"Δεν υποστηρίζεται η κωδικοποίηση ήχου" - Toshiba 32LV833

christoslikesav

New member
22 September 2011
3
Γεια σας !
Αγόρασα χθες τη συγκεκριμένη τηλεόραση από την ηλεκτρονική και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις της.
Όταν όμως βάζω αρχεία mkv 1080p (samples για να δω τι παίζει) μέσω της θύρας usb, σε κάποια από αυτά ο ήχος δεν παίζει και μου βγάζει το παραπάνω μήνυμα.

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει ;

(οτιδήποτε άλλο μπορείτε να μου πείτε για την τηλεόραση πχ. ρυθμίσεις για βελτίωση της εικόνας,συμβουλές κλπ. είναι ευπρόσδεκτο)

ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Το πιθανότερο είναι ότι τα αρχεία έχουν ήχο dts και λογικά δεν το υποστηρίζει η τηλεόραση.

και δεν υπάρχει κάποια λύση γι αυτό, έτσι;
εκτός από mkv υπάρχουν και άλλου τύπου αρχεία που είναι στα 1080p ;

Καλώς ήρθες φίλε.
Πάλι καλά που τρέχει mkv πάντως η Toshiba!
Υπάρχουν 2 λύσεις για το DTS.
Η πρώτη είναι να μετατρέπεις με κάποιο πρόγραμμα τον ήχο σε άλλη μορφή(ac3), που είναι πολύ εύκολη διαδικασία, αλλά αν έχεις πολλές τέτοιες ταινίες σε κουράζει.
Η δεύτερη να πάρεις κάποιον εξωτερικό player που παίζουν πλέον τα πάντα και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, γύρω στα 70 Ευρώ θα δώσεις.
Πραγματικό 1080p δεν είναι καν οι ταινίες που το γράφουν στο τίτλο τους, καταλαβαίνεις τί εννοώ.
Αν μπεις στο info της θα δεις πως είναι συνήθως 1920Χ800.
Υπάρχουν πάντως και .avi που είναι ριπαρισμένα από bluray με πολύ καλή ποιότητα.

και δεν υπάρχει κάποια λύση γι αυτό, έτσι;
εκτός από mkv υπάρχουν και άλλου τύπου αρχεία που είναι στα 1080p ;

Σημασία δεν έχει ο τύπος του αρχείου, αλλά η κωδικοποίηση του ήχου. Εφόσον ο ήχος είναι σε μορφή dts, η τηλεόραση θα συνεχίσει να μην το παίζει. Οι λύσεις είναι οι δύο που ανέφερε και ο φίλος παραπάνω.
Υ.Γ. Άποψή μου είναι να πάρεις κάποιον εξωτερικό player και καθάρισες. Η μετατροπή των αρχείων είναι αρκετά κουραστική υπόθεση.

Καλώς ήρθες φίλε.
Πάλι καλά που τρέχει mkv πάντως η Toshiba!
Η πρώτη είναι να μετατρέπεις με κάποιο πρόγραμμα τον ήχο σε άλλη μορφή(ac3), που είναι πολύ εύκολη διαδικασία, αλλά αν έχεις πολλές τέτοιες ταινίες σε κουράζει.
Η δεύτερη να πάρεις κάποιον εξωτερικό player που παίζουν πλέον τα πάντα και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, γύρω στα 70 Ευρώ θα δώσεις.
Πραγματικό 1080p δεν είναι καν οι ταινίες που το γράφουν στο τίτλο τους, καταλαβαίνεις τί εννοώ.
Υπάρχουν πάντως και .avi που είναι ριπαρισμένα από bluray με πολύ καλή ποιότητα.

Όταν λες εξωτερικό player εννοείς blu-ray έτσι;

Κι όμως σε όσα site κι αν έψαξα δεν βρήκα ταινία με 1080p σε τύπο εκτός του mkv.Επίσης όλες αυτές οι ταινίες είναι συνήθως πάνω από 10gb οπότε δε χωράνε στο στικάκι μου.

Την αγορά του player την έχω στο μυαλό μου, απλώς ήθελα να βρω μια λύση μέχρι τελικά να το αγοράσω.Προς το παρόν και το 720p μου είναι αρκετό.

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τη βοήθεια σας, παιδιά :)

Όταν λες εξωτερικό player εννοείς blu-ray έτσι;

Κι όμως σε όσα site κι αν έψαξα δεν βρήκα ταινία με 1080p σε τύπο εκτός του mkv.Επίσης όλες αυτές οι ταινίες είναι συνήθως πάνω από 10gb οπότε δε χωράνε στο στικάκι μου.

Την αγορά του player την έχω στο μυαλό μου, απλώς ήθελα να βρω μια λύση μέχρι τελικά να το αγοράσω.Προς το παρόν και το 720p μου είναι αρκετό.

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τη βοήθεια σας, παιδιά :)

Εννοώ player που μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό σκληρό ή φλασάκι και να τρέχεις από εκεί τις ταινίες σου. Δε χρειάζεται να δέχεται δισκάκια Bluray εκτός κι αν έχεις ήδη κάποια προς αναπαραγωγή. Πανε στο skroutz.gr στη κατηγορία media players.

Σου στειλα κι ένα p.m.!

Last edited:
Απάντηση: Re: "Δεν υποστηρίζεται η κωδικοποίηση ήχου" - Toshiba 32LV833

Αυτό που κάνουν είναι να κροπάρουν τις 400 ανενεργές γραμμές στον οριζόντιο άξονα που εμφανίζονται ως μαύρες μπάρες για λόγους μείωσης μεγέθους του αρχείου. Ακόμα και το ορίτζιναλ BD έχει ενεργή ανάλυση 1920χ800 (σε όσες ταινίες έχουν κάδρο 2,40:1), απλά, εκεί υπάρχει πληροφορία και στις υπόλοιπες 400 ''μαύρες'' γραμμές, η οποία κατ' ουσίαν είναι άχρηστη.

Απάντηση: Re: "Δεν υποστηρίζεται η κωδικοποίηση ήχου" - Toshiba 32LV833

Οπότε σε ποιότητα ανάλυσης είναι στην ουσία το ίδιο το 1920Χ1080 με το 1920Χ800?
Μόνο οι μπάρες κάνουν τη διαφορά?

Ναι, η ανάλυση είναι η ίδια (μιλάω πάντα για κάδρο 2,40:1, διότι στο 16:9 υποχρεωτικά θα έχεις full πληροφορία σε 1920χ1080 χωρίς μαύρες μπάρες).

Καλώς ήρθες φίλε.

Ποια προγράμματα προτείνονται για την διαδικασία μετατροπής του dts ήχου σε AC3; Έχω το ίδιο πρόβλημα στην αναπαραγωγή .mkv στην Sony BX420.