Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Από John78

New Patch 17th February 2010

--------------------------------------------------------------------------------
Changelog:
- While watching a channel and press ' info ' button shows frequency as ' 11681H '. Now improved; shows as ' 11681 H 27500 '.
- In Blind Scan add FTA scan
- Add to sort menu "Frequencies" in order "Lowest to Highest".
& Satellite data base sort in sequence

dsc01300.jpg

dsc01303.jpg

http://www.zshare.net/download/72731337cd33fefd/
Μπορει να βοηθησει καποιος τι ειναι το Blind?

Ανιχνεύει συχνότητες, στον εκάστοτε δορυφόρο και με το βήμα που του δίνεις, από την αρχική (συχνότητα) που του δίνεις εώς την τελική.

Χθες το απόγευμα πήρα τον δέκτη και οι πρώτες μου εντυπώσεις σε σχέση με τον ΤΜ 6800HD που είχα είναι:
1) Η εικόνα του είναι εξίσου καλή, ίσως και καλύτερη από τον συγχωρεμένο ΤΜ6800HD, τόσο στα SD όσο και στα HD κανάλια.
2) Τα κανάλια αλλάζουν πιο γρήγορα απ' ότι στον ΤΜ.
3) Το menu του είναι πανεύκολο, άρα φιλικό και προς τον αρχάριο, προσφέροντας όμως και πολλές δυνατότητες για τους πιο προχωρημένους.
4) Το tuner του πιο ευαίσθητο από τον ΤΜ, συντονίζοντας με καλύτερο quality, σε ίδιες φυσικά συχνότητες.
5) Μικρός σε μέγεθος δέκτης (χωράει σχεδόν παντού).
6) Δεν ανεβάζει θερμοκρασία σχεδόν με τίποτα (συνεχείς εναλλαγές δορυφόρων, συνεχές σκανάρισμα χωρίς να σηκώσει θερμοκρασία, σε αντίθεση με τον ΤΜ που ανέβαζε).
7) Άφθονη υποστήριξη από τον κατασκευαστή, προς το παρών τουλάχιστον.

Χθες το απόγευμα πήρα τον δέκτη και οι πρώτες μου εντυπώσεις σε σχέση με τον ΤΜ 6800HD που είχα είναι:
1) Η εικόνα του είναι εξίσου καλή, ίσως και καλύτερη από τον συγχωρεμένο ΤΜ6800HD, τόσο στα SD όσο και στα HD κανάλια.
3) Το menu του είναι πανεύκολο, άρα φιλικό και προς τον αρχάριο, προσφέροντας όμως και πολλές δυνατότητες για τους πιο προχωρημένους.
4) Το tuner του πιο ευαίσθητο από τον ΤΜ, συντονίζοντας με καλύτερο quality, σε ίδιες φυσικά συχνότητες.
6) Δεν ανεβάζει θερμοκρασία σχεδόν με τίποτα (συνεχείς εναλλαγές δορυφόρων, συνεχές σκανάρισμα χωρίς να σηκώσει θερμοκρασία, σε αντίθεση με τον ΤΜ που ανέβαζε).
αγορασες και εσυ το δεκτακι!!!
καλοριζικος λοιπον και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε:a0210:

Εάν επιτρέπεται κάποιες ερωτήσεις προς τους (πρόσφατους) ιδιοκτήτες του Spiderbox 9000.

1 Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει δύο διαφορετικές καταχωρήσεις spiderbox 9000. Πρόκειται απλά για διαφορετικά πακέτα του ίδιου δέκτη (πχ δέκτης ΜΕ adapter και καλώδιο HDMI τόσο, δέκτης χωρίς αυτά λιγότερο) ή υπάρχουν ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ εκδόσεις του δέκτη.
Αν και η απάντηση είναι προφανής, καλό θα ήταν να είμαστε απόλυτα σίγουροι

2 Πόσο (περίπου) πλήρωσαν για έξοδα αποστολής. Αυτό είναι σημαντικό ώστε να ξέρουμε το κόστος ΚΤΙΣΕΩΣ του δέκτη

3 Τι εγγύηση δίνουν ? ΔΕΝ μιλάω για το dead on arrival, αλλά άν πάθει κάτι σε 6 μήνες ή ένα χρόνο τί κάνεις ? Ρώτησε κανένας ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά
Σίμος

Quantity Name SKU Price Subtotal
1 SpiderBox 9000 HD 1CA 2CI 2USB-PVR ETHERNET WITH ( A+++ Gift ) SpiderBox 9000 HD 1CA2CI 2 USB-PVR ETHERNET WITH ( A+++Gift ) £189.00 £189.00

SubTotal : £189.00
Shipping and Handling Fee : £25.00
Tax Total : £28.15
Total: £214.00

Η απλη εκδοση εχει καλωδιο hdmi, δεν ξερω αν εκαναν λαθος σε μ ενα, αυτο που εχει παραπανω η ποιο ακριβη εκδοση ειναι το Spider Home Plug Twin, που δεν ξερω τι ειναι.
Για εγγυηση σιγουρα ενα χρονο, ας μας πει καποιος που γνωριζει.

