Δέκτης HD με ucas~200ευρώ.-Τι προτείνετε?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δέκτης HD με ucas~200ευρώ.-Τι προτείνετε?

Όπως λες και εσύ Γιάννη, για τους πολλούς δεν είναι πρόβλημα η απουσία 0/12. Για τους λίγους όμως, όπως είμαι εγώ, είναι.
Έχω 4 δορυφόρους σε ένα καλώδιο και 7 σε ακόμη ένα. Ήδη έχω κανονίσει να αυξηθούν σε σύνολο 24~26!
Όλο αυτό μπορεί να δουλέψει με 0/12 ή (πιο δύσκολα) με διακόπτη Tone Burst. Εκτός αν είχαν όλοι οι δέκτες μου, δύο tuner.

Με το ελάχιστο που τον δούλεψα, τι παρουσίαση να κάνω. Δεν θυμάμαι καλά καλά πως πάμε για εύρεση καναλιών!
Ο δέκτης ήδη έχει φύγει από το ράφι για να γίνει πακέτο.-bye-

Τωρα καταλαβα σε τι σου χρησιμευει η λειτουργια 0/12.
Σπανιο φαινομενο παντως θα συμφωνησεις.
Αλλα καλα κανεις και τους λειτουργεις ετσι.
Οσο για την παρουσιαση μου φαινεται μου εκανες 'ντριπλα'.

Δες εδώ το τι κάνει το 0/12. Κάποια πράγματα υπάρχουν, κάποια άλλα γίνονται...
Το "Κ1~Κ6" υποδηλώνει 6 καλώδια.

Στην αρχη δεν ειχα καταλαβει.Μετα καταλαβα για το 0/12.
Βεβαια δεν το περιμενα τοσο περιπλοκο να το 'χεις φτιαξει.
Παντως θα ηθελα μια εκτιμηση για τον Mvision HD απο σενα.

Απάντηση: Re: Δέκτης HD με ucas~200ευρώ.-Τι προτείνετε?

Παντως θα ηθελα μια εκτιμηση για τον Mvision HD απο σενα.
Θα σου πω πως δεν ήταν έτσι όπως έχω συνηθίσει τους δέκτες μου.
Δεν είχε την βολικότητα (όπως έχω συνηθίσει εγώ) που έχουν οι παρακάτω δέκτες και τους δουλεύω με κλειστά μάτια.
Το "κλικ " δηλαδή, δεν μου το έκανε ο Mvision.

http://www.satellite-heaven.de/testberichte/octagon-sf-908-usb-pvr-sat-receiver.htm

http://www.satellite-heaven.de/testberichte/kaon-ksc-n550-h2r-premium-pvr-sat-receiver.htm

http://www.satellite-heaven.de/testberichte/xtreme-skycrypt-xsc-520anv-xsc-320anv-xsf-200anv.htm

http://www.satellite-heaven.de/testberichte/kaon-skycrypt-2.htm Τα πρώτα μπλε μενού.

Αυτα και αλλα πολλα τα εχω διαβασει.
Εγω θα ηθελα την προσωπικη σου αποψη.
Αν μπορεις,αν εχεις τη διαθεση κτλ.

Εγω θα ηθελα την προσωπικη σου αποψη.
Αν μπορεις,αν εχεις τη διαθεση κτλ.
Όταν τον έβαλα στο ρεύμα την πρώτη φορά, έκανα αναζήτηση 4 τυχαίων δορυφόρων, ASTRA, EUTELSAT W2, SIRIUS, ASTRA2.
Δεν παρακολούθησα ούτε τον χρόνο που εκανε στην εύρεση, ούτε πόσα κανάλια βρήκε και τι μπορεί να μην βρήκε.

Τα μενού του και η χρήση τους (ευχρηστία) δεν με εντυπωσίασαν, γι' αυτό έδωσα τα παραπάνω λινκ για τους δέκτες που χρησιμοποιώ.

Ταχύτητα αλλαγής καναλιών, νομίζω ήταν μια χαρά.

Ποιότητα εικόνας σε CRT Philips 29" μέσω Scart RGB, έβλεπα μια μικρή διάχυση των χρωμάτων.
Μέσω HDMI δεν θα καταλάβετε τίποτα. Και σε CRT, πολλοί μπορεί να μην το προσέξουν.
Επίσης έβγαζε πολύ χρώμα και έκανα αφαίρεση μέσα από τις ρυθμίσεις του δέκτη. Θετικό που υπάρχει τέτοια επιλογή.

Στο τηλεκοντρόλ με χάλασε το "δαχτυλίδι" που έχει γύρω-γύρω στον κεντρικό επιλογέα (UP/DN/LEFT/RIGHT).

