Δεν ξεχνώ...

περίπου έξω από την Τήλο στις 12 γενική επιστράτευση μέσα απ' την μαυρόασπρη του 'Μιαούλης '.
Κατά τις μια αστυνομικός χτύπησε την πόρτα και ενημέρωσε τον πατέρα ότι πρέπει να πάει στο Α.Τ.κατεπείγον για Φύλλο πορείας και άμεση διακοπή των διακοπών.
Ήδη από τις 3:50 με τρανζίστορ, επιτραπέζια ραδιόφωνα έλεγαν για το πόσο κοντά στις ακτές ήταν η αρμάδα.

σήμερα μια προσομοίωση με 50 πλοία η παρουσία Ερντογάν.
και γω δεν συμφωνώ με την πολιτική κατευνασμού και επικριτών την στάση με το λιμενικό στην Σαμοθράκη.
Απ' ότι φαίνεται ένας σεισμός θα τους τρομοκρατήσει ,με χαρακτηριστικά Karma.

Σουηδός υπήκοος που εμένα Αμμοχωστο,λίγο πριν το τέλος της μου διηγήθηκε την φυγή από το ξενοδοχείο.
Διαβάζοντας όλες τις πηγές περίπου 18 εκδόσεις,κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα πρώτα θύματα ήταν ψαράδες στην Κερύνεια κατά τις τρεις τα ξημερώματα.
Δύο συγκεκριμένα άτομα αρκετά μεγάλης ηλικίας σφαγιάστηκαν από βατραχανθρώπους.
η όλη τότε κατάσταση μου θυμίζει το πόλεμο του Ισραήλ με την γενοκτονία που όλοι καταψηφίζουν επίσημα,αλλά καμία παρέμβαση έστω για το Διεθνές Δίκαιο.

Αυτό που δεν θα μάθουμε ποτέ είναι ο ισχυρισμός του Ιωαννίδη ότι δεν θα επέμβουν οι Τούρκοι,σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της CIA
Αυτό είπε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής,διασταυρωμενο από όλα τα έγγραφα..
μετά τρεις μέρες σ' ένα μικρό νησί οι μαθητές Δημοτικού σχολείου σε ηλικία 11 χρονών μεταφέραμε συσκευασμένα βλήματα απ' τον γυαλό στα υψώματα.
ενώ πολλές γυναίκες είχαν προμηθευτεί δηλητήρια απ' το φαρμακείο.
συσκότιση και μεταφορά γυναικοπαίδων σε σπηλιές με ψωμοτύρι και ελάχιστο νερό.
πώς να ξεχάσεις;να συγχωρήσεις,να πας πιο κάτω.
ΠΩΣ;

απ' τον Μάιο υπήρχε η σιγουριά ότι θα γίνει η εισβολή στην γειτονιά μου από Μουσουλμάνους συμπολίτες που άκουγαν τουρκικά κρατικάεδα ενημέρωσης.

Αυτό που δεν θα μάθουμε ποτέ είναι ο ισχυρισμός του Ιωαννίδη ότι δεν θα επέμβουν οι Τούρκοι,σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της CIA
Αυτό είπε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής,διασταυρωμενο από όλα τα έγγραφα..
μετά τρεις μέρες σ' ένα μικρό νησί οι μαθητές Δημοτικού σχολείου σε ηλικία 11 χρονών μεταφέραμε συσκευασμένα βλήματα απ' τον γυαλό στα υψώματα.
ενώ πολλές γυναίκες είχαν προμηθευτεί δηλητήρια απ' το φαρμακείο.
συσκότιση και μεταφορά γυναικοπαίδων σε σπηλιές με ψωμοτύρι και ελάχιστο νερό.
πώς να ξεχάσεις;να συγχωρήσεις,να πας πιο κάτω.
ΠΩΣ;
Δε μπορείς να συγχωρήσεις αυτούς που όχι μόνο δε μετάνιωσαν αλλά καμαρωνουν κιόλας.

