Δέκτες mpeg-4 της Crystal Audio

Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Παιδιά συγνώμη αν έχει επαναληφθεί το ερώτημα. Αγόρασα προχτές τον αποκωδικοποιητή (HD) και τον συνέδεσα μέσω HDMI σε μια τηλεόραση Sony Bravia. Η περιοχή μου είναι Μαρούσι (στην πλευρά των Μελισσίων) και η κεραία από όσο βλέπω (κεντρική) κοιτάει Υμηττό.

Το πρόβλημα είναι το εξής:

1. Όταν μπορούσε να κατεβάσει πληροφορίες έδειχνε ποιότητα σήματος 29-39%.
2. Από χτες δεν μπορεί καν να κατεβάσει πληροφορίες (ούτε το EPG) για να ξέρω την ποιότητα και
3. Το σημαντικότερο: Υπάρχει delay μεγάλο μεταξύ ήχου και εικόνας. Είναι σαν να βλέπω κινέζικη ταινία kung-fu εποχής Bruce Lee!! Και λίγα σπασιματάκια τα έχω...

Φταίει ο αποκωδικοποιητής και να τον πάω πίσω ή τρέχει κάτι άλλο πιο απλό;

Ευχαριστώ

Καλησπέρα σας!

Από σήμερα μπορείτε να βρείτε πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα αλλά και λύσεις σε τεχνικά θέματα που αφορούν τους αποκωδικοποιητές της Crystal Audio στις σελίδες Αξεσουάρ και Επίλυση Προβλημάτων.

Οι ενότητες αυτές θα εμπλουτίζονται συνεχώς με ότι νέο προκύπτει για τα σχετικά προϊόντα, σε συνδυασμό με τη δική σας ανταπόκριση την οποία και εκτιμούμε ιδιαίτερα.

Last edited:

θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει προλάβει να ασχοληθεί με τις λειτουργίες PVR/EPG και στους 2 δέκτες, (SD/HD..έχω και τους 2)
για τα εξής:

1.Έχω και στους 2 δέκτες δίσκους σε NTFS οι οποίοι αναγνωρίζονται κανονικά.
2.o HD σώζει αρχεία .ts τα οποία παίζουν μια χαρά σε υπολογιστή αλλά μόλις φτάσουν τα 2Gb τα "σπάει" και φτιάχνει νέο αρχείο για την ίδια εγγραφή (γίνεται να φτιάχνει ένα αρχείο μόνο ανά εγγραφή?). Το ίδιο και για τον sd, κάθε 900Mb περίπου σπάει τα αρχεία.

O SD έχει μια ωραία λειτουργία κατά την αναπαραγωγή video στην οποία με τα volume controls (δεξί-αριστερό) νομίζω πας όπου θες στο βίντεο και με οκ το παίζει από εκεί. Ο HD δεν το έχει αυτό και ενώ στο manual λέει οτι με step rewind-step forward πάει εμπρός-πίσω (30sec-30mins) δεν μπόρεσα να βρώ πως γίνεται αυτό αλλά μόνο το χ2-χ32 με forward-rewind.

Ευχαριστώ.

Λοιπον, πηρα κι εγω εναν CDHDR.. δεν δοκιμασα πολλα απο αναπαραγωγη αρχειων η timeshift, ουτως η αλλως παει στο εξοχικο σε μια daewoo crt αλλα απλα να επιβεβαιωσω το προβλημα με το τηλεκοντρολ με LG τηλεορασεις, δοκιμασα σε Samsung LE40M87BD, LG 42LG5000, LG 32LC51 και δυο crt, μια samsung και μια universal .. στις LG μπερδευονται οι λειτουργιες με το τηλεκοντρολ, επισης σε οσους θελουν να τον χρησιμοποιησουν με παλια crt που δεν υποστηριζει RGB, να επιλεξουν στις Ρυθμισεις Εικονας, Εξοδος Video CVBS.

θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει προλάβει να ασχοληθεί με τις λειτουργίες PVR/EPG και στους 2 δέκτες, (SD/HD..έχω και τους 2)
για τα εξής:

1.Έχω και στους 2 δέκτες δίσκους σε NTFS οι οποίοι αναγνωρίζονται κανονικά.
2.o HD σώζει αρχεία .ts τα οποία παίζουν μια χαρά σε υπολογιστή αλλά μόλις φτάσουν τα 2Gb τα "σπάει" και φτιάχνει νέο αρχείο για την ίδια εγγραφή (γίνεται να φτιάχνει ένα αρχείο μόνο ανά εγγραφή?). Το ίδιο και για τον sd, κάθε 900Mb περίπου σπάει τα αρχεία.

