Δεν τον αφησαν να παει στην Κηδεια του Γιου του ......

16 July 2006
7,530
HAMBURG
Σημερα στην Ε.

Δεν άφησαν τον κατάδικο να πάει στην κηδεία του γιου του

Ενας πατέρας έμαθε ότι ο γιος του έσβησε. «Και σαν να μη μου έφτανε αυτό, δεν μου επέτρεψαν να τον συνοδεύσω στην τελευταία του κατοικία», λέει με φωνή οργής και θλίψης ο πατέρας του, Χρήστος Εμίνογλου.

Εγκλειστος επί 11 χρόνια στις Φυλακές Τρικάλων, πληροφορήθηκε την περασμένη Πέμπτη 9 Νοεμβρίου ότι ο 35άχρονος γιος του, πέθανε. Η κηδεία θα γινόταν δύο μέρες μετά. Αμέσως η Εισαγγελία Τρικάλων χορήγησε έκτακτη άδεια ώστε να μπορέσει, και με αστυνομική συνοδεία, να παραστεί στην κηδεία του γιου του, στο χωριό Αρατο στην Κομοτηνή. Ομως κάτι τέτοιο ποτέ δεν συνέβη και ο κ. Εμίνογλου βάλλει κατά παντός υπευθύνου, με κύριο αποδέκτη τον διευθυντή των φυλακών. Ο τελευταίος, όπως μας είπε, και παρ' όλο που υπάρχει εισαγγελική διαταγή, δεν είναι αρμόδιος να διατάξει ή και να εγκρίνει οιαδήποτε μεταγωγή, άνευ αστυνομικής συνοδείας. Η αστυνομία με τη σειρά της ισχυρίζεται ότι «ουδέποτε λάβαμε τέτοια διαταγή».

Ο απαρηγόρητος πατέρας, που αποφυλακίζεται σε ένα χρόνο, έχει καταθέσει, όπως λέει, μηνύσεις και καταγγέλλει ότι το τραγικό που του συνέβη είναι σύνηθες φαινόμενο στις φυλακές. Η ουσία παραμένει. Ακόμα και γραφειοκρατικό να είναι το λάθος, ένας πατέρας δεν μπόρεσε να πάει στην κηδεία του γιου του !!!!!!!

μα ποσο Μ............Σ ηταν ο Διευθηντης ;;;;;;;;;
επρεπε να του συμβει αυτουνου ....... :slapface: :slapface:

Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ...
Η αστυνομία μας βρίσκετε σε φάση "αμερικανοποίησης" ( λέγε με Dirty Harry)
και η δικαιοσύνη μας σε φάση "σοβιετικοποίησης"..

Παρδών, γιατί ήταν αυτός ο κύριος στη φυλακή?
Νομίζω ότι και αυτό πρέπει να παίζει κάποιο ρόλο.

Αν είχε καθαρίσει καμιά 5-6 νοματέους, καλώς και δεν τον αφήσανε.

ΓΙατί τελευταία όσοι βγαίνουν με άδεια (άλλο πάλι και τούτο) συνήθως δεν ξαναμπαίνουν!

Και για να είναι 11 χρόνια μέσα, κάτι θα είχε κάνει...

Δε ξέρω αν ακούγομαι αυστηρός, αλλά οι φυλακές πλέον έχουν γίνει...νηπιαγωγεία!

Ενταξει βρε παιδια, καταδικος ειναι (οχι απαραιτητα δολοφονος) αλλα... στην κηδεια του γιου του και με αστυνομικη συνοδεια ΤΟΣΟ δυσκολο ηταν να παραστεί?

Αλλοι παίρνουν αδεια για (ψυλλου) πηδημα...

με 2 η 3 αστυνομικους συνοδεια δεν θα υπηρχε προβλημα .....

απο ανθρωπιστικους και μονο λογους !!!!!!

εδω δινουν στον καθε εμπορο ναρκωτικων αδεια 5 ημερη ......