για να μην τόπων αλλιώς.
δεν είμαι οπαδός της Μεταφυσικής,αλλα πιστεύω ότι κάποια στιγμή έρχονται Υπεράνω ρομφαίες

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
σύμφωνα με όλες τις ιστορικές πηγέςπου διάβασα (που πιστέψτε με είναι πάρα πολλές) ξεκίνησε πολύ πριν,ας μην ξεχνάμε..ήταν έτοιμοι και το 1962-3 όταν ξεκίνησε και η ιστορία του τραγουδιού ' θα έρθω μια βραδιά,που έγινε επίκαιρο και πριν την τελευταία Ελληνοτουρκική προσέγγιση)..και το έλεγε σε κάθε ευκαιρία ο Ερντογάν..
Η εισβολή τότε αναβλήθηκε επ αόριστον.. όμως το τραγούδι αυτό έγινε σύνθημα των Τουρκοκυπρίων και παιζόταν στα Τουρκοκυπριακά ραδιόφωνα δίκην τρολ..

οι επόμενες 40.περιπου νύχτες σε νησιά της άγονης ήταν σε καθολική συσκότιση και καθολική επιφυλακή μέχρι που κατέβηκε η στρατιωτική ενίσχυση του Κ.Καραμανλή.
Παρατράγουδα υπήρχαν όπως το σημερινό στον Έβρο.
Δεν δημοσιεύτηκαν φυσικά πουθενά, αλλά υπήρχε ένταση που αποσιωπήθηκε.
Αυτός ο φόβος δεν υπήρχε ούτε την εποχή με το Χόρα ούτε με τα Ίμια που και στις δύο αυτές κρίσεις επιστρατεύτηκα.
Δεν ξέρω για την κρίση στον Έβρο το '86
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Θερμό_επεισόδιο_στον_Έβρο_1986,
αλλά για την επακούμβιση το '22 το ηθικό οπλιτών και αξιωματικών ήταν πολύ ψηλό ( από πολύ καλές Πηγές).

περίπου έξω από την Τήλο στις 12 γενική επιστράτευση μέσα απ' την μαυρόασπρη του 'Μιαούλης '.
Κατά τις μια αστυνομικός χτύπησε την πόρτα και ενημέρωσε τον πατέρα ότι πρέπει να πάει στο Α.Τ.κατεπείγον για Φύλλο πορείας και άμεση διακοπή των διακοπών.
Ήδη από τις 3:50 με τρανζίστορ, επιτραπέζια ραδιόφωνα έλεγαν για το πόσο κοντά στις ακτές ήταν η αρμάδα.

σήμερα μια προσομοίωση με 50 πλοία η παρουσία Ερντογάν.
και γω δεν συμφωνώ με την πολιτική κατευνασμού και επικριτών την στάση με το λιμενικό στην Σαμοθράκη.
Απ' ότι φαίνεται ένας σεισμός θα τους τρομοκρατήσει ,με χαρακτηριστικά Karma.

Σουηδός υπήκοος που εμένα Αμμοχωστο,λίγο πριν το τέλος της μου διηγήθηκε την φυγή από το ξενοδοχείο.
Διαβάζοντας όλες τις πηγές περίπου 18 εκδόσεις,κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα πρώτα θύματα ήταν ψαράδες στην Κερύνεια κατά τις τρεις τα ξημερώματα.
Δύο συγκεκριμένα άτομα αρκετά μεγάλης ηλικίας σφαγιάστηκαν από βατραχανθρώπους.
η όλη τότε κατάσταση μου θυμίζει το πόλεμο του Ισραήλ με την γενοκτονία που όλοι καταψηφίζουν επίσημα,αλλά καμία παρέμβαση έστω για το Διεθνές Δίκαιο.
διόρθωση,Σουηδή υπήκοος που γνώρισα στα 70ς ,παραθέριζε στην Αμμόχωστο με τον άνδρα της που πέθανε πριν να την γνωρίσω.
περίπου 3-4 μέρες μετά έστειλαν πυρομαχικά, αντιαρματικά ( 2-3) Μπρεντ,κάτι Μπαζούκας που τοποθετήθηκαν στην είσοδο του λιμανιού χωρίς χειριστές, προορίζονταν βέβαια για την Ελληνική χωροφυλακή,αλλά δεν είχαν ιδέα.
Ο ρόλος τους ήταν να καθησυχάσουν τους πολίτες..
Στο Δημαρχείο τοποθετήθηκε ντουντούκα για ενημέρωση,ενώ μετέδιδε τα πολεμικά ανακοινωθέντα (που έχω σε ταινία Open Reel).
Μέχρι την 15η Αυγούστου είχε καταληφθεί το 3% , αλλά αίφνης παραβιάστηκε η κατάπαυση του πυρός και χάθηκε το 31% περίπου.
Προσωπική άποψη ότι στην δεύτερη φάση υπήρξε μεγαλύτερη ολιγωρία για να μην πω τίποτα άλλο.
Ο Φάκελος της εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής υπάρχει, αλλά τα 'κενά' δεν κολλάνε ή ...
Η πλευρά η δική μας λέει ότι ο Κ.Καραμανλής πρότεινε να ηγηθεί στρατιάς ζητώντας την 'κάλυψη' απ' τους Βρετανούς (ακολουθώντας ο ίδιος τονίζω)και ακολούθησε η γνωστή πια σε όλους μας παρομοίωση της επιστράτευσης με τσίρκο και το κείται Μακράν.
Το έχω ξαναπεί ότι μόλις βρω την δύναμη θα ποστάρω τα ηχητικά απ' τα ανοιχτής ταινίας.
Το ένα (ΑΚΑΙ νομίζω )αγοράστηκε το 1972 από Πειραιά, υπάρχει και η σχετική απόδειξη.

