Δεν πίστευα στα αυτιά μου!!!!

ΑΝΤΩΝΗΣ Κ.

New member
20 June 2006
37
Χθες το βράδυ άκουσα τα εξής δύο μαργαριτάρια, και τα δύο στην κρατική τηλεόραση:

Στην εκπομπή ‘Ανιχνεύσεις’ της ΕΤ3, ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος Σαββίδης απευθυνόμενος σε μέλος του πάνελ λέει : «Μας είστε ιδιαίτερα συμπαθής και ας είσθε Αθηναίος» !!!!!!!!

Και λίγο αργότερα στους Λάλα-Ταγματάρχη, ο υπουργός Γιακουμάτος εξιστορούσε τα χρόνια που έπαιζε ποδόσφαιρο λέγοντας: “…παίξαμε έναν αγώνα στο Κορωπί (νομίζω) και μου έσπασαν το χέρι οι κωλόβλαχοι» !!!!!

Ακούμε πολύ χειρότερα βέβαια στην τηλεόραση, αλλά τέτοιες χοντράδες κάνουν εντύπωση!!!

Δυστυχώς ζούμε μια δικτατορία της υπερπληροφόρησης.
Οι λίγες καλές και σωστές φωνές χάνονται μέσα στον ωκεανό της μπουρδολογίας και της αμπελοφιλοσοφίας.

Καλά, μιλάμε το πρώτο ήταν πολύ κοτσάνα.
Ύστερα παραπονιόμαστε για τους Τούρκους και τη συμπεριφορά τους προς εμάς.
Αν δεν είχαμε τέτοια προβλήματα να σκεφτόμαστε με Αλβανούς, Σκοπιανούς και Τούρκους, θα είχαμε σίγουρα φαγωθεί μόνοι μας!!!
Ευτυχώς μεγαλώνει η επόμενη γενιά η οποία είναι πιο "καθαρή" από τέτοιες χαζομάρες!

Re: Απάντηση: Δεν πίστευα στα αυτιά μου!!!!

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Τι να πεις... μωρέ ταινιουλες και πάλι ταινιούλες.
Δέκα ψήφους υπέρ από εμένα...

ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. said:
Και λίγο αργότερα στους Λάλα-Ταγματάρχη, ο υπουργός Γιακουμάτος εξιστορούσε τα χρόνια που έπαιζε ποδόσφαιρο λέγοντας: “…παίξαμε έναν αγώνα στο Κορωπί (νομίζω) και μου έσπασαν το χέρι οι κωλόβλαχοι» !!!!!

ειδικά αυτό δεν μου κάνει εντύπωση. τι να περιμένει κανείς να ακούσει από τον Γιακουμάτο? μετά το νομάρχη Θεσ/νίκης που μιλάει για τον εαυτό του στο 3ο πρόσωπο είναι ο καλύτερος γελωτοποιός που διαθέτει η σημερινή πολιτική σκηνή...

Κακαλιός Στέργιος said:
Ευτυχώς μεγαλώνει η επόμενη γενιά η οποία είναι πιο "καθαρή" από τέτοιες χαζομάρες!

Μμμ... μην είσαι τόσο σίγουρος.:(

Re: Απάντηση: Δεν πίστευα στα αυτιά μου!!!!

Κακαλιός Στέργιος said:
Να σε πω... η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...αλλά ευτυχώς που δε λένε έτσι την πεθερά μου!

:D
:D :D :D :D
…και ολίγο στο θέμα, ο τοπικισμός είναι μεγάλο θέμα… όσο ενοχλητικό μπορεί να είναι και ρατσισμός (κατά περίπτωση το ίδιο και το αυτό…) ελπίζω όπως και ο Στέργιος ότι μερικά πράγματα αλλάζουν

ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. said:
Χθες το βράδυ άκουσα τα εξής δύο μαργαριτάρια, και τα δύο στην κρατική τηλεόραση:

Στην εκπομπή ‘Ανιχνεύσεις’ της ΕΤ3, ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος Σαββίδης απευθυνόμενος σε μέλος του πάνελ λέει : «Μας είστε ιδιαίτερα συμπαθής και ας είσθε Αθηναίος» !!!!!!!!

Ακούμε πολύ χειρότερα βέβαια στην τηλεόραση, αλλά τέτοιες χοντράδες κάνουν εντύπωση!!!

