Δέκτες mpeg-4 της Crystal Audio

Re: Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Να υποθέσω ότι δε συστήνεται το φλασάρισμα ενός δέκτη με το firmware ενός άλλου;

Είχα κάνει μια ερώτηση προηγουμένως (http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1281415&postcount=936), αλλά αφού δεν υπήρξε απάντηση, σκέφτομαι ότι ίσως μια βέβαιη απάντηση δεν είναι δυνατή...;

Συνοπτικά:

Σε άλλο δέκτη (όχι της CA) έχω θέματα με τα εξής:

• όταν γράφω ένα πρόγραμμα δε μπορώ να δω ένα άλλο
  • όταν αλλάζω κανάλι δε μπορώ για 10 δευτ. να διαβάσω υπότιλους γιατί τους κρύβει το OSD (κάτι που πχ. λύνεται με τον CA, ρυθμίζοντας το transparency και τη διάρκεια του OSD)
  • όταν είναι σε standby, ο δέκτης δεν ανάβει για να κάνει προγραμματισμένη εγγραφή.
O δέκτης δεν είναι ελαττωματικός, απλά έτσι λειτουργεί. Το ερώτημα ήταν: αν τον φλασάρω με το firmware του HD της CA, θα μπορέσω να λύσω τα παραπάνω (αν υποθέσουμε ότι είναι θέμα firmware μόνο), κι αν ναι, τι πιθανά προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν μετά από το φλασάρισμα;

Kαλημέρα :)

Σαφώς και δε συστήνεται το φλασάρισμα γιατί, το λιγότερο, υπάρχει η πιθανότητα μετά να μην αποκρίνεται του remote του φλασαρισμένου.

Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

iceman, με όλη την καλή διάθεση, πιστεύω ότι είναι ατυχές να συγκρίνεις το συγκεκριμένο μηχάνημα που είναι κατα βάση αποκωδικοποιητής με αμιγώς media player μηχανήματα όπως αυτά που αναφέρεις.....
Άλλο που εμείς εδώ στο forum κοιτάμε όπως μπορούμε να "ξεχειλώσουμε" τις δυνατότητες του συγκεκριμένου μηχανήματος (όπως και όλων των αντίστοιχων μηχανημάτων που κυκλοφορούν)
Η αλήθεια είναι ότι κανένα από τα παιδιά εδώ φαντάζομαι δεν περιμένει να αγοράσει ένα πλήρες media player + αποκωδικοποιητή σε αυτά τα λεφτά....

και σε συνέχεια των ανωτέρω... 500 gb wd passport τον διαβάζει απροβλημάτιστα....

Και για να μην ξεχνιομαστε......δεν εχει και ρολοι:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Δεν θέλω να το γυρίσουμε σε flame αλλά το control θέλει στόχευση ευθεια... Σε media player που λες εγώ έχω δοκιμάσει με WD TV απλό και live καθώς και POPCORN HOUR και δεν ήταν έτσι.
Οι δίσκοι που δοκίμασα και δεν παίζει κανείς λόγω ελλιπούς τροφοδοσίας είναι 2 Lacie 160GB και 320GB, ένα WD 120GB και ένας TurboX 500GB... όλοι τους παίζουν άψογα με απλό USB καλώδιο σταν ανωτέρω media players, σε DVD με USB είσοδο (Philips & ένα κινέζικο) καθώς και σε ένα combo δέκτη της Golden Media.

Για το remote το ειπα και εγω οτι θελει στοχευση ευθεια. Για το WDTV1 και το Live εχεις δικιο πιανουν και υπο γωνια... για το PCH Α-110 (οπως και για τα Egreat π.χ.) θα διαφωνησω εχουν και αυτα κακη γωνια.

Οσον αφορα τα remote συγκρινα την ποιοτητα κατασκευης, και οχι τη γωνια (υποψιν οτι η γωνια εξαρταται απο το "ματακι" του δεκτη κυριως και οχι απο το remote). Οσον αφορα την ποιοτητα κατασκευης ειναι στα ιδια επιπεδα με τα PCH Α-110, Egreat M34A κλπ.