Σε αντίθεση μ αυτό το άρθρο,έχω ένα άλλο που αλλίευσα απ' την Καθημερινή και μιλάει για το 1963.
Μετά τις πλάτες των ΗΠΑ για αποτροπή της Εισβολής,ο Ελληνοκυπριακός Ραδιοσταθμός Λευκωσίας μετέδιδε ένα ελληνικό άσμα με ειρωνικό περιεχόμενο και οι Τουρκοκύπριοι απάντησαν με αυτό που το έπαιζαν μάλιστα κάθε μέρα.
Θα βρω την πηγή.

επ ευκαιρίας να πω ότι κάποια τραγούδια απαγορεύτηκαν απ' την Χούντα όπως αυτό που έχω σε 45άρι,αγορασμενο απ' τον Παππού και φυσικά μου το ζήτησαν πολλοί συλλέκτες.
Αθάνατος Στέλιος Καζαντζίδης...έπαιζε όπως τα 45άρια της εποχής (χαμηλής ποιότητας).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σε αντίθεση μ αυτό το άρθρο,έχω ένα άλλο που αλλίευσα απ' την Καθημερινή και μιλάει για το 1963.
Μετά τις πλάτες των ΗΠΑ για αποτροπή της Εισβολής,ο Ελληνοκυπριακός Ραδιοσταθμός Λευκωσίας μετέδιδε ένα ελληνικό άσμα με ειρωνικό περιεχόμενο και οι Τουρκοκύπριοι απάντησαν με αυτό που το έπαιζαν μάλιστα κάθε μέρα.
Θα βρω την πηγή.

επ ευκαιρίας να πω ότι κάποια τραγούδια απαγορεύτηκαν απ' την Χούντα όπως αυτό που έχω σε 45άρι,αγορασμενο απ' τον Παππού και φυσικά μου το ζήτησαν πολλοί συλλέκτες.
Αθάνατος Στέλιος Καζαντζίδης...έπαιζε όπως τα 45άρια της εποχής (χαμηλής ποιότητας).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
απ' τον Στέλιο Καζαντζίδη -η Κύπρος είν Ελληνική.

Το ποστάρω για την ιστορία χωρίς καμία συσχέτιση με τα γνωστά γεγονότα ΕΟΚΑ Β κ.λπ.
Απλά έφαγα μικρός λίγο ξύλο όταν το έπαιξα στο φορητό πικάπ ,κι αυτό υπάρχει ακόμα, ενώ μου είχε απαγορευτεί ρητά.

• Like
Reactions: Θρησκος
απ' τον Στέλιο Καζαντζίδη -η Κύπρος είν Ελληνική.

