dell U2414H..ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ...?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,502
ΑΘΗΝΑ
η οθονη απο εικονα,design και κατασκευη ειναι απλα κορυφη..!
με ξενερωσε ομως ενα θεματακι.
τις γνωστες σταμπες διασπαρτα στην οθονη,τις δεχομαι.αλλωστε ειναι κουσουρι των ips πανελ.δεν μου αρεσει ομως ενα εντονο ξεθωριασμα(διαρροη φωτος..?)που εχει πανω και-ειδικα-κατω η οθονη.
ανεβαζω φωτος με διαφορετικο f καθε φορα,για να μου πειτε και εσεις εαν θα πρεπει να παει για αλλαγη.
προσωπικα το φαινομενο μου φαινεται εντονο..
ειδικα σε ταινια με μπαρες,μεση και κατω στην οθονη,ειναι ηλιος που ανατελει...:HTEHETH63:
επισης υπαρχει διαφορα της αριστερης πλευρας του με την δεξια.(πιο σκουρα η δεξια πλευρα)το τελευταιο ειναι ελαχιστο αλλα υπαρχει.
αυτο θεωρηται κατα την γνωμη σας,φυσιολογικο?γιατι σε ολα τα reviews που διαβασα,η ανομοιομορφια του πανελ,σε κανενα απο αυτα δεν ειχε τετοιο θεμα.(τοσο εντονα τουλαχιστον).
να στειλω φωτο στην αντιπροσωπεια και να ερθει ανθρωπος να την δει?
εχετε και εσεις τετοια θεματα με τα ips μονιτορ σας?

4.jpg3.jpg2.jpg5.jpg

Γενικα συμβαίνουν αυτα στα dell monitor.
Υπάρχει περίπτωση αυτο που θα παρεις να ειναι χειρότερο.
Θα το κράταγα...

αυτο λεω Γιαννη.αρκετα εντονο.
vadergr-ειναι πολυ ενοχλητικο και δεν νομιζω οτι ενα νορμαλ πανελακι σκαι τοσο πολυ φως.
μεχρι και στο laptop 4ετιας που εχω,τετοια θεματακια δεν μου κανει.

τι κανω?περνω τηλεφωνο να μου στειλουν τεχνικο για τσεκ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2414h.htm
https://pcmonitors.info/reviews/dell-u2414h/

τα 2 παραπανω(απο τα πολλα reviews που υπαρχουν)στο κομματι δοκιμης περι ανομοιομορφιας,δεν παρουσιαζουν σε καμια περιπτωση τοσο πολυ διαρροη σε κανενα σημειο του πανελ.

Στα reviews δεν στελνουν τυχαία κομμάτια.
Πριν κανεις οτιδηποτε , ρωτα την dell αν θα στην αντικαταστήσουν με καινουργια η refurbished ...

προφανως εννοεις εαν αποδεκτει το καταστημα,οτι ειναι προβλημα ή οχι..δυσκολο-το πιο πιθανο ειναι να με παραπεμψει κατευθειαν στην dell.
εγω αυριο το πρωι,θα παρω τηλεφωνο την dell και οτι mου πουν.αλlωστε φημιζονται για το καλο aftersale τους.

3(!!!) λυσεις μου εδωσε η dell..
τεχνικος.αντικατασταση αλλα με ρισκο να ειναι ανακατασκευασμενο.
επιστροφη,πιστωτικο στο καταστημα και περνω αλλο ή επιστροφη χρηματων.
παραγγελια απο dell(για σιγουρα καινουργιο)με αναμονη 15 ημερων.

και εγω το U2414H εχω, υπαρχει ενα μικρό bleeding πανω δεξιά / κατω αριστερά αλλα σε καμία περίπτωση δεν το βλέπω σε ταινία κτλ κτλ, μονο σε μαύρη οθόνη ειναι λιγο ορατο.

θα σου ανεβασω και μια φωτο το απογευμα.

