Δεν μπορώ να καταλήξω σε HD δέκτη

Απάντηση: Re: Δεν μπορώ να καταλήξω σε HD δέκτη

Προσωπικά επειδή έχω και τους 2, θεωρώ ότι ο dreambox είναι πολύ πιο ώριμος από πλευράς λογισμικού. Λογικό είναι μιας και αναπτύσσεται εδώ και χρόνια και από αρκετές ομάδες.
Από την άλλη, ο azbox έχει δυνατότητες που δεν έχει ο dreambox (media files, 4:2:2)

Αν ο νέος VU+ duo (επίσης linux, enigma 2) λάμβανε 4:2:2 θα πουλούσα και τους 2 και θα είχα έναν για όλες τις δουλειές :)
Ετσι είναι και για αυτό γράφεται συνέχεια ότι δεν υπάρχει ο ιδανικός δέκτης.
Για αυτό έχουμε δύο και τρεις δέκτες.

Και εγώ είμαι στο ίδιο δίλημμα και προσπαθώ να καταλήξω σε ΗD Δέκτη.

Βέβαια θέλω να μπορεί οπωσδήποτε να βλέπει home-δίκτυο και να παίζει avi. Αν υπάρχει και μηχανάκι με δυνατότητες web-browsing/youtube ακόμα καλύτερα. Το ίδιο budget ~250EUR. Αν έχετε κανένα να προτείνετε θα με διευκολύνετε.

Υποψιάζομαι θα μου πείτε ΑZbox Elite? πλησιάζω; Έχουμε και άλλες επιλογές;
btw δεν έχω πρόβλημα να ασχοληθώ με το στήσιμο και κανένα update απλά τα δορυφορικά είναι που δεν κατέχω :guitarist:

Επιτέλους να τελιώσει ο δέκτης γιατί έχω να ψάξω και για blue-ray player! :twoguns:

Παίδες, επιτέλους τι είναι επιτέλους αυτό το 4:2:2?

4:2:2

Να απαντήσω ως μη ειδικός (όσο λάθος και να κάνω θα καταλάβεις)
Είναι ΤΡΟΠΟΣ περαιτέρω δειγματοληψίας (chroma subsampling) στα πλαισια εκπομπής ενός MPEG σήματος.

Στα ελληνικά (όσο είναι κατανοητό)
Έχεις ένα σήμα ψηφιακό. -->
Το zip-άρεις σε MPEG2 ώστε να το μεταδόσεις μέσω πχ δορυφόρου.(Εσύ πες οτι τώρα είναι 4:4:4) --->
ΕΑΝ θέλεις το zip-άρεις περισσότερο σε 4:2:2 ------>
ΕΑΝ θέλεις το zip-άρεις περισσότερο σε 4:2:0 (που είναι το συνηθισμένο για τους δέκτες σήμα)

Τι σημασία έχουν αυτά ?

Κοίταξε να δείς. Η όλη φάση γίνεται για τα feeds κατα την άποψή μου. Με δεδομένο οτι πρίν τους AZbox ουσιαστικά ΔΕΝ υπήρχαν στην αγορά δέκτες που να πιάνουν 422, εάν ήσουν το NOVA, μετέδιδες ενα αθλητικό γεγονός και ΔΕΝ ήθελες, να βλέπει ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ το feed σου, το έκανες 422 και καθάριζες. Δέκτες με blind scan για να το βρούν υπήρχαν λίγοι και με 422 για να το δουνε ΤΣΑΜΠΑ ακόμα λιγότεροι.

Σήμερα όμως υπάρχουν ενα σωρό δέκτες ΜΕ blind scan (εγώ πχ έχω 2 και δεν είμαι και κανένας κυνηγός) Εφόσον υπάρχουν ΚΑΙ πολλοί δέκτες που πιάνουν 422 (Οι AZBox που πουλήσανε καλά) δεν μπορείς πλεον να το κάνεις. Πρέπει να βρεις άλλους τρόπους κωδικοποίησης.

