Δεν μπορώ να καταλήξω σε HD δέκτη

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
898
Οι υποψήφιοι είναι:

Spiderbox 9000HD
Axbox Elite
Mvision 300

Δεν ξέρω αν υπάρχει και κάποιος άλλος που δεν τον έχω βάλει στην λίστα.Budget 300 Ευρώ.

Στην αρχή σκεφτόμουν να είναι και combo για digea αλλά μάλλον το αφήνω αυτό γιατί έτσι αυξάνονται οι ώρες χρήσης του δέκτη.

Ευχαριστώ

Πρόσθεσε και τον HD330 net combo... στα 240

Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα αν αυξάνονται οι ώρες χρήσης του δέκτη...

Και βέβαια εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις με το δέκτη.

ο Azbox είναι σε άλλη κατηγορία από τους άλλους δύο δέκτες....

Απάντηση: Re: Δεν μπορώ να καταλήξω σε HD δέκτη

ο Azbox είναι σε άλλη κατηγορία από τους άλλους δύο δέκτες....

Δηλ. να υποθέσω πώς για 50 ευρώ παραπάνω αξίζει ο Azbox ?

Όσο για την χρήση νομίζω θα είναι άδικο να χρησιμοποιώ τον δέκτη πολλές ώρες καθημερινά για digea και 1-2 ώρες για δορυφορικά.

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις τι κάνει ο καθένας από τους δέκτες που έχεις επιλέξει (υπάρχουν παρουσιάσεις και για τους τρεις) και σύμφωνα με τις ανάγκες σου να προχωρήσεις στην αγορά που θέλεις να κάνεις...

ο hd300net έχει 200 (νομίζω) ο combo 240 , ο spider νομίζω 260 ....

Οι υποψήφιοι είναι:

Spiderbox 9000HD
Axbox Elite
Mvision 300

Δεν ξέρω αν υπάρχει και κάποιος άλλος που δεν τον έχω βάλει στην λίστα.Budget 300 Ευρώ.

Στην αρχή σκεφτόμουν να είναι και combo για digea αλλά μάλλον το αφήνω αυτό γιατί έτσι αυξάνονται οι ώρες χρήσης του δέκτη.

Ευχαριστώ

230 Ε περίπου με τα μεταφορικά από εδώ http://69.46.27.82/~alsatoff/shop/i...shop.browse&category_id=140&Itemid=1&Itemid=1
Και 260 από το Ελληνικό κατάστημα σύμφωνα με το περιοδικό Digital Satellite TV

Για να βοηθήσω λίγο

Ο ΑΖΒΟΧ έχει την μοναδική ικανότητα να αποδικοποιοει 4 2 2 Feeds αλλά δεν έχει δυνατότητα Blind search
O Spiderbox 9000 hd έχει δυνατότητα Blind search αλλά δεν βλέπει δεν αποδικοποιεει 4 2 2 feeds
O azbox είναι ποιο δύσκολος δέκτης καθότι έχει και lynux καθώς και διάφορα κόλπα με ψάξιμο
O spiderbox είναι ποιο απλός δέκτης χωρίς πολλά πολλά αλλά με ιδιαίτερες δυνατότητες δυκτιοσης

Η εικόνα του spiderbox στα sd κανάλια είναι καλύτερη λιγάκι από του azbox ενώ στα hd είναι εξίσου καλή και για τους δυο

Ο αzbox την δυνατότητα να μπαίνει και στο Youtube δηλαδή να βλέπεις από την τηλεόραση σου στον spiderbox το ξεχνάς

Ο spiderbox είναι πολύ γρήγορος δέκτης με το τηλεκοντρόλ ο αζβοχ είναι αργός
Και οι δυο είναι media player αλλά ο azbox παρά είναι και με ποιο πολλές δυνατότητες
Εγγραφή κάνουν και οι δυο σε σκληρο δισκο

Για mvision δεν γνωριζω

230 Ε περίπου με τα μεταφορικά από εδώ http://69.46.27.82/~alsatoff/shop/i...shop.browse&category_id=140&Itemid=1&Itemid=1
Και 260 από το Ελληνικό κατάστημα σύμφωνα με το περιοδικό Digital Satellite TV

