Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Κοίτα έχω , αλλά και πέρασαν αρκετοί δέκτες από τα χέρια μου και οτιδήποτε το δοκιμάζω από όλες τις πλευρές .
Καταρχήν όταν δοκιμάζω-βλέπω κάποιου δέκτη την ποιότητα εικόνας , πάντα την κοιτάω στην ίδια τηλεόραση και με το ίδιο καλώδιο hdmi .

Το 1080p ή 1080i που λες δεν έχει καμία σημασία στους δορυφορικούς δέκτες .
Δεν έχω δει δορυφορικό δέκτη που να δίνει τη καλύτερη του εικόνα στο 1080p.
Μάλιστα οι Technomate ,Dr.HD και Clark Tech δίνουν την καλύτερη εικόνα στα SD κανάλια στην 576i και στα HD στην 1080i και ας βγάζουν 1080p.
Αν τους βάλεις αυτόματη ανάλυση πάνε αυτόματα στα SD στη 576i και στα HD στην 1080i .

Τώρα οι Digitalbox HDTS 1200 και Edision Progressiv TS έχουν χειρότερο τσιπάκι από τον Spiderbox, για αυτό και ο Spiderbox έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας ( η οποία ποιότητα εικόνας είναι μέτρια συνολικά , σε σχέση με τους άλλους δέκτες).
Στον Digitalbox δοκίμασα firm και από άλλους δέκτες και είχαν πολύ μεγάλες διαφορές στην ποιότητα εικόνας .

Και τους δυο δέκτες τους πήρα για να τους δώσω σε συγγενικό πρόσωπο και δεν τους έχω πια .

Προς ενημέρωση του φόρουμ έχει βγει νέος δέκτης spiderbox 6000 και παλιότεροι δεν παράγονται πλέον.

Re: Απάντηση: Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Κοίτα έχω , αλλά και πέρασαν αρκετοί δέκτες από τα χέρια μου και οτιδήποτε το δοκιμάζω από όλες τις πλευρές .
Καταρχήν όταν δοκιμάζω-βλέπω κάποιου δέκτη την ποιότητα εικόνας , πάντα την κοιτάω στην ίδια τηλεόραση και με το ίδιο καλώδιο hdmi .

Το 1080p ή 1080i που λες δεν έχει καμία σημασία στους δορυφορικούς δέκτες .
Δεν έχω δει δορυφορικό δέκτη που να δίνει τη καλύτερη του εικόνα στο 1080p.
Μάλιστα οι Technomate ,Dr.HD και Clark Tech δίνουν την καλύτερη εικόνα στα SD κανάλια στην 576i και στα HD στην 1080i και ας βγάζουν 1080p.
Αν τους βάλεις αυτόματη ανάλυση πάνε αυτόματα στα SD στη 576i και στα HD στην 1080i .

Τώρα οι Digitalbox HDTS 1200 και Edision Progressiv TS έχουν χειρότερο τσιπάκι από τον Spiderbox, για αυτό και ο Spiderbox έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας ( η οποία ποιότητα εικόνας είναι μέτρια συνολικά , σε σχέση με τους άλλους δέκτες).
Στον Digitalbox δοκίμασα firm και από άλλους δέκτες και είχαν πολύ μεγάλες διαφορές στην ποιότητα εικόνας .

Και τους δυο δέκτες τους πήρα για να τους δώσω σε συγγενικό πρόσωπο και δεν τους έχω πια .
O edision pingulux+ για παράδειγμα δίνει καλύτερη εικόνα στα 1080p τόσο σε sd όσο και σε hd. Μερικές φορές βέβαια (ανάλογα τον δέκτη και το κανάλι φυσικά) μπορεί
να είναι προτιμότερο και το 720p αντί του 1080i
Επειδή είμαι κι εγώ fun της εικόνας (και όχι μόνο) και επειδή δοκιμάζεις και εσύ διάφορα, με τα ίδια δεδομένα τα δικά σου
και άλλο καλώδιο έχεις δοκιμάσει? Θα μ' ενδιέφερε η άποψή σου.
Θυμάμαι ακόμα και παλαιότερα με τον Technomate 5400 είχα σύνδεση component και η εικόνα ήταν σαφώς ποιοτικότερη.

Θυμάμαι ακόμα και παλαιότερα με τον Technomate 5400 είχα σύνδεση component και η εικόνα ήταν σαφώς ποιοτικότερη.
Tι αναλυσης σημα "περναει" απο component που ειναι ποιοτικοτερο απο το hdmi;

Δεν είπα αυτό. Είπα ότι ακόμα και σε δέκτη sd είχα τότε σύνδεση component.

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα.
Έχω τον spiderbox 9000hd αλλά βλέπω πολύ αραιά μόνο ελεύθερα κανάλια hd.
Πρόσφατα εγκατέστησα το xbmc το οποίο με έχει εντυπωσιάσει με τις δυνατότητες και τα καλούδια που έχει.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής.
Αν μπορώ να κάνω stream τα κανάλια από τον spiderbox στο xbmc
Αυτό που βλέπω δηλαδή στο βίντεο αυτό ...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Με λίγα λόγια να πατάω από το xbmc και να βλέπω ένα κανάλι από μια λίστα καναλιών επιλογής μου του spiderbox από οποιαδήποτε υπολογιστή στο σπίτι.
Αν γίνεται τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στον spiderbox και στο πρόσθετο του xbmc ;
Ευχαριστώ.

Το king of sat με οδήγησε σε αυτό το σίτε http://www.penthousehdtv.com/
Ξέρετε αν υπάρχει κάρτα για αυτό και αν παίζει στο spiderbox 7000? Aπο ότι βλέπω έχει μια card reader ο δέκτης
Που μπορώ να βρω να αγοράσω μια κάρτα!
Το κανάλι το έχει το ΟΤΕ τv από ότι διάβασα στο king of sat http://gr.kingofsat.net/find.php?question=+ Penthouse+HD+1&Submit=Zap η είναι και σκέτο ώστε να μην αναγκαστώ να αγοράσω όλο το πακέτο μια και τρεχω ένα cccam 2.0.11 (ASTRA 28 E) αλλά δυστυχώς δεν έχω ένα Hd κανάλι τέτοιου περιεχόμενοu .
Ευχαριστώ προκαταβολικά.