Δεν βλέπω Full HD video στην internet TV - Samsung

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Εχω το εξής θέμα:

Εχω Samsung 40C 6510 διαθέτει ιντερνετ,και αν πάω στο μενού "internet TV"=>you tube υπηρεσία=>ανοίγω ένα τυχαίο 1080p video και μου το δείχνει χάλια σε full size.Ενω σε προεπισκόπηση παίζει πεντακάθαρα.

Απο την άλλη αν το ίδιο 1080p βίντεο,το κατεβάσω στο PC,το φορτώσω στο στικάκι,και το στικ το κουμπώσω στην τηλεόραση,μου παίζει το βίντεο full size κανονικά.Επίσης και ο υπολογιστής τα παίζει κανονικά είτε απευθείας είτε κατεβασμένα.

Στην ουσία you tube online δεν μου παίζει σε full HD.

Επίσης δεν υπάρχουν (απο όσα είδα) επιλογές να διαλέξεις ποιότητα και επίσης κάπου στο μενού τηλεόρασης βρήκα μία επιλογή που έλεγε "τεστάρετε την ταχύτητα σύνδεσης σας" και μου την βρήκε 1.6Mbps και έλεγε οτι κάτω απο 1.5Mbps ενδέχεται να μην απολαμβάνεται την υπηρεσία you tube.
Η σύνδεση σπίτι μου είναι connex 24αρα.

Τι μπορεί να φταίει?

Επειδή δεν τα κατέχω τόσο καλά,αν δεν κάνω λάθος το wi-fi είναι στικάκι με ασύρματο ιντερνετ?

Δεν έχω τέτοια πράματα για να δοκιμάσω..

Βασικά το οτι παίζει το βίντεο μέσω web tv λειτουργίας σημαίνει οτι σίγουρα θα το παίζει και se full HD ή δεν είναι απαραίτητο.Μήπως δηλαδή τα νεότερα μοντέλα samsung (smart tv) το παίζουν σε full HD..

Όχι...προφανώς υπάρχει μεγάλη εξασθένηση σήματος μέσα από τα Powerline σου.To router,σε τι ταχύτητα συγχρονίζει;

Την πρόβλημα που σας ανέφερα το έθεσα και στη samsung και δείτε τι μου απάντησαν..

--------------------------------
Σχετικά με το αίτημά σας, τα αρχεία 1080p είναι αρχεία με υψηλές απαιτήσεις στην αναπαραγωγή τους, ιδιαίτερα στην ταχύτητα. Η ελάχιστη ταχύτητα που συνιστούμε για να γίνει αναπαραγωγή αρχείων υψηλής ευκρίνειας, μέσω streaming, είναι 2Mbps.
--------------------------------

Και ρωτώ εσάς παιδιά ξανά,
εφόσον σπίτι έχω connx 24αρα,και η web tv μου λέει οτι η μέτρηση που έκανε ήταν 1.6Mbps,τι μπορώ να κάνω λοιπόν για να επιτύχω streaming 2Mbps?

μην ανιξης καθολου των υπολογηστη
σβισε το ρουτερ για 5 λεπτα
ανηξετο και οταν αναψουν ολα τα λαμπακια στο ρουτερ δυλαδη εισαι ον λαην
αναψε την τν και θα εχει συγουρα 2Mbps
μην ανιξης καθολου των υπολογηστη

Επίσης δεν υπάρχουν (απο όσα είδα) επιλογές να διαλέξεις ποιότητα

Αυτο φταιει. Στο Youtube, καθε video, ακομα και στο PC, ανοιγει αρχικα στη βασικη αναλυση που ειναι πόλυ χαμηλη. Αυτη την αναλυση βλεπει και η TV, και δυστυχως δεν υπαρχει καποιο μενου για να αυξηθει η αρχικη αναλυση, οπως π.χ. στο PC.
Ολα αυτα δεδομενου οτι δεν υπαρχουν στο Youtube videos που να ειναι αποκλειστικα 1080.
Ολα διαθετουν και την χαμηλη αναλυση των 360.

Last edited:
Φιλε sold out με κλειστή τηλεόραση παρατηρείται το όλο θέμα.Απο το ρούτερ πάει ένα καλώδιο στην τηλεόραση και ένα στο pc που είναι κλειστό.

Πάντως για να αποκλείσω ένα ένα τα ενδεχόμενα,πως μπορώ να κάνω μέτρηση του τι ταχύτητα βγάζει το ρούτερ?
Και αν δω οτι όλα είναι καλά,μετά θα βάλω την τηλεόραση δίπλα στο ρούτερ πχ στο μισό μέτρο,μήπως το οτι το καλώδιο είναι 15 μέτρα,φταίει.Επίσης πάνω λέει Cat 6..