Για να βοηθήσω λίγο

Ο ΑΖΒΟΧ έχει την μοναδική ικανότητα να αποδικοποιοει 4 2 2 Feeds αλλά δεν έχει δυνατότητα Blind search
Έχει δυνατότητα Blind scan αλλά μέσω software (που σημαίνει οτι είναι αργό....)
O Spiderbox 9000 hd έχει δυνατότητα Blind search αλλά δεν βλέπει δεν αποδικοποιεει 4 2 2 feeds
O azbox είναι ποιο δύσκολος δέκτης καθότι έχει και lynux καθώς και διάφορα κόλπα με ψάξιμο
Για κάνε το πιο λιανά αυτό ... Τί εννοείς όταν λές "κόλπα με ψάξιμο" ?
O spiderbox είναι ποιο απλός δέκτης χωρίς πολλά πολλά αλλά με ιδιαίτερες δυνατότητες δυκτιοσης
Τί εννοείς όταν λες "ιδιαίτερες δυνατότητες" ?
Η εικόνα του spiderbox στα sd κανάλια είναι καλύτερη λιγάκι από του azbox ενώ στα hd είναι εξίσου καλή και για τους δυο

Ο αzbox την δυνατότητα να μπαίνει και στο Youtube δηλαδή να βλέπεις από την τηλεόραση σου στον spiderbox το ξεχνάς

Ο spiderbox είναι πολύ γρήγορος δέκτης με το τηλεκοντρόλ ο αζβοχ είναι αργός
Και οι δυο είναι media player αλλά ο azbox παρά είναι και με ποιο πολλές δυνατότητες
Εγγραφή κάνουν και οι δυο σε σκληρο δισκο

Για mvision δεν γνωριζω

Μπορείς να μου δώσεις απαντήσεις επειδή δεν γνωρίζω ?

Μπορείς να μου δώσεις απαντήσεις επειδή δεν γνωρίζω ?

εχει βγει ενα softtware για αζβοχ και blind scan αλλα αστο καλυτερα θα το ελεγα ειναι μια προσπαθεια και μεχρι εκει

κολπα συμπεριλαμβανοντε παρα πολλα αλλα καλυτερα να ρωτησεις τους χρηστες του δεκτη στην καταληλη ενοτητα περιλαμβανοντε και θεματα δικτιοσης σε server και αλλα

ιδιαιτερες δυνατοτητες εχει ο spiderbox πολυ περισσοτερες απο οποινδηποτε δεκτη μεχρι στιγμης οχι μονο απο τον azbox αλλα και απο αλλους πλεον
βεβαια καλυτερα να μην το συζητησουμε

αν θες παρε το θεμα απο την αρχη και ισος βγαλεις καποια συμπερασματα

@Βασίλης 07
Καλό θα ήταν να μας εξηγήσεις με ποιά κριτήρια κατέληξες σε αυτούς τους 3 δέκτες. Διάβασες κάτι παραπάνω ? Συμβουλές φίλων ? Διαίσθηση ?
Καλό θα ήταν επίσης να πείς εάν έχεις και κάποια "προαπαιτούμενα". Θέλεις δλδ να είναι ΚΑΙ media player πχ ?
Επίσης πες μας και για την βασική ερώτηση. ΠΟΣΑ δίνεις ? (Το είδα το 300. ΔΕΝ πάει ποιό πάνω, έτσι ?)
Καλό είναι επίσης να πείς εάν έχεις κατασταλάξει σε κάποιο/κάποια πράγματα όσον αφορά το τι θέλεις από τον δέκτη. Οχι δλδ να προτείνουμε κάτι και εσύ μετά να λες "...ναι, αλλά matroskes παίζει ?..."
Γενικότερα δώσε μας ένα πλαίσιο ώστε να σε συμβουλέψουμε καλύτερα.

