Δείτε το The Cove και μετά μου λέτε...
Δείτε το The Cove και μετά μου λέτε...
δεν το έχω δει, αναφέρεται σε θαλάσσια πάρκα και εκπαίδευση δελφινιών ??
Κι άλλα ζώα θα βασανίζονται,για να τα κονομάει ο Γάλλος.
Δεν έχω ιδέα πως νοιώθουν τα δελφίνια σε συνθήκες αιχμαλωσίας (ποιός μπορεί να ξέρει άλλωστε...) αλλά από προσωπική εμπειρία στο εξωτερικό δεν έδειχναν σημάδια κατάθλιψης, δυστυχίας ή εξαναγκασμού. Το αντίθετο!
Στο τέλος μάλιστα του προγράμματος και ενώ ελάχιστος κόσμος παρέμενε στις θέσεις του, κάποια παιδάκια πλησίασαν στη δεξαμενή και κάποια από τα δελφίνια με τη σειρά τους τα πλησίασαν για παιγνίδι χωρίς τους συνοδούς τους, χωρίς απαίτηση φαγητού ή κάποιου ‛μπράβο’ (δώρου)...
Θέλω να πώ ότι όπως και ο σκύλος, πιθανόν και τα δελφίνια, να είναι εξοικειωμένα με τον άνθρωπο και ίσως η ζωή τους να μην είναι τόσο μίζερη ή ανυπόφορη όπως φανταζόμαστε...
Τέλος να πώ ότι από άλλα ντοκυμαντέρ που έχω παρακολουθήσει, οι συνθήκες εκπαίδευσής τους δεν είναι πάντα ‛στρατιωτικές’ αλλά κυρίως επιβράβευσης και παιγνιδιού.
Δεν θέλω να πώ ότι είναι καλύτερα να τα έχουμε περιορισμένα και ανελεύθερα σε μια δεξαμενή ενάντια στη φύση τους, αλλά ίσως, λέω ίσως, τα πράγματα να μην είναι τόσο τραγικά.
Οι σκύλοι για παράδειγμα εκπαιδεύονται πάντα με την εφημερίδα? Ή είναι δυστυχείς με την παρέα του ανθρώπου?
Επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζω αλλά αναρωτιέμαι...
Πάντως ο πιτσιρικάς μου δεν θα χάσει την ευκαιρία, καλά να είμαστε...
Για την συστηματική, κατεξακολούθηση, ομαδική δολοφονία δελφινιών στην Ιαπωνία δεν έχω να πω. Πρόσφατα είχα ανοίξει ένα θέμα με άλλες φρικαλεότητες σε φάλαινες – ώς έθιμο άλλου πολιτισμένου λαού... Μάλλον εκεί πρέπει να μπεί και το συγκεκριμένο θέμα.
και ετσι να ειναι ομως με την ελεγχομενη αναπνοη..ποσο εφικτο ειναι να αυτοκτονησει κανεις κρατωντας την αναπνοη του? αν δεν παρεμβαλεται καποιο τεχνικο μεσο να σου προκαλει ασφυξια...δυσκολα εως αδυνατον ο ανθρωπος να κρατησει την αναπνοη του μεχρι τελους!
Δεν θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν για το σχετικό θέμα γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα καταλήξει σε ένα από τα γνωστά flames. Ο καθένας ας έχει την κρίση και ας πράττει ανάλογα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.