Δεν έχω HDTV να πω ποιότητα εικόνας μέσω HDMI, που λόγω CRT δεν δοκιμάστηκε.

Θερμοκρασία... ο δέκτης ζεματούσε. Βέβαια όμως, δεν είναι ο μόνος!

Ξέχασα να δοκιμάσω κάποιον δορυφόρο από τις πόρτες 5, 6, 7, του DiSEqC 8/1 που έχω,
για να δω πως τα πάει με την υποστήριξη στο πρωτόκολλο DiSEqC 1.1.

Αρνητικό (για εμένα) που ανέφερα και παραπάνω, η μη υποστήριξη διακόπτη 0/12 volt.

Το χρώμα του δέκτη θα το ήθελα σε ασημί. Κακώς πολλές εταιρίες το έχουν σταματήσει και βγάζουν μόνο μαύρες συσκευές.
Μην δώσετε όμως σημασία για το μαύρο χρώμα, απλά ήθελα να το αναφέρω γιατί με ενοχλεί που οι περισσότερες συσκευές πλέον, είναι μόνο μαύρες.

Αυτά...! :grinning-smiley-043

Last edited:
Ευχαριστω για τις πληροφοριες.Θα ηθελα να μαθω για μοτερ,cardreader,emu,μετακινηση-διαγραφη καναλιων,κατεβασμα καναλιων DVB-S2 με επιλογες 8PSQ -Pilot on-off.
Αν θυμηθεις κατι αλλο και θες να προσθεσεις......

Γιάννη όταν επιστρέψω θα σου στείλω πιμι να μιλήσουμε για τον δέκτη, όλα αυτά που έγραψες τα υποστηρίζει μια χαρά....

Ευχαριστω για τις πληροφοριες.Θα ηθελα να μαθω για μοτερ,cardreader,emu,μετακινηση-διαγραφη καναλιων,κατεβασμα καναλιων DVB-S2 με επιλογες 8PSQ -Pilot on-off.
Αν θυμηθεις κατι αλλο και θες να προσθεσεις......
Δεν δοκίμασα τίποτα από τα παραπάνω. Εύρεση έκανα μόνο την αυτόματη.

Εγώ πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί δεν σου κάνει ο δέκτης ! :chinscratch:

Το ένα δεν το δοκίμασες το άλλο δεν το θυμάσαι..... , η τηλεόραση
σου είναι CRT .... !!! :blink:

Mα και εσεις ρε παιδια που τον εχετε και τον δοκιμασατε με το τσιγκελι σας τα βγαζουμε.
Οπως και απο αλλους βλεπω να αποφευγουν να παρουσιαζουν τους HD δεκτες τους.

Εγώ πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί δεν σου κάνει ο δέκτης ! :chinscratch:

Το ένα δεν το δοκίμασες το άλλο δεν το θυμάσαι..... , η τηλεόραση
σου είναι CRT .... !!! :blink:
1) Απουσία 0/12 volt.
2) Ευχρηστία δέκτη.

Ακόμη και μόνο το πρώτο, μου αρκεί για να τον δώσω.

ναι ειναι γεγονος αυτο και εχω τον ton nano εχω πει αρκετα εχω ανεβασει μερικες φωτογραφιες εχει παρει μια ιδεα ο κοσμος ελπιζω και αλλοι να ακολουθησουν

Γεια σας παιδιά..
Μετα απο διακοπές επιστροφή κ τα κεφάλια μέσα..
Μόνο που ο δέκτης(η απλά το τηλεκοντρόλ του) δεν μου τα λέει καλά..
Να εξηγηθώ.
Εγω απουσίαζα απο το σπίτι αλλα τον δέκτη τον χρησιμοποιούσε ο αδερφός μου(στο σπίτι μου).
Μου ανέφερε το εξής πρόβλημα που είδα κ ο ιδιος φυσικά οταν επέστρεψα.
Ενω ολα ηταν καλά αρχισαν να μην ανταποκρίνονται τα πλήκτρα αλλαγής καναλιού.
Στην φωτο που σας παραθέτω σε κόκκινο πλαίσιο είναι τα κουμπιά που ανταποκρίνονται.
Βέβαια τα συγκεκριμένα δεν έχουν καμία σχέση με τον δέκτη αφού απο την στιγμή που συγχρονίζεις το τηλεκοντρόλ με την tv δρουν σε αυτη,οχι στον δέκτη.
Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ δέκτη και τηλεκοντρόλ.
Μόνο tv με τηλεκοντρόλ.
Πήρα τηλ.στον κ.Ζώτο αλλα προφανώς ο άνθρωπος θα εχει πάει διακοπές.
Αν γνωρίζετε κάτι ευχαρίστως να το δοκιμάσω.

