dell U2414H..ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ...?

Θεωρητικά, την επιστρέφεις με αιτιολογία, μεγαλύτερο Bleeding από όσο περίμενα/ είχα δει σε συγκριτικά.

αυτο τους εξηγω κι`εγω μεσω ιμειλ.οτι ειναι ανεκτο μεχρι καποιο σημειο.
υπαρχει επισης διαφορα της αριστερης με την δεξια πλευρα(πιο σκουρα η δεξια)αλλα αυτο δεν με ενοχλει καθολου.
το αποδεχομαι ως κουσουρι των ips.οπως και στην πανω πλευρα,αλλα το παρακαμπτω και αυτο.
απο το καταστημα δεν νομιζω οτι μπορω να βρω ακρη απο την στιγμη που το προιον ανοιχτηκε και θεωρητικα δεν εχει προβλημα..

πριν ελαβα αυτην την απαντηση:

http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19269971
Backlight variance (bleed)
We do not validate our monitors in a dark room. We validate our monitors in rooms with a minimum of 150 lux which is standard office lighting. Dell monitors do not have 100% backlight uniformity specification. As long as the center 4" circle (7" circle for 27" and larger monitors) meets our manufacturer specifications, it is acceptable.
Color/Tint variance
Dell monitors do not have 100% color/tint uniformity specification. As long as the center 4" circle (7" circle for 27" and larger monitors) is 6500K, it meets our manufacturer specifications. The center may be 6500K, but the sides and corners may not, which is why you may see that one side or corner is different than the others. To obtain closer color temperatures, use Custom Color in the monitor OSD (On Screen Display) to adjust the RGB to match up the monitors.

Ασε στην ακρη το πρόβλημα και κοιτα, σε συνεργασια με το κατάστημα, να την επιστεψεις σαν απλη αναστροφη πωλησης (απλως ''δεν μου κανει'').

Όπως ειπωθηκε παραπανω, ειδικα αν πας για μεγαλύτερο μοντελο και είναι και σοβαρό μαγαζι, λογικα θα σε βοηθησουν.

ρε γαμοτο-ηδη εφυγα απο το μπατζετ που υπολογιζα και δεν παει αλλο παραπανω..
ασε που το συγκεκριμενο καταστημα δεν περνει πισω προιοντα που εχουν ανοιχτει ενω δεν εχουν προβλημα..

και εμενα εχει ενα bleeding πανω δεξια (παραδοξως αν το δω λιγο απο τα πλαγια εξαφανιζεται, αλλα εμφανιζονται αλλα, αρα ειναι κατι μεταξυ bleeding και ips glow) αλλα δεν σκοπευω να κανω κατι, δεν με ενοχλει καθολου. Η οθονούλα ειναι super κατα τ'αλλα!

θα σου ελεγα να μην ασχοληθείς περεταίρω... IPS και τέλειο unoformity δεν υπαρχει!

DSC_7139.jpg

ναι-ειναι το ιδιο πραγμα με το δικο μου,αλλα σε αλλη θεση.δεν περιμενα παντως οτι θα εχω τοσο θεμα με ips πανελ..

κατα`αλλα..

οπως με συμβουλεψαν και τα παιδια πιο πανω,εκανα την κινηση και ρωτησα το καταστημα εαν μπορει να μου το αλλαξει εαν του το πακεταρω και το παω.
μου ειπε πολυ ευχαριστως αρκει να ελεχθει πρωτα και μετα ας παρω οτι θελω.
το θεμα ειναι τωρα οτι απο τα παιδια της cosmodata,εχω εξυπηρετηθει πολλες φορες και δεν θελω να ζητησω επιστροφη χρηματων αλλα να παρω κατι απο εκει.
οι λυσεις ειναι 2:

-ρισκαρω και ξαναπερνω το ιδιο μοντελο
-μου προτεινετε κατι αλλο απο τα παρακατω σε 23 και 24 ιντσες...

http://www.cosmodata.gr/category/635/othones-i-i

Απάντηση: Re: dell U2414H..ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ...?

πριν ελαβα αυτην την απαντηση:

http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19269971
Backlight variance (bleed)
We do not validate our monitors in a dark room. We validate our monitors in rooms with a minimum of 150 lux which is standard office lighting. Dell monitors do not have 100% backlight uniformity specification. As long as the center 4" circle (7" circle for 27" and larger monitors) meets our manufacturer specifications, it is acceptable.
Color/Tint variance
Dell monitors do not have 100% color/tint uniformity specification. As long as the center 4" circle (7" circle for 27" and larger monitors) is 6500K, it meets our manufacturer specifications. The center may be 6500K, but the sides and corners may not, which is why you may see that one side or corner is different than the others. To obtain closer color temperatures, use Custom Color in the monitor OSD (On Screen Display) to adjust the RGB to match up the monitors.

Την περίμενα αυτήν την απάντηση. Με λίγα λόγια σου λένε: Μέτρα το και αν ξεφεύγει από τις προδιαγραφές στο αλλάζουμε..

Re: Απάντηση: Re: dell U2414H..ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ...?

Την περίμενα αυτήν την απάντηση. Με λίγα λόγια σου λένε: Μέτρα το και αν ξεφεύγει από τις προδιαγραφές στο αλλάζουμε..