Οσον αφορα τους δισκους, αν δεν σου τους διαβαζει αυτος ο δεκτης, αμφιβαλω αν θα βρεις αλλο δεκτη στη αγορα που να μπορει να τους διαβασει. Οποτε θα πας αναγκαστικα σε USB hub με εξωτερικη τροφοδοσια. Ειναι λογικο οτι κανενας κατασκευαστης ουτε media player ουτε οποιασδηποτε συσκευης μπορει να εγγυηθει τη συμβατοτητα με ολους τους δισκους...

Last edited:
Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Είσαι σίγουρος ότι είναι θέμα τροφοδοσίας Η μπορεί να είναι και κοντρόλερ ?
Διότι αρκετοί δίσκοι που λόγο μεγέθους ενσωματώνουν τον κοντρόλερ μέσα στον δίσκο (πχ. S2/S1 samsung, δεν παίζουν σε ΚΑΝΕΝΑ media player από όσους έχω δοκιμάσει) κάι έτσι χάνεται ένα μεγάλο μέρος τις συμβατότητας δυστυχώς..
Πάλι στο βωμό του design γίνονται θυσίες στην λειτουργικότητα :(

Για την έλλειψη On/Off που αναφέρθηκες iceman, ναι είναι ένα πρόβλημα αφού ο δεκτης, προσωπικά μου έχει κολλήσει μερικές φορες (2 φορες) και χρειάστηκε να μετακινήσω ένα τεράστιο έπιπλο tv για να έχω πρόσβαση στην πρίζα του. (αν ξαναγίνει θα κλείσω τον γενικό δεν το ξανακάνω :) )
Επίσης και στο update το ίδιο..

Last edited:

@@moop

αν μπορείς να βρείς τι chipaki φοράνε οι συγκεκριμένοι δεκτες, και πάρεις και κάνα universal τηλεκοντρολ με learning δυνατότητα και πολύ μεγάλη τύχη ίσως και σου δουλέψει αλλα με τίποτα ολοκληρωμένα, είμαι σίγουρος ότι θα έχεις πολλά reset και κολλήματα

Εγώ προσωπικά δεν στο προτείνω καθόλου.. κάντον πουθενά δώρο..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Kαλημέρα :)

Σαφώς και δε συστήνεται το φλασάρισμα γιατί, το λιγότερο, υπάρχει η πιθανότητα μετά να μην αποκρίνεται του remote του φλασαρισμένου.

Γεια χαρά!

Κατάλαβα... Έχοντας θετική εμπειρία από τον SD, έλεγα μήπως μπορούσα να κάνω και τον άλλον δέκτη να συμπεριφέρεται όπως ο SD ή ο HD. Ευσεβείς πόθοι, κτλ.

Οκ, ευχαριστώ για τη διευκρίνιση, Tek_Killa, και καλή δύναμη!

αν μπορείς να βρείς τι chipaki φοράνε οι συγκεκριμένοι δεκτες, και πάρεις και κάνα universal τηλεκοντρολ με learning δυνατότητα και πολύ μεγάλη τύχη ίσως και σου δουλέψει αλλα με τίποτα ολοκληρωμένα, είμαι σίγουρος ότι θα έχεις πολλά reset και κολλήματα

Εγώ προσωπικά δεν στο προτείνω καθόλου.. κάντον πουθενά δώρο..

Συμπτωματικά, το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής μου λειτουργεί με τον εν λόγω δέκτη (XORO), αλλά με αλλοπρόσαλλο τρόπο, πχ. όταν πατάω το κουμπί των προγραμμάτων ανεβαίνει η ένταση, όταν πατάω το κουμπί ενός καναλιού χαμηλώνει η ένταση ή σβήνει ο δέκτης, κτλ :speechless-smiley-0. Αλλά όπως μου τα λές, έχεις δίκιο: πιο σίγουρα (κι ίσως οικονομικότερα) να ξεφορώσω τον τωρινό δέκτη κάπου και να πάρω αυτόν που με έχει βολέψει περισσότερο.

