Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Καλησπέρα αγαπητέ μου Σάκη! Να που ξανασυναντιόμαστε τελικά!!! Κοίταξε να δεις, ο δέκτης αν ψάξεις να βρεις, πριν 2 χρόνια έκανε 250-300 ευρώ.... Δεν ήταν της πλάκας, ούτε καμιά σαβούρα σαν αυτές που πουλάνε με το κιλό τώρα κάτω από μία κατοστάρα.... Προσωπικά πιστεύω ένα "τσαφ" με το ρεύμα και σου καίει το τροφοδοτικό και μένεις. Δυστυχώς η βοηθεια της αντιπροσωπεία που τον έχει αυτόν τον δέκτη (www.satplus.gr) από Λάρισα είναι αλλού για αλλού.... Εγώ δεν τον είχα πάρει από αυτούς, αλλά από αγγελία πριν 2 χρόνια και έπαιζε τζάμι, δεν είχα θέματα μαζί του... Και ούτε είναι από τους δέκτες που επειδή έχει καλούδια έχει και ημερομηνία λήξης.... Απλά αν τύχει η στραβή δεν έχεις ανταλλακτικά, εναλλακτικές λύσεις δηλαδή....

Σάκη υπάρχει μια σύγχυση γύρω από το θέμα. Οι πρώτοι δέκτες (μεταξύ των οποίων και ο δικός μου) αγοράστηκαν από το "γνωστό ιντερνετικό κατάστημα" όπως είχες πει τότε ΕΥΣΤΟΧΑ. Στο ενδιάμεσο όμως, υπήρξε και επίσημη πώλησή τους από αρκετά μαγαζιά εδώ στην Ελλάδα. Συνεπώς κάποιος από όλους αυτούς που πουλούσαν (και ΑΚΟΜΑ πουλάνε) τέτοιους δέκτες, μπορεί μια χαρά να τους πάρει, να τους επισκευάσει (ΑΝ φτιάχνονται) και μας τους στείλει πίσω. Λεφτά θα πάρει, όχι τις ευχές μας...

Επίσης ΔΕΝ καταλαβαίνω τι σχέση έχει η λαθροθέαση καναλιών με την υποστήριξη. Λες κάτι συγκεκριμένο για τους εδώ μεταπωλητές του δέκτη ; γιατί έτσι όπως το έγραψες τους παίρνει και αυτούς η μπάλα.

Καταλαβαίνω απόλυτα οτι κάμποσοι την είδαν χάκερς επειδή έβλεπαν κάμποσα κανάλια στο τζαμπέ, πλην όμως εγώ τον δέκτη τον είχα πρώτη επιλογή ΠΟΛΥ καιρό μετά την παρέλευση του δώρου. Είναι (ήταν δλδ όσο δούλευε) πολύ εύχρηστος και με βόλευε αφάνταστα στη χρήση.

Γεια σου toni! (Αντώνης?) Έχεις αλλάξει avatar αλλιώς δεν θα σε είχα ξεχάσει!

Ο δέκτης θα συμφωνήσω πως δεν είναι της πλάκας (αν και δεν έχει περάσει κάποιος από τα χέρια μου), αλλά φαίνεται όμως πως έχουν της πλάκας τροφοδοτικά.
Θα προτιμούσα να υστερούσε στην εμφάνιση ή κάπου αλλού, παρά να χαλάει το κομμάτι που έχει να κάνει με την ασφάλεια μας.
Είναι ανεπίτρεπτο, όποιος και να είναι ο αντιπρόσωπος, να μην έχει ανταλλακτικά ή να μην υποστηρίζει τους δέκτες που φέρνει.
Το λέω βάσει αυτών που γράφετε, δεν έχω πάρει κάποιον δέκτη από εκεί.

