δεν μπορώ να κάνω σύνδεση με το ρουτερ μου.....

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Γεια σας!
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και όταν οι γνώσεις μου στους υπολογιστές είναι περιορισμένες και ξέρω λίγα Αγγλικά, αυτομάτως το πρόβλημα γίνετε τεράστιο….:BDBDG54::furious3:
Πριν από αρκετές μέρες έκανα αίτηση στην Τελλας για ιντερνετ. (έτρεχε μια προσφορά στο ιντερνετ και την πήρα) για να έχω ιντερνετ και στο σπίτι μιας και ο γιος μου όλο μου μουρμούριζε για να βάλω ιντερνετ…..
Μου φέρανε το ρουτερ, (μένω Χαλκίδα) μου δώσανε το κωδικό και επειδή ο υπολογιστής ήταν μακριά από την πρίζα του τηλεφώνου, και είχα ακούσει ότι το καλώδιο τηλεφώνου δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο για το ρουτερ, αγόρασα ένα καλώδιο 10 μέτρα εθερνετ για να το συνδέσω στον υπολογιστή. Ακολούθησα τις οδηγίες, πήρα τηλέφωνο και την τεχνική υποστήριξη της Τελλας αλλά….τίποτα!!!! κατά αρχήν μου είπαν να μπω στον exploren και να πατήσω το 62.169.194……..αλλά δεν μου κανει τίποτα. Αργεί πολύ να τρέξει ο exploren και όταν τελειώσει μου βράζει μήνυμα ότι «αδύνατη σύνδεση» ο εξυπηρετητής δεν ανταποκρίνεται κλπ….. ΟΛΑ ΤΑ λαμπάκια του ρουτερ είναι ανάμενα, (αυτά που πρέπει να είναι, έτσι μου είπαν και στην Τελλάς) όμως δεν μπορώ να μπω στο ρουτερ να δώσω τον κωδικό και μετά να μπω……
Πήγαν τον υπολογιστή στην δουλειά μου…..με το που έβαλα το καλώδιο του εσερνετ στην υποδοχή ….αμέσως μπήκα στο ιντερνετ!!!!
Έχω τα XP και τα 7 αρια στον υπολογιστή και στα δυο είχα σύνδεση με τον ιντερνετ….
Τι φταίει;;;; τι να κανω;;;; χθες τους πήρα τηλ από τις 9.30 το βράδυ μέχρι τις 11.00 που μετά έκλεισε η τεχνική υποστήριξη και δεν έκανα τίποτα….
Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα μου, απλά τα αναφέρω αναλυτικά μήπως καταλάβετε τι φταίει. Τι να κανω;;; δεν έχω ΚΑΝΕΝΑΝ που να ξέρει από αυτά. Όλοι είναι τελείως ανίδεοι και μόνο το «εντερ» ξέρουν να πατάνε!!!!! Τι να κανω;;;; κάποια βοήθεια γιατί έχω πελαγώσει και έχω αγχωθεί!!!!!!!!:furious3::furious3:

Έχω αγγλικά XP μπροστά μου οπότε στα λέω στα αγγλικά:

Πήγαινε στο start, επέλεξε "run", γράφεις cmd και πατάς το enter.
Ή αλλίως πήγαινε στο start, επιλέγεις all programs, επιλέγεις accessories, επιλέγεις command prompt.
Σε αυτό που θα σου ανοίξει γράφεις: ipconfig /all
και το ποστάρεις εδώ

ευχαριστώ που μου απαντησες αλλά ....τα Αγγλικά μου είναι τόσο λίγα....και το "run" δεν ξερω τι συμενει..... και οταν το βρω και γράψω το ipconfig /all
τι συμένει θα το "ποστάρεις εδώ";;;;;; συγμώμη για τις "Γελοίες " ερωτησεις μου αλλά .......ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!!

Κανένα πρόβλημα, όλοι ξεκινήσαμε από το 0.

Λοιπόν τα windows XP έχουν μία επιλογή που λέγεται "Start" ή "Έναρξη".
Επιλέγεις και μετά επιλέγεις "all programs" ή "όλα τα προγράμματα".
Μετά επιλέγεις "Accessories" ή "βοηθήματα".
Εκεί επιλέγεις το command prompt, έχει δίπλα του μία εικονούλα μαύρη που γράφει με άσπρα γράμματα "c:/".
Θα σου ανοίξει ένα μαύρο παράθυρο με μια παυλίτσα να αναβοσβήνει.
Εκεί μέσα γράφεις ipconfig /all
Πατάς το enter και αυτά που θα σου βγάλει τα γράφεις εδώ να τα δούμε και εμείς.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ φίλε για τις αναλυτικές οδηγιες..... τωρα ομως ειμαι στην δουλειά και θα παω στο σπιτι μου κατα τις 3.30 (εκει εχω το προβλημα) και κατα το απογευμα θα σας απαντήσω!!!
αξιξει να σας αναφερω οτι Το Φιλτρακι το έχω βάλει….
Μου έχουν δώσει το ρουτερ GENNET S.A OXYGEN ROYTER

Να πω κάτι δεν ξέρω αν είναι χαζό!!!!!! Επειδή έχω πελαγώσει, άμα πάρω το ρουτερ και το πάω σε ένα τεχνικό μαζί με τον υπολογιστή, θα μπορέσει να μου το φταίξει εκεί;;;; ξέρω ότι είναι σχετικά εύκολο για αυτούς και δεν θα μου πάρει πολλά λεφτά ….θα γίνει η δουλειά μου;;;;;;

μου εδωσαν το νουμερο.....62.169.194.43 και εντερ! αλλά δεν ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ!!!!!!

