Δεν Είναι Κράτος Αυτό, Δεν Είναι Χώρα Αυτή...!

Status
Not open for further replies.
Δεν με ενδιαφέρει και δεν ξέρω που ανήκω..Η πλειοψηφία βλέπει φανατικά talent shows ,εμένα μου ανακατεύουν το στομάχι..Επίσης η πλειοψηφία βλέπει ποδόσφαιρο εγώ νιώθω πως χάνω τον χρόνο μου παρακολουθώντας ποδόσφαιρο.
Και για να επανέλθουμε στο αρχικό,πάντα κοίταζα να κάνω καλά τη δουλειά μου..
Είχα μείνει στα λόγια του λόγιου που έλεγε ότι αν κάνει ο καθένας σωστά τη δουλειά του από το πόστο του,όλα θα βελτιωθούν ...
Εγώ βέβαια μπορεί να την έκανα καλά αλλά αυτός που ήταν από πάνω μου κοιτούσε πως θα με ρίξει..Διαχρονικά.
Εφόσον όλοι οι νομοί τον ευνοούν θα πράξει αυτό που βολεύει την πάρτη του ,την οικογένειά του και την τσέπη του.
Εκεί είναι το point.
Μα συμφωνώ μαζί σου 100% Σπύρο.
Και καλά κάνεις αυτό που κάνεις (το σωστό) για τον λόγο που το κάνεις.
Γιατί πραγματικά έτσι μπορεί (και σίγουρα έχει γίνει) να επηρεάσεις και άλλους (και 1 είναι πάρα πολύ).
Πρέπει να γνωρίζεις ότι είσαι μέλος μιας φωτεινής μεν μικρής δε μειοψηφίας.
Και δεν πρέπει σε τίποτε αυτό να σε καταβάλει.
Να το γνωρίζεις όμως φίλε μου.
Οχι Χρηστο . Δεν εχει καμια σημασία το τι ζητα ο καθε πολίτης απο τον καθε βουλευτή και τους παρατρεχάμενους του.

Ο πολίτης παντα θα νομιζει και θα θέλει να κανει τα δικα του.
Αν υπηρχε αρμονία στο πολιτικό προσωπικό και συγκροτημένη σκεψη του στυλ ,"κοιτάξτε κυριοι δεν θα γίνουμε έρμαιο του καθενός" τοτε αυτο κάποτε θα σταματουσε.
Αλίμονο αν στο υπόλοιπο κοσμο δεν ζητούσανε ρουσφέτια για να κανει ο καθενας οτι θελει , αλλα σε αυτες τις χώρες υπήρχε και υπάρχει συγκροτημένο πολιτικό προσωπικο με οραμα και σκοπο να φτιάξουν κρατος.
Για αυτο και αντιστάθηκαν λεγοντας ΟΧΙ. Θα εκβιάστηκαν μια, δυο, τρεις, φορες αλλα οταν ειδε ο πολίτης οτι δεν βγαίνει ακρη συμμορφώθηκε και σταμάτησε να ζητα ρουσφετια.
Εδω δεν πρόκειται να σταματήσει να ζητα γιατι ο ο ιδιος ο πολιτικός χρησιμοποιεί την ρουσφετολογία ως εργαλείο για να πιάσει την καρέκλα.
Σου το λεει από την αρχη χωρις ενδοιασμό …. Δωσε μου την θεση και θα κανω ότι μου ζητήσεις , είναι δυνατόν να μην το κανει μετα;
Έπρεπε να υπήρχε ( και το γραφω εξ αρχης ) ενα πολίτικο προσωπικό με οραμα και ανιδιοτελής προθέσεις. Στην χωρα μας όμως δεν υπήρξε ποτε .
Οταν υπάρχει αυτο ως αφετηρία ο πολιτης καποια στιγμη αντιλαμβάνεται πως οι πονηρες τους προθεσεις δεν εχουν πλεον ισχύει και μεταξύ αλλων αποκτά και εμπιστοσύνη στον βουλευτή που διόρισε, γιατι κακα τα ψέματα. Τι εμπιστοσύνη να εχει σε εναν βουλευτή σε εναν οποιοδήποτε αξιωματούχο που ευκολα γινεται υποχείριο του;
Καμια απολύτως.
Στο πιο απλο πραγμα ,(μα στο πιο απλο λεμε) αν ξερει πως οσο και να χτυπιέται δεν πρόκειται να γινει το δικο του απο όποιον και αν το ζητήσει , τοτε καποια στιγμή σταματα και εναρμονίζεται.
Ετσι γινονται κρατη και αρμονικές κοινωνίες .

Με όλο τον σεβασμό, διαφωνώ.
Ζούμε σε δημοκρατία και εκλέγουμε αυτόν που θα γίνει βουλευτής.
Και θα γίνει βουλευτής αυτός που θα γίνει αρεστός σε πιο πολλούς.
Και όταν οι πολλοί θέλουν αυτό το μπάχαλο, τέτοιας ποιότητας βουλευτές θα έχουμε.
Και αυτό είναι και το δίκαιο.
Αν περιμένουμε να βρεθεί ο πεφωτισμένος ανιδιοτελής πολιτικός καήκαμε.
Σε άλλες χώρες η κατάσταση είναι καλύτερη γιατί την παλεύουν πολύ περισσότερο καιρό.
Εμείς πάλι είμαστε πολύ καλύτερα σε σχέση με νεώτερους στην Δημοκρατία.

Μου έλεγε κουμπάρος μου που δούλευε σε εταιρεία στο Αζερμπαϊτζάν ότι εμείς είμαστε νηπιαγωγείο θηλέων μπροστά τους.
Για παράδειγμα : για να διοριστείς αστυνομικός χρειάζεσαι βουλευτή.
Η κατάσταση έχει ως εξής: μόλις διοριστείς δίνει το 100% του μισθού σου στον βουλευτή.
- και πως ζει ο αστυνομικός τον ρώτησα εγώ ο αφελής.

-μα με τα πρόστιμα που βάζει γίνεται άρχοντας γιατί τα εισπράτει ο ίδιος και φυσικά τα κρατάει όλα.

Έξω από Καλαμάτα..Αν και είμαι από Μεσσηνία δεν πήγα στο χωριό μου..Ήρθα σε ένα χωριό που δεν ξέρω και δεν με ξέρει κανένας...Με κοιτάζουν όλοι στο δρόμο και αναρωτιούνται ποιος είμαι.

Χαχαχχαχαχα
Έσπασες το "εσύ τίνος είσαι"? :ROFLMAO:
Τους έσκασες τους ανθρώπους!

• Like
Reactions: Haagenti
Μπα δεν με έχει ρωτήσει κανένας..Φαίνονται σκασμενοι όμως.
Sorry για το off topic αλλά είναι αστείο:

Η πρώτη φορά που πήγαν στο χωριό του πατέρα μου ήταν όταν ήμουν περίπου 8 χρονών.
Ήταν ο πατέρας μου, η μητέρα μου, ο αδερφός του πατέρα μου και η θεία μου.
Είχαμε πάει για να ανοίξουμε το σπίτι (δεν μένει κανείς εκεί γιατί είναι πολύ ορεινό το χωριό.
Όταν φτάσαμε εγώ πήρα τους δρόμους για εξερεύνηση. Είναι και το περιβάλλον εκεί καταπληκτικό.

Κάποια στιγμή συναντάω στο δρόμο 2 γριές που καθόταν στο πεζούλι.
Είπα καλημέρα.
Αμέσως με ρώτησε η μια "εσύ τίνος είσαι"?
Μόλις είπα, αρχίσανε και οι δύο μαζί:
"ουυυυ αστραπή να σε βαρέσει, ουουου να γκρεμοτσακιστείς, ουουου λύκος να σε φάει" και άλλα τέτοια.
Εγώ κατατρόμαξα και έφυγα τρέχοντας να πάω στο σπίτι.
Μόλις φτάνω λοιπόν λέω στον πατέρα μου και τον θείο μου:
"πολύ κακούς ανθρώπους έχει αυτό το χωριό"!
-γιατί λέει ο πατέρα μου?
του λέω... είδα 2 γριές με ρώτησαν τίνος είμαι και μόλις τους είπα με αρχίσανε στις κατάρες!
-δηλαδή για πες ακριβώς τι σου είπανε λέι ο πατέρας.
Μόλις τους είπα ήταν η πρώτη φορά που είδα κυριολεκτικά 4 ανθρώπους να πέφτουν στο πάτωμα από τα γέλια.

