DENON 1508 και PS3

getzouras

New member
17 November 2007
1
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.Θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθεια σας...
Μόλις απέκτησε ένας φίλος μου τον παραπάνω ενισχυτή με ένα σετ ηχείων 7.1 (Δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή την μάρκα) και προσπαθήσαμε να συνδέσουμε το ps3 του ώστε να έχουμε ήχο 7.1 με μόνο το καλώδιο hdmi.Είναι αυτό δυνατόν ή χρειάζεται και άλλο καλώδιο διότι φυσικά δεν τα καταφέραμε :( . Να αναφέρω οτι στον ίδιο ενισχυτή έχουμε συνδέσει το pc του με κάρτα ήχου 7.1 και δουλέβει μια χαρά μέσω καλωδίων rca αν τα λέω καλά.
Παρακαλώ κάποιον φίλο που έχει κάποιον παρόμοιο ενισχυτή να με βοηθήσει στις ρυθμίσεις..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Φίλε μου εγώ μόλις απέκτησα τον 3808 και είχα το ίδιο πρόβλημα.
Απλούστατα το PS3 ΔΕΝ δίνει 7,1 μέσω HDMI (Βitsream),όπως και σχεδόν όλα τα HD players της αγοράς.:slapface:

Θα ρυθμίσει το PS3 να βγάζει ήχο LPCM και θα έχεις 5.1 ωραιότατα ασυμπίεστα κανάλια ήχου (αναλογικά)..:rifle:

Στο AVforums ο υπεύθυνος της Yamaha Uk λέει οτι είναι κλείδωμα στα δισκάκια.
Η επικρατέστερη εκδοχή είναι οτι λόγω κλειδώματος ΔΕΝ υποστηρίζουν οι συσκευές στην έξοδό τους bitstream-HDMI-HD audio.
Τώρα έβγαλε η Toshiba ένα HD player με έτοιμη αυτή την λύση.

Οι υπόλοιποι ελπίζουμε σε αναβαθμίσεις τώρα που γεμίζει η αγορά με καινούριους ενισχυτές HD..

και εγω ακουσα για ενα τετοιο προβλημα που απο οτι φαινεται δεν ειναι.ευχαριστω

Εγώ έχω επίσης το PS3 με ενισχυτή Yamaha RX-V461 και TV Samsung 40 HDTV. Αυτό που έχω κάνει είναι να συνδέσω με HDMI το PS3 κε την τηλεόραση κατευθείαν και επίσης να συνδέσω την οπτική του PS3 τον ενισχυτή. Το αποτέλεσμα είναι ο ενισχυτής αποκωδικοποεί κανονικά τα 5.1 σήματα και απλά κάνω mute τον ήχο της τηλεόρασης για να μην τα "ακούω διπλά".

Εγώ έχω επίσης το PS3 με ενισχυτή Yamaha RX-V461 και TV Samsung 40 HDTV. Αυτό που έχω κάνει είναι να συνδέσω με HDMI το PS3 κε την τηλεόραση κατευθείαν και επίσης να συνδέσω την οπτική του PS3 τον ενισχυτή. Το αποτέλεσμα είναι ο ενισχυτής αποκωδικοποεί κανονικά τα 5.1 σήματα και απλά κάνω mute τον ήχο της τηλεόρασης για να μην τα "ακούω διπλά".
Aυτό που λες δεν γίνεται! Όταν επιλέγεις στο ps3 έξοδο ήχου απ'την οπτική τότε απενεργοποιούνται οι άλλες δύο (hdmi, multiav). Δηλ. δεν βγαίνει ήχος από hdmi (μόνο εικόνα) ούτε από scart, άρα δεν χρειάζεται να κάνεις mute στην tv!

Έχεις δίκιο! :bang:

Όταν παίζει το PS3 η τηλεόραση δεν ακούγεται.

Μπερδεύτηκα γιατί έχω συνδέσει και αναλογικά την TV τον ενισχυτή για να "ακούω" τα τηλεοπτικά προγράμματα απο τα ηχεία. Σε αυτή την περίπτωση κάνω mute την τηλεόραση.