Αυτή η ... ατάκα του Σαββίδη δεν είναι απλώς ένα μαργαριτάρι, αλλά αποτελεί μέρος της αέναης προσπάθειας που καταβάλλουν διάφοροι γνωστοί (αλλά όχι και σημαίνοντες αναγκαστικά) Θεσσαλονικείς (δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί κ.ά.) να καλλιεργούν ύπουλα στους συμπατριώτες τους ένα διαρκές μίσος εναντίον των Αθηναίων. Αυτά τα καθίκια είναι που χωρίζουν την Ελλάδα σε βόρειους και νότιους. Αν συνειδητοποιούσαμε όλοι τι κακό έχουν κάνει (και θα εξακολουθήσουν να κάνουν), θα τους καταργούσαμε μεμιάς.
Όσο για την κοτσάνα του Γιακουμάτου, άσ' τον, αυτός δεν μετράει! Στις εγκυκλοπαίδειες πλάι στο λήμμα "ηλίθιος" έχει τη φωτογραφία του ...

Απάντηση: Re: Δεν πίστευα στα αυτιά μου!!!!

Μανωλάς Βλάσης said:
Όσο για την κοτσάνα του Γιακουμάτου, άσ' τον, αυτός δεν μετράει! Στις εγκυκλοπαίδειες πλάι στο λήμμα "ηλίθιος" έχει τη φωτογραφία του ...

Ολοσωμη θα ελεγα!!

Αντιπροσωπευτικό ένα παλιό σκετσάκι των ΑΜΑΝ (αν το θυμόσαστε),όπου ο Θεσσαλονικιός χούλιγκαν (Καλυβάτσης), διαλύει ένα αυτοκίνητο γιατί έχει "ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ".
Κορυφαίο!!!!!!!!!!!
Στην πλάκα βέβαια αλλά σίγουρα κάτι ανάλογο γίνεται και στην πραγματικότητα,ένθεν και ένθεν.

Μανωλάς Βλάσης said:
Αυτά τα καθίκια είναι που χωρίζουν την Ελλάδα σε βόρειους και νότιους.

Ακριβώς. Εμείς δεν τους θυμίζουμε συνεχώς ότι είναι Βούλγαροι. :p

Πάντως, πέραν της πλάκας, όταν ταξιδεύω με το αμάξι μου επάνω, πάντα με πιάνει μια φοβία όταν το παρκάρω μέσα στην πόλη... :eek:

Μανωλάς Βλάσης said:
αέναης προσπάθειας που καταβάλλουν διάφοροι γνωστοί (αλλά όχι και σημαίνοντες αναγκαστικά) Θεσσαλονικείς (δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί κ.ά.) να καλλιεργούν ύπουλα στους συμπατριώτες τους ένα διαρκές μίσος εναντίον των Αθηναίων.
__Χμμμ... οι κακοί Βόριοι που βάλουν ενάντια των Αθηναίων... Φαντάζομαι δεν έχεις ζήσει ποτέ στην Αθήνα ώστε ν' ακούσεις Αθηναίους (και τι Αθηναίους έτσι, πριν ήρθαν πριν απο 10 και 5 χρόνια στην Αθήνα, αλήθεια, πόσοι απ' τους Αθηναίους είναι... Αθηναίοι;) και πως μιλούν για ΟΛΗ την υπόλοιπη Ελλάδα και την Θεσ/νίκη. Η βλακεία είναι αναφαίρετο παγκόσμιο δικαίωμα, όχι τοπικό κατ' ανάγκη.

__Οσο γι' αυτόν τον Σαββίδη, μπορώ να πιστέψω ότι είναι τόσο ανόητος ώστε να πιστέψει κάτι τέτοιο, αλλά όχι ότι είναι και τόσο αφελής (όπως ο Γιακουμάτος) ώστε να το πει δημόσια. Προφανώς έκανε χιούμορ, μππρρρρ, παγώσαμε, κομπλεξικό χιούμορ κι ας έχει γερές /πραγματικές βάσεις (λέγε με πολιτική που ακουλουθούν οι περισσότεροι κατά της ίδια τους της χώρας).

n_olympios said:
Ακριβώς. Εμείς δεν τους θυμίζουμε συνεχώς ότι είναι Βούλγαροι. :p

Πάντως, πέραν της πλάκας, όταν ταξιδεύω με το αμάξι μου επάνω, πάντα με πιάνει μια φοβία όταν το παρκάρω μέσα στην πόλη... :eek:
__Για το πρώτο, έγω γνωστή μου (νέα) και πολύ διαβασμένη, η οποία πριν απο 15 χρόνια, νόμιζε ότι εδώ πέρα, είμαστε Βούλγαροι. Απο Λάρισα και πάνω, τέλος η Ελλάδα. Αυτή η εντύπωση υπήρχε... το ένθεν και ένθεν ήταν απ' τα πιο σωστά που έχουν γραφτεί...

