Δεν δουλευει το tx12sub crystal audio!! Βοηθεια!!!

scooterlord

Established Member
9 December 2007
236
Καλημερα παιδια, Μεχει πιασει πανικος, εχω τρελαθει απο χτες που μου ηρθε ο ενισχυτης, ο onkyo sr608, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ SUBWOOFER, το tx12sub. Εχω την αισθηση πως στην αρχη στο calibration με το audyssey παρηγε ηχο αλλα μετα τιποτα. Νεκρο. Ειναι συνδεδεμενο, θεση on, πορτοκαλι λαμπακι αλλα δεν κανει τιποτα!

Τι εχω κανει λαθος; Δεν κοιμηθηκα ολο το βραδυ να το σκεφτομαι. Αν εχει καποιος να προτεινει κατι ακουω!

Καταρχάς δήλωσε στο μενού του ΟΝΚΥΟ χειροκίνητα το subwoofer -> yes

Δες σελίδα 41 του manual.

Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο θέμα όταν τρέχεις το Audyssey αυτόματα και δεν βλέπει το υπογούφερ.

Τσέκαρε ξανά λίγο αν το έχεις συνδέσει σωστά στον ενισχυτή. Τσέκαρε και το volume του σαμπ που είναι. Μετά κάνε ένα test tone να δείς αν παίζει.

ΥΓ. Μέσα στο μενου του ΟΝΚΥΟ (αν είναι το ίδιο με τα μεγάλα μοντέλα) αν πάς στις ρυθμίσεις σου δείχνει αν έχει εντοπίσει το σαμπ. Τσέκαρε και αυτό.

Last edited:
Το εχω γυρισμενο στη ρυθμιση thx, ειναι ολα συνδεδεμενα σωστα, το βλεπει στο τεστ αλλα δεν ακουγεται κατα το calibration. :(

Τίποτα παιδιά, δε βλέπει τίποτα... το audyssey δεν το αναγνωρίζει και δεν παίζει πουθενά...

Κώστα, επειδή φαίνεται ότι κατέχεις και τα ηχεία και τον ενισχυτή, αν βάλω το καλώδιο στη θέση του δεύτερου subwoofer δουλεύει κανονικά, γιατί έτσι; Τι σημαίνει αυτό; Θα δουλεύει το ίδιο όπως αν είναι και στην πρώτη;

Μπορεί να καεί ΜΟΝΟ η πρώτη θέση;

Αν ειναι δυνατον, ενώ χτες το έβγαλα και το έβαλα 100 φορές, τώρα δουλεύει! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Σορρι που σας ξεσήκωσα παιδιά, είχα τρελαθεί! Ουφφφφφ.... μπορω να κοιμηθω επιτελους! ΖΖΖζζζΖΖζζζ

Παιδιά, νάμαι πάλι... πάλι το ίδιο πρόβλημα.. δοκίμασα 3 διαφορετικά καλώδια αλλά τζίφος... Πως μπορώ να ελέγξω με βεβαιότητα τι φταίει; Ο ενισχυτής ή το subwoofer? :(((

Το πρωί έσβησα, άναψα, ξανά, ξανά.. τελικά άλλαξα θέση το subwoofer στον ενισχυτή από τη θέση του main subwoofer στου δεύτερου και ταυτόχρονα άλλαξα το thx σε var και δούλεψε. Την ίδια στιγμή το γύρισα στην πρώτη θέση και στο thx και ξαναδούλεψε. Μετά έκανα δοκιμές 1-2 ταινίες και μετά έβαλα ένα burn-in cd κι έφυγα από το σπίτι... πριν λίγη ώρα διαπίστωσα οτι και πάλι δε δουλεύει το sub :/

Κι άλλος είχε παρόμοιο πρόβλημα... αναρωτιέμαι τι φταίει..
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=40925

Και σκέφτομαι τώρα.. μιας εβδομάδας sub (που το έθεσα σε λειτουργία από χτες) δε λειτουργεί... άντε πλήρωνε μεταφορικές για Αθήνα για επιστροφή, άντε να περιμένεις πάλι...

Υπάρχει πιθανότητα να φταίει ο ενισχυτής;

edit: επίσης δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο, το έχω αναμένο εδώ και 5 λεπτά και δε γυρίζει η λυχνία του σε θέση standby (κοκκινο-όπως λέει το εγχειρίδιο) αλλά μένει πορτοκαλί..