Το ποστάρω για την ιστορία χωρίς καμία συσχέτιση με τα γνωστά γεγονότα ΕΟΚΑ Β κ.λπ.
Απλά έφαγα μικρός λίγο ξύλο όταν το έπαιξα στο φορητό πικάπ ,κι αυτό υπάρχει ακόμα, ενώ μου είχε απαγορευτεί ρητά.
Θα με κάνεις να συμπαθήσω,έστω και λιγάκι,τον Βασιλιά Της Κλαψας όπως τον απεκάλεσε μια θεία μου όταν ήμουν μικρός και συνεχίζει να κάνει το ίδιο τώρα που πλησιάζει τα 90!

• Like
Reactions: westsound
Επειδή διαβάζω διάφορα και ποτέ πιθανόν δε θα μάθουμε την αλήθεια εκτός και αν αποφασίσουν οι "Μεγάλες Σκοτεινές Δυνάμεις" να ρωτήσω κάτι σχετικό.

Ξέρουμε την κατάσταση που επικρατούσε τότε στον Έβρο; Και το ρωτάω γιατί διαβάζω όλους τους "πολεμοχαρείς" ότι θα μπορούσαμε ΆΝΕΤΑ να στείλουμε στρατό στην Κύπρο και να εκδιώξουμε τους εισβολείς.

Με μια απλή μέτρηση στο χάρτη βλέπουμε ότι η απόσταση μεταξύ Τουρκίας και Κερύνειας είναι 50ΝΜ ενώ η Ρόδος είναι στα 250ΝΜ. Πενταπλάσια απόσταση με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης η Τουρκία είναι ηπειρωτική σε αυτό το σημείο με όλες τις γραμμές μεταφοράς συνεχείς. Δρόμοι και Σιδηρόδρομοι. Εμείς έχουμε θάλασσα και νησιά. Αντίθετα η κοντινότερη συνεχής γραμμή ανεφοδιασμού είναι η Αθήνα που απέχει 500ΝΜ.

Πόσο εύκολο θα ήταν να μεταφέρουμε δυνάμεις εκεί για κανονικό πόλεμο; Και αν μεταφέρονταν εκεί αδειάζοντας κάποια στρατόπεδα τι θα γίνονταν στον Έβρο που ΚΑΙ εκεί οι γείτονες ΠΑΛΙ έχουν συνεχείς γραμμές ανεφοδιασμού;

Λέω μήπως έπεσε κάποιο κρυφό ραβασάκι από τις γνωστές "τριγράμματες" υπηρεσίες να κάτσουμε στα αυγά μας διότι σήμερα θα θέλαμε διαβατήριο να πάμε Λάρισα;

Έχω διαβάσει λίγο στρατιωτική ιστορία και ξέρω ότι το Α και το Ω στον πόλεμο είναι η υποστήριξη. Όσο γ@μώ και να είσαι αν δεν έχεις από πίσω φορτηγά δεν κάνεις τίποτα. Έτσι κέρδισαν οι Δυτικοί τον πόλεμο. Οι Αμερικάνοι έστελναν άπειρα Liberty με εφόδια και οι Σοβιετικοί είχαν την παραγωγή τους πίσω από τα Ουράλια. Το ίδιο έκανε και ο Φίλιππος με το Μέγα Αλέξανδρο. Πρώτα κατέκτησαν τα μεταλλεία στο Παγγαίο και ύστερα ο Αλέξανδρος κινήθηκε για την Αίγυπτο με την εύφορη πεδιάδα του Νείλου.

Όλα αυτά που λες είναι σωστά μεν, η τραγωδία με το Noratlas όμως από τα Χανιά δείχνει πως η όποια άμυνα της Κύπρου ήταν για τα μπάζα. Η υποστήριξη φυσικά είναι το Α και το Ω, αλλά αποδείχθηκε πως δεν υπήρξε καν "First response".

Επειδή διαβάζω διάφορα και ποτέ πιθανόν δε θα μάθουμε την αλήθεια εκτός και αν αποφασίσουν οι "Μεγάλες Σκοτεινές Δυνάμεις" να ρωτήσω κάτι σχετικό.

Ξέρουμε την κατάσταση που επικρατούσε τότε στον Έβρο; Και το ρωτάω γιατί διαβάζω όλους τους "πολεμοχαρείς" ότι θα μπορούσαμε ΆΝΕΤΑ να στείλουμε στρατό στην Κύπρο και να εκδιώξουμε τους εισβολείς.