Θα δείς λοιπόν κάτι feeds από ματσάρες σε ΑΛΛΟ τροπο κωδικοποίησης και θα μείνεις με το 422 στο χέρι. Βέβαια εκπομπές 422 θα υπάρχουν ΠΟΛΥ καιρό ακόμη. Αλλά προβλέπω οτι το υλικό θα έχει φθηνουσα αξία (για μας που τα κυνηγάμε)

Ελπίζω να στο ξεκαθάρισα λίγο.

Κάθε διόρθωση από ειδικούς ευπρόσδεκτη.

Σίμος

H ικανοτητα ληψης/αποκωδικοποιησης 4:2:2 ειναι θεμα software ή hardware;

H ικανοτητα ληψης/αποκωδικοποιησης 4:2:2 ειναι θεμα software ή hardware;

πρωτα hardware και εννοειται να εχεις και το software (απ οσο ξερω).

Και εγώ είμαι στο ίδιο δίλημμα και προσπαθώ να καταλήξω σε ΗD Δέκτη.

Βέβαια θέλω να μπορεί οπωσδήποτε να βλέπει home-δίκτυο και να παίζει avi. Αν υπάρχει και μηχανάκι με δυνατότητες web-browsing/youtube ακόμα καλύτερα. Το ίδιο budget ~250EUR. Αν έχετε κανένα να προτείνετε θα με διευκολύνετε.

Υποψιάζομαι θα μου πείτε ΑZbox Elite? πλησιάζω; Έχουμε και άλλες επιλογές;
btw δεν έχω πρόβλημα να ασχοληθώ με το στήσιμο και κανένα update απλά τα δορυφορικά είναι που δεν κατέχω :guitarist:

Επιτέλους να τελιώσει ο δέκτης γιατί έχω να ψάξω και για blue-ray player! :twoguns:

Παίδες, επιτέλους τι είναι επιτέλους αυτό το 4:2:2?

Με Home δίκτυο και avi είναι αρκετοί δέκτες. Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί avi. Τεσπα, εφ´όσον θέλεις να συνδυάσεις media player ΚΑΙ δορυφορικό δέκτη οι επιλογές είναι λίγες και συγκεκριμένες. Ενδεικτικά αναφέρω πχ
-AZBox (όποοιος θέλεις)
-AB IPbox 910HD (φαντάζομαι και άλλοι, απλά δεν το ξέρω ΣΙΓΟΥΡΑ για άλλα μοντέλα της ΑΒ)
Να σημειώσω οτι τον ΑΒ δεν τον ξέρω καθόλου σαν δορυφορικό δέκτη εννοώ, αλλά παίζει σίγουρα mkv είναι δλδ media player.
Αν δεν κατέχεις τα δορυφορικά (όπως εσύ λες) ετοιμάσου για μεγάλο "πακέτο". Ελπίζω να έχεις άφθονο χρόνο στην διάθεσή σου.

Σίμος

Με Home δίκτυο και avi είναι αρκετοί δέκτες. Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί avi. Τεσπα, εφ´όσον θέλεις να συνδυάσεις media player ΚΑΙ δορυφορικό δέκτη οι επιλογές είναι λίγες και συγκεκριμένες. Ενδεικτικά αναφέρω πχ
-AZBox (όποοιος θέλεις)
-AB IPbox 910HD (φαντάζομαι και άλλοι, απλά δεν το ξέρω ΣΙΓΟΥΡΑ για άλλα μοντέλα της ΑΒ)
Να σημειώσω οτι τον ΑΒ δεν τον ξέρω καθόλου σαν δορυφορικό δέκτη εννοώ, αλλά παίζει σίγουρα mkv είναι δλδ media player.
Αν δεν κατέχεις τα δορυφορικά (όπως εσύ λες) ετοιμάσου για μεγάλο "πακέτο". Ελπίζω να έχεις άφθονο χρόνο στην διάθεσή σου.

Σίμος

ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και για τις γνώσεις. Υποθέτω ότι ο ΑΖΒΟΧ παίζει και mkv εφόσον επιλεγή ένα μοντέλο που να έχει μια καλή υλοποίηση σε hardware αφου το software είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο. Από value for money υποθέτω ότι είναι επίσης καλό με βάση τις τιμές που είδα στο νετ.

