Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD

Αντώνη το προσπάθησα. Άλλαξα το κανάλι (ήταν στο ZDF HD) και το συνεχές reboot σταμάτησε. Έκανα κανονικά factory reset και ξαναπέρασα και το firmware. Όταν ξανάνοιξε, πήγα σε κάποιο άλλο κανάλι (SD αυτή τη φορά) και ξανακεκίνησαν τα reboot.

Ευχαριστώ πολύ.

Πέρνα κάποιο παλιότερο firmaware...

Απάντηση: Spiderbox 9000HD και 5000SD

Έχω παρόμοιο πρόβλημα σε άλλο δέκτη .
Και εμένα για "Για hardware θέμα μοιάζει".

Το βλέπω δύσκολο να επανέρθει στα κανονικά του ο δέκτης .

Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD

Αντώνη το προσπάθησα. Άλλαξα το κανάλι (ήταν στο ZDF HD) και το συνεχές reboot σταμάτησε. Έκανα κανονικά factory reset και ξαναπέρασα και το firmware. Όταν ξανάνοιξε, πήγα σε κάποιο άλλο κανάλι (SD αυτή τη φορά) και ξανακεκίνησαν τα reboot.

Ευχαριστώ πολύ.
Για δοκίμασε και αυτό...
Αν τον έχεις με HDMI γύρισε την ανάλυση σε SD, βάλτου ένα SCART ή ένα RCA... και δες μπας υπάρχει καμιά αλλαγή.

Αλλά το πιο "σωστό", είναι πιστεύω αυτό που λέει και ο Αντώνης. Πέρνα του διαφορετική αναβάθμιση.

Re: Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD

Πως αλλάζω το sumborate σε μια συγκεκριμένη συχνότητα???στον spider 9000

Απάντηση: Spiderbox 9000HD και 5000SD

Δεν ξέρω αν ισχύει στο δέκτη αυτό αλλά το σύνηθες είναι να πηγαίνεις στη λίστα συχνοτήτων, να τροποποιείς ό,τι χρειάζεται (symbol rate, πόλωση, την ίδια τη συχνότητα), να αποθηκεύεις και να κάνεις εκ νέου ανίχνευση της συχνότητας.

Πριν λίγο καιρό είχα ένα πρόβλημα με τον δέκτη. Όπως έγραψα το μηχανάκι κάνει συνεχή reboot. Έκανα διάφορα που μου πρότειναν εδώ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ξέρει κανένας κάποιον τεχνικό εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπου μπορώ να απευθυνθώ, μπας και το μηχανάκι σώζεται ;

ΥΓ : να πω προκαταβολικά οτι έστειλα mail στο satplus.gr , και απάντηση δεν πήρα.

Πριν λίγο καιρό είχα ένα πρόβλημα με τον δέκτη. Όπως έγραψα το μηχανάκι κάνει συνεχή reboot. Έκανα διάφορα που μου πρότειναν εδώ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ξέρει κανένας κάποιον τεχνικό εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπου μπορώ να απευθυνθώ, μπας και το μηχανάκι σώζεται ;

ΥΓ : να πω προκαταβολικά οτι έστειλα mail στο satplus.gr , και απάντηση δεν πήρα.
Το ίδιο έχω κι εγώ. Άν έκανες reset με rs232 και δεν έφτιαξε δυστυχώς δεν γίνεται κάτι. Είναι ο επεξεργαστής.

καλησπερα,εχω τον δεκτη 3 χρονια και εχθες το βραδυ

τον αναβω και εκει που χαζευα ξαφνικα σβηνει μονο του,τον κλεινω απο πισω και τον αναβω παλι και γραφει F100 και σε λιγα δευτερα σβηνει παλι,τι γινεται

Επεξεργασία:
καταλαβα,παμε για καινουργιο
καποιος να μου προτεινει καποιον hd οχι linux που να δεχεται διαφορα
πμ

Last edited by a moderator:
Αδέρφια μου κόπηκε ξαφνικά η χαρά στη μέση...... Μετά από απότομη διακοπή ρεύματος ο δέκτης δεν ξανανίγει..... Μου εμφανίζει το κλασσικό f100 και τίποτα άλλο. Δεν λειτουργεί κανένα κουμπί του δέκτη ούτε ανταποκρίνεται στο τηλεκοντρόλ του.... Φοβάμαι τα χειρότερα..... Υπάρχει περίπτωση να σώσουμε τίποτα από τον δέκτη? Μπορώ να συνδεθώ με κάποιον τρόπο από Laptop και να πάρω λίστες, κανάλια κλπ.? Υπάρχει μήπως ο τρόπος να τον επαναφέρω σε κάποια εργοστασιακή μορφή? Να του περάσω δηλαδή το firmware? Kαι αν όλα αυτα δεν μπορούν να γίνουν, που μπορώ να ξαναβρώ τέτοιον δέκτη? Τον είχα συνηθίσει και μου άρεσε γενικά.....

