Δέκτης HD με πολύ καλή εικόνα

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,198
Θεσσαλονίκη
Ποιοί δεκτες HD, ανεξαρτητως υπολοιπων χαρακτηριστικων, πιστευετε οτι εχουν κορυφαια εικόνα?
Η ερωτηση γινεται, καθ'οτι προτιθεμαι να αγορασω HD δεκτη, και ο δεκτης που εχω τωρα , αν και εχει ενα σωρο θυρες, και αλλες τοσες ρυθμισεις εικονας, η εικονα του ειναι κλασεις κατωτερη απο το Neotion 501 που δυστυχως χαλασε μετα απο 3 χρονια ενδοξης πορειας.

Μιας και οι 2 προαναφερθέντες θεωρούνται οι "κορυφαίοι" της κατηγορίας (ή αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με), ποιος από τους 2 θεωρείς ότι δίνει καλύτερη ποιότητα?

Ενταξει, κορυφαια εικονα δεν γινεται , εστω πολυ καλη. Ξεχωριζουν τελικα καποιοι δεκτες, ή ολοι πασχουν απο ψηφιακιλα και ψοφια χρωματα?

Απάντηση: Re: Δέκτης HD με πολύ καλή εικόνα

Μιας και οι 2 προαναφερθέντες θεωρούνται οι "κορυφαίοι" της κατηγορίας (ή αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με), ποιος από τους 2 θεωρείς ότι δίνει καλύτερη ποιότητα?
Στα HD κανάλια ίσως είναι ισοδύναμοι. Στα SD το upscaling του Dream800 είναι καλύτερο. Βασικά οι scaler τους είναι μέτριοι, όμως ο 800άρης δίνει τη δυνατότητα να περάσει το σήμα όπως το λαμβάνει "pass through" και εφόσον υπάρχει καλή τηλεόραση το αποτέλεσμα είναι αισθητά καλύτερο.

Ενταξει, κορυφαια εικονα δεν γινεται , εστω πολυ καλη. Ξεχωριζουν τελικα καποιοι δεκτες, ή ολοι πασχουν απο ψηφιακιλα και ψοφια χρωματα?
Εφόσον ρυθμίσεις στοιχειωδώς την τηλεόραση σου κανένας από τους δύο δεν εμφανίζει τέτοια συμπτώματα. Ο DM 800 έχει όμως μια ροπή προς το κόκκινο.

Πέρα από τους Dream & Azbox υπάρχουν και άλλοι καλοί δέκτες, απλά οι κάτοχοι τους θα πρέπει να μας γράψουν δυο λόγια..

Είχα εναν Humax 2000 HD σε μια 42" Philips με σύνδεση Hdmi και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος απο την εικόνα τόσο στα sd όσο και στα hd κανάλια.

Ο Humax καταστράφηκε απο πτώση κεραυνού:bigcry: και αυτή την στιγμή "βολεύομαι" με τον παλιό καλό Humax 5400.

Σχεδιάζω κάποια στιγμή να αγοράσω εναν HD και προβληματίζομαι όπως κι εσύ. Καλοβλέπω τον dream 800 λόγω υποστήριξης & θύρας ethernet, αφού ο 8000 - όντως εντυπωσιακός - δεν είναι για την τσέπη μου..

Δεν ξερω αν εχει καποιο μελος δεκτη HEAD να μας πει πως δειχνει...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=51311

Παντως οι προδιαγραφες (tuner Sharp , επεξεργαστης NEC) ειναι κορυφαιες...

Δεν αρκει μονο ενα τσιπ upscaling για να κανει εναν δεκτη καλο κατα την γνωμη μου εφοσον ειναι μετρια τα υπολοιπα τμηματα που τον αποτελουν...

Να ρωτησω κατι?
Τι βλεπετε με αποκωδικοποιητες HD? Ξενα καναλια? αφου ελληνικα δεν γινεται...
Ναι, ξένα και κυρίως γερμανικά. Ετσι θα δούμε και το μουντιάλ του 2010 ελεύθερα..

Γιατί δεν ειναι ο AZBOx πολύ καλός σε ανάλυση εικόνας και από πια μετρηση προκύπτει και σε συγκριση με ποιόν ?

Και δεν μιλάω για το τι βλέπει το μάτι αλλά με μέτρηση γιατί κάπου ειδα οτι ειναι μετριος ενω διαφωνω κάθετα

Να ρωτησω κατι?
Τι βλεπετε με αποκωδικοποιητες HD? Ξενα καναλια? αφου ελληνικα δεν γινεται...

Ναι ξένα.Αλλά και στα SD ο 8000 που έχω εγώ κάνει upscaling,και δείχνει καλύτερα τα κανάλια της ακατανόμαστης.

Τηλεφωνησα στα γραφεια της NOVA και μου ειπαν οτι μεχρι τον Μαρτιο τα ελληνικα καναλια θα δειχνουν σε HD(αμα εισαι συνδρομιτης και εχεις HD αποκωδικοποιητη). Αληθευει?

Ναι ξένα.Αλλά και στα SD ο 8000 που έχω εγώ κάνει upscaling,και δείχνει καλύτερα τα κανάλια της ακατανόμαστης.
:rifle::rifle:θα ελεγα τωρα τι κανει και σε πια καναλια αλλα,αν πω θα παω παλι διακοπες:grinning-smiley-043

Τηλεφωνησα στα γραφεια της NOVA και μου ειπαν οτι μεχρι τον Μαρτιο τα ελληνικα καναλια θα δειχνουν σε HD(αμα εισαι συνδρομιτης και εχεις HD αποκωδικοποιητη). Αληθευει?
ακου εκει τι παν στον ανθρωπο HDDDDDDD καναλια
:BDGBGDB55::BDGBGDB55::bang::nounder:

κατι πηρε και μενα τ'αυτι μου για HD καναλια και μαλιστα σε συστημα NDS θα δουμε εξαλλου ο Μαρτιος δεν ειναι μακρια