ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΑΣΩ HOTBIRD ...

Πόσο πολύ μου θυμίζει εμένα η φάση στην πρώτη μου εγκατάσταση.
Φίλε μην τα παρατάς.Πάλευα μια εβδομάδα να βρώ hotbird μέχρι που βρήκα τυχαία τον Astra και μετά έκανα λίίίίίίγο δεξία και λίίίίίίγο κάτω το πίατο μου και τον έπιασα.
Όπως σου είπαν και τα παιδιά πρέπει να φέρεις δέκτη και TV δίπλα στο πιάτο σου για να απλοποιηθεί η κατάσταση.Εννοείται θα βάλεις και το satfinder γιατι σε βοηθάει (τις περισσότερες φορές) να φέρεις το μέγιστο σήμα από τον δορυφόρο.
Θα σου δώσω ένα tip και ας το σχολίάσουν και οι υπόλοιποι.Αφού έχεις βρει τον Astra, o Hotbird είναι όπως κοιτάς το πιάτο από πίσω 2 δορυφόρους δεξιότερα.Οπότε ξεκινάς από τον αστρα και στρίβεις δεξιά πάρα πολύ αργά όμως.Το beeper του satfinder θα αρχίσει να πέφτει.Συνεχίζεις δεξιά και το beeper αρχίζει να ανεβαίνει.Αν πήγες με πολύ αργές κινήσεις αυτός ο δορυφόρος που πιάνεις είναι ο EutelsatW2 στις 16Ε.Συνεχίζεις προς τα δεξιά και πάλι εννοείται εκνευριστικά αργά και το beeper θα πέσει.Όταν αρχίσει να ξανανεβαίνει τότε αυτός ο δορυφόρος φυσιολογικά θα είναι ο hotbird στις 13Ε.Χρησιμοποίησε το satfinder και τον δέκτη σου για να βρεις το μέγιστο σήμα στο δεξιά-αριστερά και σφίξτο σταθερά.Ύστερα παίξε με το πάνω κάτω για να βρεις με τον ίδιο τρόπο το μέγιστο σήμα.Τέλος στρίψε το (πάνω μέρος του) LNB σου προς τα δυτικά (όπως κοιτάς το πιάτο από μπροστά προς τα αριστερά) για να πάρεις και από εκεί το μέγιστο σήμα.
Αυτή είναι η μέθοδος που χρησιμοποιώ πάντα για τον Hotbird που είναι πολύ εύκολος δορυφόρος για τη χώρα μας και βγαίνει εύκολα με 5 λεπτά δουλειά.
Μην ξεχνάς πως οι κινήσεις πρέπει να είναι πολύ αργές για να μην χάσεις κάτι από τα παραπάνω και πως η απόσταση astra-hotbird είναι μικρότερη απότι φαντάζεσαι....
Καλή επιτυχία και πες μας τα αποτελέσματά σου....

φιλε John 78
το θεμα με τα 2 LNB δεν το δοκιμασα γιατι δεν με ενδιαφερει να παισω τον ASTRA και παλι θα χρειαστω τεχνικο για να μου το φτιαξει . Αλλα γενικα δεν με ενδιαφερει ακομα ο ΑSTRA .

φιλε robotech_
μου εδωσες κουραγιο να προσπαθησω κι αλλη φορα . βεβαια αυτα που μου λες τα εχω κανει αλλα το θεμα ειναι οτι ειμαι πολυ οριακα απο ενα μπαλκονι πολυκατοικιας που βλεπω στην διαγωνιο . αλλα ο τεχνικος μου τον ειχε πιασει πολυ καλα οποτε δεν ειναι ακατορθωτο ...

Τελικα ηρθε τεχνικος και μου το εφτιαξε . στην αρχη δεν μπορουσε ουτε αυτος να τον πιασει εκει που ηταν το πιατο και μου το μετακοινησε λιγο πιο αριστερα λεγοντας οτι μαλλον θα φταινε τα κλαδια ενοσ δεντρου που θα μεγαλωσαν ...
Επρεπε να το ειχα μετακοινησει κι εγω αλλα επεμενα στην θεση που ηταν γιατι με βολευε .

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια ! Μπορει να μην τα καταφερα αλλα σιγουρα εμαθα πως να το κανω την επομενη φορα . Ευχαριστω και παλι .