Σίμος

@Βασίλης 07
Καλό θα ήταν να μας εξηγήσεις με ποιά κριτήρια κατέληξες σε αυτούς τους 3 δέκτες. Διάβασες κάτι παραπάνω ? Συμβουλές φίλων ? Διαίσθηση ?
Καλό θα ήταν επίσης να πείς εάν έχεις και κάποια "προαπαιτούμενα". Θέλεις δλδ να είναι ΚΑΙ media player πχ ?
Επίσης πες μας και για την βασική ερώτηση. ΠΟΣΑ δίνεις ? (Το είδα το 300. ΔΕΝ πάει ποιό πάνω, έτσι ?)
Καλό είναι επίσης να πείς εάν έχεις κατασταλάξει σε κάποιο/κάποια πράγματα όσον αφορά το τι θέλεις από τον δέκτη. Οχι δλδ να προτείνουμε κάτι και εσύ μετά να λες "...ναι, αλλά matroskes παίζει ?..."
Γενικότερα δώσε μας ένα πλαίσιο ώστε να σε συμβουλέψουμε καλύτερα.

Σίμος

Κατέληξα σε αυτούς τους 3 δέκτες γιατί μέσα από τα διάφορα forum βλέπω πώς έχουν αρκετή κίνηση.Ειδικά Azbox - Spiderbox έχουν αρκετοί που σημαίνει ότι θα έχουν και αρκετή υποστήριξη.Πιό πολύ με ενδιαφέρει ο δέκτης να είναι καλός.Αν έχει βέββαια και δυνατότητες media player κυρίως για mkv δεν θα έλεγα όχι.

Όταν ρωτάς αν δίνω πάνω από 300 να υποθέσω ότι με πάς σε Dreambox ?

Από εκεί και πέρα οι γνώμες των φίλων με μπέρδεψαν λιγάκι.

Ο μέν Azbox έχει δυνατότητα 4 2 2 Feeds (αλήθεια τί είναι αυτό ?) ο δε Spiderbox έχει καλύτερο (πιό γρήγορο) blind scan.

Φίλε μου (δεν θέλω να σε στεναχωρήσω) επειδή ΦΑΙΝΕΤΑΙ οτι δεν το κατέχεις το άθλημα.

Πρόσεξε τί είπες
1 Πιό πολύ με ενδιαφέρει ο δέκτης να είναι καλός Υπήρχε περίπτωση να πείς το αντίθετο δλδ ?
2 Αν έχει βέββαια και δυνατότητες media player κυρίως για mkv δεν θα έλεγα όχι. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να πείς. Στο τόνισα αυτό.

Να το ξαναπώ
Πρώτα αποφάσισε τι θέλεις.
ΕΑΝ έχεις media player MHN πάρεις δορυφορικό που είναι ΚΑΙ media player.
Εαν έχεις mpeg4-digea μην πάρεις combo.

Κάτι ακόμη που δεν έγραψα. Εάν θέλεις δέκτη να τον βάλεις στην πρίζα και να βλέπεις ή εάν (όπως εγώ) παίζεις, σκαλίζεις, σου αρέσει να μαθαίνεις, θέλεις να μάθεις, να χάσεις δλδ ώρες από την ζωή σου. Γιατί μιλάμε για εντελώς διαφορετικά μηχανήματα που θα σου προτείνω.

ΟΧΙ δεν σε πάω σε dreambox. Δε σε πάω πουθενά φίλε μου...

Σίμος

Φίλε μου (δεν θέλω να σε στεναχωρήσω) επειδή ΦΑΙΝΕΤΑΙ οτι δεν το κατέχεις το άθλημα.

Για σχεδόν μια 2ετία μοτέρ και δέκτης ήταν στα κουτιά τους.Λές να είμαι του αθλήματος ? :flipout:

Πρόσεξε τί είπες
1 Πιό πολύ με ενδιαφέρει ο δέκτης να είναι καλός Υπήρχε περίπτωση να πείς το αντίθετο δλδ ?
2 Αν έχει βέββαια και δυνατότητες media player κυρίως για mkv δεν θα έλεγα όχι. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να πείς. Στο τόνισα αυτό.

Να το ξαναπώ
Πρώτα αποφάσισε τι θέλεις.
ΕΑΝ έχεις media player MHN πάρεις δορυφορικό που είναι ΚΑΙ media player.
Εαν έχεις mpeg4-digea μην πάρεις combo.