Μετά μου εξηγήσανε ότι αυτά δεν είναι κατάρες αλλά είναι το έθιμο να λένε τέτοια για να μη σε ματιάσουν! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Sorry για το off topic αλλά είναι αστείο:

Η πρώτη φορά που πήγαν στο χωριό του πατέρα μου ήταν όταν ήμουν περίπου 8 χρονών.
Ήταν ο πατέρας μου, η μητέρα μου, ο αδερφός του πατέρα μου και η θεία μου.
Είχαμε πάει για να ανοίξουμε το σπίτι (δεν μένει κανείς εκεί γιατί είναι πολύ ορεινό το χωριό.
Όταν φτάσαμε εγώ πήρα τους δρόμους για εξερεύνηση. Είναι και το περιβάλλον εκεί καταπληκτικό.

Κάποια στιγμή συναντάω στο δρόμο 2 γριές που καθόταν στο πεζούλι.
Είπα καλημέρα.
Αμέσως με ρώτησε η μια "εσύ τίνος είσαι"?
Μόλις είπα, αρχίσανε και οι δύο μαζί:
"ουυυυ αστραπή να σε βαρέσει, ουουου να γκρεμοτσακιστείς, ουουου λύκος να σε φάει" και άλλα τέτοια.
Εγώ κατατρόμαξα και έφυγα τρέχοντας να πάω στο σπίτι.
Μόλις φτάνω λοιπόν λέω στον πατέρα μου και τον θείο μου:
"πολύ κακούς ανθρώπους έχει αυτό το χωριό"!
-γιατί λέει ο πατέρα μου?
του λέω... είδα 2 γριές με ρώτησαν τίνος είμαι και μόλις τους είπα με αρχίσανε στις κατάρες!
-δηλαδή για πες ακριβώς τι σου είπανε λέι ο πατέρας.
Μόλις τους είπα ήταν η πρώτη φορά που είδα κυριολεκτικά 4 ανθρώπους να πέφτουν στο πάτωμα από τα γέλια.

Μετά μου εξηγήσανε ότι αυτά δεν είναι κατάρες αλλά είναι το έθιμο να λένε τέτοια για να μη σε ματιάσουν! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Δεν το ήξερα αυτό το έθιμο..Στο χωριό μου με είχε ρωτήσει μια γιαγιά κάποτε ...
-Δεν με θυμάσαι -της λέω.
Ο Σπύρος ο συμμαθητής σου από το γυμνάσιο .
Στην αρχή γουρλωσε τα μάτια σαν να έλεγε μέσα της "πως γέρασα έτσι".
Ύστερα γέλασε και μου έδωσε μια χαϊδευτικη σφαλιάρα. :)

• Haha
Reactions: vlad66
Δεν το ήξερα αυτό το έθιμο..Στο χωριό μου με είχε ρωτήσει μια γιαγιά κάποτε ...
-Δεν με θυμάσαι -της λέω.
Ο Σπύρος ο συμμαθητής σου από το γυμνάσιο .
Στην αρχή γουρλωσε τα μάτια σαν να έλεγε μέσα της "πως γέρασα έτσι".
Ύστερα γέλασε και μου έδωσε μια χαϊδευτικη σφαλιάρα. :)
Ήταν πολύ γλυκό αυτό που της είπες!

Είναι Ηπειρώτικο έθιμο (Τζουμέρκα μεριά).
Σου λένε κάτι τέτοια για να μη σε ματιάσουν, "μην τυχόν πάθεις κακό" και τέτοια. :D

Περιττό να σου πω, ότι μόλις μου εξήγησαν μου άρεσε πολύ!

• Like
Είναι εντυπωσιακό πως αυτός ο τοπος δεν κατάφερε εδώ και 50 χρόνια να φτιάξει μια οργανωμένη χώρα με όμορφες πόλεις αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών της ώστε να είναι εξίσου ζηλευτή με άλλες χώρες και πόλεις της Ευρώπης.
Βάζω μόνο 50 χρόνια ξεκινώντας από την περίοδο της μεταπολίτευσης.
50 χρόνια είναι υπέρ αρκετός χρόνος για να γκρεμίσεις και να ξαναχτίσεις ριζικά πόλεις και νοοτροπίες και δεν υπάρχει καμία μα καμία δικαιολογία για την στασιμοτητα μας σε όλους τους τομείς.
Οι ευκαιρίες που χάθηκαν δεν πρόκειται να ξανάρθουν
Πραγματικά απογοητευτικό που αυτή η χώρα δεν μπόρεσε να βρει ανθρώπους που να έχουν όραμα και θέληση για δημιουργία.
Ανδρεα, αν δεν το εκανες ηδη κανε το τωρα: διαβασε ιστορια, οχι την επισημη, απο 100 χρονια πριν την επανασταση του '21 και εν συνεχεια ως σημερα κι εκει θα βρεις πολλες απαντησεις...