Με μια απλή μέτρηση στο χάρτη βλέπουμε ότι η απόσταση μεταξύ Τουρκίας και Κερύνειας είναι 50ΝΜ ενώ η Ρόδος είναι στα 250ΝΜ. Πενταπλάσια απόσταση με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης η Τουρκία είναι ηπειρωτική σε αυτό το σημείο με όλες τις γραμμές μεταφοράς συνεχείς. Δρόμοι και Σιδηρόδρομοι. Εμείς έχουμε θάλασσα και νησιά. Αντίθετα η κοντινότερη συνεχής γραμμή ανεφοδιασμού είναι η Αθήνα που απέχει 500ΝΜ.

Πόσο εύκολο θα ήταν να μεταφέρουμε δυνάμεις εκεί για κανονικό πόλεμο; Και αν μεταφέρονταν εκεί αδειάζοντας κάποια στρατόπεδα τι θα γίνονταν στον Έβρο που ΚΑΙ εκεί οι γείτονες ΠΑΛΙ έχουν συνεχείς γραμμές ανεφοδιασμού;

Λέω μήπως έπεσε κάποιο κρυφό ραβασάκι από τις γνωστές "τριγράμματες" υπηρεσίες να κάτσουμε στα αυγά μας διότι σήμερα θα θέλαμε διαβατήριο να πάμε Λάρισα;

Έχω διαβάσει λίγο στρατιωτική ιστορία και ξέρω ότι το Α και το Ω στον πόλεμο είναι η υποστήριξη. Όσο γ@μώ και να είσαι αν δεν έχεις από πίσω φορτηγά δεν κάνεις τίποτα. Έτσι κέρδισαν οι Δυτικοί τον πόλεμο. Οι Αμερικάνοι έστελναν άπειρα Liberty με εφόδια και οι Σοβιετικοί είχαν την παραγωγή τους πίσω από τα Ουράλια. Το ίδιο έκανε και ο Φίλιππος με το Μέγα Αλέξανδρο. Πρώτα κατέκτησαν τα μεταλλεία στο Παγγαίο και ύστερα ο Αλέξανδρος κινήθηκε για την Αίγυπτο με την εύφορη πεδιάδα του Νείλου.
Σωστές οι σκέψεις σου όμως δεν θα χρειαζόταν να γίνει πόλεμος αν η απόβαση χτυπιοταν εν τη γενέσει της.Υπηρχαν δικά μας υποβρύχια στην περιοχή που περίμεναν την διαταγή που δε δόθηκε ποτέ.Οι Τούρκοι θα τα παρατούσαν αν συναντούσαν ισχυρή αντίσταση.Οι "φίλοι" μας όμως φρόντισαν για το αντίθετο.

• Like
Reactions: westsound

Έχω διαβάσει λίγο στρατιωτική ιστορία και ξέρω ότι το Α και το Ω στον πόλεμο είναι η υποστήριξη. Όσο γ@μώ και να είσαι αν δεν έχεις από πίσω φορτηγά δεν κάνεις τίποτα. Έτσι κέρδισαν οι Δυτικοί τον πόλεμο. Οι Αμερικάνοι έστελναν άπειρα Liberty με εφόδια και οι Σοβιετικοί είχαν την παραγωγή τους πίσω από τα Ουράλια. Το ίδιο έκανε και ο Φίλιππος με το Μέγα Αλέξανδρο. Πρώτα κατέκτησαν τα μεταλλεία στο Παγγαίο και ύστερα ο Αλέξανδρος κινήθηκε για την Αίγυπτο με την εύφορη πεδιάδα του Νείλου

Η εικόνα που επικρατούσε τότε στις Ε.Δ ήταν τραγική και όσοι ζήσαμε τα γεγονότα και δεν μας τα "περιγράφουν " τρίτοι ,τα νοιώσαμε πολύ καλά .
Το καλό ήταν ότι οι Τούρκοι δεν ξέρανε το μπάχαλο των Ε.Δ που υπήρχε ,γιατί η σημερινή Ελληνική επικράτεια πιθανόν θα ήταν μικρότερη .
Επομένως καλό είναι να μην τα σκαλίζουμε και κυρίως να μην τα ξαναζήσουμε