Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Γειά σας ρε παιδιά,

Ηθελα να ρωτησω, υπάρχει κανενα upgrade σε software η firmware για τον

Spiderbox 9000 combo?

Ευχαριστώ πολυ και πάλι,

isarhode

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Γειά σας ρε παιδιά,

Ηθελα να ρωτησω, υπάρχει κανενα upgrade σε software η firmware για τον

Spiderbox 9000 combo?

Ευχαριστώ πολυ και πάλι,

isarhode
Aπό ότι ξέρω δεν βγήκε άλλο firm τελευταία.

Απάντηση: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Τελικά ένα πρόβλημα που έχω στην λήψη του hispasat μάλλον οφείλεται στον δέκτη.
Δοκίμασα αρκετά lnb χτες ,δίπλα στην κεραία με άλλο δέκτη (και μια μικρή tv) είχα λήψη κανονικά,όταν σύνδεσα την κεραία με τον Spiderbox τα προβλήματα εμφανίστηκαν ,με πρόβλημα χωρίς σήμα σε πολλές συχνότητες.
Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι σε αυτές σε DVB-S2.

Τελικά ένα πρόβλημα που έχω στην λήψη του hispasat μάλλον οφείλεται στον δέκτη.
Δοκίμασα αρκετά lnb χτες ,δίπλα στην κεραία με άλλο δέκτη (και μια μικρή tv) είχα λήψη κανονικά,όταν σύνδεσα την κεραία με τον Spiderbox τα προβλήματα εμφανίστηκαν ,με πρόβλημα χωρίς σήμα σε πολλές συχνότητες.
Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι σε αυτές σε DVB-S2.

μονο σε DVB-S2 απο τον hispasat εχεις προβλημα; εχεις δοκιμασει σε αλλες DVB-S2 συχνοτητες να δεις αν εχεις καποιο θεμα;

Αφού τα δοκίμασα όλα lnb ,καλώδια κ.α το μόνο που έμεινε ήταν να πάω τον δέκτη δίπλα στην κεραία και να τον συνδέσω κατευθείαν.
Έχω σήμα ,δεν έχω όταν τον συνδέω μέσω του EMP-CENTAURI 16/1.
Του άλλαξα και θέση στον διακόπτη πάλι τα ίδια ,μου δίνει σημα για μερικά δευτερόλέπτα,και μετά μου βγάζει μηδέν σήμα και ούτε καθεξής.

Οπότε είναι πρόβλημα διακόπτη 16/1.

Εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο να προβώ σε αγορά του δέκτη Spiderbox 9000HD Combo. Διάβασα αρκετά στις προηγούμενες σελίδες και με δελεάζει το γεγονός που αναφέρεται από πολλούς εδώ ότι παρέχει ευκολίες που έχουν Linux δέκτες χωρίς να είναι ο ίδιος Linux δέκτης.Για έναν αρχάριο που θέλει την ευκολία αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.Επίσης η καλή εικόνα του δέκτη είναι για εμένα βασικό στοιχείο.Φυσικά για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας,με ενδιαφέρει και το περί gift.
Εκτός από τα ελεύθερα hd κανάλια,με ενδιαφέρει να παίξω διάφορες ερωτικές κάρτες στον Spiderbox 9000HD Combo.Πιο συγκεκριμένα αρχικά με ενδιαφέρει να αγοράσω το πακέτο Penthouse HD.Θα ήθελα να ρωτήσω:Μπορεί ο Spiderbox 9000HD Combo να παίξει κανονικά και απροβλημάτιστα την κάρτα του Penthouse HD??
Είδα ότι αναφέρατε ότι το card reader του Spiderbox 9000HD Combo είναι ucas.Επομένως παίζει κανονικά το Penthouse HD? Είναι plug & play η διαδικασία?Βάζω την κάρτα στο card reader και τέλος?
Επίσης να ρωτήσω: Υπάρχει κάποια προσφορά αυτή τη στιγμή για τα μέλη του avclub,για την αγορά του Spiderbox 9000HD Combo,όπως είδα και υπήρχε παλιότερα?

