Δεκτης για Projector

georget

Supreme Member
31 March 2007
3,111
Λευκωσία
Θέλω ένα δεκτη MPEG4 για να τον συνδέσω με το Projector μου.
Το μονο που με ενδιαφέρει είναι η ποιότητα εικόνας.
Τιμή να μην ξεπερνά τα 60-70 Ευρώ.

Digital World HDT-150
Crystal Audio CDVB-HD
Crypto Redi 250MP
Από αυτούς ποιος?

Δεκτες και άλλες εισηγήσεις

Last edited:
Από θέμα ποιότητας θα πάρεις 1000 διαφορετικές γνώμες. Άποψη μου σε προβολέα και SD όλοι χάλια θα δείχνουν. Σε PIK HD και MKV ισορροπημένα χρώματα και κάπως καλό ήχο έχει o AMTC 290 42 ευρο από τα Carrefour. Στον συνιστώ όμως με την προϋπόθεση όμως ότι θα εγκαταστήσεις το firmware του strong 8110.

Μοντελα δεν ξερω να σου προτεινω. Σιγουρα ομως θα προσεξεις να ειναι HD με εξοδο HDMI (αν διαθετει ο προβολεας σου) ή τουλαχιστον Component. Θελω να πω οτι θα αποφυγεις σαν το διαολο το λιβανι δεκτες με μοναδικη εξοδο το Scart ή το RCA.

Εννοείτε ότι ο προβολέας είναι Full HD και έχει HDMI.
Βασικά με ενδιαφέρει για το ΡΙΚ HD, για ΜΚV έχω Media Player.

Απάντηση: Re: Δεκτης για Projector

Από θέμα ποιότητας θα πάρεις 1000 διαφορετικές γνώμες. Άποψη μου σε προβολέα και SD όλοι χάλια θα δείχνουν. Σε PIK HD και MKV ισορροπημένα χρώματα και κάπως καλό ήχο έχει o AMTC 290 42 ευρο από τα Carrefour. Στον συνιστώ όμως με την προϋπόθεση όμως ότι θα εγκαταστήσεις το firmware του strong 8110.

Από ποιο Carrefour αγόρασες το συγκεκριμένο δέκτη;

Re: Απάντηση: Re: Δεκτης για Projector

Από ποιο Carrefour αγόρασες το συγκεκριμένο δέκτη;

[FONT=&quot]Από Πάφο. Μέχρι πρόσφατα ήταν στα 49 [/FONT][FONT=&quot]ευρώ, τώρα είναι 42. Ξέρω σίγουρα ότι υπάρχει και Λευκωσία, και πιθανότατα σε όλα τα καταστήματα. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Τον είδα και εγώ στην Λευκωσία.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που οι περισσότερη θέλουν τον δεκτη τους να είναι και player.
Αν είμαι σωστός όλοι αυτού οι δεκτες έχουν μονο 1080i και όχι 1080p έτσι?

O crypto redi 250MP έχει πιχελιάσματα (χιονάκια) ή και χάσιμο εικόνας με 82% σήμα και 99% ποιότητα ενώ ο IQ-T750HD στην ίδια αντένα με firmware xoro-hrt7500 δεν μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Επίσης o crypto κράσαρε σε 2 ταινίες και μη έχοντας μηχανικό κουμπάκι on/off αναγκάστηκα να τον κλείσω από την πρίζα. Ο ΙQ-T750HD παίζει τα έργα χωρίς προβλήματα και ποτέ μα ποτέ δεν μου κράσαρε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεκτης για Projector

[FONT=&quot]Από Πάφο. Μέχρι πρόσφατα ήταν στα 49 [/FONT][FONT=&quot]ευρώ, τώρα είναι 42. Ξέρω σίγουρα ότι υπάρχει και Λευκωσία, και πιθανότατα σε όλα τα καταστήματα. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Thanks for the info.

Ο Crypto Redi 250MP φαίνετε να υποστηρίζει 1080p 50/60p αλλά όχι 24p.

