Δεν χρειάζεται πανικός.

Εξκιούζμι, δύο ερωτήσεις έχω,
- Πωλείται στο ίδιο χαιεντομάγαζο με την προηγούμενη αποκάλυψη ?
- O Guru γιατί δεν έχει εμφανιστεί ακόμα ? :ADFADF1:

Απάντηση: Re: Δεν χρειάζεται πανικός.

Εξκιούζμι, δύο ερωτήσεις έχω,
- Πωλείται στο ίδιο χαιεντομάγαζο με την προηγούμενη αποκάλυψη ?
- O Guru γιατί δεν έχει εμφανιστεί ακόμα ? :ADFADF1:

-Nai
-???

Re: Απάντηση: Re: Δεν χρειάζεται πανικός.

[...]
-???

Μη μου πεις ότι δεν θυμάσαι τον Guru???

Τέλος πάντων, στην προηγούμενη αποκάλυψη δεν υπέκυψα, τώρα όμως θα το κάνω. Αναμείνατε εντυπώσεις.:FSGSFGS4:

Το πήρα χθές το πρωί και αρχίσα τις ...μοντίφες! Καλώδιο ρεύματος καταρχήν καλημένω πάνω στην πλακέτα του τροφοδοτικού και πέταμα ο ψευτοδιακόπτης έναρξης που έχουν βάλει (απλά βραχυκύκλωσα τα pins στην πλακέτα του διακόπτυ και μένει μόνιμα ανοιχτό ή βγάζεις την πρίζα!). Το πήρα σε ασημί χρώμα γιατί παίζει καλύτερα είναι ποιό ...hiend :p.

Όχι ότι περίμένω να παίξει καλύτερα αλλάζοντας καλώδιο η καταργώντας τον διακόπτη, απλά το έκανα έτσι γιά να γουστάρω!

Πρώτες ΠΟΛΥ πρόχειρες εντυπώσεις: Δεν παίζει καλύτερα από το Sony, αλλά στα ίδια επίπεδα! Αυτό και μόνο είναι κατόρθωμα γιά μία συσκευή των 30 ευρώ. Φυσικά δεν περιμένει κανέις την αξιοπιστία του 50ES (του άρματος μάχης της Sony), αλλά παίζει!

Αλλά επειδή οι εντυπώσεις είναι πρόχειρες θα επανέλθω. Πάντως εχτές έπαιζε όλη την ημέρα το Blue Sky και όχι το Sony που ήταν δίπλα του. Καιν δεν ένοιωσα ότι μου έλειψε κάτι.

Πάντως παιδιά νομίζω ότι δεν πάσχουμε από μηχανήματα, ούτε από πηγές, καλώδια κτλ. Το πρόβλημα δεν είναι στο hardware αλλά στις πολλές ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ηχογραφήσεις που υπάρχουν εκεί έξω.

Ακούγοντας εχτές Αλκίνο Ιωαννίδη στην live ηχογράφηση από τον Λυκαβυτό, ότι σύστημα και να έβαζα πάνω νόμιζα ότι θα πέταγε! Απίστευτη ηχογράφηση όπως όλες σχεδόν του Αλκίνοου.

Πάντως δεν νομίζω ότι το Sony δεν έχει αρμονικές όπως έχει γραφτεί. Απλά το Sony παίζει ότι του δώσεις να παίξει! Κάποιες Γ.Τ.Π (όποιος κατάλαβε κατάλαβε!) ηχογραφήσεις πιθανόν δεν έχουν αρμονικές και το Sony θα αρνηθεί να προσθέσει από μόνο του (κακό αυτό θα ήθελα να προσθέτει και σε αυτές). Στο live του Αλκίνου το Sony και το Blue Sky ξεδιπλώνουν φοβερές μελώδιες. Τι σου κάνει η ηχογράφηση....

Re: Απάντηση: Δεν χρειάζεται πανικός.

Πάντως παιδιά νομίζω ότι δεν πάσχουμε από μηχανήματα, ούτε από πηγές, καλώδια κτλ. Το πρόβλημα δεν είναι στο hardware αλλά στις πολλές ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ηχογραφήσεις που υπάρχουν εκεί έξω.

Ακούγοντας εχτές Αλκίνο Ιωαννίδη στην live ηχογράφηση από τον Λυκαβυτό, ότι σύστημα και να έβαζα πάνω νόμιζα ότι θα πέταγε! Απίστευτη ηχογράφηση όπως όλες σχεδόν του Αλκίνοου.

Αυτο ξανα πεστο!!!!Ολο το κακο εκει ειναι,στο software!!!!

Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι ενώ στα μηχανήματα μπορούμε να επεμβουμε (ή να φτιάξουμε τα δικά μας!), στις κακές ηχογραφήσεις που αγοράζουμε δεν μπορούμε. Σκεφτόμουν με σατανικές διαθέσεις, στο αν θα μπορούσε κάποιος να πάρει μία πχ κακή ηχογράφηση που μόλις αγόρασε, να την κάνει wav και να την ...χεριάσει μέσω ενός καλού software (πχ ισοστάθμηση). Μετά ξανά πίσω στο CD και βουαλά!! Αν και δεν έχω εμπειρείς και γνώσεις σε αυτό, ΠΟΛΥ θα ήθελα να αποκτήσω! Τι λέτε να ανοίξω κάνα thread τέτοιο? Δηλαδή τι μοντίφες μπορούμε να κάνουμε στο software και όχι στο hardware? Ωχ νομίζω βγήκα εκτός θέματος... Σταματάω :chinscratch:

Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι ενώ στα μηχανήματα μπορούμε να επεμβουμε (ή να φτιάξουμε τα δικά μας!), στις κακές ηχογραφήσεις που αγοράζουμε δεν μπορούμε. Σκεφτόμουν με σατανικές διαθέσεις, στο αν θα μπορούσε κάποιος να πάρει μία πχ κακή ηχογράφηση που μόλις αγόρασε, να την κάνει wav και να την ...χεριάσει μέσω ενός καλού software (πχ ισοστάθμηση). Μετά ξανά πίσω στο CD και βουαλά!! Αν και δεν έχω εμπειρείς και γνώσεις σε αυτό, ΠΟΛΥ θα ήθελα να αποκτήσω! Τι λέτε να ανοίξω κάνα thread τέτοιο? Δηλαδή τι μοντίφες μπορούμε να κάνουμε στο software και όχι στο hardware? Ωχ νομίζω βγήκα εκτός θέματος... Σταματάω :chinscratch:

ειναι πολυ καλη ιδεα !!!!!!

Το έχω κάνει με επιτυχία, μέσω cooledit σε κάποια cd.
Νομίζω ένας έμπειρος μπορεί να κάνει παπάδες, χρειάζεται όμως ένα ζευγάρι καλά και ουδέτερα μόνιτορ σε ουδέτερο χώρο-στούντιο

Εγώ χρησιμοποιώ ακουστικά Senn. 600 Ανακάλυψα όμως ότι κάποια πράγματα που στα ακουστικά ακούγονται καλά στα ηχεία ακούγονται αλλιώς. Θέλει σίγουρα εμπειρία για καλό αποτέλεσμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν χρειάζεται πανικός.

Γιάννη, τα 99 στα 100 cd players με volume control το υλοποιούν στο ψηφιακό επίπεδο. Πριν το dac δηλαδή.
Τα πολυμίξερ (ραδιοcdκασετόφωνα) σε αναλογικό.
Αλλο το ένα άλλο το άλλο.
Ακόμα και το wadia σε ψηφιακό επίπεδο το κάνει αλλά ανεβάζει πρώτα τα 16bit του cd στα 21 για να χάνει λιγότερη πληροφορία.

Μανωλη ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Μια ερωτηση...
...το ιδιο ισχύει και με το volume των καρτων ηχου στο pc ?

Περίπου.

Οι αναλογικές πηγές (line in, mic in) ρυθμίζονται στο αναλογικό domain, ενώ οι ψηφιακές πηγές (wave, MIDI, cd in) ρυθμίζονται με τον παραπάνω τρόπο.

Η υλοποίηση του αλγορίθμου παίζει λίγο από κάρτα ήχου σε κάρτα ήχου, αλλά το πιο σωστό είναι να το αφήνουμε στο τέρμα και να χρησιμοποιούμε για volume control είτε κάποιο αναλογικό είτε το software volume control ενός σωστού media player, π.χ. του Foobar2000 (το οποίο έχει πολύ καλές ρουτίνες από πίσω και δεν αρχίζουν απλά να πετσοκόβουν bits).

Σε χτεσινή επίσκεψη του digital στου Δημήτρη Ν. απορρίφθηκε από τον οικοδεσπότη αβλεπεί σχεδόν.
Αντίθετα εγώ το θεώρησα ελαφρά προτιμητέο από το theta miles γιά την συγκεκριμένη στιγμή, πρόγραμμα, θέση ακρόασης. Βασικά πιό ξεκούραστο και λιγότερο επιθετικό.

Γιά να γράφονται όλες οι απόψεις.

Να προσθέσω ότι ο μηχανισμός του ακούγεται περισσότερο από το bs.Έτσι νομίζω αν και δεν το έψαξα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν χρειάζεται πανικός.

Δεν ξέρω γιατί δεν ξέρω πως λειτουργούν παρόμοια μηχανάκια.
Αν δηλαδή ελλατώνουν τα bits.
Στην κουβέντα μας, και αυτό και το 66άρι.
Παλιά είχα στο Pug 106 μου ένα ραδιοκασσετόφωνο που είχε ψηφιακό volume μέσω ατέρμονου χειριστηρίου.
Από 0 έως 79 έφτανε η κλίμακά του.
Φυσικά το ρ/κ δεν είχε πουθενά ψηφιακό κύκλωμα... πέραν του pll του δέκτη του.