ενταξει Γιαννη-συμφωνω οτι απο την στιγμη που υπαρχει μια αποδοχη του φαινομενου των Ips πανελ(λαμψεις,bleeding..)ειναι κατα καποιον τροπο...καλυμμενοι.
τωρα 6,10,18% αποκλιση και κανα 2 σταμπες,σου λεει το ξερεις,και εαν σε ενοχλει ειναι σχετικο και υποκειμενικο.
προσωπικα με ενοχλει,γιατι απο ενα πανελ των 240 ευρω(100αρικο και ιντσα) απο μια εταιρια με πολυ δυνατο ονομα,δεν μπορω να δεχτω ολο αυτο το χαλι που βλεπω.
δηλαδη ναι μεν ομορφη εικονα στο συνολο,αλλα στο δυσκολο κομματι του μαυρου,βλεπω διαφορα αριστερης και δεξιας πλευρας,διαχυση φωτος πανω κατω(ειδικα κατω)και την εταιρια(οχι μονο η dell-ολες) να κρυβεται για αλλη μια φορα πισω απο την καραμελα του"ετσι κανουν αυτα.."..
ε οχι ρε παιδια-αυτο το λεγαμε καποτε-τωρα πρεπει να δινονται εξηγησεις ή στην τελικη εαν νομιζεις οτι τα ips πανελ ειναι "προβληματικα",μην τα βαζεις στις οθονες σου.
δηλαδη πρεπει να παιζει τζοκερ καθε φορα ο πελατης που θελει να κανει αγορα ips πανελ?
εχθες περασα windows στο ξαδερφο μου.εχει μια samsung 19αρα οθονη 7ετιας.τετοιο πραγμα δεν ειχε σε καμια περιπτωση.
οκ τα ips εχουν πολυ καλη γωνια θεασης.και μετα..?την να την κανω την καλη γωνια εαν εχω τοσο κακο μαυρο και θα μου κατσει καλα μονο εαν ειμαι τυχερος?
τεσπα-και παλι δεν νομιζω οτι το χειριστηκε καλα το θεμα η dell.η φωτο οσο και καλα τραβηγμενες να ειναι,δεν μπορουν να αναδειξουν το πραγματικο προβλημα.
στειλε μου εναν τεχνικο να το δει και να μετρησει εκεινος με το μηχανημα τις αποκλισεις εντος οριων.
μηπως να παω να παρω και φωτομετρο?:singer:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επειδη θελω να αποφυγω το Ips,λεω γι`αυτο http://www.cosmodata.gr/product/181052/othoni-samsung-s24c650p-5ms-hdmi-24-led
εαν δεν βρισκουμε κατι αλλο αξιολογο,παω παλι στο ιδιο και οτι κατσει.δεν θα σκασω κιολας...:afro:

Καλα και εσυ βρηκες να αγορασεις dell απο cosmodata?
Dell οσοι ξερουν αγοραζουν απο msystems (δεν το λεω για διαφημιση).
Αν σου ειπαν οτι μπορείς να την γυρισεις κανε το και παρε μια ιδια.
Η samsung που προτεινεις δεν ειναι καλυτερη,

ψωνιζω χρονια και δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα.ειχε και την καλυτερη τιμη της αγορας(για μελη 230 ευρω).
αλλα γιατι οχι dell απο cosmodata και ναι απο mysystems?υπονοεις οτι γινεται διαλογη απο την εταιρια που θα δωσει τι?

αν και στραβωσα με τα ips πανελ,δεν εχω και πολλες επιλογες.
η αληθεια ειναι οτι την καψουρευτηκα-ομορφο ντιζαιν,καλη κατασκευη και πολυ καλη εικονα συνολικα.μου σκασε ομως το ηλιοβασιλεμα στο κατω μερος και με ξενερωσε.
θα παρω μια αλλα και οτι κατσει..

κοιταω και αυτη http://www.cosmodata.gr/product/191...antithesi-5-000-000-1-ke-chrono-apokrisis-5ms
που ΔΕΝ ειναι Ips και λεω μηπως παρω καλυτερο μαυρο.

Το καταστημα που αναφερα εχει εξαιρετικες σχεσεις με την dell και θα εβρισκες ακρη πολύ πιο ευκολα.
Εννοειται οτι ουτε λογος για διαφορετικης ποιοτητας κομματια.

τελικα μου εδωσαν αλλο u2414(καινουργιο).
υπαρχει παλι μια διαρροη προς την δεξια και κατω πλευρα,αλλα πολυ λιγοτερο απο το προηγουμενο.
το προσπερναω και δεν το συνεχιζω,γιατι-απ`οτι καταλαβα-δεν προκειται να πετυχω πανελακι χωρις παρομοιο θεματακι.
σε γενικες γραμμες το μονιτορ ειναι αριστο,τοσο απο πλευρα εικονας,οσο και κατασκευαστικα.
επισης η δυνατοτητα να ρυθμιζεις το υψος και την κλιση αριστερα-δεξια,χωρις να κινειται η βαση,ειναι πολυ βολικο και φερνει το μονιτορ ακριβως εκει που το θελεις...!
εαν προσπερασουμε το ψυχολογικο της-ευτυχως-ελαχιστης διαρροης,εχουμε ενα που καλο και ξεκουραστο μονιτορ...:BDBDG54: