Δεκτης HD PVR για NOVA;

dracula7

New member
5 February 2008
15
καλησπέρα,

ενφιαδέρομαι να αγοράσω έναν δέκτη PVR με HD δυνατότητες για να αναβαθμίσω τον δέκτη της NOVA που έχω τα τελευταία 5 χρόνια.¨Οπως καταλαβαίνεται ο δέκτης θα πρέπει να είναι συμβατός με κάρτα της NOVA ,να μπορεί να προγραματιστεί για την εγγραφή προγραμμάτων,να κάνει εάν είναι δυνατο πάυση ζωντανού προγραμματος και να μπορεί στο μέλλον να δείξει κανάλια HD.Εάν εχει και έξοδο HDMI και κάνει και Upscalling τότε ακόμα καλυτερα.Το κόστος θα ήθελα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο και να μη υπερβεί τα 400-500 ευρώ .ευχαριστώ εκ των προτέρων και περίμενω τις προτάσεις σας

καλησπέρα,

ενφιαδέρομαι να αγοράσω έναν δέκτη PVR με HD δυνατότητες για να αναβαθμίσω τον δέκτη της NOVA που έχω τα τελευταία 5 χρόνια.¨Οπως καταλαβαίνεται ο δέκτης θα πρέπει να είναι συμβατός με κάρτα της NOVA ,να μπορεί να προγραματιστεί για την εγγραφή προγραμμάτων,να κάνει εάν είναι δυνατο πάυση ζωντανού προγραμματος και να μπορεί στο μέλλον να δείξει κανάλια HD.Εάν εχει και έξοδο HDMI και κάνει και Upscalling τότε ακόμα καλυτερα.Το κόστος θα ήθελα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο και να μη υπερβεί τα 400-500 ευρώ .ευχαριστώ εκ των προτέρων και περίμενω τις προτάσεις σας

Εγώ θα πρόσθετα και τον TECHNOMATE 6900 COMBO HD, που μπορεί να κάνει και λήψη επίγειων ψηφιακών προγραμμάτων σε MPEG-4. Έχει βγει και το νέο μοντέλο με θύρα ethernet. Πολύ καλός δέκτης νομίζω με απρόσκοπτη λειτουργία και πλήρως συνεργάσιμος με την κάρτα της ΝΟVA.

Δεν ξερουμε όμως αν το Μpeg4 αυτου του δεκτη θα ειναι συμβατο με οτι γίνει στην Ελλαδα.

+ 1 για technomate. Αν δεν θες να μπλέκεις με linux ο technomate είναι από τις καλύτερες λύσεις.

να ρωτήσω κάτι σημάντικο;

Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην Νοβα και ζήτησα να αλλάξω κάρτα γιατί έχω την 2.2 και εαν δεν κάνω λάθος τώρα είμαστε στην 5.κατι.Μου είπαν οτί αλλαγή δεν γίνεται και πως εαν θέλω άλλη κάρτα πρέπει να πληρώσω 270 ευρώ που περιλαμβάνουν και 4 μήνες παρακολούθησης.τους είπα οτί αυτό είναι παράλογο και πως εαν σταματούσα την συνδεσή μου και έκανα μία καινούργια τότε θα πλήρωνα μόνο 50 ευρώ για καινούργια κάρτα αποδηκποιητή και πίατο.Μου απάντησαν οτι ναι μεν θα πλήρωνα 50 ευρώ αλλά η καινούργια κάρτα που έρχεται με τον καινούργιο αποκωσηκοποητή δεν παίζει σε κανένα αλλο μηχάνημα και κλειδώνει στο μηχάνημα με το οποίο έρχεται.Ισχύει κάτι τέτοιο ή μου λένε μ....ς; Παρακαλώ πείτει μου για να μήν αγοράσω αποκωσηκοποιητή και στην συνέχεια έχω πρόβληα με την κάρτα!