Πριν κάτι χρόνια μου ανατέθηκε φωτογράφιση Δήμου της Εύβοιας για τουριστική προβολή.
Οk μέχρι εδώ.
Κόβω τιμολόγιο
Οk μέχρι εδώ.
Για να εισπραχθεί όμως το τιμολόγιο χρειάζεται χαρτί από το ΙΚΑ, ότι δεν απασχολώ υπάλληλο που θα όφειλα να ασφαλίσω.
Οk μέχρι εδώ, τέλος πάντων αφού δεν απασχολούσα υπάλληλο και ήταν τοις πάσι γνωστό.
Εδώ αρχίζουν οι ομορφιές.
Πάω στο ΙΚΑ (κατάστημα στην Αθήνα) γύρω στις 12:00, λέω τέτοια ώρα θα είναι σχετικά χαλαρά.
Με στέλνουν σε έναν άθλιο γκισέ, (έμοιαζε με νεκροτομείο του 19ου αιώνα) ο οποίος ήταν κλειστός....φυσικά...
Μέσα από τον γκισέ ήταν δύο κυρίες και ένας κυρίος και κάθονταν, χάζευαν και συζητούσαν αμέριμνοι...
Φωνάζω, κουνάω χέρια μπάς και.....μετά από λίγη ώρα σηκώνεται η μία ανοίγει το παραθυράκι και με ύφος με ρωτά τι θέλω...
Αφού λέω αυτά που πρέπει έλαβα την αφοπλιστική απάντηση:
-Το συγκεκριμένο γραφείο (γκισέ) λειτουργεί μέχρι τις 10:30πμ...

Αργεί απελπιστικά το πρόγραμμα της SpaceX για άλλους πλανήτες....

Τα πόδια είναι πιο μακριά από τον εγκέφαλο σε σχέση με τα χέρια..Αν δεν με πιστεύεις δες δηλώσεις ποδοσφαιριστών...Δεν είναι να ανοίξουν το στόμα τους.:)

Edit...Τώρα που είπα χέρια..Αν θες να βάζεις κάτω body builders κάνε την προπόνηση που κάνουν οι arm wrestlers...
Βρες ασκήσεις που να γυμνάζουν τον συγκεκριμένο μυ.
Για βάρη μιλάμε πάντα έτσι.
Που είναι ο φίλος μου ο @Skakinen ; :)
Επειδη ειναι πιο μακρυα απο τον εγκεφαλο τα ποδια ,ακριβως γι αυτο ειναι και πιο δυσκολο αθλημα το τοπι.:)
Το τι λενε οι ποδοσφαιριστες δεν μας νοιαζει το πως παιζουν το τοπι μας νοιαζει, οπως και δεν μας νοιαζει τι μπαλα ξερει ενας πολιτικος, φανταζομαι οτι ουτε η μπασκεμπολιστες ειναι τερατα μορφωσης, αφου αφιερωνουν την ζωη τους σε αλλα πραγματα.
Το οτι δεν βλεπεις ποδοσφαιρο δεν σε κανει να ξεχωριζεις απο την πλειοψηφια, αλλα ειναι τα πραγματα που κανεις και πραγματι ξεχωριζεις, και ο Καμυ εβλεπε μπαλα , ο Σαρτρ , ο Σοστακοβιτς, ο Οργουελ, κοκ δεν τους λες καθημερινους..:)
Μα που ειναι αυτη η ωραια φατσουλα που βγαζει γλωσσα και εχει περιπαιχτικα τα χερια στα αυτια. κουνωντας τα δαχτυλα..
Μου θυμησες ιστορια με τον συγκεκριμενο μυ και τα βαρη, οποιος εχει δουλεψει σε διπλωτικη σε τυπογραφειο-βιβλιοδετειο η σε οffset και φορτωνει φυλλα μεγαλο σχημα , εχει τον συγκεκριμενο μυ σαν του ποπαυ, να βγαζει παραγωγη ομως οχι αστεια.
καποτε οταν δουλευα σε βιβλιοδετειο σε διπλωτικη,πηγαινα και γυμναστηριο βαρη ειχα χασει κιλα, 79 κιλα ειχα φτασει 6% λιπος , με εβλεπε ενας 160 κιλα που δουλευε σε οφσετ συναδερφος (ακομα μεγαλυτερο τον συγκεκριμενο μυ, πιο πολυ φορτιο) και μου λεει aids εχεις?
του λεω οχι κανω διατροφη και βαρη μου λεει ελα να βαλουμε χερι ...δεν το πιστευε οτι ημουν ο μονος που τον ειχε κερδισει και σχετικα ευκολα...
Για το δημοσιο τι να πουμε, προσφατα εμαθα σε μια υπηρεσια απο πρωτο χερι οτι υπαρχουν ατομα μονιμοι που πληρωνονται και δεν εμφανιζονται ,η καποιοι εμφανιζονται και εξαφανιζονται και βγαζουν ολοι την δουλεια συμβασιουχοι, ειχα την εντυπωση οτι μετα την κριση αυτα ειχαν εξαληφθει...
Και μπορουν πολυ ευκολα αυτα να εξαληφθουν και να δουλευουν ολα ρολοι , αρκει να υπαρχει βουληση πολιτικη.

