Δεν ενδιαφέρει τους ασυμμάζευτους...

Νότης

AVClub Enthusiast
14 October 2009
755
Αιγάλεω
Υπήρχε ένα προγραμματάκι που είχε φτιάξει ο αδελφός μου κατά παραγγελία, αλλά τώρα θεωρείται παρωχημένο. Μιλάω βέβαια για την οργάνωση της δισκοθήκης σε μια αξιοπρεπή βάση δεδομένων. Μου σύστησαν λοιπόν το "Calibre" και με βάλανε σε μπελάδες...
Επιτέλους τελείωσα! Πρώτα είχε σειρά η βιβλιοθήκη μου που μου πήρε κάνα τρίμηνο και αφού τελείωσα, καταπιάστηκα με την δισκοθήκη. Πρίν μερικές μέρες ξεμπέρδεψα και μ' αυτήν αλλά με έναν καρπό παράλυτο.
Με λίγα λόγια, το πρόγραμμα αυτό είναι για e-books αλλά μπορείς να βάλεις τα δικά σου πεδία και να το διαμορφώσεις όπως θέλεις. Επίσης παίρνει φωτογραφίες και έχεις τη δυνατότητα να πάρεις όσες βιβλιοθήκες θέλεις. Αν υπάρχει ήδη μια βάση δεδομένων, τότε κάνεις αντιγραφή - επικόλληση και η δουλειά γίνεται σχετικά γρήγορα (λέμε τώρα).:BDBDG54:

Η δισκοθήκη

Η βιβλιοθήκη

Εχω πελαγωσει και λιγο πανικοβληθει...

Για να εξηγησω λιγο...οταν σε ενα νημα μιλουσαμε για καθαρισμο δισκων (βινυλιων) και με ρωτησε ο Κωστας Ζαγγογιαννης ποσους εχω ειχα πει πανω απο 600.
Τις προαλλες ηρθε ενας φιλος (που εχει πανω απο μια χιλιαδα δισκους) και μου ειπε τρελος εισαι ; Εχεις πανω απο 2000. και για να μου το αποδιξει αρχισε να μετραει μια καζα δισκοθηκης (απο αυτες των Ικεα) και βρηκε 85. Μετα μου λεει μετρα επι τις καζες που εχεις γεματες συν αυτους που ειναι εκτος γιατι δεν χωρανε.

Με λιγα λογια εχω χασει τελειως το μετρημα. Και οταν αρχιζω να τους καταγραφω στο κομπιουτερ πρεπει να παρει μερες, οποτε ακουω και δισκους και οχι μονο εγω, που μπορει να τοποηετηθουν αλλου και μπορει να τους ξαναγραψω η να τους πηδηξω..γινεται χαμος.

Θα ηθελα ενα προγραμμα που με ενα κλικ να τους βαζει σε μια σειρα...παραδειγμα αλφαβητικη. Με ενα αλλο κλικ κατα ειδος. Αμα βαλεις τον ιδιο να σου κανει σημα οτι υπαρχει ηδη...

Υπαρχει ενα τετοιο προγραμμα ; Και αν γινεται και freeware ????

Αυτο που βλεπω απο πανω το calibre τους βαζει με την σειρα τοποθετησης μονο ;

Το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις στη φάση αυτή είναι να οργανώσεις μια βάση δεδομένων στο Excel που μπορείς πανεύκολα να αναζητάς και να ταξινομείς με οποιοδήποτε πεδίο. Τώρα η οποιαδήποτε μελλοντική σου εφαρμογή, που σέβεται τον εαυτό της και το χρήστη, επιβάλλεται να έχει διαδικασία εισαγωγής από excel ή από κείμενο διαχωρισμένο με στάσεις ή κόμματα (tab delimited/comma separated), για να την τροφοδοτήσεις με δεδομένα. Όλα αυτά που κυκλοφορούν και μάλιστα ελεύθερα, κατά τη γνώμη μου, έχουν εγγενείς περιορισμούς, διότι το κομμάτι που σ' ενδιαφέρει δεν είναι η κύρια δουλειά τους ή είναι τόσο αντιαισθητικές ή μη λειτουργικές που μετά από λίγο τις εγκαταλείπεις. Μην τρελαίνεσαι, 'εξελάκι' και βλέπεις!

Oπως λες αυτα που κυκλοφορουν ελευθερα δεν επικεντρωνονται στο κομματι που μ'ενδιαφερει, οποτε διαφορα αχρηστα και εξ αυτου πολυπλοκα.

Θα βαλλω Εξελ.

Ευχαριστω Grio.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης ο φιλος μου ειπε οτι πρεπει να εχω και ενα αρχειο για την ασφαλιστικη εταιρια ( χτυπα ξυλο) και εχω ψιλοφρικαρει....