Φίλε μου δεν μου είναι κατανοητό γιατί θέλεις ΝΤΕ και καλά να παίζει multimedia ο δορυφορικός σου δέκτης, αλλά εφ' όσον αυτό θέλεις...πάω πάσο.
Παρατήρησε οτι εσύ έκανες λόγο για δέκτες που παίζουν avi και εγώ για δέκτες που παίζουν ματρόσκες. Το έκανα ΣΚΟΠΙΜΑ.
Αφ ενός διότι avi παίζει (ποια) οτιδήποτε κουτί. Πχ αυτή την εβδομάδα προσφορά σε σούπερμάρκετ(!) DVD player που παίζει και avi/mp3 κτλ 25 ευρώ.
Το προαπαιτούμενό σου το πήγα λοιπόν κάμποσα σκαλιά πιο πάνω (δλδ στις ματρόσκες). Ελπίζω μόνο να έχεις HD τηλεόραση, γιατί ΑΝ δεν έχεις, τότε ΟΛΗ η κουβέντα IMO δεν έχει νόημα.
Στο δια ταύτα. Εφόσον στα κριτήριά σου περιλαμβάνεται ΚΑΙ η αναπαραγωγή ταινιών σε βλέπω κατά ΑΖΒοχ μεριά. Ο Elite (ο φθηνότερος δλδ) μια χαρά φαίνεται.

Σίμος

Φίλε μου δεν μου είναι κατανοητό γιατί θέλεις ΝΤΕ και καλά να παίζει multimedia ο δορυφορικός σου δέκτης, αλλά εφ' όσον αυτό θέλεις...πάω πάσο.
Παρατήρησε οτι εσύ έκανες λόγο για δέκτες που παίζουν avi και εγώ για δέκτες που παίζουν ματρόσκες. Το έκανα ΣΚΟΠΙΜΑ.
Αφ ενός διότι avi παίζει (ποια) οτιδήποτε κουτί. Πχ αυτή την εβδομάδα προσφορά σε σούπερμάρκετ(!) DVD player που παίζει και avi/mp3 κτλ 25 ευρώ.
Το προαπαιτούμενό σου το πήγα λοιπόν κάμποσα σκαλιά πιο πάνω (δλδ στις ματρόσκες). Ελπίζω μόνο να έχεις HD τηλεόραση, γιατί ΑΝ δεν έχεις, τότε ΟΛΗ η κουβέντα IMO δεν έχει νόημα.
Στο δια ταύτα. Εφόσον στα κριτήριά σου περιλαμβάνεται ΚΑΙ η αναπαραγωγή ταινιών σε βλέπω κατά ΑΖΒοχ μεριά. Ο Elite (ο φθηνότερος δλδ) μια χαρά φαίνεται.

Σίμος

Σίμο, μάλλον φταίει η προπαγάνδα των media players γενικώς !
Αλλος ψάχνει τηλεόραση που να είναι media player, άλλος ζητάει προενισυχτες πολυκάναλους που να μπορούν να γίνουν media player, στο τέλος θα ζητήσουν και ψυγείο με media player (και μήν το γελάσεις αυτό : ήδη παράγεται ψυγείο με ενσωνματωμένη LCD τηλεόραση 7 ιντσών) !

Αφού πάντως αυτό ζητάει ο φίλος, συμφωνώ οτι ο AZBox είναι μονόδρομος σχεδόν ...

Φίλιππος

Ο αzbox την δυνατότητα να μπαίνει και στο Youtube δηλαδή να βλέπεις από την τηλεόραση σου στον spiderbox το ξεχνάς

Το EPG του πως είναι; Για τον λόγο ότι το EPG σε πολλούς δέκτες είναι ελλιπές, αλλά στον Dreambox είναι πλήρες σε όλα τα κύρια κανάλια….
Επίσης τι σημάνει ότι μπορεί να συνδεθεί με το youtube; Δηλαδή μπορώ να συνδεθώ και να βλέπω τα videoclips του youtube από τον αποκωδικοποιητή απευθείας με καλώδιο Ethernet.
Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να είναι απλός, γρήγορος, καλή εικόνα, και με αυξημένη λήψη σήματος. Το να το συνθέσω και με internet είναι επίσης σημαντικό. Τι προτείνετε για αυτό;
ευχαριστώ...