Με αυτούς τους δέκτες έχω απορία: χρονοδιακόπτη αυτοκαταστροφής έχουν; Σε δύο γνωστούς μου πάνω στα δύο χρόνια και κάτι, τέλος. Τα ίδια διαβάζω και από άλλους φίλους και στο forum εδώ και αλλού...:chinscratch:

Σεραφείμ ανάγκη από λύσεις ψάχνω τώρα!!! Έκανα με null modem καλώδιο σύνδεση με το λάπτοπ μου, πέρασα το software, το διάβασε, το εγκατέστησε, μου έγραψε μήνυμα στο λάπτοπ ότι όλα πήγανε καλά, αλλά ενώ έπρεπε να κάνει auto-reboot παραμένει στάσιμος ο δέκτης στο f100.... Εξακολουθεί να μην δέχεται καμία εντολή ούτε από τα κουμπιά του δέκτη ούτε από το τηλεκοντρόλ του..... Τι άλλο να προσπαθούσα να έκανα?

Τώρα μετά από διακοπή ρεύματος να παρουσιάσει πρόβλημα, μοιάζει να είναι βλάβη στο τροφοδοτικό. Συνήθως αυτά την παθαίνουν πρώτα από τέτοιες διακοπές...

Re: Απάντηση: Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Ο δέκτης έδειξε ότι "πήρε" το firm ;

Ναι.... Αυτό μου το έδειξε το λάπτοπ όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς του recovery αρχείου ότι όλα πήγανε καλά, 100% done.... Στη συνέχεια θα έπρεπε ο δέκτης από μόνος του να κάνει auto-reboot αλλά μάταια.... Μάλιστα δοκίμασα 5 φορές να ξαναπεράσω το αρχείο και κάθε φορά το παίρναγε στον δέκτη 100% χωρίς μηνύματα λάθους ή διακοπές στη σύνδεση... Οπότε φαντάζομαι τροφοδοτικό ή επεξεργαστής φταίει..... Και που βρίσκουμε τέτοια τώρα?

Και εγω εχω ενα τετοιο μηχανημα και ξαφνικα μετα απο 2 χρονια δεν δινει συνεχως εικονα η εξοδος HDMI του δεκτη στη τηλεοραση.

Το scart δουλευει κανονικα αλλα ειναι τραγικη η θεαση καναλιου HD απο εξοδο Scart...

Απο οτι διαβασα θα βγαλουν νεα μοντελα στο προσεχες διαστημα με κοστος 100 Ευρω και με δωρακια αλλα τι να τον κανεις ενα τετοιο δεκτη οταν μετα απο 2 χρονια θα αρχισουν να χαλανε μετα βεβαιοτητας.

Σε γενικές γραμμές με τον δέκτη (όσο δούλεψε) ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Έχοντας 3 δέκτες τότε, χρησιμοποιούσα αυτόν περισσότερο. Το μόνο μου παράπονο (πέρα από την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά το "ανεπίσημου αντιπροσώπου" του) ήταν οτι σε επίπεδο εισαγωγής κλαδιών ήθελε που και που τις ματσακωνιές του. Τώρα, μετά από +2 χρόνια έχουμε, όσο βλέπω τουλάχιστο, κύμα χαλασμένων δεκτών. Προτού αρχίσουμε τα "οτι πληρώσεις παίρνεις" κτλ πάντως, καλό θα ήταν να δούμε αν και κατά πόσο μπορεί κάποιος επαγγελματίας του χώρου, εδώ στην Ελλάδα, να μπορεί να αναλάβει την επιδιόρθωσή τους (αν φυσικά γίνεται). Στο κάτω κάτω ΛΕΦΤΑ θα πάρει. Δεν θα το κάνει για τα πεθαμένα του.

Από εκεί που τους έχετε αγοράσει, δεν μπορούν να σας παραπέμψουν κάπου?

Εμένα αυτό που με έχει ενοχλήσει σε τέτοια θέματα είναι το εξης. Αγοράζει κάποιος τον δέκτη και αυτός ο δέκτης αναφέρει πως δίνει "κάτι" με την αγορά του.
Αυτός που τους πουλάει, λέει πως αν πάθει κάτι ο δέκτης δεν θα υπάρξει υποστήριξη επειδή δίνει και δώρο? Δηλαδή, πήρες το δώρο μην τα θέλεις και "όλα" δικά σου?