σωστά. τον έχω για την ίδια δουλειά και είδα 2-3 μεταδόσεις της erthd. δεν μπορώ να πώ ότι με τρέλανε. σε mkv βγάζει dts αλλά θέλει να κάνεις remove header compression γιατί αλλιώς τα πιο πολλά δεν τα παίζει.

γιωργη ειχα παρει της crystal audio αλλα να φανταστεις ακομα δεν τον τσεκαρει στο πανι!! αν θες σ/κ ανοιγω πανια κ σου στελνω φωτος αν βοηθανε καθολου!!!

Thanks Μάκη αλλα δεν ξέρω πως θα βοηθήσουν oi φωτογραφίες.
Μου φαίνεται ότι μονο με σύγκριση ο ένας διπλα από τον άλλο θα καταλάβεις διαφορα.

Αντώνη είσαι σίγουρος γιατί στα Specs λέει:

Outputs
HDMI (576P / 720P / 1080i) HDMI 1.3
Coaxial RCA, for SPDIF digital audio
TV Scart CVBS, RGB, L, R Output with Volume Control
VCR Scart
USB 2.0 USB 2.0 Host Interface for Media / PVR / Upgrade

http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W003145

[FONT=&quot]Τι να πω, δεν τον έχω για να πάρω και όρκο, αλλά ο vas_papavas που τον έχει και το [/FONT][FONT=&quot]manual[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]λεν πώς υποστηρίζει[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

Ρυθμίστε την ανάλυση της εκπεμπόμενης εικόνας ανάμεσα σε:
576i_25,720p-60,720p_50,1080i_30,1080i_25,1080p_60,1080p_50,480p_60,480i_30,
576p_50;
Πατήστε το πλήκτρο ΟΚ για επιβεβαίωση

Το ΡΙΚ HD πάντως έχει ανάλυση 1080i - 50Hz οπόταν δεν βλέπω πώς μπορεί να βοηθήσει μια μετατροπή στα 25 η 50p.
[FONT=&quot][/FONT]

.... έχει και dts downmix αλλά και 1080p 50/60hz. Ξεχάσανε να το αναφέρουν στα χαρακτηριστικά το 1080P. Τα 24hz όμως που είναι και το πιο πολυσύχναστο το πήρε το ποτάμι μαζί με την ποιότητα εικόνας δέκτη αφού τα πιξελιάσματα είναι ρουτίνα. Ίσως μία αναβάθμιση που είναι και πολύ επιθυμητή από όλους τους κατόχους να προσφέρει επίλυση στα δύο πιο πάνω προβλήματα μαζί με την επίλυση κρασαρίσματος δέκτη σε ορισμένα videos (με frame skip) αλλά και στο removal of header compression που χωρίς αυτό δεν δουλεύουν οι ταινίες.

..........Το ΡΙΚ HD πάντως έχει ανάλυση 1080i - 50Hz οπόταν δεν βλέπω πώς μπορεί να βοηθήσει μια μετατροπή στα 25 η 50p.

Σωστά για τα ψηφιακά δεν θα βοηθήσει για τα ΜΚV όμως?

Πάντως τώρα στην Κύπρο τώρα πωλούν δεκτες και τα σαντουιτσάδικα. Υπάρχει πολλοίς ανταγωνισμός και πέφτουν οι τιμές καθημερινά.
Σήμερα είδα διαφημιστικό του Ορφανίδη για το Crypto 40MP στα 29 Ευρώ, τον 250MP τον βρίσκω στα 55.

στις ρυθμίσεις δεν βρήκα 1080p/24 παρά μόνο 50/60. τα ίδια έχει και για 1080i

Οι ιδιοκτήτες F&U 2205 υπερηφανεύονται για την ποιότητα με τα firmware έκδοσης 1.xx. Θα πρέπει να βρεις δηλαδή κατάστημα που να μην τους φέρνει με την 2.xx. ή ακόμα μπορείς να πάρεις έναν από τους πολλούς κλώνους του αφού κανείς τους δεν έχει 2.xx έκδοση.
Μερικοί κλώνοι του F&U 2205 είναι οι Discover Digy-Pro, Digital Box HDT-200, Digimax DX121 και iQ DVB-T749HD.