εντάξει, δεν είμαστε για να κρίνουμε τη δικαιοσύνη και το σύστημα, αλλά νομίζω ότι μέρος του σωφρονιστικού συστήματος και της φυλάκισης ειδικότερα θα πρέπει να αποτελεί και η αναγκαστική αποχή από τα... εγκόσμια.

Δηλαδή, αν μπαίνει κάποιος στη φυλάκα θα πρέπει να μη μπορεί να βγει για οποιοδήποτε λόγο.

Έτσι νομίζω.

Αν για οτι περισσοτερο η λιγοτερο σοβαρο εβγαιναν οι κρατουμενοι και φυσικα με συνοδια αστυνομικων,ποσοι αστυνομικοι θα χρειαζοταν καθημερινα ?ασε που εδω την κανουνε απο τις φυλακες μεσα,οχι και να κυκλοφορουν εξω.Μαλλον και εν λογω κυριος θα ειχε και το προβληματακι του.Αν την κοπανουσε ο εν λογω κυριος, θα τον σχιζανε η οχι τα καναλια τον διευθυντη των φυλακων?

για να έβγαινε έξω του χρόνου (δλδ στα 12) θα είχε μεγάλη ποινή. Τουλάχιστον 20ετία (κανονικά βγαίνουν στα 3/5). Εάν μάλιστα είχε και ευεργετικούς υπολογισμούς (αγροτικές, 65+ έτος ηλικίας -διπλές ημέρες-) τότε μιλάμε για πολύ μεγάλη ποινή. Λελούδι.
Βέβαια ακόμη και έτσι, εάν δεν εμφάνιζει πραγματικά επικίνδυνη συμπεριφορά τόσα χρόνια μέσα, δεν υπήρχε λόγος να μην πάει στη κηδεία του γιου του. Είναι δείγμα απανθρωπιάς και αναισθησίας...

Στέργιο, άλλο αποχή από τα εγκόσμια κι άλλο να πεθαίνει ο γιος σου. Δε ζήτησε να πάει βόλτα στη Γλυφάδα (ή στην Αριστοτέλους, μια που είσαι εκεί πάνω) για ψώνια ο άνθρωπος...

Το διευθυντή δε θα τον έσκιζε κανείς, αν γινόταν σωστά η διαδικασία. Εφόσον ο διευθυντής είχε εισαγγελική απόφαση να τον αφήσει ελεύθερο, δε θα μπορούσαν να του προσάψουν καμία ευθύνη.

Last edited:
Είναι τόσο λεπτό το θέμα, και κανένας μας δεν ξέρει τις πραγματικές αιτίες και γεγονότα, και μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, ας μάθουμε τις αιτίες, τον πρότερο βίο (να δούμε πόσο πατέρας ήταν, γιατί τα τελευτάι 11 δεν ήταν) και μετά βάλουμε κατά της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.

Τι σημασία έχει ρε παιδιά ΠΟΣΟ πατέρας ήταν τα τελευταία 11 χρόνια ή και πριν από αυτά? Από πότε το σύστημα σωφρονισμού περιλαμβάνει εκτός του εγκλεισμού και άλλες, ψυχαναγκαστικές, μεθοδολογίες?

Βαγγέλη, όπως είπες, κανείς μας δεν ξέρει τις πραγματικές αιτίες και τα γεγονότα, αλλά όπως και να έχει, όποια κι αν είναι η αιτία που ο άνθρωπος εκτίει 12χρονη ποινή, το θέμα είναι πως ΕΠΡΕΠΕ να έχει τη δυνατότητα να θάψει το παιδί του.