__Οσο για το άλλο... ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, relax. :) ΑΛΛΑ, ΜΗΝ το παρκάρεις έξω απο το γήπεδο του ΠΑΟΚ μέρα που παίζει ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Ειδικά αν έχεις και κανένα κασκολάκι του Ολυμπιακού, άστα... Κάντο μόνο αν θες να πάρει λεφτά απ' την ασφάλεια, αν και μάλλον θα σου πουν ότι το έκανες με σκοπό, χαχαχα (τι γελοίο, τι πρόβατα... Α ρε Ντέμη, μόνος παλεύεις...).

Last edited:
πώς να μην έχω άχτι και κόμπλεξ με τους Αθηναίους ο έρ'μος που έχουν όλα τα χάι-φάια στην πόλη τους, ένα JMLab ήθελα να ακούσω και δεν έβρισκα
:flipout:

καθολου υπερβολες θα λεγα, οχι γιατι μπορει να σου κανει καποιος "περιφανος μακεδονας" ζημια (η αληθεια ειναι οτι αν βγει ενα βλαμμενο στο δρομο ντε και καλα για να κανει καπου ζημια θα προτιμησει σιγουρα την περιουσια του κακου αθηναιου που ευθυνεται για ολα τα προβληματα της πολης του), αλλα γιατι μπορει να εισαι ο μοναδικος που θα εχεις κλιση για παρανομο παρκαρισμα (εκτος και αν εχει και αλλος αυτοκινητο απο Υ η Ζ στον ιδιο δρομο) αναμεσα σε καμια 15αρια αυτοκινητα που ειναι παρκαρισμενα πανω στο πεζοδρομιο (δυο φορες).
επισης ενα χρονο εχω ακουσει τις εξης ατακες:
απο τη διαχειριστρια -"ΑΘηναιος ειστε? αααα δεν συμπαθω καθολου τους αθηναιους"
απο συμφοιτητες- "Γεια σου φιλαρακι με λενε Κωστα εσενα? -παναγιωτη - Απο που εισαι ρε παναγιωτη? - απο αθηνα ρε κωστα - αθηνααα??? καλα γεια ..."

και αλλα χαριτωμενα.

δεν ειχα ποτε τιποτα να χωρισω με τους βορειους , τους επαρχιωτες και γενικα με τους υπολοιπους ελληνες και ειχα την ενυπωση οτι αυτο εινια και το φυσιολογικο. ενα χρονο που εμεινα στην θεσσαλονικη καταλαβα οτι ο παρα πολυς κοσμος ειναι ποτισμενος στο μισος για οτιδηποτε αθηναικο και ενω οι αηδιες περι βουλγαρων σταματανε στο γηπεδο και στα στους συνδεσμους των καφρων, οι αλλες αηδιες περι κακων αθηναιων συνεχιζουν κανονικα στην καθημερινη ζωη.
η κατασταση αυτη ειναι κατευθυνομενη και ειναι μεγαλη ντροπη να υπαρχουν πολιτες αυτης της χωρας που συνεχιζουν να χωριζουν την ελλαδα στην μεση με αυτη την ελεηνη συμπεριφορα.
καθολου ενθεν και ενθεν θα ελεγα...

για Αθηνοκεντρικό κράτος υπάρχουν παράπονα και προκαταλήψεις και δικαιολογημένα υπάρχουν.

Αλλά τώρα για συμπεριφορές σαν τις παραπάνω....
Προφανώς η μοίρα το έφερε να συναναστραφείς με ...βλαμμένους
:D

Εάν πάντως πάρω αυτοκίνητο με ...αθηναϊκές πινακίδες θα φροντίσω να γράψω κάπου εμφανώς "ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΗΡΑ ΜΕ LEASING"
:D :D

Παρόλα αυτά οι μισοί μου φίλοι είναι Αθηναίοι εγκατεστημένοι μετά το πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη

Και όσο για τις Αθηναικές πινακίδες είναι πάμπολες και συνηθισμένες με όλα αυτά τα εταιρικά τα λίζινγκ κλπ...

Τώρα άν κάποιος τρώγεται να "την ακούσει" έ στο τέλος την ακούει:twoguns:

Ερώτηση.Γνωρίζετε τήν συμπεριφορά τού ελληνικού κρατους στίς αρχές τού 20ου αιώνα??ξερετε τίποτα για τίς αναβολές στράτευσης αθηναιων φοιτητών για να μην πάνε στούς πολέμους???Μηπως γνωρίζουμε ποιοι πληρώνανε τό μάρμαρο.Τωρα εαν υπάρχουν καποιοι ´Μακεδονομάχοι´αυτοί ειναι γελοίοι όπως οι αντίστοιχοι ´κολωνακιονομάχοι´τών αθηνών.Ο αθλητικός τύπος πάντως τής Β.Ελλάδας δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στίς ομαδες τή θεσσαλονίκης..Αυτο ειναι ενα προβλημα.