Ευχαριστώ για τη συμβουλή, Firefly!

Last edited:

Παρεπιπτόντως, μια που αναφέρατε το ON/OFF: σκέφτομαι ν' αγοράσω ένα τηλεχειριζόμενο πολύμπριζο (< 10). Δεν έχω πρόβλημα πρόσβασης για να βγάζω τις συσκευές από την πρίζα, αλλά με τρώει η τεμπελιά. :tongue:

Το αναφέρω μήπως η ιδέα φανεί χρήσιμη και σε κάποιον άλλο.

Re: Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Παρεπιπτόντως, μια που αναφέρατε το ON/OFF: σκέφτομαι ν' αγοράσω ένα τηλεχειριζόμενο πολύμπριζο (< 10). Δεν έχω πρόβλημα πρόσβασης για να βγάζω τις συσκευές από την πρίζα, αλλά με τρώει η τεμπελιά. :tongue:

Το αναφέρω μήπως η ιδέα φανεί χρήσιμη και σε κάποιον άλλο.

Ακόμα και τηλεχειριζόμενη πρίζα κάνει! Αυτό έχω κάνει και εγώ με άλλες συσκευές που δεν έχουν on/off. Απλά να ξέρεις ότι συνήθως μπλοκάρουν με πτώση τάσης ή ρεύματος εν γένει!

iceman, με όλη την καλή διάθεση, πιστεύω ότι είναι ατυχές να συγκρίνεις το συγκεκριμένο μηχάνημα που είναι κατα βάση αποκωδικοποιητής με αμιγώς media player μηχανήματα όπως αυτά που αναφέρεις.....
Άλλο που εμείς εδώ στο forum κοιτάμε όπως μπορούμε να "ξεχειλώσουμε" τις δυνατότητες του συγκεκριμένου μηχανήματος (όπως και όλων των αντίστοιχων μηχανημάτων που κυκλοφορούν)
Η αλήθεια είναι ότι κανένα από τα παιδιά εδώ φαντάζομαι δεν περιμένει να αγοράσει ένα πλήρες media player + αποκωδικοποιητή σε αυτά τα λεφτά....

και σε συνέχεια των ανωτέρω... 500 gb wd passport τον διαβάζει απροβλημάτιστα....

Δεν συνέκρινα το CA με media player για τις media player συνατότητές του! Ξέρω τι αγόρασα! Το συγκρίνω με άλλες συσκευές που έχουν usb (μεταξύ των οποιων και media players) για το αν μπορεί αν δώσει στο δίσκο την τροφοδοσία που χρειάζεται!

Με την ευκαιρία ποιον ακριβώς 500αρη WD passport σου διαβάζει; Essential SE ή κάποιον άλλο;

Για το remote το ειπα και εγω οτι θελει στοχευση ευθεια. Για το WDTV1 και το Live εχεις δικιο πιανουν και υπο γωνια... για το PCH Α-110 (οπως και για τα Egreat π.χ.) θα διαφωνησω εχουν και αυτα κακη γωνια.

Οσον αφορα τα remote συγκρινα την ποιοτητα κατασκευης, και οχι τη γωνια (υποψιν οτι η γωνια εξαρταται απο το "ματακι" του δεκτη κυριως και οχι απο το remote). Οσον αφορα την ποιοτητα κατασκευης ειναι στα ιδια επιπεδα με τα PCH Α-110, Egreat M34A κλπ.

Οσον αφορα τους δισκους, αν δεν σου τους διαβαζει αυτος ο δεκτης, αμφιβαλω αν θα βρεις αλλο δεκτη στη αγορα που να μπορει να τους διαβασει. Οποτε θα πας αναγκαστικα σε USB hub με εξωτερικη τροφοδοσια. Ειναι λογικο οτι κανενας κατασκευαστης ουτε media player ουτε οποιασδηποτε συσκευης μπορει να εγγυηθει τη συμβατοτητα με ολους τους δισκους...