Αγορασα την απλη εκδοση και ειχε hdmi, δεν θυμαμε τι αλλο ειχε, scart δεν ειχε σιγουρα.
Σε καποια καναλια, σκαϊ πχ, εμφανιζοντε πανω αριστερα κατι ασπρες γραμμες, δεν ενοχλουν αλλα μηπως ξερει κανεις αν φευγουν?
Δεν εχω καταφερει να παρω ηχο απο οπτικη ινα, τι ρυθμιση χρεαζεται?
Καρτα νοβα εχει δοκιμασει κανεις αν παιζει?
Τι μνημη εχει ενσωματομενη για pvr?

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω καμμία ερώτηση φίλε μου. Το Spider Home Plug Twin είναι συσκευή δικτύωσης μέσω του υφιστάμενου δικτύου της ΔΕΗ στο σπίτι μας. Εδώ έχει κάμποσες, για να δείς τί είναι, πόσο έχουν κτλ.

Σίμος

Σε καποια καναλια, σκαϊ πχ, εμφανιζοντε πανω αριστερα κατι ασπρες γραμμες, δεν ενοχλουν αλλα μηπως ξερει κανεις αν φευγουν?
Δεν εχω καταφερει να παρω ηχο απο οπτικη ινα, τι ρυθμιση χρεαζεται?
Καρτα νοβα εχει δοκιμασει κανεις αν παιζει?
Τι μνημη εχει ενσωματομενη για pvr?
Και κατι τελευταιο, μου ειχε πει ο john78, οτι τα αναλογικα θα τα πιανω μια χαρα με την κεραια του δεκτη, μαλλον δεν ισχυει. Η σωστη συνδεση πρεπει να ειναι η αναλογικη πανω στον δεκτη και απο τον δεκτη στην tv, υπαρχει τροπος να παρω σωστο αναλογικο σημα απο το καλωδιο του sat για να γλιτωνω τρυπες σε τοιχους?

Εάν επιτρέπεται κάποιες ερωτήσεις προς τους (πρόσφατους) ιδιοκτήτες του Spiderbox 9000.

1 Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει δύο διαφορετικές καταχωρήσεις spiderbox 9000. Πρόκειται απλά για διαφορετικά πακέτα του ίδιου δέκτη (πχ δέκτης ΜΕ adapter και καλώδιο HDMI τόσο, δέκτης χωρίς αυτά λιγότερο) ή υπάρχουν ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ εκδόσεις του δέκτη.
Αν και η απάντηση είναι προφανής, καλό θα ήταν να είμαστε απόλυτα σίγουροι

Χωρίς το Home plug, ο δέκτης έρχεται με HDMI στάνταρ στο κουτί...
Εγώ έχω δικό μου plug και ο δέκτης λειτουργεί μια χαρά...

2 Πόσο (περίπου) πλήρωσαν για έξοδα αποστολής. Αυτό είναι σημαντικό ώστε να ξέρουμε το κόστος ΚΤΙΣΕΩΣ του δέκτη

250 γιούρια μαζί με τα έξοδα αποστολής πόρτα-πόρτα με την ΤΝΤ...

3 Τι εγγύηση δίνουν ? ΔΕΝ μιλάω για το dead on arrival, αλλά άν πάθει κάτι σε 6 μήνες ή ένα χρόνο τί κάνεις ? Ρώτησε κανένας ?...

Η υποστήριξη του δέκτη φαίνεται να είναι (και είναι) πολύ καλή, λογικά η εγγύηση πρέπει να είναι ένας χρόνος...

Με πρόλαβε ο φίλος Σταύρος, επιβεβαιώνω λοιπόν και εγώ τα ατού του δέκτη, σαν πρώην κάτοχος mvision200... Οι λειτουργίες του μοιάζουν πολύ με του mvision, με τη διαφορά ότι είναι πράγματι πολύ πιο μπροστά σε δυνατότητες και γρηγοράδα...
Γιαυτούς που δεν θέλουν να παιδεύονται με linux ο δέκτης θα έλεγα ότι είναι από τις πρώτες επιλογές μιας και είναι αρκετά πονηρούλης...

