Δέκτης με υποδοχη εξωτ. HDD

Costas

New member
22 June 2006
28
Αθήνα
Αγαπητοί φίλοι συνφορουμίτες Χρόνια Πολλά

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα δορυφορικό δέκτη με ευκολα μενού διαχειρισης των καναλιών, που να δεχεται εξωτερικό σκληρό δίσκο για εγγραφες και να "κανει και κολπάκια" αμα αυτό το απαιτούν οι περιστάσεις... Η κεραία που εβαλα είναι η μεγάλη Wave Frontier.
Τι θα προτείνατε σε λογικα (αλλά και μη) πλαισια τιμών? Αν βέβαια ενας τέτοιος δέκτης είναι κατ' αναγκη ακριβός προτίθεμαι να το εξετασω. Eαν παλι υφίστανται λογικότερου κοστολογίου λύσεις αυτό θα ήταν πιο ευπρόσδεκτο.

Προσωπικά νοιώθω χαμένος με όλη αυτή την προσφορα των προιοντων που υπάρχει, ενω οι διαφορές τιμών που βλέπω είναι αρκετά μεγάλες. Θα έπρεπε να αναφέρω ότι μόλις ξεκινάω στα δορυφορικά και με την αγορά ενός HUMAX 5400 τα πραματα τα βρήκα σκούρα, καθόσον λογω Wave Frontier και τεσσερα LNB, το δεκτάκι κατεβασε 2750 καναλια και βρήκε ανηφόρα.
Ζορικα τα πραματα στο σβήσιμο των καναλιών και το μενού του HUMAX 5400 είναι δυσχρηστο. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπροσεκτη.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις σας.

Κώστας

Για HD δέκτες ακουγονται πολλα καλα λόγια για τον Dreambox είναι όντως τοσο αξιόλογος ή μπορεί κάποιος να κανει την δουλειά του και με κατι φθηνότερο. Μη πέσουμε στην λογική που επικρατούσε παλιά στα PC καλό το 486 αλλα είναι ακριβό, παρε ενα 8088 για να μαθεις και βλέπεις, αποτέλεσμα του οποιού ήταν να απομακρυνθεί πολύς κόσμος από το αθλημα τελικά λόγω απελπιστικά αργής αποκρθσης του τελευταίου. Καμμιά βοήθεια ρε παιδιά? Τοσο βασικό είναι το ερώτημα μου που δεν αξιώνει απαντήσεως?

Χαιρετισμούς

Κώστας-bye-

νομίζω οτι με τον dm800hd κάνεις μια καλή επιλογή αφού είναι ευρύτατα διαδεδομένος και έχει υποστήριξη images από πολλές πηγές.
Φυσικά μπορείς να βρείς και άλλους hd δέκτες με φθηνότερη τιμη που τρέχουν και αυτοί linux, οπότε έχεις και άλλες επιλογές αναλόγως με το τι είσαι διατεθειμένος να δώσεις..
Επίσης, ο dm800 υποστηρίζει e-sata εξωτερικό σκληρό.

Last edited:
Είναι γεγονός ότι ο Dreambox έχει μια τιμή ....απιαστη.
Σιγουρα όχι χωρίς λόγο καθοσον θα απευθύνεται στους γνώστες του σπορ. Κατι πιό προσγειωμένο?

μπορείς να δεις εκτός από το dm800 και τα

katherin 910HD
AB IPBOX 900HD
OCTAGON SF918HD περίπου στα 300

AB IP BOX 910HD περιπου 360

σίγουρα υπάρχουν και άλλα, κάνε ένα search στην κατηγορία δέκτες στο forum..

Ο katherin 910HD συγουρα δεν ενας plug n' play δεκτης αλλα καλος για ξεκινιμα επεισης ο AB IP BOX 910HD ειναι αρκετα καλυτερος για αρχη!!!

-bye--bye--bye-

Ευχαριστώ για την βοήθεια φίλε Satnick, και ευχομαι καλές γιορτές και Ευτυχές το Νέον Ετος, με υγεία και διάφορα γαργαλιστικα μηχανακια γύρω μας να μας τυρρανάνε. Αλήθεια τι ακούγεται για τον Μvision S-5?

-bye-

νασαι καλα Costas και καλή αρχή στο άθλημα των δορυφορικών.
Νομίζω οτι κανενας δέκτης που παίρνει linux δεν είναι plug n play σχετικά με τις προχωρημένες λειτουργίες του με τρίτα λογισμικά αλλά, όπως είπες και σε προηγούμενο post σου, προσπάθησε να μην κόψεις 100-150 ευρώ και μετά να μην σε καλύπτει και να μετανιώσεις για αυτό που πήρες.

Για τον mvision δες αυτό http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=36346
Καλές γιορτές

Last edited:
Όπως αντιλαμβάνομαι τα linuxoμηχανήματα (όπως το Dreambox) είναι για προχωρημένους χρήστες και παλαιότερους στο άθλημα, όχι για αρχαρίους όπως εμένα. Μάλλον θα πρέπει να προσγειωθώ λιγο από πλευράς απαιτήσεων. Ενας Μvision HD200 ή ένας AB IP Box 910HD θα κανει καλα τη δουλειά του λετε χωρίς να μου αλλάξει τα φώτα σε απαιτήσεις settings? Όπως αντιλαμβάνεστε δεν τίθεται τόσο θέμα κόστους, όσο θέμα αγοράς μηχανήματος του οποίου οι δυνατότητες θα υπερβαίνουν αυτές του χρήστη του. Βέβαια, σιγα-σιγα εξοικειώνεται κανείς στο τέλος, αλλα όπως και να το κάνουμε, ενας δέκτης ο οποίος απαιτει 10 ημέρες εξοικείωσης και ρυθμίσεων μεχρι να δείξει εικόνα, αποκαρδιώνει πολύ.
Αλήθεια αυτά τα δεκτακια παντρευονται με κάρτα NOVA ή το NOVA θα απαιτήσει άλλο δεκτη (πιό απλό ενδεχομένως)?