Η συγκριση έγινε με το PCH-A100 όπου έιχα 2 και ήταν άψογα!
Ισως στη συνέχεια λόγω κόστους να έπεσε η ποιότητα!

Τη λύση του USB Hub την ξέρω, πρέπει να βρω όμως ενα λεπτό και όμορφο... βέβαια το 2ο καλώδιο δεν το γλυτώνεις αλλά τέσπα!

Ο CA θεωρώ πως είχε προοπτική να είναι ακόμα καλύτερος ως δέκτης και PVR (δεν βάζω σε σχολιασμό τα περί media player γιατί δεν το αγοράζεις για τετοιο)

Δεν συνέκρινα το CA με media player για τις media player συνατότητές του! Ξέρω τι αγόρασα! Το συγκρίνω με άλλες συσκευές που έχουν usb (μεταξύ των οποιων και media players) για το αν μπορεί αν δώσει στο δίσκο την τροφοδοσία που χρειάζεται!

Με την ευκαιρία ποιον ακριβώς 500αρη WD passport σου διαβάζει; Essential SE ή κάποιον άλλο;

καλησπέρα σε όλους,

iceman έχεις δίκιο, ζητώ συγνώμη που έμεινα μόνο στα media player και παρέλειψα τα υπόλοιπα που επίσης αναφέρεις....

ο δικός μου είναι passport essential 500αρης

Αγορασα και εγω τον hd της crystall audio kai exv to eξης προβλημα.Ο δεκτης εχει απαραδεκτη εικονα(ειναι συνδεδεμενος μεσω hdmi)και ειδικα οταν υπαρχει κινηση τετραγωνιζει ολα τα αντικειμενα της εικονας.
Ειναι συνδεδεμενος με την κεραια της ταρατσας,η ενισχυση σηματος ειναι στο on και ολες οι ρυθμισεις εχουν γινει κανονικα.Τι μπορει να φταιει?Ειναι το σημα(με το αναλογικο ειχα σχεδον τελεια εικονα).Η ειναι ελλατωματικος?

Κλείσε την ενίσχυση σήματος και δοκίμασε...

το εχω κανει και αυτο και παλι ειναι αθλια η εικονα

Υπάρχει περίπτωση να μπουκώνει το σήμα που έρχεται από την κεραία, ίσως λόγο ενισχυτή.

Δοκίμασε αν μπορείς με μία εσωτερική κεραία ...

Αυτο δεν το εχω δοκιμασει θα το δοκιμασω και θα σας πω.Να προσθεσω οτι χωρις κεραια δεν πιανει τιποτα.Ειναι κανονικο αυτο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Ακόμα και τηλεχειριζόμενη πρίζα κάνει! Αυτό έχω κάνει και εγώ με άλλες συσκευές που δεν έχουν on/off. Απλά να ξέρεις ότι συνήθως μπλοκάρουν με πτώση τάσης ή ρεύματος εν γένει!

A, εντάξει, άρα καλά το σκέφτηκα και γω. :a0210:

Περίεργο αυτό με την πτώση τάσης... Αφού καταφέρνει να ξεμπλοκάρει πάλι καλά. :blink:

Ευχαριστώ για την προειδοποίηση, Iceman!

Καλησπέρα παιδιά.Έχω μια ερώτηση.Αυτό το ενοχλητικό μαύρο πλαίσιο του EPG υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθεί;Είναι πάρα πολύ ενοχλητικό να βγένει στην οθόνη κάθε φορά που αλλάζεις κανάλι.Ξέρω οτι αν πατήσεις το exit φεύγει αλλά εγω θα ήθελα να απενεργοποιηθεί μόνιμα.Φίλε tec killa ξέρεις κάτι σχετικά με αυτό;Μήπως θα σου ήταν εύκολο να ρωτήσεις κάποιο τεχνικό;