήσω τους τεχνικούς της εταιρέιας αύριο κ θα σου έχω νέα... ;)

Να η ιστορια μου :
Ολα ωραια και καλα .
δ
Τι να φταιει ?

Καμμια ιδεα ?

plz

Υπάρχει η πιθανότητα να μπουκώνει ο δέκτης λόγω του σήματος.Για δοκίμασε να ψάξεις ορισμένες συχνότητες...πχ 48 για τα + της ΕΡΤ να δεις εάν θα τα συντονίσει.Εάν ''μπουκώνει'' για δες την 52 που δεν έχει τόσο ισχυρό σήμα.Επίσης πες μας που ''βλέπει'' η κεραία σας.

Α ξεχασα να ανφερω οτι η περιοχη μου δεν ειναι καμμια δυσκολη .
Πλ Αμερικης ειμαι , κεντρο σχεδον αθηνας .
Εδω πιανεις και με μια κρεμαστρα

Για δες δοκίμασε και τις συχνότητες της digea 46 πχ...και βεβαιώσου ότι η κεραία σου κοιτάζει Υμηττό αν και όπου και να κοιτούσε τα + της ΕΡΤ θα τα έπιανες...

Λοιπον Update .
Η κεραια "βλεπει" υμηττο .
Ο "μαστορας που ειχε βαλει την εγκατασταση ηταν ...... "μαστορακλα" .
Παιρνει την κεραια την οδηγει σε εναν ενισχυτη και την εξοδο με μεταλικους διακλαδωτες την παει απο 1 --> 12 ..... εξου και η ηψηλοτατη ρυθμιση ..

Ρυθμισα το ποντεσιομετρο της εξοδου του ενισχυτη σε πιο χαμηλη εξοδο db , εκανα ενα reset to factory dafaults στον δεκτη και ολα πηγαν καλα !!

Αρα λοιπον μπουκωνε το μηχανακι ! ! ! !

anyway θα το ξαναβαλω ( τον ενυσχιτη στην ταρατσα ) οπως ηταν και θα βαλω εναν εξασθενητη ( γιατι μπορει να εχω κοψει τωρα υπογειο - ισογειο απο σημα ) ....

Thanks σε ολους

Καλησπερα παιδια,
εχω το εξης προβλημα με ενα HD/CDR τον οποιο εχω καιρο αγορασμενο αλλα επειδη ελειπα καιρο, το αναφερω τωρα.
Τρομερα παγωματα, πιξελιασματα και απωλεια σηματος ακομη κι οταν ο αποκωδικοποιητης ειναι κρυος σε σημειο που να μην μπορεις να δεις και τα νευρα σου να γινονται κροσια.
Εχει να προτεινει κανεις κατι πριν το πεταξω απο το παραθυρο!!!

Να σημειωσω τα εξης:
Σημα απο Αιγινα λογω περιοχης
Δοκιμες με την κεραια οσο αφορα τον ενισχυτη αλλα και με την πριζα που περνω σημα (διελευσεως)
Δοκιμη σε δυο τηλεορασεις με ιδιο αποτελεσμα
Τελος να σημειωσω οτι δοκιμαζοντας εναν SD πολυ καλυτερα αποτελεσματα στην εικονα αλλα και περιεργως και καλυτερο ηχο (πιο δυνατο)!!!!