Η ουσία είναι οτι και η φυλακή έχει χάσει πιά το νόημά της... Ισως για εμας που δεν έχουμε φυλακιστεί ποτέ να είναι ακόμα ταμπού και να μας φοβίζει, αλλά γιά κάποιον που κρατήθηκε έστω και μικρό χρονικό διάστημα, η φυλακή δεν αποτελεί πιά φόβητρο και στοιχείο αναστολής της παράνομης δραστηριότητάς του... Πολύ απλά, με τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, κάποιος θα προτιμούσε να μείνει 2 χρόνια στη φυλακή παρά να πάει 2 χρόνια φαντάρος...
Κακά τα ψέμματα, σωφρονισμός δεν μπορεί να γίνει στις φυλακές, τουλάχιστον ας εκπληρώνουν τον λόγο που φτιάχτηκαν - να αποτελούν δηλαδή το μέγιστο φόβητρο του εγκληματία.
Ασχημο το να μη μπορεί κανείς να πάει στην κηδεία του παιδιού του και άσχετο το αν ο ίδιος έστειλε άλλους στην κηδεία των δικών τους παιδιών... Το σίγουρο είναι οτι όπως πάνε τα πράγματα σ'αυτή την χώρα - χώρα της υπερβολής και των άκρων - σε λίγο καιρό θα καταγγέλεται το σύστημα που δεν άφησε τον κατάδικο να πάει στον γάμο της κόρης του... ισως και στα γενέθλια του γιού του...

Η πλάκα είναι ότι δεν τέθηκε θέμα αν θα έπρεπε να τον αφήσουν ή όχι, αλλά ότι η όλη ιστορία έγινε από γραφειοκρατική γκάφα! Για αυτό είμαστε ανεκδιήγητοι!

Όσο για το αν θα έπρεπε να τον αφήσουν ή όχι, θεωρώ ότι η στέρηση αυτής της ελευθερίας λειτουργεί μεν αποτρεπτικά, αλλά όχι σωφρωνιστικά. Δηλαδή ο υποψήφιος εγκληματίας πρέπει να φοβάται ότι αν φυλακιστεί θα χαθεί από τα μάτια του κόσμου, αλλά για τον ήδη έγκλειστο πιθανότατα θα σταθεί ως αντικίνητρο προσαρμογής του στην έννομη κοινωνία.
Αν όμως το δούμε καθαρά πρακτικά, η σωφρωνιστική λειτουργία της φυλακής είναι ανύπαρκτη, επομένως θα ήταν ευκολότερο να λειτουργήσει η αποτρεπτική.

Re: Απάντηση: Δεν τον αφησαν να παει στην Κηδεια του Γιου του ......

Παρδών, γιατί ήταν αυτός ο κύριος στη φυλακή?
Νομίζω ότι και αυτό πρέπει να παίζει κάποιο ρόλο.

Αν είχε καθαρίσει καμιά 5-6 νοματέους, καλώς και δεν τον αφήσανε.

ΓΙατί τελευταία όσοι βγαίνουν με άδεια (άλλο πάλι και τούτο) συνήθως δεν ξαναμπαίνουν!

Και για να είναι 11 χρόνια μέσα, κάτι θα είχε κάνει...

Δε ξέρω αν ακούγομαι αυστηρός, αλλά οι φυλακές πλέον έχουν γίνει...νηπιαγωγεία!

Λαθος. Και οι απο κατω που συμφωνησατε επισης λαθος. Απαξ και ο εισαγγελεας εδωσε αδεια, η οποια μαλιστα προβλεπεται απο τους νομους του κρατους μας, δεν εχει κανεις δικαιωμα να κατσει να κρινει (ποσο μαλλον να ακυρωσει) την δυνατοτητα που του δοθηκε. Τοσο απλο. Το τι μας φαινεται εμας σωστο δεν οριζει το τι ειναι σωστο ή πως θα επρεπε να γινονται τα πραγματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν τον αφησαν να παει στην Κηδεια του Γιου του ......