ΥΓ.Ευχαριστως να έγραφα ενα review για τον δέκτη αλλα οι γνώσεις μου κ ο χρόνος είναι περιορισμένος.
Πάντως πιστέυω με την παράθεση τέτοιων προβλημάτων θα μαζέψουμε αρκετά στοιχεία.

[img=http://img40.imageshack.us/img40/3533/mvisionrcu.th.jpg]

στο σαιτ που εχει ο κυριος ζωτος λεει οτι θα ειναι διακοπες μεχρι τις 3 αυγουστου,αρα πρεπει να ειναι αθηνα τωρα.δοκιμασε παλι να του τηλεφωνησεις και πιστευω θα σε βοηθησει.
αν δεν ειναι αθηνα τοτε προς το παρον μεχρι να ερθει και για να δουλεψεις τον δεκτη μπορεις να παρεις ενα τετοιο https://www.inter-shop.gr/commerce/...21200&osCsid=4d2eace031b06316f068b868bcdf6899 το εχω δοκιμασει με τον mvision και οι βασικες λειτουργιες του ανταποκρινονται...
εχω κι εγω τον mvision ενα τριμηνο περιπου και στον μηνα πανω μου εκανε τα ιδια με το δικο σου τηλεκοντρολ,δηλαδη ενω ανταποκρινοταν προς την τηλεοραση, με τον δεκτη δεν ειχε καμμια επαφη....πηγα στον κυριο ζωτο και μου το αλλαξε αμεσως με καινουριο

Πιθανόν να το έχεις δοκιμάσει, αλλά... να το αναφέρω καλού κακού.
Το τηλεκοντρόλ πάνω-πάνω, έχει κάποια πλήκτρα TV VCR DVD STB.
Είναι πατημένο το STB?

Θανάση εννοείς αν μένει αναμμένο επειδη το πάτησα καταλάθος ας πούμε?
Οχι ειναι σβυστό κ μάλιστα,κανω "εγκατασταση"του τηλεκοντρόλ εξ αρχης κ μου βγάζει το ιδιο πρόβλημα.
Καμία επικοινωνία τηλεκοντρολ με δέκτη.
Τι επηρεάζει αυτό το πλήκτρο,γιατι δεν ειμαι στο σπιτι μου τωρα αλλα στο πατρικο.

Το πλήκτρο STB το πατάμε μία φορά και το αφήνουμε.
Αυτό το πλήκτρο είναι για να παίρνει εντολές ο δέκτης από το τηλεκοντρόλ.
Αν πατήσουμε το TV, τότε το τηλεκοντρόλ χειρίζεται την τηλεόραση.

Δοκίμασε ακόμη δύο πραγματάκια. Σιγουρέψου πρώτα, πως έχεις πατήσει το πλήκτρο STB.

1) Στα κάτω πλήκτρα υπάρχει ένα που γράφει DISPLAY. Πάτησε το έως να δεις στην οθόνη του δέκτη το μήνυμα stb. Δες αν δουλεύει το τηλεκοντρόλ.
2) Βάλε τις μπαταρίες ανάποδα για μερικά δευτερόλεπτα και μετά ξαναβάλτες κανονικά. Δες αν δουλεύει το τηλεκοντρόλ.
3) Κλείσε τον δέκτη από τον πίσω διακόπτη και κάνε ξανά έλεγχο αν δουλεύει το τηλεκοντρόλ.

Last edited:
Πιθανώς να το ξέρεις απλά να διευκρινήσω κάτι.
Για να συγχρονίσω το rcu με την tv πρέπει:
-Να κρατήσω πατημένα συγχρόνως τα πλήκτρα tv&OK μέχρι να αναβοσβύσει το tv 2φορές.
Να βάλω ενα 3ψηφιο κωδικό που αντιστοιχει στην LG(043 για την δική μου).
-Αν ο κωδικος ειναι ο σωστός η tv θα σβύσει κ θα πρέπει να πατήσω οκ μόλις σβύσει.
Εν συνεχεία άναμμα της tv με το rcu του δέκτη κ έλεγχο των πλήκτρων αν ανταποκρινονται.
Αυτό κάνω ακριβώς.
Το πλήκτρο stb να το πατήσω μετά τον συγχρονισμό?
Επίσης να αναφέρω.
Το πλήκτρο display οταν το παταω(σε κάθε πάτημα)μου βγάζει την γνωστή μάσκα πλοήγησης της LG μεταξύ των
συνδεδεμένων συσκευών(Κεραία-AV1-AV2-HDMI1-Δορυφορική).
Να το κρατάω πατημένο ωσότου βγεί το stb στο display του δέκτη?Θα γίνει κάτι τέτοιο?
Τα ρωτάω αυτά γιατί θα τα δοκιμάσει κάποιος άλλος,θα τα μεταφέρω τηλεφωνικά.