Last edited:
  • Like
Επειδη ειναι πιο μακρυα απο τον εγκεφαλο τα ποδια ,ακριβως γι αυτο ειναι και πιο δυσκολο αθλημα το τοπι.:)
Το τι λενε οι ποδοσφαιριστες δεν μας νοιαζει το πως παιζουν το τοπι μας νοιαζει, οπως και δεν μας νοιαζει τι μπαλα ξερει ενας πολιτικος, φανταζομαι οτι ουτε η μπασκεμπολιστες ειναι τερατα μορφωσης, αφου αφιερωνουν την ζωη τους σε αλλα πραγματα.
Το οτι δεν βλεπεις ποδοσφαιρο δεν σε κανει να ξεχωριζεις απο την πλειοψηφια, αλλα ειναι τα πραγματα που κανεις και πραγματι ξεχωριζεις, και ο Καμυ εβλεπε μπαλα , ο Σαρτρ , ο Σοστακοβιτς, ο Οργουελ, κοκ δεν τους λες καθημερινους..:)
Μα που ειναι αυτη η ωραια φατσουλα που βγαζει γλωσσα και εχει περιπαιχτικα τα χερια στα αυτια. κουνωντας τα δαχτυλα..
Μου θυμησες ιστορια με τον συγκεκριμενο μυ και τα βαρη, οποιος εχει δουλεψει σε διπλωτικη σε τυπογραφειο-βιβλιοδετειο η σε οffset και φορτωνει φυλλα μεγαλο σχημα , εχει τον συγκεκριμενο μυ σαν του ποπαυ, να βγαζει παραγωγη ομως οχι αστεια.
καποτε οταν δουλευα σε βιβλιοδετειο σε διπλωτικη,πηγαινα και γυμναστηριο βαρη ειχα χασει κιλα, 79 κιλα ειχα φτασει 6% λιπος , με εβλεπε ενας 160 κιλα που δουλευε σε οφσετ συναδερφος (ακομα μεγαλυτερο τον συγκεκριμενο μυ, πιο πολυ φορτιο) και μου λεει aids εχεις?
του λεω οχι κανω διατροφη και βαρη μου λεει ελα να βαλουμε χερι ...δεν το πιστευε οτι ημουν ο μονος που τον ειχε κερδισει και σχετικα ευκολα...
Δεν είμαι με τον Όργουελ μάτια μου είμαι με τον Χάξλεϋ αν το πάρεις καθαρά οπαδικα... :)
Έχουμε παίξει και τα δύο αθλήματα και μας κέρδισε το μπάσκετ,τι να κάνουμε.
Τώρα για το άλλο,λογικά είχες γυμνασμενο και τραπεζοειδή.
Edit: 160 κιλά λέει..Λολ..Λογικά θα σήκωνε κεφτέδες όλη του τη ζωή.

Last edited:
  • Like
Reactions: FINIX
μια Κυριακή ψαρεύει ένας πολύ φίλος συνάδερφος που είχε ρεπό, παρέα με δημοτικό υπάλληλο μέσα σε βάρκα.
κάποια στιγμή αργά το μεσημέρι κοιτάει το ρολόι του ο δημοτικός υπάλληλος και λέει στον "δικό μου",
-ω ρε μ... πρέπει να κάνω τηλέφωνο!
τον ακούει ο "δικός μου" να λέει μεταξύ άλλων..
-χτύπησες την κάρτα μου;; την υπερωρία μην ξεχάσεις!
ο "δικός μου" που είναι από τους τύπους που δεν γλύφουν κατουρημένες ποδιές, πρέπει να σήκωσε πίεση 200.
-καταλαβαίνεις ρε συ τι γίνεται σε αυτή την χώρα;; (μου λέει μια μέρα)
-σωωωωωωπα.. (του απαντάω)

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις με το παραπάνω .

Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, οι κοινωνίες έχουν μεγάλα αστικά κέντρα και λειτουργούν με κρατικούς κανόνες και ολοκληρωμένους μηχανισμούς εδώ και 200-300 χρόνια.
Στην Γαλλία για παράδειγμα με απλή αίτηση στον δήμο, βρήκα στα αρχεία του στοιχεία για την οικογένειά μου που φτάνουν στο 1600 περίπου.
Εδώ οι περισσότεροι δήμοι ζήτημα να έχουν αρχεία 50 χρόνων.
Σε εμάς μέχρι τον Β παγκόσμιο πόλεμο οι κοινωνία ήταν κυρίως αγροτική.
Οι περισσότεροι ζούσαν σε χωριά με μικρή επαφή με την κρατική οντότητα, σχεδόν πλήρως αποκομένοι.
Αν σε αυτό βάλεις και το γεγονός ότι για αιώνες το "Κράτος" ήταν μισητό (Οθωμανική αυτοκρατορία), καταλαβαίνεις ότι δικαιολογημένα δημιουργείται μια νοοτροπία ανυπακοής και αυτενέργειας.

Σκέψου ότι μετά τον πόλεμο αποκτήσαμε στην ουσία μεγάλα αστικά κέντρα* και ο κόσμος έπρεπε να προσαρμοστεί σε νέους (σύγχρονους) κανόνες.
Σε αυτό οφείλονται και πολλά άλλα φαινόμενα όπως για παράδειγμα "το μέσο". Το μέσο τι είναι?
Είναι η προσπάθεια να βρεις γνωστό προκειμένου να κάνεις την (όποια) δουλειά σου. Στην ουσία είναι προσπάθεια αναπαραγωγής της κοινωνικής δομής του χωριού.
Εκεί έκανες την δουλειά σου με συγγενείς και γνωστούς. Μέτραγε περισσότερο η προσωπική επαφή παρά η ανταγωνιστική διαδικασία που απαιτεί το σύγχρονο αστικό περιβάλλον όπου ο καλύτερος (=σε ποιότητα ή τιμή) παίρνει την δουλειά.
Είναι σαν την δημοκρατία.
Σε εμάς πλέον μετά από πολλές δεκαετίες και πολλές περιπέτειες έχουν γίνει κομμάτι της συνείδησής μας πολλά πράγματα σε βαθμό που να τα θεωρούμε αυτονότητα.
ΠΧ όποιος παίρνει τους περισσότερους ψήφους κυβερνάει.
Μας αρέσει, δεν μας αρέσει αυτός που κέρδισε την Κυριακή, το θεωρούμε (και πολύ σωστά) δεδομένο ότι την Δευτέρα θα κυβερνήσει. Ή για παράδειγμα η ημέρα των εκλογών είναι η πιο ήρεμη και ήσυχη μέρα του χρόνου.
Βλέπεις όμως σε χώρες που το δημοκρατικό πολίτευμα είναι σχετικά νέο, τα πράγματα δεν λειτουργούν τόσο ομαλά. Έχουν φασαρίες, καταφανείς νοθεύσεις κ.λπ.
Είναι φυσικό! Κάποια πράγματα χρειάζονται χρόνο για να αφομοιωθούν από τον άνθρωπο. Δεν αρκεί να είναι απλά αντιληπτά.

*2-3 ήτανε μόνο και αυτό με πολύ χαλαρό ορισμό. Στην ουσία μόνο η Θεσσαλονίκη ήταν αστικό κέντρο με παράδοση αιώνων.