Στελιο, δεν έχει σχέση με τον hd200 ο spiderbox. Η σύγκρισή του μπορεί να γίνει μόνο με τον hd300net...

Απορία : μόνο 1 χρόνο εγγύηση ????

Αν έχει τόση μεγάλη διαφορά ο 300άρης με τον 200άρη, μπορεί νάχεις δίκιο...

Δεν μιλάω σε επίπεδο net μιας και η διαφορά τους είναι η θύρα ethernet...

Γρήγορο zap, καλύτερα γραφικά μενού, σε ποιότητα εικόνας μου φαίνονται ίδιοι...
Ααα... Το remote μοιάζει κι αυτό με του mv, αλλά έχει καλύτερη απόκριση και θα το έλεγα πιο λειτουργικό...
Επίσης κατεβάζει πιο γρήγορα epg από τον 200άρη...

Για την εγγύηση δεν είμαι σίγουρος...

Last edited:

Αν έχει τόση μεγάλη διαφορά ο 300άρης με τον 200άρη, μπορεί νάχεις δίκιο...

Δεν μιλάω σε επίπεδο net μιας και η διαφορά τους είναι η θύρα ethernet...

Γρήγορο zap, καλύτερα γραφικά μενού, σε ποιότητα εικόνας μου φαίνονται ίδιοι...
Ααα... Το remote μοιάζει κι αυτό με του mv, αλλά έχει καλύτερη απόκριση και θα το έλεγα πιο λειτουργικό...

Για την εγγύηση δεν είμαι σίγουρος...

Εκτός από το ίδιο μενού εμφανισιακά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Ψάξτο λίγο καλύτερα..

Δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω, φίλε Afam άλλωστε αν και νωρίς είμαι πολύ ικανοποιημένος από την αγορά...

Όπως έχω ξαναγράψει, όλο το πακετάκι κάνει τη διαφορά...:a0210:

Για όσους θέλουν να φτιάξουν channels list εκτός από το δικό του προγραμματάκι, κάνει και το SetEditHD200 1.05 με σαφώς καλύτερες δυνατότητες...

Μόνο ένα έτος εγγύηση ΔΕΝ γίνεται να έχει. Κράζουμε (και καλα κάνουμε) τους δικούς μας, θα αφήσουμε τους ξένους χωρίς κριτική ? Εγώ λέω όχι. Υπάρχει ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ οδηγία.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Σίμος

Μόνο ένα έτος εγγύηση ΔΕΝ γίνεται να έχει. Κράζουμε (και καλα κάνουμε) τους δικούς μας, θα αφήσουμε τους ξένους χωρίς κριτική ? Εγώ λέω όχι. Υπάρχει ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ οδηγία.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Σίμος

Τί εννοείς όχι; Να μην κάνουμε αγορές από το εξωτερικό;

Παίδες το ξαναλέω για την εγγύηση δεν είμαι σίγουρος μπορεί να είναι και δύο χρόνια...

Πάντως από πλευράς αντιπροσώπου είναι πέρα για πέρα εξυπηρετικός/οί την καθ. Δευτέρα παραγγελία και το κουτί ήρθε Παρασκευή...
Same day shipping...

Έχει και τηλέφωνο για περαιτέρω συνενοήσεις...

Να συμπληρώσω, η συσκευασία περιέχει και προέκταση USB...

Last edited:

@steliost Φίλε μου δεν χρειάζεται να επαναλάβεις τα περί εγγυήσεως. Το είχες πει ξεκάθαρα οτι ΔΕΝ γνωρίζεις. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες που έδωσες. Ήσουν κατατοπιστικός.

@papasouzakias Το τι εννοώ είναι πολύ προφανές. Να το ξαναπώ όμως με περισσότερα λόγια.
Τι μπορείς να κάνεις.
1. Κριτική. ΔΗΜΟΣΙΑ/ΕΝΤΟΝΗ. Αποδεικνύεις πράγματα έτσι. (Όποιος καταλαβαίνει, κατάλαβε τι είπα)
2 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙΣ οτι ο τάδε (ΕΠΩΝΥΜΑ) ΔΕΝ τηρεί τους όρους εγγύησης. Να ξέρουν οι υπόλοιποι καταναλωτές/πελάτες τι συμβαίνει.
3 ΑΝ θες να γίνεις επιθετικός, οργανώνεις ομαδικές κινήσεις νομικής μορφής. (Υπάρχουν νόμοι.)

Αρκετά με το of topic. Ας μιλήσουν (οι κάτοχοι) και λίγο για τον δέκτη.
Περιμένουμε :ears:

Σίμος