Θα πάρω ένα black skatouli (πάλι BS τα αρχικά!!!) πιο πολύ για "ξεκουράσω" το τοσιμπάκι μου αλλά και γιατί βαρέθηκα να πηγαινοέρχομαι για να ρυθμίσω στάθμη.
Τελευταία το έχω ρίξει μόνο σε ακροάσεις χωρίς να με πολυαπασχολούν τα μηχανάκια!

Γιαννη, εαν ρυθμιζεται ψηφιακα, τοτε αναγκαστικα επεμβαινεις στο σημα και το συμπιεζεις. Απ την αλλη μερια υπαρχει και η περιπτωση (εαν δεν κανω λαθος το 50αρι) να ρυθμιζεται σε μερικα player αναλογικα η εξοδος μ, ενα ποτ. Ιως το μηχανακι που αναφερεις να ειναι στη δευτερη περιπτωση. Παντως εαν εχεις καταφερει να ακους τη μουσικη σου χωρις ν ασχολισε με τα μηχανακια εισαι ο καλυτερος....:SFGSFGSF:

Κατα τα αλλα, σε ακροαση που εκανα τις προαλλες, σε συγκριση με ενα πολυ μοντιφαρισμενο και καλο 50αρι, τα πηγε πολυ καλα, υπολοιπομενο λιγο σε καθαροτητα/ αναλυση στη μεσαια - χαμηλομεσαια περιοχη αλλα ηταν σαφως προτιμοτερο (απο το 50αρι) σε ορισμενες παλιες και οχι καλες ηχογραφισεις.

Παντως , λεω να περιμενω να πεσει κατω απο τα 30 ευρα :grinning-smiley-043

Επειδή πάντα είμαι ανοικτός σε όλες τις προτάσεις θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή.

Μου κάνει όμως εντύπωση το εξής:
Τις ηχητικές δυνατότητες ενός "BS" δεν τις βρίσκουμε σε κάποιο επώνυμο φθηνό player?
Δηλαδή σε κάποιο Philips, JVC, Toshiba κ.τ.λ.
Θέλω να πω δηλαδή, σε ένα player που να έχει καλή ποιότητα κατασκευής, οθόνη, T/X και να φορά το θαυματουργό όπως φαίνεται, Zoran.
Νομίζω πως όλοι μας θα πληρώναμε κάτι παραπάνω για να έχουμε κάτι χρηστικότερο τουλάχιστον όσον αφορά οθόνη και T/X.
Tα λαγωνικά τι λένε????

Από κει και πέρα άλλη μία επισήμανση:
Παλαιότερα οι περισσότεροι υποστηρίζαμε ένθερμα... ότι καλύτερα ένα cd player, παρά dvd player για αμιγώς ηχητική πηγή.
Σα να βλέπω όμως τα πράγματα να αλλάζουνε ή απλά παλιά κάναμε λάθος επηρρεαζόμενοι από το audiophile κατεστημένο...

Επίσης σκέφτομαι πως η επενδυση σε ένα ακριβό player δεν είναι πλέον η ενδεδυγμένη γιατί πέραν της ψηφιακής εξέλιξης βλέπω σύντομα να αλλάζει το μέσο.
Με τις τιμές ενός flash memory 1GB που έφτασαν τα 10 ευρώ σίγουρα δεν θα είναι δύσκολο για τις δισκογραφικές να πασσάρουν πλέον τα έργα τους με τέτοια μορφή.
Ένα σιντάκι έχει 700mb, άρα χωρά και το πρόγραμμα και το εξώφυλλο...
Μαζικά, τα κόστη θα πέσουν και θα φτάσουν τα επίπεδα ενός καλού κενού σιντί.
Ο μηχανολογικός εξοπλισμός δεν θα είναι πανάκριβες πρέσες αλλά μερικά "μεγάλα" πισιά...
Η αποθήκευση και διακίνηση θα πέσει σε εξευτελιστικά κόστη...
Η εταιρίες φυσικά θα πωλούν τα έτοιμα και κλειδωμένα... φλασάκια τους όσο πουλάν τώρα τα σιντί τους...
Οπότε να πεδίο δόξης λαμπρό για παχυλά κέρδη.

Εμείς θα γλυτώσουμε από τα transport, τους μηχανισμούς και τις σιντοθήκες αλλά θα μαλλώνουμε μετά ωσάν βινυλιάκηδες vs σιντάκιδες αλλά θα λεγόμαστε σιντάκιδες vs φλασάκηδες!

Γιάννη, έχω δοκιμάσει ένα αντίστοιχο του παλιού bs με το ίδιο zoran 962 που μου είχε στείλει ένας συνάδελφος. Δεν.
Γιατί δεν ξέρω.

Οσο για τα μέσα, αυτά θα εξαφανιστούν (έχουν εξαφανιστεί ήδη αν ρωτήσεις τον junior) σε κάθε μορφή τους. Το δίκτυο θα είναι η μόνη πηγή μας.