Αυτά για αρχή και επανέρχομαι!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καμμιά απόψη κάποιος για το δέκτη αναφορικά με εικόνα και ευκολία χρήσης για έναν αρχάριο? Επίσης μπορώ στον Spiderbox 9000HD Combo να παίξω κανονικά την κάρτα του πακέτου Penthouse HD καθώς και άλλων ερωτικών κυρίως πακέτων?Υπάρχει κάποιος που να έχει έχει παίξει την εν λόγω κάρτα στον Spiderbox 9000HD Combo ?

Επίσης με τα λογισμικά του δέκτη τι γίνεται?Είδα στο thread αυτό και αναφέρθηκε ότι περνάμε ξεχωριστά το software patch και ξεχωριστά το λεγόμενο softcam.Που θα τα βρίσκουμε τα παραπάνω updates και γενικότερα ότι χρειαζόμαστε για το δέκτη?

Επείγομαι κάπως και θα εκτιμούσα πολύ απαντήσεις ειδικά από παιδιά-κατόχους του Spiderbox 9000HD Combo.

Ευχαριστώ πολύ!

Αν και δεν είμαι κάτοχος του combo πιστεύω πως θα έχει την ίδια εικόνα με τον απλό 9000 που κατά την άποψή μου είναι εξαιρετική. Η χρήση του είναι πολύ απλή για έναν αρχάριο χρήστη. Ότι θες να μάθεις για τον δέκτη μπορείς να το βρεις στο www.alsat.co.uk. Όσο για την κάρτα δεν γνωρίζω.

μονο προσεχε τι θα πεις εκει μεσα για τον δεκτη γιατι μπορει να φυγεις με τις κλωτσιες...!
Σωστός ο Γιώργος! Μην τολμήσεις να κακοχαρακτηρίσεις το δέκτη!:p

Φίλε keraki ,για την ποιότητα εικόνας έχω αντίθετη άποψη.
Στα δικά μου τα μέτρα και συγκρινόμενη με τους άλλους δέκτες που έχω είναι πολύ μέτρια.
Σαν δέκτης είναι πολύ καλός, σταθερός ,ελάχιστες φορές μου έκανε κολλήματα.
Από τα κορυφαία σε ευαισθησία tuner ,εύκολος πιστεύω στην χρήση.

Για τη κάρτα δεν γνωρίζω αν την παίξει,για την προσφορά ρώτα καλύτερα την εταιρεία που είχε την προσφορά αν ισχύει.

φιλε μου ο δεκτης για τα λεφτα του ειναι αριστος και σε εικονα και σε ευκολια, δε σου λεω παραπανω γιατι γενικα ειναι ενας πολυ καλος δεκτης σε ολα του σε σχεση παντα με την τιμη του, τωρα οσο αφορα το φορουμ που υποστηριζει το δεκτη ειναι αρκετα φιλοξενο...........

Παιδιά μην ξεκινάμε πάλι τα ίδια.
Όσο για το φόρουμ, προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα από τη φιλοξενεία του και γνωρίζω πολύ κόσμο που έχει την ίδια άποψη με εμένα παρόλο που, κατά καιρούς, έχουν κριτικάρει αρνητικά τον δέκτη για τα μειονεκτήματά του.

φιλε μου ο δεκτης για τα λεφτα του ειναι αριστος και σε εικονα και σε ευκολια, δε σου λεω παραπανω γιατι γενικα ειναι ενας πολυ καλος δεκτης σε ολα του σε σχεση παντα με την τιμη του, τωρα οσο αφορα το φορουμ που υποστηριζει το δεκτη ειναι αρκετα φιλοξενο...........
Last edited by kblachos; 14-07-2011 at 12:00.. Λόγος: Αφαίρεση προσβλητικών χαρακτηρισμών προς μέλος

μην πουμε κατι για τον δεκτη η το φορουμ.. κατευθειαν στα γλυκολογα..

peace

Παιδιά μόλις χθες τεχνικός έκανε την εγκατάσταση μου κι έχω κάποια βασικά ερωτήματα για το δέκτη μου.Έχω τον Spiderbox 9000HD Combo.