Τα πόδια είναι πιο μακριά από τον εγκέφαλο σε σχέση με τα χέρια..Αν δεν με πιστεύεις δες δηλώσεις ποδοσφαιριστών...Δεν είναι να ανοίξουν το στόμα τους.:)

Edit...Τώρα που είπα χέρια..Αν θες να βάζεις κάτω body builders κάνε την προπόνηση που κάνουν οι arm wrestlers...
Βρες ασκήσεις που να γυμνάζουν τον συγκεκριμένο μυ.
Για βάρη μιλάμε πάντα έτσι.
Που είναι ο φίλος μου ο @Skakinen ; :)
Οι χειροπαλαιστές κάνουν προπόνηση για χειροπάλη οπότε είναι λογικό να υπερτερούν των bodybuilders. Μην ξεχνάμε ότι στόχος του bodybuilder είναι η μυική υπερτροφία σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό σωματικό λίπος και όχι η μέγιστη δύναμη. Οι powerlifters είναι πιο δυνατοί από τους bodybuilders (αλλά με περισσότερο λίπος) διότι προπονούνται για να βελτιώσουν την μέγιστη δύναμη (στις τρεις συγκεκριμένες ασκήσεις προφανώς).

• Like
αλλά ο βασιλιάς των σπορ είναι το ποδόσφαιρο φίλε !!!
άντε βάλε γκολ με εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα στο "γάμμα"
Είναι αδόκιμες τέτοιες συγκρίσεις. Για τον Curry είναι αδύνατον να βάλει φάουλ στο γάμμα από 25 m όσο είναι για τον Ronaldo να βάλει τρίποντο από τα 10 m υπό πίεση αντιπάλου και χρόνου.
Κάθε άθλημα έχει την δυσκολία του και αυτή είναι πάντα μεγαλύτερη για τους αθλητές άλλων αθλημάτων.

Είναι αδόκιμες τέτοιες συγκρίσεις. Για τον Curry είναι αδύνατον να βάλει φάουλ στο γάμμα από 25 m όσο είναι για τον Ronaldo να βάλει τρίποντο από τα 10 m υπό πίεση αντιπάλου και χρόνου.
Κάθε άθλημα έχει την δυσκολία του και αυτή είναι πάντα μεγαλύτερη για τους αθλητές άλλων αθλημάτων.
η σύγκριση είχε σκοπό να αναδείξει το θέαμα, όχι την δυσκολία.
ωραίο να βλέπεις 3ποντο από τα 7,25 ή τα 10 μέτρα.. ασύλληπτο όταν βλέπεις την μπάλα να φεύγει από τα 20-25μ, να περνάει πάνω από το "τοίχος" και να αφήνει άγαλμα ή ανήμπορο σε αντίδραση 2μετρο keeper με μπανάνα πορεία στο γάμμα.
το είχα καταφέρει μια φορά στα νιάτα μου -σε πιο κοντινή απόσταση φυσικά-, νικώντας keeper 1,87.
με χειροκρότησε σαν συμπαίκτης :LOL:

η σύγκριση είχε σκοπό να αναδείξει το θέαμα, όχι την δυσκολία.
Μα και το θέαμα δεν είναι το ίδιο απολαυστικό για όλους :)
Σε κάποιους αρέσει περισσότερο το ποδόσφαιρο, σε άλλους το μπάσκετ, το βόλει, το τέννις κλπ. Ακόμη και το golf ή το curling θα έχουν φανατικούς θεατές.

OIP.obZSc7b8tv0D_WkRC3pKvQHaE8

• Haha
Reactions: vlad66
Ιδού....https://www.protothema.gr/greece/article/1164661/asuneiditos-odigos-ekleise-raba-anapiron/#Comments

Δεν είναι θέμα μόνο παιδείας. Εδώ (Νέα Υόρκη) παρόμοια συμπεριφορά βλέπω που κ που (μάντεψε που) στην Αστόρια με τους ελληναραδες να διπλοπαρκάρουν μπροστά από μαγαζιά εμποδίζοντας την κυκλοφορία. Όταν πρωτοήρθα, είδα κ καφάσια μπροστά από μαγαζί να κρατάνε θέση στάθμευσης.

Όλα είναι θέμα αστυνόμευσης. Αλλιώς έρχεται η αυτοδικία. Στο Μανχάταν που είναι συνεχόμενη, δεν βλέπεις τέτοια πράγματα.

Όταν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λιγάκι κ τον συμπολίτη μας, μόνο τότε θα γίνει κ η καθημερινότητα μας λίγο καλύτερη

Πριν χρόνια ένας γνωστός μου βρήκε δουλειά και μετακόμισε στην Ολλανδία. Του λέγανε όλοι πόσο τυπικοί είναι οι Ολλανδοί, μα τη δεύτερη μέρα βλέπει σε έναν πεζόδρομο παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
- Σιγά μωρέ, σαν κι εμάς είναι.
Κοιτάει λιγο καλύτερα, και τι είχε μέσα στον πεζόδρομο; Ελληνική ταβέρνα!