Συνεπώς κάποιος από όλους αυτούς που πουλούσαν (και ΑΚΟΜΑ πουλάνε) τέτοιους δέκτες, μπορεί μια χαρά να τους πάρει, να τους επισκευάσει (ΑΝ φτιάχνονται) και μας τους στείλει πίσω. Λεφτά θα πάρει, όχι τις ευχές μας...

Επίσης ΔΕΝ καταλαβαίνω τι σχέση έχει η λαθροθέαση καναλιών με την υποστήριξη. Λες κάτι συγκεκριμένο για τους εδώ μεταπωλητές του δέκτη ; γιατί έτσι όπως το έγραψες τους παίρνει και αυτούς η μπάλα.
Το αντίθετο λέω. Το θέμα του δώρου δεν το βάζω καθόλου στην συζήτηση μας... δεν με απασχολεί... δεν είναι δικό μου θέμα... "καλά έκαναν" που λέει ο λόγος και το έδωσαν.
Εγώ λέω το ανάποδο, αν δηλαδή αυτοί που τους πουλάνε λένε πως...
"παίρνετε έναν δέκτη που ξέρετε τι κάνει με 150~200~250 ευρώ... αν χαλάσει όμως εμείς δεν μπορούμε να ασχοληθούμε.
Με τόσα χρήματα που δίνετε και τόσα χρήματα που κερδίζετε, μην θέλετε και υποστήριξη."

Last edited by a moderator:
Σαν δέκτης πάντως δεν ήταν κακός .
Θα έλεγα ότι είναι αρκετά καλός δέκτης , με το μόνο ,για μένα , σοβαρό μειονέκτημα την ποιότητα εικόνας .

Αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από την συζήτηση σας θέλω να πω ότι όντως ο δέκτης δεν έχει συν Ελλάδα καθόλου υποστήριξη τεχνική . Εγώ αναγκαστικά έβαλα αγγελία να βρω μεταχειρισμένο μιας και δεν κυκλοφορεί σαν καινούργιος πια. Και όλα αυτά γιατί είναι ένας υπέροχος δέκτης που έχω βολευτη πάρα πολύ .

Πραγματικα αυτο που συμβαινει με τους εν λογω δεκτες ξεπερναει καθε φαντασια.

Διαβαζω σε ξενα αλλα και αλλα Ελληνικα φορουμ οτι οι παλιοι δεκτες ξαφνικα αρχισανε να χαλανε μαζικα τις τελευταιες ημερες. Το κακο βεβαια ειχε ξεκινησει απο τα τελη του περασμενουν χρονου.

Ειμαι σιγουρος οτι κατι παιζει με το software των εν λογω δεκτων και απο τη στιγμη που ο δεκτης ειναι συνδεδεμενος στο Internet αυτος αρχιζει να εμφανιζει προβληματα οπως δεν υπαρχει σημα, πρασινη οθονη F100 κτλ.

Μαλλον υπαρχει κρυφα περασμενο στα μενου καποια διευθυνση ιντερνετ και αυτοι αποφασιζουν αναλαγα με το ποτε πηρε καποιος τον δεκτη να τον σβησουνε.
Στην αρχη ξεκινανε με καποια δωρα, τα οποια στη συνεχεια τα αποσυρουν αναλογα με το ποτε πηρε καποιος τον δεκτη, και στο τελος αποφασιζουν να τους σβηνουνε ...
Αν θυμαμαι καλα το ιδιο συνεβαινε παλιοτερα εκτεταμενα με τους κλωνους των Dreambox .

Ειναι προφανες οτι μολις κυκλοφορησε ο νεος δεκτης HD 6000, καποιοι προσπαθουν να βρουνε νεα κοροιδα.

Διαβασα οτι ο νεος δεκτης θα εχει 150 Ευρω με δωρακια και αλλες βλακειες.