O SD έχει μια ωραία λειτουργία κατά την αναπαραγωγή video στην οποία με τα volume controls (δεξί-αριστερό) νομίζω πας όπου θες στο βίντεο και με οκ το παίζει από εκεί. Ο HD δεν το έχει αυτό και ενώ στο manual λέει οτι με step rewind-step forward πάει εμπρός-πίσω (30sec-30mins) δεν μπόρεσα να βρώ πως γίνεται αυτό αλλά μόνο το χ2-χ32 με forward-rewind.

Ευχαριστώ.

Δεν υπαρχει καποια ρυθμιση για το μεγεθος αρχειων, αυτο το κανει αυτοματα...

Ναι ο HD εχει μονο χ2-χ32 με forward-rewind,
και επισης λειτουργια GOTO στη διαρκεια της ταινιας με το μπλε κουμπι (π.χ. πατας το μπλε μετα 0020 και μετα OK, και σε παει στο εικοστο λεπτο της ταινιας). Δεν εχω βρει κατι αλλο.

Δεν υπαρχει καποια ρυθμιση για το μεγεθος αρχειων, αυτο το κανει αυτοματα...

Ναι ο HD εχει μονο χ2-χ32 με forward-rewind,
και επισης λειτουργια GOTO στη διαρκεια της ταινιας με το μπλε κουμπι (π.χ. πατας το μπλε μετα 0020 και μετα OK, και σε παει στο εικοστο λεπτο της ταινιας). Δεν εχω βρει κατι αλλο.

αν θα μπορούσαν μέσω κάποιου firmware update να τα φτιάξουν θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Παιδιά συγνώμη αν έχει επαναληφθεί το ερώτημα. Αγόρασα προχτές τον αποκωδικοποιητή (HD) και τον συνέδεσα μέσω HDMI σε μια τηλεόραση Sony Bravia. Η περιοχή μου είναι Μαρούσι (στην πλευρά των Μελισσίων) και η κεραία από όσο βλέπω (κεντρική) κοιτάει Υμηττό.

Το πρόβλημα είναι το εξής:

1. Όταν μπορούσε να κατεβάσει πληροφορίες έδειχνε ποιότητα σήματος 29-39%.
2. Από χτες δεν μπορεί καν να κατεβάσει πληροφορίες (ούτε το EPG) για να ξέρω την ποιότητα και
3. Το σημαντικότερο: Υπάρχει delay μεγάλο μεταξύ ήχου και εικόνας. Είναι σαν να βλέπω κινέζικη ταινία kung-fu εποχής Bruce Lee!! Και λίγα σπασιματάκια τα έχω...

Φταίει ο αποκωδικοποιητής και να τον πάω πίσω ή τρέχει κάτι άλλο πιο απλό;

Ευχαριστώ

Αρκετά από αυτά τα προβλήματα τα αντιμετωπίζω κι εγώ στον Κολωνό.Με τη διαφορά ότι το σήμα χάνεται και επανέρχεται για λίγο.

tek killa πολυ σοβαρο ζητημα αυτο.
αμα προλαβενουνε στο update να το βαλουνε.
να μπορουμε να μετακινουμε σε καποιο χρονικο σημειο την εγγραφη που εχουμε κανει.
π.χ. εγραψα τα mad music awards,ειναι 3μιση ωρες,αντε να παω εγω στις 2μιση ωρες π,χ. με το fast forwrd.μιση ωρα θα κανω.
tα κουμπια step forward και step rewing για φιγουρα ειναι;δεν δουλεουν.

Last edited:

Λοιπον, αντε και εγω κατοχος του HD, καλος παιζει τα παντα. 59 ευρω απο Ηλεκτρονικη.
Διαβαζει μια χαρα τον 500GB 2.5" USB δισκο της Toshiba, αλλα το τηλεχειριστηριο μπλεκεται με την μικρη 19" LCD Huyndai που εχω στο υπνοδωματιο και με εχει τρελλανει.
Το ON/off του CA ειναι το Volume+ της Huyndai. To subtiltes ειναι το mute κτλ.
Ελπιζω να γινει συντομη αντικατασταση των remote control γιατι η συζηγος αρχισε τις γκρινιες να τον γυρισουμε πισω.

π.χ. εγραψα τα mad music awards,ειναι 3μιση ωρες,αντε να παω εγω στις 2μιση ωρες π,χ. με το fast forwrd.μιση ωρα θα κανω.
tα κουμπια step forward και step rewing για φιγουρα ειναι;δεν δουλεουν.

Πατας το μπλε κουμπι, πατας 0230 και μετα πατας ΟΚ... τελος...