νομίζω ότι το 62.169.194.43 είναι η εξωτερική διεύθυνση που μάλλον παίρνει το router.
Η διεύθυνση του υπολογιστή για να επικοινωνήσει με το ρουτερ πρέπει να είναι η 192.168.1.254.

η διεύθυνση 62.169...... είναι η σελίδα της tellas (go.tellas.gr) που θα εισαγάγεις το activation id που σου έδωσαν
η 192.168.1.254 είναι η διεύθυνση του router σου , εκεί (μεταξύ άλλων) βλέπεις αν έχεις σύνδεση (πράσινο)
και επίσης έχει την επιλογή ενεργοποίησή της υπηρεσίας

π.χ
attachment.php

μπες πρώτα στο router , να δεις αν έχεις σύνδεση γιατί αν όχι... ίσως είναι φυσιολογικό που δεν μπορείς να μπεις στην 62.169......

Last edited:
κατα αρχήν ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ για τις απαντησεις σας......
ομως γιατί μου έδωσαν άλλο νούμερο;;;;;;
το μεσημερι να παω να βάλω αυτο το νούμερο που μου δώσατε εσείς;;; και να δουμε τι θα βγει;;;;;
εχω ΠΕΛΑΓΩΣΕΙ, δεν ξερω καλά απο συνδέσεις και υπολογιστες και (ασχετο στο σπιτι μου επικτατει χαμός γιατί προχθές εριξα ενα τοιχο μονος μου και φυσικά μονος μου θα σοβαντισω τα μερεμετια.....) (περιοριμένα οικονομικά, και επειδη "πιάνουν" τα χερια μου τα κάνω μόνος μου....!!!) και γενικά τρεχω και δεν φτάνω!!!!
το μεσημέρι θα βαλω αυτά τα νούμερα και....ο θεός, βοηθός!!!!!

Μια απλή και μικρή ερώτηση θελω να σας κανω πριν πάω στο σπίτι μου για να κανω τις συνδέσεις….
Αγόρασα από διπλά από την δουλειά μου ένα φιλτρακι αυτό που το βάζουμε;;;; δηλαδή με πια σειρά τα τοποθετούμε;;;;;;;

το καλώδιο που έχει φίλτρο μπαίνει στη πρίζα που έχεις το τηλέφωνο και το καλώδιο της τηλεφωνικής συσκευής σου στην υποδοχή του φίλτρου

Re: Απάντηση: δεν μπορώ να κάνω σύνδεση με το ρουτερ μου.....

Μια απλή και μικρή ερώτηση θελω να σας κανω πριν πάω στο σπίτι μου για να κανω τις συνδέσεις….
Αγόρασα από διπλά από την δουλειά μου ένα φιλτρακι αυτό που το βάζουμε;;;; δηλαδή με πια σειρά τα τοποθετούμε;;;;;;;

Κανονικά το φιλτράκι θα έπρεπε να περιλαμβάνονταν στο πακέτο που πήρες. (Μαζί με τη συσκευή modem / router).
Συνδέεις με τηλεφωνικό καλώδιο, τη πρίζα τηλεφώνου (στον τοίχο) με το φιλτρο.
Στην άλλη πλευρά του φίλτρου, έχει 2 υποδοχές. Η μία πρέπει να λέει ADSL (ή MODEM) και η άλλη TEL.
Συνδέεις με τηλεφωνικό καλώδιο την υποδοχή ADSL (ή MODEM) του φίλτρου με τη συσκευή Modem/Router που σου έδωσαν.
Άν εκεί έχεις και τηλέφωνο, συνδέεις και την υποδοχή TEL (πάλι με τηλεφωνικό καλώδιο) με τη συσκευή τηλεφώνου.
Στη συνέχεια, σύνδεσε τη συσκευή Modem / Router με τον υπολογιστή, με το καλώδιο δικτύου (τα βύσματα μοιάζουν με τα τηλεφωνικά, αλλά είναι μεγαλύτερα και το καλώδιο πιό παχύ).
Μετά άνοιξε τον υπολογιστή και ακολούθησε τις οδηγίες του φυλλαδίου (που λογικά συνοδεύει το πακέτο).

Τελικά μετά από πολύ κόπο και ….ιδρώτα το κατάφερα!!!! Ευχαριστώ ΘΕΡΜΑ που με βοηθήσατε. Τελικά έβαλα αυτήν την διεύθυνση 192.168.1.254 και μπήκα μεσα στο ρουτερ!!!!! Έβαλα τον κωδικό που μου είχαν στείλει στο κινητό μου και ακολούθησα με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες και το …..ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!!! μετά πήρα τηλέφωνο την Τελλας σαν να μην συμβαίνει τίποτα (μου είχαν περάσει τα νεύρα μου….) γιατί έτσι έλεγαν οι οδηγίες να επικοινωνήσω με την Τελλας και κάτι έκαναν εκεί…..και τελείωσα!!!!!!
Ευχαριστώ θερμά πάντως…….