Καλύτερα πάντως θα ήταν να μου λέγανε "πλήρωσε τόσα" για να μην σου καταστρέψω τον δέκτη παρά ξαφνικά και αναίτια να χαλάει!!! Μάλλον πολύ james bond βλέπεις φίλε ant21 (όπως κα εγώ....)!!! Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται τίποτα πια έτσι? Και ακόμα απορώ πως ζει αυτή η υποτιθέμενη εταιρία στη Λάρισα που τους εισάγει, που τους παίρνεις τηλεφωνο για βοήθεια και πληροφορίες, ακόμα και για αγορά ΝΕΟΥ δέκτη, και δεν νοιάζονται... Μπας και τους πιάσανε για τίποτα παρανομίες??? Μα ούτε μία απάντηση εδώ και τόσους μήνες!!!

Κλεισμενα ΤΕΣΣΕΡΑ χρονια με τον 9000, και δουλευει σχεδον τελεια-η σκαρτ κανει "κολπακια" αλλα κατα τα αλλα ΟΚ! Οσο για την εικονα (που παραπονειται ο greekgreek) εφαμιλλη του VU+Uno.
O Satplus αλλαζει εδρα, κι ελπιζω συντομα να επικοινωνησει μαζι σας (θα περασω αυριο να τον "κατσαδιασω"- αν τον βρω, γιατι τρεχει ο ανθρωπος)

Χρόνια Πολλά !!!

Φίλε evam7 ο δικός μου Spiderbox σε σχέση με τους άλλους δέκτες που έχω δεν έχει καλή ποιότητα εικόνας .

Μπορεί να έχει πρόβλημα ο δικός μου δέκτης , δεν είναι απίθανο αυτό.
Ή μπορεί , επειδή είχα αρκετούς δέκτες με άριστη ποιότητα εικόνας , να αδικείται ο Spiderbox από την σύγκριση .
Τον τελευταίο καιρό που πήρα πιο απλούς hd δέκτες βλέπω ότι ο Spiderbox έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας από αυτούς .

Οποιαδήποτε τοποθέτηση μου δεν ήταν κακοπροαίρετη , έγραφα αυτό που έβλεπα .

Ασφαλως και δεν σε παρεξηγησα, αλιμονο, αλλωστε νομιζω οτι τα εχουμε ξαναπει σχετικα (εδω ή...διπλα, δε θυμαμαι). Εσυ δεν ειχες και τον Technomate που ηταν (ειναι) καλυτερος σε εικονα; Βεβαια, για τα λεφτα που τον πηρα τοτε (240 ) σε σχεση με σημερα ειναι υπερτιμημενος, αλλα τοτε ηταν ΟΚ!

Δεν το γράφω για σένα , αλλά για κάποιους άλλους που παρεξήγησαν αυτά που έγραφα.
Τον Technomate τον έχω , είναι καλύτερος από τον Spiderbox σε εικόνα .Έχω ακόμα καλύτερους σε ποιότητα εικόνας .

Σε εμένα το πρόβλημα που είχε ο Spiderbox, και δεν το είχα δει επειδή δεν τα χρησιμοποιώ , ήταν τα κουμπιά στην πρόσοψη, που δεν δούλευαν .

Δεν μου έβγαλε άλλο πρόβλημα .

Τον Technomate τον έχω , είναι καλύτερος από τον Spiderbox σε εικόνα .Έχω ακόμα καλύτερους σε ποιότητα εικόνας .
Ειμαι ολος αυτια (και με πμ αν προτιμας)

Last edited by a moderator:
Είχα γράψει , τις προσωπικές μου απόψεις εδώ:
http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=21042.0
(είχα ανοίξει αντίστοιχο θέμα στο avclub , το οποίο δεν το βρίσκω)

Από τους δέκτες που πήρα τελευταία, ο IPBox είναι από τους κορυφαίους σε ποιότητας εικόνας.
Σε σχέση με τον άλλο λινουξάτο Kathrein UFS 910 , έχει χειρότερη εικόνα σε επίσημο firm .
Σε enigma 2 , ένα image που έβαλα , στον IPBox , είχε καλύτερη ποιότητα εικόνας από τα image ,σε enigma 2, που είχα βάλει στον UFS 910.