Κάτι ακόμη που δεν έγραψα. Εάν θέλεις δέκτη να τον βάλεις στην πρίζα και να βλέπεις ή εάν (όπως εγώ) παίζεις, σκαλίζεις, σου αρέσει να μαθαίνεις, θέλεις να μάθεις, να χάσεις δλδ ώρες από την ζωή σου. Γιατί μιλάμε για εντελώς διαφορετικά μηχανήματα που θα σου προτείνω.

ΟΧΙ δεν σε πάω σε dreambox. Δε σε πάω πουθενά φίλε μου...

Σίμος

Ούτε media player έχω ούτε δέκτη για digea.Άλλωστε εδώ η digea καλό 2012.Πρωτίστος με ενδιαφέρει το δορυφορικό κομμάτι.Τα επιπλέον βέββαια χαραχτηριστικά είναι ευπρόσδεκτα.Πιθανότατα βέββαια την αναπαραγωγή mkv που με ενδιαφέρει να την εντάξω στην αγορά BR player.

Re: Απάντηση: Re: Δεν μπορώ να καταλήξω σε HD δέκτη

Ούτε media player έχω ούτε δέκτη για digea.Άλλωστε εδώ η digea καλό 2012.Πρωτίστος με ενδιαφέρει το δορυφορικό κομμάτι.Τα επιπλέον βέββαια χαραχτηριστικά είναι ευπρόσδεκτα.Πιθανότατα βέββαια την αναπαραγωγή mkv που με ενδιαφέρει να την εντάξω στην αγορά BR player.

Πάλι πιθανότατα. Το εκλαμβάνω ώς ΣΙΓΟΥΡΑ.
Για να μην θεωρήσεις ότι "σε δουλεύω" απαντάω μονολεκτικά.
Πάρε Spiderbox

Σίμος

Re: Απάντηση: Re: Δεν μπορώ να καταλήξω σε HD δέκτη

Για σχεδόν μια 2ετία μοτέρ και δέκτης ήταν στα κουτιά τους.Λές να είμαι του αθλήματος ? :flipout:

Τη σήμερον ημέρα το παν είναι η υποστήριξη, δηλαδή το after sales που έχει το προϊόν που αγοράζουμε και αυτό ισχύει σε όλα τα προϊόντα.
Βλέπεις κρίνεις και αγοράζεις σύμφωνα με την κρίση σου από αυτά που έχεις διαβάσει....

Πάντως για κάποιον που θέλει και δορ. δέκτη και MKV δεν μπορώ να μην προτείνω τον Azbox.
Πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει καλύτερη λύση 2 σε 1. (ή και 3 σε 1 αν προσθέσει κανείς και το DVB-T Tuner)

Re: Απάντηση: Δεν μπορώ να καταλήξω σε HD δέκτη

Πάντως για κάποιον που θέλει και δορ. δέκτη και MKV δεν μπορώ να μην προτείνω τον Azbox.
Πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει καλύτερη λύση 2 σε 1. (ή και 3 σε 1 αν προσθέσει κανείς και το DVB-T Tuner)

+1,5......

Re: Απάντηση: Δεν μπορώ να καταλήξω σε HD δέκτη

Πολύ σωστά και θα είχα προτείνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτόν εάν έιχα μια πιο συγκεκριμένη προδιαγραφή. (Ρώτησα 2 φορές βέβαια. Απάντηση σαφή δεν πήρα)
Η μοναδική μου ένσταση στον δέκτη είναι οτι τον θεωρώ ακριβό, πράγμα που έχω ξαναγράψει.

Σίμος

Last edited:
Σε τι υστερει ο azbox (linux) απο ενα dreambox ?

Προσωπικά επειδή έχω και τους 2, θεωρώ ότι ο dreambox είναι πολύ πιο ώριμος από πλευράς λογισμικού. Λογικό είναι μιας και αναπτύσσεται εδώ και χρόνια και από αρκετές ομάδες.
Από την άλλη, ο azbox έχει δυνατότητες που δεν έχει ο dreambox (media files, 4:2:2)

Αν ο νέος VU+ duo (επίσης linux, enigma 2) λάμβανε 4:2:2 θα πουλούσα και τους 2 και θα είχα έναν για όλες τις δουλειές :)