Έκανα εγκατάσταση με κινητό πιάτο με μοτέρ actuator.Η κίνηση του πιάτου γίνεται με χρήση positioner.

Ας πούμε κάνω τις εξής ενέργειες:

1.Γυρίζω το πιάτο στον Eurobird 9E.Επιλέγω να κάνει scan τα κανάλια του Eurobird 9E,και μόλις τελειώσει το scan πατάω αποθήκευση και μου τα εμφανίζει στη λίστα των καναλιών σε άλλο υπομενού του δέκτη,όπου και διαλέγω ποιο θέλω να ανοίξω και να δω!Ωραία μέχρι εδώ!Τώρα άκουστε ποιο είναι το πρόβλημα μου!

2.Στη συνέχεια γυρίζω το πιάτο στον Hotbird 13E. Και πάλι επιλέγω να μου κάνει scan τα κανάλια του Hotbird 13E και μόλις τελειώσει το scan πατάω αποθήκευση και μου τα εμφανίζει ακριβώς από κάτω από τα προηγούμενα αποθηκευμένα κανάλια του Eurobird 9E.

Προφανώς τώρα που έχω στραμμένο το πιάτο στον 13E δεν ανοίγουν τα κανάλια του 9Ε. Πως θα χειριστώ τα διάφορα κανάλια??Κάθε φορά θα κάνω scan??(Αποκλείεται νομίζω! Κάπως πιο έξυπνα θα γίνεται η δουλειά!)

Επίσης δεν έχω βρει πως μπορώ να διαγράψω όλα τα κανάλια που έχω σκανάρει,ώστε μετά που θα κάνω scan στον άλλο δορυφόρο να έχω μόνο τα κανάλια του άλλου δορυφόρου!

Δεν υπάρχει κάποια συστηματική διαδικασία που εφαρμόζεται ώστε να κουμαντάρουμε με όμορφα τρόπο τα διάφορα κανάλια από τους διάφορους δορυφόρους??!

Ίσως είναι τετριμμένα τα όσα ρωτάω,αλλά είναι η πρώτη φορά που έχω δέκτη και με αυτά τα θέματα ασχολούμε πρώτη φορά!Έχετε υπόψιν σας ότι απευθύνεστε σε έναν πρωτάρη που όμως έχει πολύ όρεξη και δίψα να δαμάσει τα δορυφορικά τερτίπια!!

Αν είναι δυνατόν κάποια διαδικασία βήμα βήμα για το τι πρέπει να κάνω!

Υ.Γ.: Ο εγκαταστάτης μου σε συμβούλεψε να μην συνδέσω το δέκτη με το positioner,δηλαδή να μη δουλέψω το δέκτη με diseqc 1.2. Ο λόγος μου είπε είναι ότι έτσι γρήγορα αποσυντονίζονται οι θέσεις των δορυφόρων!

Μου συνέστησε να μετακινούμε στους διάφορους δορυφόρους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το τηλεκοντρόλ του positioner,και το δέκτη να τον δουλεύω ουσιαστικά σαν να είχα ένα σταθερό κάτοπτρο με 1 LNB.

Mια πρωτη μικρη βοηθεια:
α) Γιατι δεν παιρνεις μια ετοιμη λιστα καναλιων και μετα να κανεις σκαναρισμα για να σου βρει τυχον νεα καναλια;
β) στο -2- το δικο σου: μαλλον εχεις επιλεξει να βλεπεις ολα τα καναλια ολων των δορυφορων γι´αυτο τα βλεπεις ετσι. Πηγαινε υπομενου (δεξιο κατω κουμπακι sat) επελεξε δορυφορο και θα σου εμφανισει μονον τον επιλεγεντα! Οποτε και δεν απαιτειται διαγραφη (η οποια, για να ξερεις, γινεται μεσα απο την "οργανωση καναλιων")

Πάντως μετά από όλα όσα είχες ρωτήσει, φίλε keraki, το τελευταίο που θα περίμενα ήταν να βάλεις κινητό κάτοπτρο με positioner!:D