Λαθος. Και οι απο κατω που συμφωνησατε επισης λαθος. Απαξ και ο εισαγγελεας εδωσε αδεια, η οποια μαλιστα προβλεπεται απο τους νομους του κρατους μας, δεν εχει κανεις δικαιωμα να κατσει να κρινει (ποσο μαλλον να ακυρωσει) την δυνατοτητα που του δοθηκε. Τοσο απλο. Το τι μας φαινεται εμας σωστο δεν οριζει το τι ειναι σωστο ή πως θα επρεπε να γινονται τα πραγματα.

Μα δε με απασχολεί το ποιος έδωσε την εντολή ή όχι.

Εγώ μίλησα για το αν θα έπρεπε να παίρνουν τέτοιες άδειες οι κατάδικοι.
Δε μιλάω για εγκληματίες τύπου Κοσκωτά, αλλά για ανθρωπόμορφα τέρατα που κάποτε κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας.

Βέβαια, το ότι στη δεδομένη περίπτωση υπήρξε γραφειοκρατικό κόλημα είναι εξίσου τραγικό!

Η ουσία είναι οτι και η φυλακή έχει χάσει πιά το νόημά της... Ισως για εμας που δεν έχουμε φυλακιστεί ποτέ να είναι ακόμα ταμπού και να μας φοβίζει, αλλά γιά κάποιον που κρατήθηκε έστω και μικρό χρονικό διάστημα, η φυλακή δεν αποτελεί πιά φόβητρο και στοιχείο αναστολής της παράνομης δραστηριότητάς του... Πολύ απλά, με τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, κάποιος θα προτιμούσε να μείνει 2 χρόνια στη φυλακή παρά να πάει 2 χρόνια φαντάρος...

Κι εγώ δεν έχω κάνει φυλακή.... αλλά έχω επισκεφθεί φυλακές για 24ωρο (κι όχι μισή ώρα) τις Αγροτικές της Κασσάνδρας, των Διαβατών και της Κέρκυρας στην Ελλάδα, του Σαιντ Ζιστ στο Βέλγιο και τις δικαστικές σε Ντάλλας και Λονγκ Μπιτς και ειλικρινά σας λέω δεν θα ήθελα´να περάσω ένα κάποιο -έστω μικρό- διάστημα εκεί μέσα. Αν νομίζετε ότι όλα είναι καλά κι ωραία, σας συστήνω μια βολτίτσα σε επισκεπτήριο, που είναι και η πιο ανώδυνη.

Πάντως αν υπήρχε εισαγγελική εντολή, δεν υπάρχει θέμα... έπρεπε να πάει.

Εδώ έδιναν άδειες στον αρχηγό της Εταιρίας Δολοφόνων (ο ορισμός του "σαρδόνιου χαμόγελου"), τώρα στον άνθρωπο κόλλησαν? Για γραφειοκρατικό μπέρδεμα το βλέπω κι εγώ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν τον αφησαν να παει στην Κηδεια του Γιου του ......

Μα δε με απασχολεί το ποιος έδωσε την εντολή ή όχι.

Εγώ μίλησα για το αν θα έπρεπε να παίρνουν τέτοιες άδειες οι κατάδικοι.
Δε μιλάω για εγκληματίες τύπου Κοσκωτά, αλλά για ανθρωπόμορφα τέρατα που κάποτε κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας.

Βέβαια, το ότι στη δεδομένη περίπτωση υπήρξε γραφειοκρατικό κόλημα είναι εξίσου τραγικό!

Οι ιδιοι νομοι που αποφασισαν να τον βαλουν φυλακη για Χ καιρο για το Ψ εγκλημα, ειναι αυτοι που του δινουν το δικαιωμα να παιρνει αδεια. Δεν μπορεις να δεχεσαι το ενα και οχι το αλλο

ΥΓ δεν κρινω το τι μου φαινεται σωστο, και εγω διαφωνω με το θεμα της αδειας αλλα δεν μπορουμε την μια να λεμε γιουβετσι και την αλλη κοκορετσι.