Δεν ηρθε η Ανοιξη ακομη ?

Να τολμήσω και εγώ μία f5.6 1/200 iso200 +0.7 :

Παιδιά ότι λάθη δείτε επισημάνετέ τα , ακόμη και αν είναι όλα λάθος .

Attachments

• IMGP0004.jpg
    IMGP0004.jpg
    69.1 KB · Views: 56
Δεν ήξερα πού να τη βάλω και την έβαλα εδώ.. :)

DSC_0027.jpg

Re: Απάντηση: Δεν ηρθε η Ανοιξη ακομη ?

Παίρνω το θάρρος:

Το διάφραγμα στο 5.6 δεν δίνει αρκετό βάθος πεδίου (DOF). Σε φωτογραφία τοπίου χρησιμοποιούμε συνήθως f8-f11, f16 αν έχει ήλιοφάνεια.Σε πολλές περιπτώσεις θέλει τρίποδο.

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία, λειπει το "θέμα". Κάτι που θα τραβήξει το μάτι και θα αποτελέσει τη δύναμη της εικόνας.Η συγκεκριμένη φωτογραφία προσφέρεται για ταξίδι του ματιού στο άπειρο, με κάτι σαν αναφορά στο foreground, δηλ. στο μπροστινό μέρος της φωτογραφίας.

Ο στόχος θα πρέπει να είναι να δείχνει η φωτογραφία όσο το δυνατόν περισσότερα χρώματα

Η κριτική γίνεται με στόχο να βελτιωθείς και όχι να αποθαρυνθείς. Άλλωστε, βρίσκεσαι σε καλό δρόμο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν ηρθε η Ανοιξη ακομη ?

Το διάφραγμα στο 5.6 δεν δίνει αρκετό βάθος πεδίου (DOF). Σε φωτογραφία τοπίου χρησιμοποιούμε συνήθως f8-f11, f16 αν έχει ήλιοφάνεια.Σε πολλές περιπτώσεις θέλει τρίποδο.

Μεγάλο νούμερο = μικρό άνοιγμα = μικρότερο βάθος πεδίου , έτσι νόμιζα αλλά από τα λεγόμενά σου μάλλον κατάλαβα ανάποδα την τελευταία εξίσωση .
400 σελίδες σε 10 μέρες μου έκατσαν πολλές τελικά .

Ο στόχος θα πρέπει να είναι να δείχνει η φωτογραφία όσο το δυνατόν περισσότερα χρώματα

Έχεις δίκιο , είπα μήπως ο βράχος αλλά δεν .

Η κριτική γίνεται με στόχο να βελτιωθείς και όχι να αποθαρυνθείς. Άλλωστε, βρίσκεσαι σε καλό δρόμο

" Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό "

Αλίμονο φίλε μου , για αυτό και την ανέβασα άλλωστε , για να μάθω μέσα από καλύτερους όπως είσαστε εσείς .

Last edited:
Το καλύτεροι είναι σχετικό. Ίσως κάποιοι που ασχολούνται για περισσότερο χρόνο από σένα...

Το διάβασμα καλό, ο πειραματισμός καλύτερος

Αν πήγαινες πιο κοντά στο βράχο και φαινόνταν τα βουνά πίσω, (backround) ίσως ήταν καλύτερη

Θα συμφωνήσω με τον Ncups, ο βράχος έπρεπε να μην πιάνει το μισό κάδρο αλλά ενα μικρό κομμάτι για να λειτουργήσει ως αναφορά οχι ως εμπόδιο. Στο βάθος έχεις θέμα με το πράσινο-ανοιξιάτικο πεδίο και πιό πέρα τις κλιμακούμενες παραλληλες διαβαθμίσεις απο τις ορεογραμμές.

Μια ερώτηση ... απο πού σου προέκυψαν τα "πορφυρά" χρώμματα στα σύννεφα ??. Τα βρίσκω αφύσικα.

