chrisssb
Μέλος Σωματείου
Μα συμφωνώ μαζί σου 100% Σπύρο.Δεν με ενδιαφέρει και δεν ξέρω που ανήκω..Η πλειοψηφία βλέπει φανατικά talent shows ,εμένα μου ανακατεύουν το στομάχι..Επίσης η πλειοψηφία βλέπει ποδόσφαιρο εγώ νιώθω πως χάνω τον χρόνο μου παρακολουθώντας ποδόσφαιρο.
Και για να επανέλθουμε στο αρχικό,πάντα κοίταζα να κάνω καλά τη δουλειά μου..
Είχα μείνει στα λόγια του λόγιου που έλεγε ότι αν κάνει ο καθένας σωστά τη δουλειά του από το πόστο του,όλα θα βελτιωθούν ...
Εγώ βέβαια μπορεί να την έκανα καλά αλλά αυτός που ήταν από πάνω μου κοιτούσε πως θα με ρίξει..Διαχρονικά.
Εφόσον όλοι οι νομοί τον ευνοούν θα πράξει αυτό που βολεύει την πάρτη του ,την οικογένειά του και την τσέπη του.
Εκεί είναι το point.
Και καλά κάνεις αυτό που κάνεις (το σωστό) για τον λόγο που το κάνεις.
Γιατί πραγματικά έτσι μπορεί (και σίγουρα έχει γίνει) να επηρεάσεις και άλλους (και 1 είναι πάρα πολύ).
Πρέπει να γνωρίζεις ότι είσαι μέλος μιας φωτεινής μεν μικρής δε μειοψηφίας.
Και δεν πρέπει σε τίποτε αυτό να σε καταβάλει.
Να το γνωρίζεις όμως φίλε μου.
Οχι Χρηστο . Δεν εχει καμια σημασία το τι ζητα ο καθε πολίτης απο τον καθε βουλευτή και τους παρατρεχάμενους του.
Ο πολίτης παντα θα νομιζει και θα θέλει να κανει τα δικα του.
Αν υπηρχε αρμονία στο πολιτικό προσωπικό και συγκροτημένη σκεψη του στυλ ,"κοιτάξτε κυριοι δεν θα γίνουμε έρμαιο του καθενός" τοτε αυτο κάποτε θα σταματουσε.
Αλίμονο αν στο υπόλοιπο κοσμο δεν ζητούσανε ρουσφέτια για να κανει ο καθενας οτι θελει , αλλα σε αυτες τις χώρες υπήρχε και υπάρχει συγκροτημένο πολιτικό προσωπικο με οραμα και σκοπο να φτιάξουν κρατος.
Για αυτο και αντιστάθηκαν λεγοντας ΟΧΙ. Θα εκβιάστηκαν μια, δυο, τρεις, φορες αλλα οταν ειδε ο πολίτης οτι δεν βγαίνει ακρη συμμορφώθηκε και σταμάτησε να ζητα ρουσφετια.
Εδω δεν πρόκειται να σταματήσει να ζητα γιατι ο ο ιδιος ο πολιτικός χρησιμοποιεί την ρουσφετολογία ως εργαλείο για να πιάσει την καρέκλα.
Σου το λεει από την αρχη χωρις ενδοιασμό …. Δωσε μου την θεση και θα κανω ότι μου ζητήσεις , είναι δυνατόν να μην το κανει μετα;
Έπρεπε να υπήρχε ( και το γραφω εξ αρχης ) ενα πολίτικο προσωπικό με οραμα και ανιδιοτελής προθέσεις. Στην χωρα μας όμως δεν υπήρξε ποτε .
Οταν υπάρχει αυτο ως αφετηρία ο πολιτης καποια στιγμη αντιλαμβάνεται πως οι πονηρες τους προθεσεις δεν εχουν πλεον ισχύει και μεταξύ αλλων αποκτά και εμπιστοσύνη στον βουλευτή που διόρισε, γιατι κακα τα ψέματα. Τι εμπιστοσύνη να εχει σε εναν βουλευτή σε εναν οποιοδήποτε αξιωματούχο που ευκολα γινεται υποχείριο του;
Καμια απολύτως.
Στο πιο απλο πραγμα ,(μα στο πιο απλο λεμε) αν ξερει πως οσο και να χτυπιέται δεν πρόκειται να γινει το δικο του απο όποιον και αν το ζητήσει , τοτε καποια στιγμή σταματα και εναρμονίζεται.
Ετσι γινονται κρατη και αρμονικές κοινωνίες .
Με όλο τον σεβασμό, διαφωνώ.
Ζούμε σε δημοκρατία και εκλέγουμε αυτόν που θα γίνει βουλευτής.
Και θα γίνει βουλευτής αυτός που θα γίνει αρεστός σε πιο πολλούς.
Και όταν οι πολλοί θέλουν αυτό το μπάχαλο, τέτοιας ποιότητας βουλευτές θα έχουμε.
Και αυτό είναι και το δίκαιο.
Αν περιμένουμε να βρεθεί ο πεφωτισμένος ανιδιοτελής πολιτικός καήκαμε.
Σε άλλες χώρες η κατάσταση είναι καλύτερη γιατί την παλεύουν πολύ περισσότερο καιρό.
Εμείς πάλι είμαστε πολύ καλύτερα σε σχέση με νεώτερους στην Δημοκρατία.
Μου έλεγε κουμπάρος μου που δούλευε σε εταιρεία στο Αζερμπαϊτζάν ότι εμείς είμαστε νηπιαγωγείο θηλέων μπροστά τους.
Για παράδειγμα : για να διοριστείς αστυνομικός χρειάζεσαι βουλευτή.
Η κατάσταση έχει ως εξής: μόλις διοριστείς δίνει το 100% του μισθού σου στον βουλευτή.
- και πως ζει ο αστυνομικός τον ρώτησα εγώ ο αφελής.
-μα με τα πρόστιμα που βάζει γίνεται άρχοντας γιατί τα εισπράτει ο ίδιος και φυσικά τα κρατάει όλα.