Σας ευχαριστώ για τις μεχρι τωρα συμβουλές σας.

Κώστας-bye-

Μη φοβασαι κι εγω πριν ενα χρονο αγορασα κατα τυχη εναν DREAM500 χωρις να ξερω σχεδον τιποτα και σε δυο μηνες με λιγο διαβασμα στο internet το μηχανημα πετουσε ,σημερα ο 800 ειναι για μενα η καλυτερη αγορα μπορει να ειναι ακριβος αλλα μπορει να δωσεις 300 ευρω για καποιον αλλον και σε λιγο καιρο θα θες να το πεταξεις.

Όπως αντιλαμβάνομαι τα linuxoμηχανήματα (όπως το Dreambox) είναι για προχωρημένους χρήστες και παλαιότερους στο άθλημα, όχι για αρχαρίους όπως εμένα. Μάλλον θα πρέπει να προσγειωθώ λιγο από πλευράς απαιτήσεων. Ενας Μvision HD200 ή ένας AB IP Box 910HD θα κανει καλα τη δουλειά του λετε χωρίς να μου αλλάξει τα φώτα σε απαιτήσεις settings? Όπως αντιλαμβάνεστε δεν τίθεται τόσο θέμα κόστους, όσο θέμα αγοράς μηχανήματος του οποίου οι δυνατότητες θα υπερβαίνουν αυτές του χρήστη του. Βέβαια, σιγα-σιγα εξοικειώνεται κανείς στο τέλος, αλλα όπως και να το κάνουμε, ενας δέκτης ο οποίος απαιτει 10 ημέρες εξοικείωσης και ρυθμίσεων μεχρι να δείξει εικόνα, αποκαρδιώνει πολύ.
Αλήθεια αυτά τα δεκτακια παντρευονται με κάρτα NOVA ή το NOVA θα απαιτήσει άλλο δεκτη (πιό απλό ενδεχομένως)?

Σας ευχαριστώ για τις μεχρι τωρα συμβουλές σας.

Κώστας-bye-

Κώστα, δεν θέλει 10 μέρες που λέει ο λόγος για να δείξει εικόνα κάποιος δέκτης με linux. Εικόνα θα δεις απο την αρχή. Για τις προχωρημένες λειτουργίες του όμως, σίγουρα πρέπει να διαβάσεις λίγο στο internet για να καταλάβεις πως να τις εγκαταστήσεις, ρυθμίσεις , χρησιμοποιήσεις.
Πάρε κάτι καλό τώρα, και ας αργήσεις 2-3 βδομάδες να βρεις τα κόλπα του. Οταν μάθεις, κάτι που δεν παίρνει και τόσο πολύ χρόνο αφού βοήθεια θα βρεις σχεδόν παντού στο internet, δεν θα μετανοιώσεις που για κάποιο μικρό αρχικό διαστημα θα σε παιδεψει...
Σχετικά με την ακατανόμαστη και την κάρτα της, εγώ έχω πολύ παλιά κάρτα (παλιος συνδρομητής) οπότε δεν τίθεται θέμα παντρέματος για εμένα. Οι καινούργιες απ' ότι διαβάζω θέλουν, αλλά υπάρχουν κόλπα να το παρακάμψεις...

Last edited:
Χμ... με βάλατε σε πολλές σκέψεις οφείλω να ομολογήσω. Τελικώς o Dream 800 είναι ο στόχος και όλα τα άλλα είναι κλωθογυρίσματα απ' ´ότι καταλαβαίνω, σωστά?

Απάντηση: Re: Δέκτης με υποδοχη εξωτ. HDD

Ευχαριστώ για την βοήθεια φίλε Satnick, και ευχομαι καλές γιορτές και Ευτυχές το Νέον Ετος, με υγεία και διάφορα γαργαλιστικα μηχανακια γύρω μας να μας τυρρανάνε. Αλήθεια τι ακούγεται για τον Μvision S-5?

-bye-

Επεισης-bye-

Παιδιά διαβάζω πολύ καλα λόγια για τον Μvision HD200 Combo (με PVR USB με DVB-S, DVB-S2, DVB-T) μονο φπαπέ δεν φτιάχνει δηλαδή και το κοστολόγιο δεν ξεφεύγει καθολου.
Τόσο χάλια είναι που να μην αξίζει ο κόπος και να προκειται να το μετανιώσει κάποιος μελλοντικά? Μιλάμε για δεκτη γύρω στα 200 Ευρώ! Κάποιος που τον μπορεί να μας μεταφερει την εμπειρια του?

Χαιρετισμούς

Κώστας

Φαίνεται δεν τον εχουν πολλοί (εαν οχι κανένας) αναγνώστες. Επίσης βλέπω ότι ο Dreambox (από 500 έως τον 800) θεωρείται σίγουρη λύση. Αντε να δούμε λοιπόν, θα πάω να τους δω από κοντά και ότι βρέξει ας κατεβάσει!

Να είστε καλά , να περάσετε όμορφα με αυτούς που σας αγαπάνε και τους αγαπάτε. Καλή Χρονιά φίλοι μου , με υγεία.

Παραλαμβάνω HD200 το απόγευμα, σύντομα θα παίξει και παρουσίαση, οπότε αναμένεις !!!

Εάν δεν θες να αναμένεις, τότε χτύπα τον. Το μόνο που του λείπει είναι η θύρα ethernet...