Εκανα μια προσπάθεια να δώσω ζωντάνια και σχετικά φυσικά χρώματα ..

attachment.php

και με exif που δείχνει όλες τις ρυθμίσεις στο AdobeCameraRaw. Εγιναν και κάποιες διορθώσεις στο κανονικό φωτοσοπ (curves, local contrast, sharpness, ) που δεν φαίνονται. Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος να φαίνονται και αυτές στο exif ??.

Θα χρειαστείς τα exiftool-exiftoolgui για να τα δείς.

http://freeweb.siol.net/hrastni3/foto/exif/exiftoolgui.htm

http://www.sno.phy.queensu.ca/~phil/exiftool/exiftool-8.13.zip

Γενικά οταν ανεβάζουμε φωτος για κριτικη οσο πιό πλήρες το exif τόσο καλύτερα.

Attachments

• IMGP0004 copy.jpg
    IMGP0004 copy.jpg
    183 KB · Views: 74
Last edited:

Μια ερώτηση ... απο πού σου προέκυψαν τα "πορφυρά" χρώμματα στα σύννεφα ??. Τα βρίσκω αφύσικα.
.

Δεν πείραξα τίποτε στο αρχείο , είχε όμως κάτι παράξενο ο καιρός και γενικά η φωτεινότητα της ημέρας και σκέφτηκα να βγάλω μια φωτογραφία .

Εκανα μια προσπάθεια να δώσω ζωντάνια και σχετικά φυσικά χρώματα ..

.

Πραγματικά πιο φυσικά φαίνονται τα χρώματα στη φωτό που παραθέτεις , αλλά δεν είναι αυτό που είδα .
Επίσης είχε φωτεινότητα αλλά χωρίς καθόλου ήλιο , ενώ στην επεξεργασμένη φαίνεται στο βάθος και αριστερά ελαφρά ηλιοφάνεια .

Την φωτό την τράβηξα λίγη ώρα πριν αρχίσει να χιονίζει , για να καταλάβετε πόσο βαρύς ήταν ο ουρανός και όμως είχε φωτεινότητα λες και ήταν απλά ένα λεπτό στρώμα από σύννεφα .
Ίσως να είχα το WB στο custom όπως το είχα ρυθμίσει για φωτογράφιση μέσα στο σπίτι .
Δεν έχω και την αρχική για να το δω , αφού με τόσες δοκιμές έπρεπε να κάνω και άλλες τόσες διαγραφές .

Θα χρειαστείς τα exiftool-exiftoolgui για να τα δείς.
.

Μόλις τα κατέβασα και θα τα δοκιμάσω το βράδυ , σε ευχαριστώ .

Μου το ξεφτιλισατε το θρεντ, αλλα χαλαλι. Τουλαχιστον κατι μαθαμε...

Ο τίτλος παρακινεί για ανοιξιάτικες φωτογραφίες με θέμα την φύση αυτή την εποχή .

Ξαναδιαβάζοντας το πρώτο ποστ όμως , ναι , έχεις δίκιο , αναφέρεσαι στο πως είναι το χωριό σου αυτή την εποχή .

Χίλια συγγνώμη φίλε μου .

Εκανα μια προσπάθεια να δώσω ζωντάνια και σχετικά φυσικά χρώματα .

@ Λιακο ωραια την εκανες...

@ Ντινο, εσυ εκανες καποια επεξεργασια η ειναι απ ευθειας απο τη μηχανη?

@ Ντινο, εσυ εκανες καποια επεξεργασια η ειναι απ ευθειας απο τη μηχανη?

Τίποτα απολύτως , όπως έγραψα και πιο πάνω είχε παράξενα χρώματα (που φυσικά δεν κατάφερα να καταγράψω) εκείνη την στιγμή η ατμόσφαιρα , για αυτό και έβγαλα την φωτογραφία .

Άνοιξη... ποιά άνοιξη;;; ΤΟ Σκ στο Νευροκόπι το μόνο πράσινο ήταν το χορτάρι, δεν υπήρχε ούτε ένα λουλούδι.

Στη Φλώρινα έχει τώρα 20 πόντους χιόνι και θα χιονίζει μέχρι την Πέμπτη.

Περα βρεχει...

@ Ηλια, καμια επεξεργασια, κατευθειαν οτι τραβηξε η G7