Απάντηση: Re: Δεκτης HD PVR για NOVA;

Μου απάντησαν οτι η καινούργια κάρτα που έρχεται με τον καινούργιο αποκωσηκοποητή δεν παίζει σε κανένα αλλο μηχάνημα και κλειδώνει στο μηχάνημα με το οποίο έρχεται.Ισχύει κάτι τέτοιο ή μου λένε μ....ς;
Ισχύει.

γιατί την δοκίμασα σε άλλους δέκτες και είτε δεν παίζει είτε παίζει και κάθε μισό λεπτό μου βγάζει ινσερτ καρντ.πρέπει να έχει φθαρεί κίολας γιατί την εχω 5-6 χρόνια.

Είμαι περίεργος, αν τους πεις "αλλάξτε μου την κάρτα γιατί κάηκε και δεν δουλεύει καθόλου", σου πουν πάλι την ίδια βλακεία και τους πεις οτι κόβεις τη συνδρομή σου γιατί είναι παράλογοι, τι θα σου πουν μετά;
Μάλλον θα σου δώσουν οτι θέλεις.

Απάντηση: Re: Δεκτης HD PVR για NOVA;

να ρωτήσω κάτι σημάντικο;

Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην Νοβα και ζήτησα να αλλάξω κάρτα γιατί έχω την 2.2 και εαν δεν κάνω λάθος τώρα είμαστε στην 5.κατι.Μου είπαν οτί αλλαγή δεν γίνεται και πως εαν θέλω άλλη κάρτα πρέπει να πληρώσω 270 ευρώ που περιλαμβάνουν και 4 μήνες παρακολούθησης.τους είπα οτί αυτό είναι παράλογο και πως εαν σταματούσα την συνδεσή μου και έκανα μία καινούργια τότε θα πλήρωνα μόνο 50 ευρώ για καινούργια κάρτα αποδηκποιητή και πίατο.Μου απάντησαν οτι ναι μεν θα πλήρωνα 50 ευρώ αλλά η καινούργια κάρτα που έρχεται με τον καινούργιο αποκωσηκοποητή δεν παίζει σε κανένα αλλο μηχάνημα και κλειδώνει στο μηχάνημα με το οποίο έρχεται.Ισχύει κάτι τέτοιο ή μου λένε μ....ς; Παρακαλώ πείτει μου για να μήν αγοράσω αποκωσηκοποιητή και στην συνέχεια έχω πρόβληα με την κάρτα!

πες τους πως κοβεις την συδρομη σου και θα δεις που θα φτιαξουν ολα οπως τα θες...

μου είπαν πως μόνο εαν η κάρτα είναι κατεστραμένη από φυσίκα αίτια δικαιολογείται η αντικατάσταση.στην ερωτηση μου πως θα το βεβαιώσω αυτό μου είπαν οτί πρέπει να την πάω σε κάποιον τεχνικό.ζω στην Πάργα και ο κοντινότερος τεχνικός της νοβα είναι στην Κέρκυρα!!!!!!!!θα πρέπει δηλαδή να πάρω καράβι και να χάσω μια ημέρα εργασίας για να βεβαιωθεί οτί η κάρτα είναι χαλασμένη!εν συνεχεία πρέπει να την στέιλω αθήνα με κούριερ να επιβαρυνθώ τα έξοδα και μετα απο λίγο καιρο (και ενω εγω θα πληρώνω αλλά δεν θα βλεπω) θα μου έρθει καινόυργια!Θέατρο του παραλόγου δηλαδή και είμαι συνδρομητής 6 χρόνια περίπου!τους είπα ότι θα κόψω την συνδρομή αλλά δεν ίδρωσε το αυτί τους.Θα έπερνα το PVR αλλά φοβάμαι οτί σε κανα μήνα θα βγάλουν κανα καινούργιο αποκωσηκοποιητή με HD κανάλια και θα πάνε τσάμπα τα λεφτά μου!