Πατας το μπλε κουμπι, πατας 0230 και μετα πατας ΟΚ... τελος...
πωπω σε σωζεις.μακαρι να δουλευει.
αυτο που λες ειναι για αρχεια βιντεο που του βαζεις να παιξουν ή και για τις εγγραφες που εχουμε κανει;

Δουλεύει, αλλά όταν το κάνεις αυτό σε αρχείο με υπότιτλους (είτε srt εξωτερικούς είτε εσωτερικους σε mkv) οι υπότιτλοι δεν συγχρονίζονται ποτέ μετά τη χρήση του μπλε κουμπιού. Μόνο αν χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία που σε πηγαίνει στο σημείο που πάτησες τελευταία φορά στοπ (όταν κάνεις πάλι αναπαραγωγή του τελευταίου αρχείου που διέκοψες, σε ρωτάει αν θες να σε πάει εκεί που το άφησες ή από την αρχή. Με αυτή τη λειτουργία οι υπότιτλοι συγχρονίζονται...) Η λειτουργία με το μπλε κουμπί δεν αναγράφεται καν στο manual. Τυχαίο; Δε νομίζω... Μάλλον γιατί δεν λειτουργεί σωστά.

1. FLAC support (upgrade)
2. DTS pass through (αν δεν υπάρχει θέμα δικαιωμάτων). (upgrade)
3. Περισσότερες επιλογές για το μέγεθος των υποτίτλων. (update)
4. Manual ρύθμιση του aspect ratio. (update)
5. Χρωματιστό μενού. (upgrade)
6. Ενεργοποίηση timeshift με ένα μόνο πλήκτρο. (update)
7. Συνοπτικό EPG όλων των καναλιών. (update)
8. Χρονόμετρο κατά την εγγραφή. (update)
9. Προεπιλογή γλώσσας ξεχωριστά για το EPG. (update)
10. Ένδειξη στάθμης σήματος μέσα από το μενού (upgrade)
11. Αναγνώρηση εξωτερικών .srt όταν υπάρχουν ενσωματωμένοι υπότιτλοι στα mkv (update)
12. Εμφάνιση υπολειπόμενης ώρας κατά την αναπαραγωγή (update)
13. Λειτουργία αναζήτησης σημείου ταινίας με μπλέ κουμπί χωρίς αποσυγχρονισμό των υποτίτλων (update)

το μπλε κουμπι λειτουργει και στα αρχεια που χουμε γραψει απτο pvr;
γιατι εχθες το δοκιμασα και δεν δουλεψε.μηπως δουλευει μονο σε αρχεαι avi kai mkv που του βαζουμε απτο pc μας;

Καλημέρα,
χθες αγόρασα κι εγώ τον HD. Στη φωτογραφία στο κουτί αλλά και στο Internet δείνει την ώρα όταν είναι stand by. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και δεν έχει κάποια σχετική ρύθμιση στο menu. Ξέρει κανείς κάτι?

Καλημέρα,
χθες αγόρασα κι εγώ τον HD. Στη φωτογραφία στο κουτί αλλά και στο Internet δείνει την ώρα όταν είναι stand by. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και δεν έχει κάποια σχετική ρύθμιση στο menu. Ξέρει κανείς κάτι?
αν διαβασεις σε προηγουμενα ποστ εχει απαντηθει πολλες φορες.
δεν δειχνει ωρα ο δεκτης ειναι λαθος η φωτο.

Καλημέρα παίδες!
Το σημείωσα και ζητήσαμε 10λεπτο βήμα μπρος - πίσω με το >>| και |<< στα αρχεία βίντεο (με σωστη αναπαραγωγή υποτίτλων).

Έχει δωθεί προτεραιότητα στα bug fixes να ξέρετε. Επιπλέον υποστήριξη τύπων αρχείων, επιπλέον λειτουργίες και αισθητικές αλλαγές σε άλλο μελλοντικό update...

Καλημέρα παίδες!
Το σημείωσα και ζητήσαμε 10λεπτο βήμα μπρος - πίσω με το >>| και |<< στα αρχεία βίντεο (με σωστη αναπαραγωγή υποτίτλων).

Έχει δωθεί προτεραιότητα στα bug fixes να ξέρετε. Επιπλέον υποστήριξη τύπων αρχείων, επιπλέον λειτουργίες και αισθητικές αλλαγές σε άλλο μελλοντικό update...
αψογος...:award:
μηπως μπορεις να κανεις και τον τζιγγερ να πουλησει την παναθα στον βγενο;

αψογος...:award:
μηπως μπορεις να κανεις και τον τζιγγερ να πουλησει την παναθα στον βγενο;

Παύλε Θεέ πάρε την ΠΑΕ! ;)