Είχα τον AB IPBox 900HD στην ίδια TV με τον Clark Tech 3100 hd και διαπίστωσα ότι, ο Clark Tech, είχε στα hd κανάλια πολύ υποδεέστερη ποιότητα εικόνας από τον IPBox.

Clark Tech και Technomate θα τους έβαζα στα επίπεδα του EDISION ARGUS VIP2 , πάνω από τον μέσω όρο .

Και δεν μπορώ παρα να πιστέψω αυτά που γράφεις.-
Ξέρω ότι ψάχνεις τον δέκτη πυο έχει την καλύτερη εικόνα και γενικά το κυνηγάς, συγκρίνοντας δέκτες (πχ spiderbox) με πολλούς άλλους, με διάφορα HDMI κλπ.
Συνέχισε έτσι φίλε greekgreek

Πρόσφατα που πήρα τους Digitalbox HDTS 1200 και Edision Progressiv TS είδα, ότι έχουν χειρότερη ποιότητα εικόνας από τον Spiderbox.

Αυτός ο Spiderbox που έχω σε σχέση με τους δέκτες που δοκίμασα , είναι κάπου στο μέσο όρο σε ποιότητα εικόνας .

Λογικό είναι. Δε γίνεται δέκτης με ali να έχει καλύτερη εικόνα από sti....

Δεν ξερω αν ειμαι σωστα; Αγορασα ενα Spiderbox 7000. Ξερετε πως μπαινω σε κανενα κρυφο μενου ωστε να ριξω τα κλειδια της digea ;
Παιρνει softcam οτιδηποτε ,θελει κατι συγκεκριμενο, η μπορω και απο το τηλεκοντρολ αν υπαρχει μενου

ευχαριστω.

Ρομπέν, πρέπει να είναι το 1111 από το τηλεκοντρόλ για να μπεις στο κρυφό. Γοογλάρισέ το. Έχει (είχε σίγουρα κάποτε) τα πάντα. Και πως μπαίνουν τα μπισκότα και όλα. Δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω γιατί ο δικός μου είναι εκτός λειτουργίας.

Aψογα αυτο ειναι.Παιδευτικα λιγο γιατι ενω το ειχα βαλει και αυτο το νουμερο δεν το ειχε δεχτει.Ολα καλα τωρα .Πρεπει να το βαζεις οταν ο δεκτης ειναι στο Menu.
Ευχαριστω.:a0210:

Re: Απάντηση: Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Πρόσφατα που πήρα τους Digitalbox HDTS 1200 και Edision Progressiv TS είδα, ότι έχουν χειρότερη ποιότητα εικόνας από τον Spiderbox.

Αυτός ο Spiderbox που έχω σε σχέση με τους δέκτες που δοκίμασα , είναι κάπου στο μέσο όρο σε ποιότητα εικόνας .
Επειδή έχεις ασχοληθεί με διάφορους δέκτες, δοκίμασε αν θέλεις τον Digitalbox HDTS 1200 ή τον Edision Progressiv TS με ένα καλύτερο καλώδιο hdmi (πιο γρήγορο κλπ) να δεις διαφορές. Δεν θα το περιμένεις Το ίδιο νόμιζα κι εγώ στην αρχή με τον edision pingulux+ μέχρι που άλλαξα καλώδιο.
Οι δέκτες που λες είναι full HD ενώ ο Spiderbox 1080i και η εικόνα του ήταν αρκετά καλή και με ένα απλό καλώδιο hdmi τόσο στα sd όσο και στα hd κανάλια.
Ο συγκεκριμένος δέκτης ( για τον 9000) ήταν (και λέω ήταν γιατί έπεσα στην περίπτωση και μου κάηκε ο επεξεργαστής) ένας πολύ καλός δέκτης ( για την κατηγορία του) που με ικανοποίησε περισσότερο από κάθε άλλο.