Το #not δίπλα στην πρόταση φαντάζομαι το είδες.
Πριν από αρκετούς μήνες πήρα την απόφαση να φύγω από Αθήνα..Αν ήμουν νεότερος θα έφευγα από τη χώρα αφήνοντας ας πίσω για πάντα αυτούς που πέφτουν από τα σύννεφα κάθε φορά..Δουλεύω από τα 9 μου (από ένα σημείο και μετά σαν το σκυλί, κακώς όπως αποδείχτηκε) και δεν γινόταν να κάνω αλλιώς γιατί στα 8 μου έχασα τον πατέρα μου σε ατύχημα...Βασιλάκης Καΐλας η φάση..
Στην αρχή ζύγιζα σύκα ,ύστερα ξεφόρτωνα κοντέινερ με ελιές και πατάτες,σερβιτόρος σε κάθε λογής μαγαζί,έμαθα να βάζω πλακάκια και έφτιαχνα λάσπη σε μπετονιερες,δούλεψα αρκετά χρόνια σε φωτογραφείο και τα τελευταία 20 χρόνια σε περίπτερο,τα δέκα τελευταία 9 με 6 το πρωί..Να σε πληροφορήσω ότι ο μοναδικός εργοδότης που ήταν συνεπής ήταν αυτός με το φωτογραφείο..Όλοι οι υπόλοιποι κοιτούσαν να με ρίξουν..Από ένσημα μέχρι μεροκάματο...Στο περίπτερο υπήρξαν φορές που έιχα να πάρω ρεπό (ρεπό) ένα τετράμηνο...Σε κεντρικότατο σημείο με τρέξιμο της αρκούδας..
Στη μέχρι τώρα πορεία μου δεν συνάντησα ούτε μια φορά τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς..Έπρεπε να γίνω ρουφιάνος για να βρω το δίκιο μου και αν γινομουν τέτοιος θα έχανα τη δουλειά μου..Τόσο απλά.
Η γυναίκα μου τα ίδια... Δουλεύει σε ασφαλιστικές από μικρή..Κάποιος μεσίτης της είπε πριν από καιρό ότι είναι ανάμεσα στους 4 καλύτερους στην Ελλάδα στο αντικείμενο της..Και όμως..Όλα τα χρόνια έτρεχε από εταιρεία σε εταιρεία...Ο τελευταίος την απέλυσε γιατί δεν συνεργαζόταν στις απατεωνιές που ήθελε να κάνει..Ούτε καν την κοίταξε στα μάτια όταν της το ξεφουρνιζε..Είναι και άλλα πολλά που θέλω να γράψω..Δεν έχω το κουράγιο όμως και δεν θέλω να τα σκέφτομαι..
Για ένα πράγμα όμως είμαι υπερήφανος..Που δεν έμαθα να γλείφω κανέναν τους για να κάνω τη δουλειά μου..Περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και όπου μας βγάλει.
Φίλε μου καλησπέρα, με λυπούν όσα γράφεις γιατί είναι αληθινά!
Προσωπικά έγινα μεσίτης και είχα επιτυχία και διακρίσεις. Παραιτήθηκα όμως από την εταιρεία που δούλευα για συναφείς λόγους και από διαφορετική ηθική αντίληψη…
Κάναμε ένα βήμα λοιπόν με τη συνεργάτιδα μου και ανοίξαμε το δικό μας πλέον γραφείο που διατηρούμε με κάθε χρόνο σταθερά όλο και πιο ανοδική πορεία. Η δε οργάνωσης μας από όλες τις πλευρές είναι κορυφαία. Πέραν αυτού, έχουμε αυστηρότατα κριτήρια όσον αφορά συμπεριφορές και χαρακτήρα καταφέρνοντας έτσι να λειτουργούμε όχι μόνο σε ένα υγειές περιβάλλον, αλλά και ευχάριστο σαν μία αγαπημένη και υποστηρικτική οικογένεια που μεγαλώνει όχι στο όνομα μόνο του συμφέροντος. Αν σε ενδιαφέρει μίλα με την σύζυγο και ελάτε να μας γνωρίσετε. Τα συμπεράσματα θα τα αφήσω αποκλειστικά δε εσάς μετά την γνωριμία που θα χαρώ να έχουμε ανεξαρτήτως συνεργασίας.
Στείλε μήνυμα και καλή συνέχεια 👍

Status
Not open for further replies.