Δημήτρη , πάρε τα λεφτά σου πίσω για την ώρα,
Για να μη μπλέξεις με refurbished, που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα είναι καλύτερη.
Ενώ αν πάρεις άλλη, από την ίδια παλέτα, πιθανότατα τα αδερφάκια της να έχουν εξαιρετικά ίδια χαρακτηριστικά.

Εφόσον θες κάτι καλύτερο, ξανά δες το budget σου, και σκέψου που μπορεί να φτάσεις
Γενικά η Η είναι 16:9, Δες και τις 16:10
Λχ. U2415 φρέσκες
Με λίγο πιο προσεγμένα χαρακτηριστικά, και ευελπιστώ να πέσεις σε καλό κομμάτι

χμμμμ..
καθηστε γιατι αυτα μου προταθηκαν με την προυποθεση οτι θα δεχτουν οτι ειναι προβλημα.
γιατι με πηραν πριν λιγο και βαση των φωτογραφιων,το θεμα το βλεπουν φυσιολογικο φαινομενο των Ips πανελ...
μου ειπε εαν μπορω να του στειλω οσο το δυνατο καλυτερες φωτο.
τους εστειλα την πααρκατω φωτο,που πιστευω οτι προβαλει καλυτερα το θεματακι.

εσεις τι βλεπετε..?

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    82.2 KB · Views: 90
και εγω το U2414H εχω, υπαρχει ενα μικρό bleeding πανω δεξιά / κατω αριστερά αλλα σε καμία περίπτωση δεν το βλέπω σε ταινία κτλ κτλ, μονο σε μαύρη οθόνη ειναι λιγο ορατο.

θα σου ανεβασω και μια φωτο το απογευμα.

ναι ρε συ-ετσι απο περιεργεια.
thx

Με την παραπανω φωτο δυσκολα θα το δεχτουν....

Καλυτερα η πρωτη πρωτη που ανεβασες.

Συμφωνω με tmjuju.

Γυρνα τη πισω και πηγαινε σε καλυτερο μοντελο (οι διαφορες τιμής δεν είναι μεγαλες αλλωστε)

την πρωτη και την τριτη τους εστειλα και το θεωρησαν φυσιολογικο.
θα προσπαθησω το βραδυ να τραβηξω καλυτερες,αλλα δεν το βλεπω να βγαζω ευκολα ακρη..

την πρωτη και την τριτη τους εστειλα και το θεωρησαν φυσιολογικο.
θα προσπαθησω το βραδυ να τραβηξω καλυτερες,αλλα δεν το βλεπω να βγαζω ευκολα ακρη..

Κοίτα , εάν ρωτήσεις κατόχους , φυσιολογικό θα σου πουν, γιατί όλοι έχουμε
Και σε προηγούμενες γενιές nonled και τότε είχαμε
Άλλος περισσότερο από αριστερά , άλλος από δεξιά,
Αλλά σχεδόν πάντα το κάτω είναι το σπαστικό , και εκεί ποιεί κολλάμε περισσότερο

Αλλά κρίμα θα είναι να κάνεις τράμπα με refurbished!

Από εκεί και πέρα, επιλέγεις το φάρμακο/φαρμάκι σου

μα το προβλημα δεν ειναι η τραμπα.απο την στιγμη που θα δωσουν το οκ,ουσιαστικα η επιλογη ειναι δικη μου.
το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω να δινουν το οκ...

μα το προβλημα δεν ειναι η τραμπα.απο την στιγμη που θα δωσουν το οκ,ουσιαστικα η επιλογη ειναι δικη μου.
το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω να δινουν το οκ...

Θεωρητικά, την επιστρέφεις με αιτιολογία, μεγαλύτερο Bleeding από όσο περίμενα/ είχα δει σε συγκριτικά.

Πρακτικά,
Ανάλογα και από που την αγόρασες μπορεί να έχεις βοήθεια
Εάν πας και για παραπάνω μοντέλο, πιθανότερο να σε βοηθήσουν