Δέκτης HD, PVR, 2 tuner, ελληνικό epg

S.manos

Senior Member
25 September 2009
475
Ηράκλειο
Μετά από πολύ ψάξιμο - διάβασμα, έφτασα στο παρά 5' για αγορά δέκτη.
Με ενδιαφέρει να είναι hd, να υποστηρίζει το ελληνικό epg της nova και να είναι pvr με δυνατότητα εγγραφής ενός καναλιού (προγραμματισμένης ή μη) και ταυτόχρονης παρακολούθησης κάποιου άλλου από τον ίδιο transporter. Επίσης καλό θα ήταν να μπορεί να κάνει card share, εννοείται μέσα στο σπίτι, μέσω erthnet, για μοίρασμα σε δεύτερο δέκτη στο υπνοδωμάτιο (αυτό βέβαια λύνεται και αλλιώς, με card splitter νομίζω).
Διαβάζω για την ποιότητα εικόνας και γενικά ακούω καλά σχόλια για τους Τechnomate.
Ο 6900 HD Compo Super με καλύπτει; Ή θα πρέπει να πάω στον 7100 HD Super Triple; Δεν θα ήθελα να ξεφύγω από τα 350 , αλλά μόνο αν δεν μπορώ να κάνω αυτά που θέλω.
Λοιπές προτάσεις δεκτές!

Τα δύο tuner του 6900 HD Compo Super είναι ένα δορυφορικό και ένα επίγειο έτσι; Οπότε εκτός λίστας, μιας και ψάχνω διπλό δορυφορικό tuner.

Καλός φαίνεται ο δέκτης, αλλά έχω κάποιες ενστάσεις.

1. Δεν υποστηρίζει Ελληνικά. (menu + epg)
2. Πρέπει να τον παραγγείλω από Γερμανία.
3. Δεν γνωρίζω αν παρέχεται υποστήριξη. Αλλά αφού είναι linux πιστεύω πως θα είναι οκ.
4. Δεν έχω βρει εντυπώσεις κατόχων.

Πάντος σε ευχαριστώ για την πρόταση.-bye-

Επίσης βλέπω και αυτόν με διπλό δορυφορικό tuner: AZBOX HD Premium Twin Plus. Τον έχει κάποιος; Γενικά οι δέκτες AZBOX τι λένε;

Επίσης βλέπω και αυτόν με διπλό δορυφορικό tuner: AZBOX HD Premium Twin Plus. Τον έχει κάποιος; Γενικά οι δέκτες AZBOX τι λένε;

Από hardware σκίζουν. Το software θέλει πολύ δουλειά ακόμη.
Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υποστηρίζουν Ελληνικό EPG και γενικά είναι δέκτες που θέλουν λίγο "παίδεμα", δεν είναι τύπου plug n' play.
O premium plus δεν υπερβαίνει τα 350???

Ο AZBox HD Premium Plus κοστίζει πάνω απο 350 Ευρώ...

Σε γενικές γραμμές, τα λεφτά του τα αξίζει. Αλλά απο υποστήριξη Ελληνικών χωλαίνει σε EPG και Teletext.
Ακόμα θέλει δουλειά στο software αλλά απο hardware είναι σαφώς άνω του μέσου όρου. Τέλος έχει κάποια πλεονεκτήματα που τον κάνουν μοναδικό όπως το 4:2:2 support και το γεγονός οτι θα μπορούσε άνετα να πλασαριστεί και ως multimedia player που κάνει και δορυφορικη/επίγεια λήψη ...

Τελικά έχετε δίκιο που λέτε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις σε ένα δέκτη "να τα έχει όλα". Αν θα κάνω την υπέρβαση και πάω πάνω από 350 , τότε δεν θα ήθελα να του λείπει κάτι από αυτά που ζητάω. Οπότε μέχρι στιγμής μόνο ο Τechnomate 7100 με καλύπτει. Ο AZBox HD Premium Plus, με μελλοντική αναβάθμιση, υπάρχει περίπτωση να υποστηρίξει Ελληνικό epg;

δεκτης που να τα εχει ολα δυσκολο ουτε προκειται.
δεν εχω ασχοληθει με δεκτες και δεν εχω εμπειριες γενικα ουτε ειμαι πολυ σχετικος αλλα δεν θα επρεπε να ειχε Ελληνικο epg ο ΑΖ μετα απο 1 χρονο (+)στην αγορα?. τωρα κατα ποσο συντομη θα ειναι αυτη η αναβαθμιση που θα υποστηριζει Ελληνικο epg αγνωστο.
Technomate 7100 με 2 DVB-S2 και 1 DVB-T τον βλεπω μια χαρα. τσουζει η τιμη του βεβαια. αυτα. δεν βοηθησα αλλα ηθελα να στα πω!!!

Μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο IPBOX 9000HD με διπλό DVB-S2 tuner κοντά στα 350 ευρώ.
Αν σε παίρνει να ανέβεις στα 450, προτείνω ανεπιφύλακτα VU+ HD Duo.

Μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο IPBOX 9000HD με διπλό DVB-S2 tuner κοντά στα 350 ευρώ.
Αν σε παίρνει να ανέβεις στα 450, προτείνω ανεπιφύλακτα VU+ HD Duo.
Καλός φαίνεται ο VU+ HD αλλά δεν θέλω linux. Όχι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, απλά δεν μου "κάθεται".-bye-

Επανέρχομαι και αλλάζω τα δεδομένα! Μετά από ψάξιμο-διάβασμα-μελέτη αποφάσισα την άμεση αγορά ενός φτηνού δέκτη, με σκοπό την εξοικείωση ώστε μετά από κάποιο διάστημα να τον μεταφέρω σε υπνοδωμάτιο και να πάρω έναν καλύτερο. Λοιπόν σας βάζω τα νέα δεδομένα και περιμένω τις προτάσεις σας με τα υπέρ και τα κατά.

1. Να μην υπερβαίνει τα 150
2. Να έχει καλή εικόνα
3. Να υποστηρίζει pvr (με εσωτερικό ή εξωτερικό δίσκο)
4. Το ελληνικό epg δεν με πειράζει αρκεί να υποστηρίζει epg
5. Να έχει καλή υποστήριξη
6. Όσο δυνατόν πιο εύκολος στην χρήση
7. Το διπλό δορυφορικό tuner καλοδεχούμενο αλλά όχι απαραίτητο
8. Το να είναι hd επίσης καλοδεχούμενο αλλά όχι απαραίτητο
9. Να παίζει την κάρτα zeta, μόνος ή με βοήθεια

Σκέφτομαι κάτι σε dreambox 500 ή ipbox 250 ή κάποιον με +/- παρόμοιες δυνατότητες.

Edit: Ισως θα ήταν καλύτερα να αλλάξει ο τίτλος του θέματος, λόγω νέων δεδομένων.-bye-

Last edited:
Επανέρχομαι και αλλάζω τα δεδομένα! Μετά από ψάξιμο-διάβασμα-μελέτη αποφάσισα την άμεση αγορά ενός φτηνού δέκτη, με σκοπό την εξοικείωση ώστε μετά από κάποιο διάστημα να τον μεταφέρω σε υπνοδωμάτιο και να πάρω έναν καλύτερο. Λοιπόν σας βάζω τα νέα δεδομένα και περιμένω τις προτάσεις σας με τα υπέρ και τα κατά.

1. Να μην υπερβαίνει τα 150
2. Να έχει καλή εικόνα
3. Να υποστηρίζει pvr (με εσωτερικό ή εξωτερικό δίσκο)
4. Το ελληνικό epg δεν με πειράζει αρκεί να υποστηρίζει epg
5. Να έχει καλή υποστήριξη
6. Όσο δυνατόν πιο εύκολος στην χρήση
7. Το διπλό δορυφορικό tuner καλοδεχούμενο αλλά όχι απαραίτητο
8. Το να είναι hd επίσης καλοδεχούμενο αλλά όχι απαραίτητο
9. Να παίζει την κάρτα zeta, μόνος ή με βοήθεια

Σκέφτομαι κάτι σε dreambox 500 ή ipbox 250 ή κάποιον με +/- παρόμοιες δυνατότητες.

Edit: Ισως θα ήταν καλύτερα να αλλάξει ο τίτλος του θέματος, λόγω νέων δεδομένων.-bye-
1)Dreambox (κλωνος σε αυτή την τιμή)
2)Edision Argus piccollo HD (99 )
3)Edision Argus mini 2 in 1 +ip HD

Πολύ καλός μου φαίνεται ο Argus mini 2 in 1, για τώρα και για το μέλλον (hd + επίγεια ψηφιακά + erthnet). Από ότι βλέπω οι edision γενικά έχουν και καλή υποστήριξη και διαβάζω γενικά καλά για την εικόνα τους.
Η διαφορά με τον piccollo HD είναι μόνο στο επίγειο tuner και στην erthnet;

Πολύ καλός μου φαίνεται ο Argus mini 2 in 1, για τώρα και για το μέλλον (hd + επίγεια ψηφιακά + erthnet). Από ότι βλέπω οι edision γενικά έχουν και καλή υποστήριξη και διαβάζω γενικά καλά για την εικόνα τους.
Η διαφορά με τον piccollo HD είναι μόνο στο επίγειο tuner και στην erthnet;

Ο piccollo εκτος αυτών που ανεφερες, δεν έχει CI, έχει μόνο μια θύρα UCAS, δεν έχει οπτική έξοδο ήχου (μόνο Coaxial Digital ) και απουσιάζει ο διακοπτης on-off.